Mamici cu 2 pitici (7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Noi iar bolnavi cu sumetrolin si eurespal amandoi pruncii - ma doare in gat, dar il avem azi pe tata acasa si sper sa ne puna pe picioare...

Ieri, file de poveste de mami cu doi prunci, agonie si extaz....
Avand eu doi prunci bolnavi, singurica cu ei, sa-i lamuresc sa pape de cina ceva-ceva.
Paul, ca el nu papa la masa, el vrea in camera la ei - ok, iau castronelul Anei cu iaurt si painica, iau castronelul lui cu cartofi, pun masa pe taburetul din camera copiilor, si hai sa papam. Paul zice "vreau si eu iaurt"; zic "vrei sa gusti?", el "da". Ok, ii dau, na acuma "vreau si eu pap iaurt, e bun". Ok, Ana ramane pe fotoliu in fata masutei improvizate, ies sa-i pun si la Paul iaurt. Cand revin, Ana cu lingurita in mana, cu iart cam peste tot, fatza, haine si fotoliu... Ok, zambesc usor si fug sa aduc ceva de curatat. Corectez ce pot, dau masuta mai departe, iau prevazatoare castronelul Anei si ma intorc la bucatarie sa iau o lingurita pentru Paul. Ma intorc si incremenesc in usa. Ana iar plina de iaurt - cu castronelul lui Paul in mana, cam gol, continutul tot imprastiat pe jos (mocheta ) fotoliu si pe ea... Ea plina si pe fatzuca cu iart da' multumita ca se lingea de zor... NA, acuma n-am mai zambit ca am de lucru serios sa strang... Si fata chiraie de foame - ii mai dau si cate putin sa pape. In timp ce ma agita ca gandacul intors pe spate in iarba, Paul descopera ca la TV e emisiunea "jon&kate plus 8" - "mama, copii!! vreau sus pe scaun mananc", na bun, dupa ce mi-am calcat inima si le-am intins masa in camera lor - intinsa bine de tot acuma si pe mocheta si pe fotoliu si pe Ana.... - acuma ii trebuie sa pape la locul lui mut totul inapoi si papam linistiti.
Ana casca de zor, gata o duc la nani, "Paul, mai mananci? sau te dau jos?" el ca mai papa, sa merg linistita. Ehe...linistita... ma cheama sa-l dau jos ca vine si el cu noi. Asta e bine, inchidem tv-ul (in sfarsit!) si se intinde si el cu lapticul (da, in nebuneala asta i-am incalzit candva si lapticul) in pat, o schimb pe Ana, ii dau tzitzi, cat pe ce sa adoarma... da' Paul vrea sa se joace cu veioza... ii zic "vezi ca te poti arde acolo, nu te juca" el urla deja, s-a ars la deget, gata s-a trezit din nou Ana care plange si ea... of, ceapa ei de treaba...
Linistesc pruncii cumva, ne intindem iar, Paul de colo "mama, si eu pijama, fac nani". No asta-i, fug dupa pijamaua lui. Ana reincepe sa urle, acuma n-am ce-i face, incep sa-l schimb pe Paul... mi-amintesc la timp si-l trimit la baie sa faca PP - waw ce mare e, face singur la baie si se si spala pe maini... - vine, continuam cu pijamaua - Ana urla cu intreruperi, da' nu renunta ea la urlat asa usor... Paul incepe sa-i cante "bate vantul frunzele" si se linisteste fata, se intinde si el, ma pun si eu, Ana fericita se indeasa la tzitzi, il intreb pe Paul - iti zic o poveste? El zice da, incep "punguta cu doi bani". nici nu il zburataceste bine mosul pe cocos de acasa ca Ana doarme dusa, Paul ma mananca cu ochii in timp ce-i povestesc, se termina cu cocosul, ma mut de langa Ana langa el si-l intreb "m-ai zicem o poveste?" "daaa", ok, hai cu "scufita rosie". ".... si ham, papa lupul si pe scufita rosie" "de ce?" "pai asa, a papat-o" "da' de ce s-o pape??" na, cumva trecem mai departe si "inca una poveste".
Bun, "capra cu trei iezi"... "si ham, papa lupul iedul cel mare.." "cum? iar a papat lupul?" Adica... Paul nedumerit, ca lupul asta chiar n-are minte, ce-i vine de papa pe toata lumea?
Deee... sunt lupi rai da' si buni - stii pe Mowgli? l-au crescut lupii, prietenii lui... Si oameni sunt si buni si rai, nu? "Da..." zice Paul meditativ, da' cei de la gradina zoo? Care-i treaba cu ei? Zic eu, aia sunt buni.. "Da? Pai mergem la ei?" Desigur... da' nu aproape....
Bun, hai mama la pautul meu... si paaa...

