De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 13
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Eu am renuntat sa mai astept varza acra si-am plecat sa servesc specialitati dupa reteta lui Mircea Eliade. |
Ei Capcaunule,cine ma intelege pe mine cel mai bine aici!
Pt. cine a mirosit samanta de discutii aprige am sa-l dezamagesc,nu am timp sa dau frau impresiilor si sa polemizez,nu raspund la ironii pt. ca subiectul este serios.
Dupa ce Stoker ne-a facut publicitate turistica ...pe gratis,d-na fosta pioniera actualmente dr. in Filologie(!),s-a gandit ca este mai bine,mai ales ca este cam greu sa bati drumurile pe la Cetatile dacice despre care ai promis sa scrii(fapt dovedit de d-na Petan!),sa se rezume la o compunere cu inflorituri si zice tot d-na Petan,cu greseli la "capitolul gramatica si ortografie",din care sa se desprinda o idee care sa ajute turismul in Romania:
"Lycantropia salveaza Romania!"
Sa te joci,asa ca un amator,cu niste simboluri despre care nu ai facut nici cel mai mic efort sa te informezi,mi se pare cam mult.
Apropos,pe unde mai este pusa statuia "Lupoaica cu puii" in Bucuresti?
Ca a fost mutata atata ca poate o sa ajunga la Roma,nu sper!
valentinag spune:
citat din mesajul lui ladyJ Amina Marina, le scoti uneori cu o asa lejeritate incat ma intreb cum iti ies... Asa zici tu, dacele s-au oferit din prima soldatilor romani? Frate, ce dezmat. Puteau si ele dintr-a doua..totusi. Ne-au facut neamu de ras. |
Pfuaaa,de acolo ni se trage si acum,de ne oferim din prima tuturor!
bnica,ma intrebai daca am vorbit serios acum vreo 2-3 pagini,evident ca am facut misto.
EDIT Lupoaica este in Piata Romana bnica.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
inaioana spune:
Eu am remarcat stilul literar liber al doamnei in cauza si cred ca problema ta e de perspectiva asupra problemei. Adica ceri de la text sa fie o cercetare istorica seriosa, ceea ce s-ar putea sa nu fie. nu stiu daca este o cercetare istorica scrisa in stil literar sau nu, pentru ca nu am citit cartea.
Stoker a scris literatura. El a amestecat diverse legende din zona asta care nu era bine delimitata national si geografic in capul lui , pentru simplul motiv ca la vremea aia nu era deloc. Legendele moroilor care sunt mai degraba de influenta sarbeasca dar foarte prezente si in Oltenia zilelor noastre (vezi cazurile recente cand romani contemporani cu noi dezgroapa cadavre, le ard inima si beau cenusa cu apa drept cafea de dimineata), spiritul gotic al Transilvaniei care e de origine germana si nu romana, practic plaseaza povestea la marginile neguroase ale imperiului de atunci. Nu are nicio legatura cu "noi romanii".
Pe de alta parte eu cred ca ar trebui sa renuntam la a ne cauta legitimitate ca popor in trecut si ca e vremea sa ne legitimam prin ceea ce suntem acum.
Ca pana una-alta nu ai de unde sa stii cat de daca sau romana esti, e foarte posibil sa fii un amestec interesant de peceneg cu slav, nu?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
b.nica spune:
[quote]citat din mesajul lui inaioana:
Eu am remarcat stilul literar liber al doamnei in cauza si cred ca problema ta e de perspectiva asupra problemei. Adica ceri de la text sa fie o cercetare istorica seriosa, ceea ce s-ar putea sa nu fie. nu stiu daca este o cercetare istorica scrisa in stil literar sau nu, pentru ca nu am citit cartea.
[quote]B.nica:
Cer de la text sa respecte scopul pt. care a fost comandat volumul de catre institutia(Inst.Cultural Roman)care o plateste pe autoare.
Stoker a scris literatura. El a amestecat diverse legende din zona asta care nu era bine delimitata national si geografic in capul lui...
