De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 10
b.nica spune:
Gabi draga nu am mentionat la cine am facut referire din 2 motive: nu vreau sa jignesc pe nimeni si sunt sigura ca cine cunoaste ceva istorie stie la cine am facut referire.
Nu uitati pe ce site va aflati!
Oare nu credeti ca daca vom cultiva sentimente patriotice si de respect pt. stramosii nostri, vom oferi copiilor nostri exemple demne de urmat?
Le spunem povesti si sunt impresionati de acestea;de ce sa nu le povestim de stramosii nostri minunati!
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara B nica nu denatura ceea ce am spus.Bineinteles ca nu imi pare bine pentru ca un om a murit insa nu -mi spune ca romanii fac "misiune de mentinere a pacii" pe teritoriul dacic eventual si ca niciodata "noi nu am invadat alte tari". Uite ce spune aici: "Ofi#355;erul Petre Tiberius conducea echipa romāneasc#259; a grupului de interven#355;ie rapid#259; romāno-american din Afganistan, moartea sa survenind īn urma unui schimb de focuri" Sa nu fim patrioti pana la ipocrizie.Asta spun .Sa fim doar patrioti . |
Dupa ce ca amesteci "borcanele" si iti bati joc de un roman care era in misiune mai faci si un comentariu jalnic.
Sa fii patriot este o cinste care nu suporta comentarii!
b.nica spune:
Iata o stire interesanta:
http://www.gardianul.ro/Tablitele-de-la-Tartaria,-in-curand-la-Muzeul-National-de-Istorie-a-Transilvaniei-s133503.html
Aceste tablite atesta ca aici in Ardeal s-a descoperit cea mai veche scriere din lume.
Oricare altcineva ar fi trambitat cu mare mandrie acest lucru numai noi tacem de parca am fi vinovati de ceva.
Daca tuseste pe strada o mamzela cu pretentii de vedeta toate tabloidele se intrec sa mentioneze evenimentul iar o stire ca aceasta apare timid intr-un singur ziar.
Sunt convinsa ca nu este cunoscuta semnificatia acestor tablite de multi romani.
galushk spune:
Asa...nu stiu cu ce sa incep...La inceput eram in ceata si nu pricepeam care e pana la urma intentie topicului,pe parcurs am ras putin,apoi am inceput sa vad o clarificare a subiectului,insa nu totala,si pana la urma inteleg un subiect generalizat despre stramosii poporului roman,formarea limbii romane!
Geto-dacii,impreuna cu moesii si triballii apartineau grupului nordic al tracilor.(Tracii ocupau spatiul dintre Boemia si Asia mica,si de la fluviul Bug pana in Pen. Balcanica).Geto-dacii erau numiti de catre istoricul Herodot "cei mai viteji si mai drepti dintre traci",insa desi in secolul 2 i.Hr a inceput o inflorire a poporului geto-dac acesta nu a atins niciodata standardele Imperiului Roman.Fapt concret al dezorganizarii lor a fost moartea unificatorului Burebista,cand politica statului a decazut,culminand cu infrangerea lor de catre romani.De aici incepe cu adevarat o istorie a poporului romān,odata cu colonizarea si demararea procesului de romanizare!Desi in mare poporul nostru este considerat o contopire intre daci si romani,in realitate sunt mai multe popoare ce au adus o contributie la formarea limbii romane(albaneza,greaca veche,rusa,germana,etc.)!Iar poporul nostru este mai mult romanic decat dacic(desi suntem situati in fosta Dacia,ulterior a devenit provincie romana asa cum este cunoscuta mai bine),drept dovada avem doar 90 de cuvinte din idiomul autohtonilor din Dacia(copil,mos,gusa,brad,mal,balta,capusa,cioara,rata,etc.)
Probabil ma pierd in detalii,si nu ma fac foarte inteleasa pentru ca in mintea mea joaca multe idei,si se pare ca au incins o sarba rapida ca nu prea apuc sa le prind si sa le pun cap la cap.
Ideea pe scurt(si promit ca mai revin cu detalii)este ca sovinismul unora duce catre nebunie,atata patriotism pentru niste date relative,niste carti citite pe un anume subiect,istoria vazuta dintr-un anumit unghi.O carte citita despre geto-daci nu iti asigura datele necesare asupra originii noastre,faptul ca suntem situati in fosta Dacie,nu inseamna ca suntem mai mult daci,iar faptul ca pe teritoriul acesta au fost anumite evenimente si descoperiri ce apartin unor popoare apuse,nu insemna sa ni le asumam noi ca popor,pentru ca nu suntem nici macar 50% daci!nu zic sa nu folosim castrele si dealul Orastiei ca puncte turistice,pentru ca sunt in tara,si este normal,dar sa nu ni le asumam 100% pentru ca nu suntem noi daci 100%!