Da... din pacate pe la 12 noaptea avea peste 38 si am luat-o cu supozitor novocalmin, cu sosete cu otet... cumintel, dragul de el, s-a linistit cumva si a adormit pe la 1, asta dupa ce Ana doar pe la 11.30 a reusit sa adoarma bine.

Agonie si extaz... asa zic eu, daca nu ar fi bolnaviori... toate ar fi super

Si-am incalecat pe-o shea si v-am spus povestea mea

Oana, mami de
Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008)
si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna fetele!

Crengu, eu nu zic nimic, tu stii cel mai bine sa evaluezi o situatie, sunt comorile tale si sunt sigura ca stii sa te-ngrijesti de ele. Ziceam doar ca ai curaj; eu sunt fricoasa ca o gaina cand e vorba de mers cu masina. Il bat si pe sotul la cap intr-una cand conduce si cel mai tare mi-e frica de ceilalti din trafic, nu de cum conduce el dar... asa multi nebuni au permis de conducere... plus cei care n-au. Anul trecut imi amintesc de unul care a sarit de pe un pod ce trecea peste autostrada; voia sa se sinucida si s-a aruncat de pe pod. A cazut pe parbrizul unui camion al carui sofer de spaima a franat dar datorita vitezei s-a intors de-a doua pe autostrada ceea ce a dus la un carambolaj de 30 de masini. Da-ti seama ce a fost acolo. Fricoasa fiind nu pot sa nu-mi imaginez cum ar fi sa supravietuiesc unui accident in care copilul meu a fost strivit sub propriu-mi corp. Brrr! Oricum la noi nici nu se pune problema sa mergi cu copilul altfel decat in scaunul de masina. Cred ca daca m-ar vedea cineva cu copilul in brate in masina... ar ramane cu gura cascata si nimeni n-ar ezita sa ia numarul de la masina si sa sune la politie. Plus ca daca te reclama cineva pentru o chestie de asta e caz de asistenta sociala si una doua ramai fara copil. Deci... nu exista exceptii. Mai miorlaie si Lucia, dar are scaunul langa al lui frate-su, ii las mereu o poala de jucarii pe care i le arata frate-su, se mai scalambaie la ea... si-i trece. Eu nu stau cu ei in spate. Daca sunt si eu... bineinteles ca vrea la mine si se agita si miorlaie toata. Stefan deja stie cum e treaba cu scaunul si centura, nu avem discutii, dimpotriva daca uitam sa-i punem centura tipa el la noi. Pana ajunge la inaltimea de 150cm trebuie sa stea si el in scaun asa ca mai are de asteptat vreo 40 de cm. No, gata ca te-am innebunit. Nu mi-o lua in nume de rau, incerc sa-mi justific punctul de vedere, sa nu crezi ca-s din aia batuta in cap care o tine pe-a ei una si buna.
Oana, offf! Drama nu alta. E bine ca-ti pastrezi totusi umorul si resemnarea. Uneori si la mine e un balamuc... slava Domnului ca nu mi-au mai fost blnavi demult. Te admir ca-ti pastrezi asa bine spiritul, eu o iau pe aratura si ma enervez si tip si bomanesc; stiu ca ei n-au nici o vina dar bombanesc asa impotriva vietii. Legat de "lacrimile cat sarmaua" realizezi ca ai cedat santajului si ai creeat un precedent, nu? Asa ne fac ei pe noi la coarda sensibila, mari santajisti ce sunt. Mici si smecheri. Si eu as mai ceda uenori dar barbatu-meu e ferm si zice: daca cedezi acum nu faci decat s-o inveti ca daca plange tu vei ceda si pe viitor nu va face decat sa planga mai mult asteptand ca tu sa cedezi. Offf, greu sa decizi cand trebuie sa cedezi si cand nu.