[quote]B.nica:
Asa a procedat si autoarea acestui volum de propagare a imaginei Romaniei,amestecand,confundand realitatea istorica cu literatura de SF citita,alterand catastrofal Istoria tarii noastre.
Pe de alta parte eu cred ca ar trebui sa renuntam la a ne cauta legitimitate ca popor in trecut si ca e vremea sa ne legitimam prin ceea ce suntem acum.
Ca pana una-alta nu ai de unde sa stii cat de daca sau romana esti, e foarte posibil sa fii un amestec interesant de peceneg cu slav, nu?
[quote]B.nica:
Ei,aici inteleg de ce privesti ..lejer,elucubratiile d-nei Simona Sora!
Nu stiu ce sunt(procentual nu stiu,inca,cat sunt daca),dar stiu unde m-am nascut eu si stramosii mei!
Dar,chiar daca m-as fi nascut pe Luna tot as respecta Istoria poporului in mijlocul caruia am ales sa traiesc!
As incerca sa-l inteleg,as incerca sa descifrez mesajele transmise prin traditii si legende,in cioburile descoperite de arheologi,in scrierile strainilor care au considerat ca merita sa le consemneze in cronicele lor!
Densusianu este ridiculizat cu toate ca a facut o munca de Sisif, a adunat cu o migala greu de inteles astazi in epoca Net-ului date din mii si mii de manuscrise,FIECARE AFIRMATIE A LUI ESTE CERTIFICATA IN BIBLIOGRAFIE!
Sa vina un filolog,care este aratat cu degetul ca face greseli gramaticale cu care un liceean ar ramane corijent,sa ne reprezinte in lume cu ceeace ar trebui sa ne mandrim,mi se pare inconstienta sau rea vointa din partea unei institutii platita de noi,din bani publici.
Dar nu-i asa? Noi romanii suntem toleranti...pana la inconstienta si lepadare de sine!
Amina_Marina spune:
Un canal de tv japonez a realizat o emisune de muzica ale etniilor din Europa , ei, nu stiu cum ajung astia chiar la noi, mai exact la aia care-s mai negriciosi la piele si care au venit de la groapa cu gaini moarte .Ei vroiau sa stie originea lor si de ce sunt ei muzicanti. Ce legatura are ?
Nu stiu cine-i trimite la un sat de mahala , chiar la intrare ii zareste o prianda si, cialap. cialap, cialap vine spre ei.
Ii spune reporterul despre ce e vorba si zicea ea ; "-Haaaa! Du-te la sefu, el stie d-astea, e om dastept, a cholindat in toata lumea".Merg , ei, ce merg si-n acelasi timp filmind cam tot ce li se parea lor interesant, ajung la casa Domnului Prof. Univ. Cioaca Salam. Ii pune intrebarea reporterul si el raspunde: "-Phuii, da, stiu, ce origine avem, noi suntem rromi, adica ne tragem de la Roma"
Imi venea sa dau telefon la emisiune si sa-i fac nitelus de ras, cum poate sa difuzeze asa ceva.
Ce mai, se poate si mai rau, la nivel international.
b.nica spune:
Amina Marina,nu confunda etnia cu poporul unei tari in cadrul careia oricare etnie poate sa-si gaseasca locul si sa convietuiasca cu muzica,cu obiceiuri cu tot,bine merci!
Hai sa nu deturnam sensul subiectului!
nelia spune:
Sinteti bestiali! Am ajuns abia la pagina 6, cu tot cu link-uri si nu mai pot continua din cauza risului... Nici nu mai tin minte de cind nu am mai ris asa la un subiect! Imi revin si continui...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
b.nica spune:
Nelia,vezi ca suntem in Saptamana Mare,ia-o mai incet cu rasul ca te vede Doamne-Doamne si te judeca gresit!
iileana spune:
citat din mesajul lui nelia Am ajuns abia la pagina 6 |
Ah, imi amintesc pagina 6, vine dupa pagina 5 in care aminteam de licantropia ritualica la daci, de la Eliade cetire.
Ciudat ca b.nica nu s-a indignat inca de pe atunci. Nu i-o fi atras atentia d-na Petan ca este cazul.