Aaa,si stiati ca se spune ca romanii au trimis in provincia cucerita Dacia,pentru inceperea romanizarii,talharii din inchisorile romane?Asta ca o disperata motivare a caracterului romanesc pentru care suntem din pacate cunoscuti in occident(hoti,tahlari,violatori,etc.)
b.nica spune:
citat din mesajul lui galushk Ideea pe scurt(si promit ca mai revin cu detalii)este ca sovinismul unora duce catre nebunie,atata patriotism pentru niste date relative,niste carti citite pe un anume subiect,istoria vazuta dintr-un anumit unghi.O carte citita despre geto-daci nu iti asigura datele necesare asupra originii noastre,faptul ca suntem situati in fosta Dacie,nu inseamna ca suntem mai mult daci,iar faptul ca pe teritoriul acesta au fost anumite evenimente si descoperiri ce apartin unor popoare apuse,nu insemna sa ni le asumam noi ca popor,pentru ca nu suntem nici macar 50% daci!nu zic sa nu folosim castrele si dealul Orastiei ca puncte turistice,pentru ca sunt in tara,si este normal,dar sa nu ni le asumam 100% pentru ca nu suntem noi daci 100%! Aaa,si stiati ca se spune ca romanii au trimis in provincia cucerita Dacia,pentru inceperea romanizarii,talharii din inchisorile romane?Asta ca o disperata motivare a caracterului romanesc pentru care suntem din pacate cunoscuti in occident(hoti,tahlari,violatori,etc.) Andreea B |
Galushk,vad ca te-ai straduit mult sa faci aceasta postare.
Nu inteleg la ce te-ai referit cand ai pomenit de "sovinismul unora"?
Cartea la care faci referire cu atata dispret este munca de 40 de ani a unui om care a adunat material bibliografic urias pt. ca sa aduca la fiecare afirmatie a lui dovezi scrise in documente.
Nu ai exclusivitate la ravna cu care tai legaturile cu trecutul nostru,ceeace nu intelegi tu este ca fara radacini un popor inceteaza sa mai existe.
ioanadara spune:
B nica in general e bine daca mai multe persoane iti spun acelasi lucru sa incerci sa verifici.Sau poate sa privesti problema din alt unghi.Nu mai resuscita subiectul pentru ca nu ajungi nicaieri.
PS: daca poti, incearca sa observi ca am fost draguta si nu am spus vechea fraza: "daca mai multi iti spun "acelasi lucru" mergi sa te culci" desi comentariul tau in care ma acuzi ca "imi bat joc de un roman in misiune" nu arvea baza si ar fi meritat la vremea respectiva o raportare la moderator. Nu am facut-o atunci pentru ca nu am destul timp de dispute pe forum insa te rog, nu insista.Incearca macar sa nu mai jignesti.Toti suntem romani si suntem mandrii de asta dar pur si simplu acceptam o realitate istorica.
b.nica spune:
ioanadara, ceeace afirmi este general valabil si ma intristeaza cum te referi la un concetatean si aici ma refer la romanul mort in misiune.
Reclamatia la moderator? De ce?Poate eu ar trebui sa ma supar ca ma trimiti la culcare cand pe topicul meu se fac aprecieri veninoase si fara dovezi concludente.
b.nica spune:
Galushk,probabil ca te intereseaza Istoria,sau poate o predai la scoala(ceeace afirmi suna a lectie de Istorie din manuale comuniste ),noi(eu si copiii) nu am ajuns inca la scoala(din timpurile actuale), dar sper sa se clarifice lucrurile pana atunci.
Referitor la modul cum i-ai trimis pe Daci la cos intr-o fraza in nume propriu,eu il citez pe Iorga :"NU SUNTEM UN NEAM DE BASTARZI!"
Au existat imparati romani de origine daca.
Exista dovezi ale continuitatii dacilor pe teritoriul Romaniei.
Cum explici unitatea teritoriala a limbii noastre din moment ce Moldova(mare),estul Munteniei,nordul Transilvaniei nu au fost ocupate de romani?
Dar,fata de romani si altii,maghiarii care au ocupat 1000 de ani Transilvania, de ce nu au influentat limba romana?
capcaunul spune:
citat din mesajul lui b.nica Iata o stire interesanta: http://www.gardianul.ro/Tablitele-de-la-Tartaria,-in-curand-la-Muzeul-National-de-Istorie-a-Transilvaniei-s133503.html |
Ce coincidenta! Taman cand www.evz.ro/articole/detalii-articol/848745/Doctor-Honoris-plagiatus/" target="_blank">o alta stire, la fel de interesanta, readuce pe tapet calitatea vajnicilor aparatori ai tabletelor, la fel de controversate precum cartile in care sunt bagate la inaintare.