De ce Istoria noastra?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Am ajuns abia la pagina 6

Ah, imi amintesc pagina 6, vine dupa pagina 5 in care aminteam de licantropia ritualica la daci, de la Eliade cetire.
Ciudat ca b.nica nu s-a indignat inca de pe atunci. Nu i-o fi atras atentia d-na Petan ca este cazul.

Ileana,jos palaria ,m-ai bagat in ceata:ironia era la adresa mea sau a Neliei?
Edit.Ai facut ca la Biliard carambol?

Mergi la inceput

In alta ordine de idei: ca sa o persiflezi pe d-na Aurora Petan,ar trebui sa i se consultew ,f. usor,contributiile in domeniul sau pe net.
Cand d-na Petan se revolta la greseli lingvisticve o face in cunostiinta de cauza:d-na Petan a absolvit Fac. de Limbi Straine,sectia Latina-Greaca Veche si are un masterat in Filologie Clasica.La 27 de ani a castigat premiul "Academiei B.P.Hasdeu" pt. lingvistica.
Acel "paranoia geton" se pare ca demonstreaza incultura aceluia care a mentionat acest calificativ.
Toate greselile din textul acelui volum sunt sanctionate de o persoana care stie ce spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Acel "paranoia geton" se pare ca demonstreaza incultura aceluia care a mentionat acest calificativ.

Paranoia Geton se pare ca este inscriptionat pe o moneda din acele vremuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Inca n-am inteles obiectul misterios al indignarii lui b.nica, desi chiar as vrea sa aflu.

Ca un comentariu, licantropia poate fi doar o parte din obiceiurile razboinicilor cunoscuti drept berseker, care credeau ca pot transfera (invoca) spiritul acelui animal (lup, urs, varcolac) asupra lor, in lupta. Traditia se pare ca era raspandita la triburile scandinave si germane (o clasificare evident vaga), ceea ce ii include pe daci. Si daca nu-mi pierd memoria, cred ca in Maramures mai exista obiceiul imbracatului in costum cu cap de lup si "saritul peste foc".

Despre asta e vorba (OK, poate cu erori de ortografie), b.nica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Supliment. Merita citit.

http://eupedia.com/europe/european_mtdna_haplogroups_frequency.shtml

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu nu pricep o chestie. Probabil sunt foarte obosita acum . Tanti cu cartea cu Muntii Orastiei povesteste niste legende locale. Si spune clar ca sunt legende, povesti "din auzite". Tanti are dreptate. Am fost in vacanta in zona si toti oamenii stiu pe cate cineva care stia pe cineva care a descoperit ceva si etc (sfarsitul difera - ori sunt multi-milionari pe vreo insula ori au murit ucisi de securitate cei care au gasit aur dacic). Am auzit "n" legende .... Mie mi se pare interesante legendele locale. Si pana la urma e si posibil sa fi dezgropat careva vreo bijuterie antica. Iar legende cu oameni-lup si vampiri au multe popoare.
Care e problema cu cartea cu pricina pana la urma? O carte cu legende ale diverselor zone ale tarii nu are voie sa fie sponsorizata de un institut? De ce?

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ce mi se pare mie ciudat este ca la Sarmisegetuza nu era nimeni. Adica poti merge cu camionul si lua Discul Solar cu totul. E o pustietate totala. Nimeni care sa-ti arate si explice si nimeni care sa te impiedice sa-ti iei un suvenir ... antic.
Mai rau decat la Sarmisegetuza este la cetatea dacica Talmaciu (http://wikimapia.org/7307318/ro/dealul-si-cetatea-de-la-Talmaciu-ruine) unde singura piedica in calea colectarii de pietre dacice sunt cainii de la statia meteo de care am scapat printr-un mare noroc. M-a tentat chiar sa arunc cu niscai pietre slefuite de daci in ei .
Zic ca e mai rau pentru ca nu exista nici un indicator ca acolo ar fi o cetate si am intrebat in sat vreo 5 oameni care locuiau acolo unde e cetatea si ei erau foarte mirati, neavand habar de existenta cetatii in zona ... Pana la urma ne-a zis ca e acolo cetatea un domn care pazea la poalele dealului o locatie a statiei meteo - dar a uitat sa mentioneze cainii cand ne-a zis ca putem urca desi nu-i nimic de vazut acolo (doar niste pietre vechi).
Cam asta-i cu turismul si monumentele istorice in .ro .

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Nelia,vezi ca suntem in Saptamana Mare, ia-o mai incet cu rasul ca te vede Doamne-Doamne si te judeca gresit!

Se prea poate, nu spun nu... Dar nu m-am putut abtine sa nu rid, nu neaparat de subiect, cit mai ales la ce am gasit pe unele link-uri. Nu o lua personal, dar daca vrei si una personala... ti-o spun: tu in general te intreci sa deschizi subiecte care mai de care, de ma intreb citeodata de unde iti vin ideile, dar la asta te-ai intrecut pe tine! Daca la cel despre cum noi toti nu ascultam muzica clasica am inteles ca ne tragi de urechiuse, la asta inca nu m-am prins care e scopul deschiderii lui, ce te indigneaza, ce vrei sa afli, ce s-ar putea spune sau face ca sa-ti treaca supararea. Nu te supara pe mine, nu sint rautacioasa, poate un pic ironica, dar esti simpatica cu ideile si indignarile tale cu tot!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Nelia,nu-mi amintesc sa fi tras pe cineva de urechi pt. ca nu asculta muzica clasica,cel mult daca nu le ofera aceasta placere copiilor.
Imi pare rau ca inca nu a aparut articolul din F-AS care m-a enervat asa de rau.Nu as fi dorit sa-mi exprim supararea din vorbe transmise la a doua mana.
Dar,se pare ca acest domn Patapievici nu se dezminte vis-a-vis de Cultura Romana:dupa ce il considera pe Eminescu "un cadavru din dulap",dupa ce lasa un ponei roz sa ne reprezinte ca arta la New York,iata ca se da in stamba iar si ne calca in picioare si Istoria,lansand o ineptie sa zburde din imaginatia unei inconnue:"Zamolxis era iubitul lui Pitagora"!
As fi dorit sa va redau articolul care m-a revoltat asa cum a fost scris de autoarea lui,d-na Aurora Petan,ca sa vedeti ce poate sa iasa in Lume,din partea unei institutii care ar trebui sa ne reprezinte si care este sustinuta material din banii nostri,dovedind clar ca aduce deservicii tarii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Misterul se adanceste ... Habar n-am despre ce scrie b.nica . E vorba de literatura ori studii istorice? F-AS inseamna... Formula As???

Mergi la inceput