MUltumesc mult tutror laudelor aduse la adresa bunatatilor! Platoul nu l-am pregatit eu ci mama gazdei noastre, o gospodina ardeleanca. Au mai urmat multe bunatati pe masa (inclusiv sarmalele facute de mine) dar am fost mult prea preocupati sa mancam si n-am mai facut poze. Gabitzam, o sa transmit mai departe admiratia pentru bucatarie. Asa e in Olanda, au ferestre cat tot peretele indiferent ca e vorba de bucatarie, sufragerie dormitor sau birou un perete e din sticla sigur. Si nu prea trag perdelele; au perdele de decor dar ziua-n amiaza mare treci pe strada si poti sa vezi ce-i in casa omului. Seara se trag perdelele si draperiile dar ziua nu. La inceput e tare ciudat daca nu esti obisnuit, te simti ca-n vitrina, expus, insa incet incet iti dai seama ca nimeni nu se deranjeaza sa se uite pe geam la tine in casa. Acum m-am obisnuit cu ideea si chiar imi plac ferestrele lor imense; si lor le plac, mai ales cand e vorba sa le spele .

Gata, inchei ca m-am lungit mult cu vorba. Vorba lui Crengu, netul asta da dependenta. Fug ca am treaba. Va pup, pa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Oana, esti de admirat cum ai rezistat sa stai singura cu doi copii bolnaviori. Si eu zic mereu ca este greu cu doi copii, dar cand sunt bolnavi este de o suta de ori mai greu. De nu ar mai fi bolnavi ar fi tare bine.

Claudia, am inteles ce ai vrut sa zici, nu ti-o iau in nume de rau. Oricum am stiut ca voi starni ceva discutii cand voi scrie asa ceva si chiar am ezitat sa spun dar apoi m-am razgandit si am zis ca o sa-mi asum faptele.
Eu am fost cand eram mai tanara si prin alte tari si stiu ca asa este acolo, rigurozitate maxima, este perfect adevarat ce spui.
La noi insa multi pacatuiesc dar putini recunosc.
Daca te uiti pe strada , nu stiu daca 10% din masinile in care sunt copii au scaunele da masina. Ar trebuie sa adune mare parte din copii in orfelinate. Plus ca noi avem o singura autostrada beton de vreo 200 de km in toata tara.
In fine, sa nu o mai lungesc, avem timp pana la vara sa exersam statul in scaunel.

