Literatura japoneza
Cum sunt atat de multe fete in Japonia, m-am gandit sa le intreb pe ele ce stiu despre literatura japoneza si ce carte mi-ar recomanda sa citesc. Eu am auzit pana acum doar de Kazuo Ishiguro (care a scris "Ramasitele zilei" dar din pacate n-am vazut decat filmul) si de Yukio Mishima.
Raspunsuri
ralucami spune:
Eu nu am vazut filmul dar destul de recent am citit cartea. "Ramasitzele zilei" e scoasa de editura Polirom si prin aprilie cand am fost in tzara am dat vreo 140.000. Apoi alte carti pe care le-am citit si mi-au placut ar fi cele scrize de Haruki Murakami si anume: "La sud de granitza la vest de soare" si "Padurea norvegiana" Faine amandoua! O carte de referintza in literatura japoneza este insa "Yuki Kuni"(in traducere-"Tzara zapezilor") scrisa de Yasunari Kawabata.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Adela spune:
Am citit "Padurea norvegiana" - Haruki Murakami si mi-a placut. (parca la ed Polirom e scoasa... nu mai stiu ca n-o am la mine ).
Si eu am vazut filmul "Ramasitele zilei" si mi-a placut mult de tot. Cartea n-am citit-o dar am sa ma ocup.
De Yukio Mishima ce-a aparut in Romania?
Adela & Julia (1 an si 2 luni)
ralucami spune:
Eu am citit "Confesiunile unei masti" de Yukio Mishima dar nu mi-a placut prea tare asa ca nu m-am mai interesat de scrierile lui. Asta e singura carte care o stiu de acest autor.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
osolita spune:
M-am documentat despre Yukio Mishima, se pare ca in limba romana in afara de "Confesiunile unei masti" au aparut "Templul de aur" si "Dupa banchet".
Andrada spune:
Incearca si Ryunosuke Akutagawa cu Rashomon
Kobe Abe cu Femeia Nisipurilor si cel mai drag dintre toti: Yasunari Kawabata cu O mie de cocori, Sunetul Muntilor, Frumusetze si intristare (Snow country nu stiu daca s-a tradus in romaneste)
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Dana Claudia spune:
Nu este literatura japoneza dar sunt 4 carti despre Japonia ,scrise de un american Boyé Lafayette De Mente care a trait peste 30ani printre ei : http://www.japantravelbooks.com/ .Merita citite ,cele (cei) care traiesc aici o sa gaseasca foarte multe asemanari cu viata reala .Cartile sunt in format pdf se pot descara free dar si comanda ,probabil prin Amazon.com
Dana C.