De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 15
nelia spune:
Ah, deci despre domnul Patapievici este vorba!?! Si despre un articol, nu despre o carte scrisa de aceasta doamna care te-a enervat. Nu te supara pe mine, zau, ca nu am nici o rautate ascunsa cind iti scriu, dar pur si simplu nu inteleg ce vrei sa spui si nu e prima data. Stiu ca tie nu ti se pare ca este asa, ca totul e clar ca-n palma, pentru ca tu stii despre ce vorbesti. Om fi noi membri ai celui mai tare forum, romani cu calitati una si una... dar chiar ghicitori de ginduri nu sintem.
Mie imi plac oamenii care despica firul in patru, in paishpe daca e nevoie... dar cred ca tu l-ai apucat de capatul gresit... chiar daca despicatura ar fi putut fi interesanta.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
b.nica spune:
Cornelia draga,eu personal nu am tinut sa ma leg cu tot dinadinsul,sa zicem,de nasul d-lui Patapievici,ci de institutia pe care o patroneaza ca presedinte(Institutul Cultural Roman) si din care ies tot felul de "chestii" ciudate,cum ar fi un volum care este platit de contribuabili pt. promovarea tarii noastre.
Volumul apare alaturi de alte volume dedicate monumentelor din Romania,unele sub semnaturi valoroase si se numeste:"Fortarete dacice din Muntii Orastiei" si are ca autor si implicit responsabil pt. afirmatiile facute,o anume filoloaga,Simona Sora.
Nu am avut ocazia sa citesc direct de la sursa productia d-nei Sora,dar,in articolul d-nei Aurora Petan(persoana pe care, eu personal,o respect) si care a aparut in acest ziar:
http://www.formula-as.ro/2010/911/planete-culturale-30/un-teritoriu-horror-dacia-12265(unica mea sursa),eu am ramas stupefiata cum a putut ICR sa lase spre editare asa produs care se vrea in interesul Culturii si Istoriei noastre, sau poate nu si-a dorit acest lucru,mai stii?
conchita spune:
m-ati innebunit cu Formula As, ce e dom'le asta, ca nu-mi amintesc de ea? organizatie pasunista, ceva?
nelia spune:
Pai, asa mai vii de acasa, b.nica. Nu puteai sa incepi cu asta? A trebuit sa ajungem la pagina 15 ca sa intelegem ce vrei sa spui? Imi arati si mie, te rog, unde il numeste Patapievici "un cadavru din dulap" pe Eminescu?
Din pacate, cartile de istorie romanesti, de pe care invata copiii romani, sint mult mai pline de nedreptati decit lucrarile acestor doua doamne, care, daca inteleg eu bine, nu au facut decit sa-si exprime niste pareri, nu intimplator diferite.
Si ca o paranteza, intre Dilema veche si Formula As parca tind sa o citesc pe prima, desi am o gramada de retete naturiste luate din a doua.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
inaioana spune:
ICR nu este agentie de turism.
Promovarea culturii romane contemporane se refera inclusiv la valorile culturale de arta plastica (vezi ponei roz) cat si a celor literare (vezi legendele despre care vorbim).Am citit articolul din linkul tau dar atata vreme cat nu am citit cartea, nu pot aprecia daca reprosurile au un temei real sau nu.
Totusi, daca vorbim despre menirea ICR atunci nu cred ca cele promovate ar trebui sa fie aduse in fata prin vot popular , asta pentru ca cele mai multe valori culturale sunt intital avangarda. Un Urmuz, un Tristan Tzara sau un Brancusi erau la fel de prost priviti de romanii verzi la vremea lor ca si poneiul roz de acum. Asa ca, daca ma pricep mai putin la arta, eu asa fi prudenta cu etichetele.
Exprimarea lui Patapievici despre Eminescu mi se pare cat se poate de binevenita.Nu vi se face rau de atata cult al personalitatii in ceea ce il priveste pe "poetul national"? Patapievici a facut aceasta afirmatie in calitate de scriitor, ea trebuie luata in contextul ei si este in primul rand un indemn la putina decenta daca vreti, cultul personalitatii cuiva este intotdeauna un act deplasat. Sa nu amestecam literatura cu stiintele, va rog...
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Pai, asa mai vii de acasa, b.nica. Nu puteai sa incepi cu asta? A trebuit sa ajungem la pagina 15 ca sa intelegem ce vrei sa spui? Imi arati si mie, te rog, unde il numeste Patapievici "un cadavru din dulap" pe Eminescu? |
Cornelia,cauta pe Google,iti dau eu tag-urile:patapievici,Eminescu,cadavru din debara,TVR1.
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita m-ati innebunit cu Formula As, ce e dom'le asta, ca nu-mi amintesc de ea? organizatie pasunista, ceva? ] |
Aici nu s-a vorbit despre revista Formula As,ci despre Institutul Cultural Roman si despre presedintele acestuia,H.R.Patapievici,care a initiat o imagine a Romaniei cu un ponei roz cu o zvastica pe fundulet si a recidivat,dand unui filoloag(exclusiv cu aceasta calificare!)cu imaginatie bogata in stil "horror",libertatea de a vorbi despre "fortaretele dacice" pe care persoane avizate sustin ca nici macar nu le-a vizitat bine!
b.nica spune:
[quote]citat din mesajul lui inaioana
ICR nu este agentie de turism.
Promovarea culturii romane contemporane se refera inclusiv la valorile culturale de arta plastica (vezi ponei roz) cat si a celor literare (vezi legendele despre care vorbim).Am citit articolul din linkul tau dar atata vreme cat nu am citit cartea, nu pot aprecia daca reprosurile au un temei real sau nu.
Totusi, daca vorbim despre menirea ICR atunci nu cred ca cele promovate ar trebui sa fie aduse in fata prin vot popular , asta pentru ca cele mai multe valori culturale sunt intital avangarda. Un Urmuz, un Tristan Tzara sau un Brancusi erau la fel de prost priviti de romanii verzi la vremea lor ca si poneiul roz de acum.
[quote]B.nica:
Eu cred ca este cam deandoaselea impotrivirea "romanilor verzi" funduletului tatuat cu zvastica a poneilor "pasunati" de Patapievici.
[quote]Inaioana:
Asa ca, daca ma pricep mai putin la arta, eu asa fi prudenta cu etichetele.
Exprimarea lui Patapievici despre Eminescu mi se pare cat se poate de binevenita.Nu vi se face rau de atata cult al personalitatii in ceea ce il priveste pe "poetul national"? Patapievici a facut aceasta afirmatie in calitate de scriitor, ea trebuie luata in contextul ei si este in primul rand un indemn la putina decenta daca vreti, cultul personalitatii cuiva este intotdeauna un act deplasat. Sa nu amestecam literatura cu stiintele, va rog...
[quote]B.nica:
Asta spune totul,no comment!
iileana spune:
B.nica, vezi ca amesteci lucrurile.
La topicul asta il critici pe H-R Patapievici pentru felul in care manageriaza ICR (poneiul roz etc) sau bati mai departe si il desfiintezi in calitatea sa de om de cultura (te legi de zicerile lui despre Eminescu)?
b.nica spune:
Ileana,bat mult mai departe decat crezi,arat cu degetul un "roman" care desfiinteaza Cultura si Istoria Romaniei!
Da,stiu de catre cine a fost numit ca pres. al ICR,dar te rog sa nu amesteci lucrurile,pt. ca alchimia politica nu poate schimba atitudinea unei persoane care se doreste o personalitate culturala!