De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 19
nelia spune:
Ah, si Beren... off-topic probabil, de aceea il fac mic... dar uitai sa-ti spun, ca ai pus undeva una din cele mai frumoase scrieri, scurte dar patrunzatoare, de-ti dau lacrimile cind citesti: In Nirvana! Frumos, atit de frumos cum numai un geniu putea sa scrie despre un alt geniu... Probabil ca de asta nu pot sa ma supar prea tare pe Eminescu, ca eu il vad cum il vede Caragiale acolo... numai ca io nu-s geniu! Si nu pot sa scriu ca el... ca sa spun cit de mult imi este in suflet acest poet, acest om... acest luceafar care la un moment dat nu a mai aparut, trist si rece, ca alte dati, dupa trei zile de somn si odihna binemeritata dupa un zbucium sufletesc vecin cu nebunia... a cazut sub loviturile acelui dusman pe care il purta inauntrul lui.
Ah, trebuie sa caut citat... ca frumos si trist mai zice:
Copil al unei rase nobile ai batrīne, īn el se petrecea lupta decisiva īntre flacara celei mai īnalte vieti si germenul distrugerii finale a rasei - geniul cu nebunia.
Lupta a fost groaznica. Īncercarea, drumul catre Nirvana, a fost tot asa de dureroasa cīt si de stralucita.
Īn capul cel mai bolnav, cea mai luminoasa inteligenta; cel mai mīhnit suflet, īn trupul cel mai trudit! Si daca am plīns cīnd l-au asezat prietenii si vrajmasii, admiratorii si invidiosii sub 'teiul sfīnt', n-am plīns de moartea lui; am plīns de truda vietii, de cīte suferise aceasta iritabila natura de la īmprejurari, de la oameni, de la ea īnsasi.
Acest Eminescu a suferit de multe, a suferit si de foame. Da, dar nu s-a īncovoiat niciodata: era un om dintr-o bucata, si nu dintr-una care se gasestete pe toate cararile.
Generatii īntregi or sa suie cu pompa dealul care duce la Serban-voda, dupa ce vor fi umplut cu nimicul lor o vreme, si o bucata din care sa scoti un alt Eminescu nu se va mai gasi poate. Sa doarma īn pace necajitul suflet! Ferventul budist este acuma fericit: el s-a īntors īn Nirvana - asa de frumos cīntata, atīt de mult dorita - pentru dīnsul prea tīrziu, prea devreme pentru noi.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
b.nica spune:
Cornelia,,cred ca ai gasit explicatia faptului ca in lucrarea sa,Calinescu a pus in cap. cu Eminescu 5 poze cu Avram Iancu!Poti sa pui sub amandoi acelasi epitaf!
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Pe cuvantul meu, incep sa cred ca mai potrivit pentru expozitia de la NY ar fi fost un magar cu o urma de cizma pe fund... |
Foarte-foarte corect!!!
Pentru aceasta sugestie, ca si pentru cea cu Vadim - la conducerea Institutului Cultural Roman , poate ca merita facuta "bucla" asta aberanta la topic, prin care i s-a reprosat lui Patapievici, practic, ca n-are basca, in rest ne-avind omu' nici o vina... Macar ne-am distrat.
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andreea2929 Asta suna mai mult a teorie decat a teorema quote]citat din mesajul lui xenocid
B.nica asta se numeste Teorema Tociu-Palade si are urmatorul enunt: Atunci cand toata lumea rade de tine esti cu siguranta un geniu deoarece la un moment dat toata lumea radea de Einstein. |
Daca tu gasesti sensul acestei afirmatii te rog sa ni-l impartasesti!
Daca ai cazut in plasa lui Xenocid,ai o singura scapare:sa gasesti un singur post al lui in care este trimis un mesaj folositor Forumului,un mesaj care sa dovedeasca ...umanitate si buna-credinta si sa-l postezi aici!
Edit. Asta il relaxeaza pe Xeno,aici pe Forum!
Inainte sa postezi te rog sa citesti f. bine ce a scris Xenocid si sa interpretezi corect,altfel,mananci prajiturele "in the daaark side!"
iileana spune:
citat din mesajul lui b.nica Daca ai cazut in plasa lui Xenocid,ai o singura scapare:sa gasesti un singur post al lui in care este trimis un mesaj folositor Forumului,un mesaj care sa dovedeasca ...umanitate si buna-credinta si sa-l postezi aici! |
Nici Xeno n-are basca?
beren spune:
Din partea lui Patapievici/Xeno pentru Vadim/Puric (poste restante, third rock from the Sun):
"Talentul vostru intr-adevar/ S-a marginit numai la par/ Dar toata stralucirea mea/ Nu sta in basca, ci sub ea..."
beren spune:
B.nica , tu stii pe cine am parafrazat?
Edit: B.nica, daca iti mai stergi mesajele asa pe furis, sa stii ca ti le pun sub lupa. Nu e nici o rusine sa recunosti ca nu-l recunosti pe Toparceanu, devine o problema daca faci caz din asta.
b.nica spune:
citat din mesajul lui beren B.nica , tu stii pe cine am parafrazat? |
Nu! Esti tu dragut sa dai detalii?
Hai,nu ma pune la naftalina cand nu ai toate datele despre mine!
beren spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui b.nica
Nu! Esti tu dragut sa dai detalii? |
Nu b.nica, ca as vrea sa mai citesti un pic E un autor roman foarte bine cunoscut. Hai, ca azi e duminica, ai timp sa-l cauti...