Crengu de iepurica Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Crengu ,m-a distrat postarea ta referitor la plasticul pentru cap si la ,,ajutorul,, soacreiMa bucur ca ai reinceput activitatea ,deh,dogate mai mult sau mai putin,doamne fereste de altele....Hmm,daca aveam si eu soacra care sa procedeze ca a ta,clar ca ne vedeam de ale noastre ,fara sa apelam la serviciile sale.Dar(multumesc lui Dumnezeu)soacra chiar ma ajuta,uneori chiar ar putea sa mai arunce o vorba care sa ma deranjeze,dar e suficient de inteleapta incat sa nu o faca.
cat despre chestia de plastic ,o sa caut la selgross ,real sau metro ,ca nu avem carrefour in bc(si mie chiar mi se pare ca au preturi si lucruri super ok acolo)
Ai punctat bine avantajul unei diferente mai mari de varsta intre copii.Si tu si Claudia ati stiut voi ce-ati stiut cand ati optat pentru diferenta asta de varsta
Claudia,te vad in tema,cum adica,pana nu au 140 cm nu pot sta singuri in scaun?Inteleg ca asa e acolo,banuiesc ca pentru siguranta.Hmm,problema e ca noi avem masina cu 7 locuri,iar ultimele locuri sunt pentru copii,adica nu ar incapea scaunul auto acolo,oare nu poate sta Alex doar cu centura?Chiar ma gandeam cum o sa facem cand mergem la mare?Scaunul lui Alex e pentru 9+,oare Ioana va putea dormi acolo,ca nu sta perfect la orizontala?Vom mai opri,dar ma gandeam ca ar fi fost mai confortabil sa doarma la orizontala.Cu Alex asa am procedat cand era pana la un an.Intre timp scaunul acela nu mai e ok,adica nu e sigur,e ca o laditza
Oana,chiar ca agonie si extaz.Banuiesc ca nu ti-a fost usor,deja imi imaginez cum m-ar fi luat caldurile instantaneu.Dar,meriti felicitari,ca ai trecut cu brio de o seara greaSanatate multa!
Gabi,uite un ,sa vina mai repede o saptamana mai usoara pentru tine.Greu cu 2,mai ales cand trebuie sa stai mai tot timpul dupa piticul care se invata sa mearga.
Hai,ca am scris ,nu gluma.Am profitat de faptul ca sunt doar cu Ioana,Alex e la bunici,Taticul are concurs (e organizator) si...Ca sa nu cititi pe uscat ,serviti un cu ce doriti din partea dumneaeiIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Dragelor am putin timp liber, barbatii mari sunt la service sa schimbe cauciucurile la skoda, iar noi am ramas acasa!
Oana multa sanatate copiilor, iar legat de o scena din viata reala....oho la noi sunt deja capitole ca eu sunt singura cu ei tot timpul, de luna viitoare sotul mai primeste si BN ca judet, deci vom ramane si noaptea singuri, dar asa m-am obisnuit ca atunci cand dorm eu ma plictisesc
Crengu si noi visam la concedii, dar la fel ca la voi singuri fara ajutoare...eu de fapt nu inteleg faza sa merg cu parintii sau cu socrii sa ne ajute in concediu....mi-ar sta in gat relaxarea, poate sunt eu mai independenta si mai relaxata cu copilul agatat de mine decat s-o vad pe soacra grijulie si impaunata ca ne-a ajutat, sau pe mama stresata pe langa noi!
Iulia v-am admirat pozele, adica pe voi!
Claudia un adevarat rasfat culinar!
Gaby hai ca facem galerie pt o saptamana mai usoara pt tine!

Sariti cu sfaturi pt mine: David suge noaptea de ma termina, am impresia ca deja e rasfat.
Parca Ada scria ca l-a intarcat ca sugea din ora in ora, cam asa suntem si noi....ce sa fac? E normal? Sa il mai las?

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Sanziana si eu patesc aceeasi chestie cu Ri. Noaptea ma suge ca o sugativa, doarme doar cu tzatza in gura si de multe ori si ziua vrea mereu. Am zis ca vreau si eu sa o intarc, poate va papa mai rar si sa nu mai fie asa dependenta de mine dar nu stiu nici eu de unde sa incep, nu am experienta si nici nu vreau sa o fac sa sufere.
Uneori imi convine da suga , mai ales ca e o metoda usoara sa o linistesc , sa pape ceva daca nu am la indemana nimic dar alteori ........
O sa mai caut si eu pe net metode de intarcat si poate mai scriu si fetele cu experienta cum au facut si vom reusi si noi pana la urma.

Referitor la concediu sa stii ca cine are un ajutor de nadejde este de invidiat. Si eu as vrea sa ma ajute cineva dar fara sa ma incurce mai mult. Am si eu colege care "benefiaza" de rasfat din partea mamelor sau soacrelor si ele se mai relaxeaza in concediu. Noi de fapt nici macar in concediu nu luam nici o pauza. Visez si eu la clipa cand voi sta intinsa la soare macar o ora fara sa ma deranjeze nimeni, fara sa vrea cineva papa sau caca. Poate la pensie, vorba sotului meu.

Julia, la multe lunite!!!! Sa stii ca ai fost tare inspirata cu pozele alea facute luna de luna. Asa o sa poti vedea mai tarziu efectiv diferentele de la o luna la alte.

Indata incep taierile de motz, eu ma mir ca mai sunt 3 luni si nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul. In maxim 3 luni fata mea va merge in picioruse singura si va fi fata mare.

Crengu de iepurica Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Iulia, la multe lunisoare si ani fericiti printesucii tale!

Sanziana, Crenguta, ma alatur si eu clubului sugacilor noaptea!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Haideti la capitolul 8

Oana, mami de
Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008)
si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput