Literatura japoneza

Literatura japoneza | Autor: osolita

Link direct la acest mesaj

Cum sunt atat de multe fete in Japonia, m-am gandit sa le intreb pe ele ce stiu despre literatura japoneza si ce carte mi-ar recomanda sa citesc. Eu am auzit pana acum doar de Kazuo Ishiguro (care a scris "Ramasitele zilei" dar din pacate n-am vazut decat filmul) si de Yukio Mishima.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Eu nu am vazut filmul dar destul de recent am citit cartea. "Ramasitzele zilei" e scoasa de editura Polirom si prin aprilie cand am fost in tzara am dat vreo 140.000. Apoi alte carti pe care le-am citit si mi-au placut ar fi cele scrize de Haruki Murakami si anume: "La sud de granitza la vest de soare" si "Padurea norvegiana" Faine amandoua! O carte de referintza in literatura japoneza este insa "Yuki Kuni"(in traducere-"Tzara zapezilor") scrisa de Yasunari Kawabata.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Am citit "Padurea norvegiana" - Haruki Murakami si mi-a placut. (parca la ed Polirom e scoasa... nu mai stiu ca n-o am la mine ).
Si eu am vazut filmul "Ramasitele zilei" si mi-a placut mult de tot. Cartea n-am citit-o dar am sa ma ocup.

De Yukio Mishima ce-a aparut in Romania?

Adela & Julia (1 an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Eu am citit "Confesiunile unei masti" de Yukio Mishima dar nu mi-a placut prea tare asa ca nu m-am mai interesat de scrierile lui. Asta e singura carte care o stiu de acest autor.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

M-am documentat despre Yukio Mishima, se pare ca in limba romana in afara de "Confesiunile unei masti" au aparut "Templul de aur" si "Dupa banchet".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Incearca si Ryunosuke Akutagawa cu Rashomon
Kobe Abe cu Femeia Nisipurilor si cel mai drag dintre toti: Yasunari Kawabata cu O mie de cocori, Sunetul Muntilor, Frumusetze si intristare (Snow country nu stiu daca s-a tradus in romaneste)
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Nu este literatura japoneza dar sunt 4 carti despre Japonia ,scrise de un american Boyé Lafayette De Mente care a trait peste 30ani printre ei : http://www.japantravelbooks.com/ .Merita citite ,cele (cei) care traiesc aici o sa gaseasca foarte multe asemanari cu viata reala .Cartile sunt in format pdf se pot descara free dar si comanda ,probabil prin Amazon.com

Dana C.

Mergi la inceput