De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_man.png)
beren spune:
Un adevarat patriot, b.nica, asa cum iti plac tie; a fost si prizonier de razboi. (hint no. 1)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/balerrina/balerrina.jpg)
balerrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Din partea lui Patapievici/Xeno pentru Vadim/Puric (poste restante, third rock from the Sun): "Talentul vostru intr-adevar/ S-a marginit numai la par/ Dar toata stralucirea mea/ Nu sta in basca, ci sub ea..." |
Asta suna a Toparceanu
![](icon_smile.gif)
-- C.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/balerrina/balerrina.jpg)
balerrina spune:
citat din mesajul lui beren Oh com'on, balerina, sa-i iei tu lui b.nica placerea investigatiei analitice... |
Scuze
![](japonez.gif)
-- C.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
b.nica, exact cind dadusem o sansa subiectului, dorind sa reincepem de unde nu s-a inceput corect, adica de la inceput...
Sa stii ca, cel putin eu, dar sint convinsa ca nici Beren, nici iileana (nu ileanooo, ca e numele mamei mele), nici macar Xenocid de la care pot aduce mai multe subiecte folositoare decit cite subiecte ai deschis tu pe forum (fara suparare, te rog!
, nu sint rea, doar iti atrag atentia cit pot de frumos posibil), sintem la fel de romani ca si tine si nu ne permitem sa ridem de ceea ce inseamna romanism, pentru noi, ca vad ca difera propozitiile... decit daca avem motive. Si asa cum spune regulamentul, nu ridem de persoane, ci de idei, nu atacam persoane, ci idei.
Deci subiectul cu cele citeva cuvinte cheie din primul tau mesaj putea sa fie interesat, cu conditia ca cei care participa la el sa fie sufiecient de informati si de obiectivi pe cit posibil ca sa raspunda celor care intra ca sa afle raspunsuri la intrebarile lor. Si daca ar fi fost discutat fara pasiunea asta bolnavicioasa: noi sintem romani si ca noi nu mai e nimeni!
Sint romanca, traiesc in alta tara, da, dar ma intereseaza si imi place sa citesc despre istoria poporului meu, de altfel imi place sa aflu despre istoria fiecarui popor de pe pamintul acesta, pentru ca fiecare este suficient de interesata pentru a fi citita, descoperita (primul curs facut aici la o universitate canadiana, quebecoasa a fost Istoria Quebecului, al doilea cea a Canadei... consider ca nu te poti integra perfect intr-o tara daca nu-i cunosti istoria si cultura). Numai ca nu-mi plac patriotismele ieftine, fara consistenta... desi persoanele nici nu-si dau seama de multe ori ca sentimentul lor patriotic nu e al lor personal pentru ca nu si-au pus problema cum stau. Si nu prea-mi vine sa sar de ala in sus cind se spune ceva de rau despre strabunii mei, si eu am un strabunic despre care se spune ca a fost alcoolic si nebun si altul despre care se spune ca a fost un geniu... sint amindoi ai mei, ii accept ca atare, sint recunoscatoare ca am avut sansa sa aflu despre ei, ca au ajuns pina la mine informatii despre ei, nu sint eu in masura sa-i judec si cu atit mai putin sa-mi asum meritele unuia sau sa ma simt vinovata pentru 'vitziurile' altuia... Si eu sint si unul si altul, ca nu am de unde sa stiu ca nu sint geniu sau ca nu voi da in patima betiei si nu voi sfirsi nebuna...
Deci, repet, daca incepeam sa discutam deschis despre ce si cum stau lucrurile cu strabunii nostri ar fi fost un subiect mai mult decit constructiv pentru fiecare participant sau cititor, dar daca ne buricam pentru ca unul sau altul spune ceva de rau despre tracii sau dacii simpli sau despre romanii cotropitori, ca pe ceilalti care au trecut peste noi si fac parte din singele nostru ii acceptam in funcite de pozitia soarelui... asa nu ajungem nicaieri. Si daca ne buricam pentru stra-strabuni, care au fost pina la coada cum au fost, dar ne casuna pe nepotii straluciti (v. Eminescu, Patapievici etc.), atunci iar nu e bine... pentru ca degeaba iti slavesti strabunii daca tirii in noroi urmasii, si inca pe cei care nu-s din orice bucata, ci din una rara... si culmea, tocmai pentru ca ei isi permit de a-i vedea asa cum au fost si de a-i accepta pina la coada asa cum au trait si au fost ei in realitate, chiar daca nu pica bine 'singelui albastru' din unii dintre noi... nu cum am vrea sa fi fost din mindrie prost inteleasa si care nu ajuta prezentul la absolut nimic. Si culmea, ii ponegrim si pentru ca ne imbie pe noi sa o facem, ca sa ne fie mai bine si ca sa scapam de cadavrele de prin dulapuri... caci, of doamne, multe mai ascundem.
Ridica doua deshte daca ai inteles ce am vrut sa spun, b.nica, daca nu, mai explic inca o data pentru ca interesul meu este sa intelegi, sincer! Si o biluta neagra... stii tu pentru ce, dar poate ca ai raspuns intre timp... mi-o iau inapoi daca ai facut-o.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Beren,nu-mi sterg mesajele pe furis dar incerc sa clarific un pic locul pt. ca mi-am dat seama din ultima postare a Corneliei,ca am cazut in plasa voastra care parca in limbaj forumist se spune "de troli",daca nu ma insel.
![](images/user_man.png)
beren spune:
Asta n-are nici un sens, trolii nu stiu literatura romana si vorbesc Cockney, nu pe dos.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
AkaManah spune:
citat din mesajul lui cristinlim dacii nu sunt primul popor de pe meleagurile astea! au existat si altele, dar noua nu ne spune nimeni nimic. A trebui sa aflu de la un aemrican despre istoria noastra: [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Cucuteni-Trypillian_culture]Cultura Cucuteni[/url] |
Peste tot au existat populatii neolitice sau ale epocii pietrei. Nicaieri "stramosii" actualelor popoare nu sunt primele populatii care au locuit pe acele teritorii. Si se spune i istorie. Inca din clasa generala.
Veninul dauneaza grav sanatatii.
Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
AkaManah spune:
Eu punctez acum la subiectul deschis de b.nica. Nu exista rusine fata de stramosii nostrii ci pur si simplu lipsa de cunoastere. Noi nu stim cum au fost de fapt dacii. Sursele sunt putine si incomplete. Despre daci stim de la romani sau greci. Dacii nu aveau o cultura scrisa iar in domeniul constructiilor evident locuiau in cladiri perisabile din lemn sau pamant. Din majoritatea descoperirilor arheologige nu ne putrem da seama ce gandeau, credeau, simteau dacii. Nu le stim intrebarile. Tot ce stim este ca au locuit aici. In plus nu sunt singurii nostri stramosi. Ii scot pe romani din calcul pentru ca nu ii consider altceva decat un produs, in ceea ce ne priveste, al istoriei incepand cu Scoala Ardeleana.
Asa ca timpul si stiinta ne vor edifica pe cat posibil cine erau dacii sper fara tendinte ideologice.
Veninul dauneaza grav sanatatii.
Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
>>>Continuare