De ce Istoria noastra?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Imi vine sa plang!
Am avut dreptate cand am afirmat ca nimanui nu-i pasa de acest popor.

In primul rand: n-am auzit pe nimeni sa-i fie rusine cu Decebal (per Scorilo, ca sa fie clar).

In al doilea rand: daca vrei sa plangi, uita-te in jur si vei gasi destule motive. Cui sa-i pese de acest popor daca el isi fura singur caciula ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604
... ei si-acu' ar trebui sa sara īn sus toti aia care sunt partial romāni ... cu ei ce facem? ca aici pare a se face exclusiv apologia acelor romāni ce coboara dintru Daci (ma rog... si din Romani... desi...).

Pai sa stii ca au si motive ... genetice: mitocondriile din noi sunt sigur dacice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604
... ei si-acu' ar trebui sa sara īn sus toti aia care sunt partial romāni ... cu ei ce facem? ca aici pare a se face exclusiv apologia acelor romāni ce coboara dintru Daci (ma rog... si din Romani... desi...).

Pai sa stii ca au si motive ... genetice: mitocondriile din noi sunt sigur dacice!

mitocondriile din noi?
asta e o combinatie īntre mitocaniile si ipohondriile din noi, cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Lady J, nu dezminti nick-ul.

Mergi la inceput

Am luat hotararea sa tin acest subiect in atentia membrilor DC.
Am explicat de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:

Citat:
noi nu am invadat alte tari

Da, daca prezenta armatei romane la intrarea in Sofia, in 1913, la Budapesta in 1919, sau la Stalingrad in 1942 este considerata in limitele uriasului spatiu traco-geto-peceneag.

Tot o mica plimbare fac si trupele romanesti trimise nu de mult prin diferite parti ale lumii - Iraq, Afganistan, etc.

Niciodata sa nu spui niciodata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:

Citat:
noi nu am invadat alte tari

Da, daca prezenta armatei romane la intrarea in Sofia, in 1913, la Budapesta in 1919, sau la Stalingrad in 1942 este considerata in limitele uriasului spatiu traco-geto-peceneag.

Tot o mica plimbare fac si trupele romanesti trimise nu de mult prin diferite parti ale lumii - Iraq, Afganistan, etc.

Niciodata sa nu spui niciodata.

Mai sa fie!
Voi chiar credeti,asa cu mana pe inima, ceeace afirmati?

Ioanadara ai fi putut sa te abtii si sa ai putina decenta la ultima ta afirmatie pt. ca astazi tocmai a murit un soldat roman care era in misiune de mentinere a pacii.

Mergi la inceput

B nica nu denatura ceea ce am spus.Bineinteles ca nu imi pare bine pentru ca un om a murit insa nu -mi spune ca romanii fac "misiune de mentinere a pacii" pe teritoriul dacic eventual si ca niciodata "noi nu am invadat alte tari".
Uite ce spune aici:

"Ofi#355;erul Petre Tiberius conducea echipa romāneasc#259; a grupului de interven#355;ie rapid#259; romāno-american din Afganistan, moartea sa survenind īn urma unui schimb de focuri"

Sa nu fim patrioti pana la ipocrizie.Asta spun .Sa fim doar patrioti .

Mergi la inceput

Am spus si cu cateva pagini in urma si o spun iar pentru a nu ma intelege gresit: trebuie sa ne cunoastem istoria.Trebuie sa intre in programa scolara orele de studiu pe baza descoperirilor din siturile arheologice.toti romanii ar trebui sa stie in urma trecerii prin scoala de ce a fost inaltata columna lui Traian de exemplu si ce importanta are ceea ce e scris pe ea pentru poporul roman si multe alte lucruri legate de cultura daco-getica de exemplu.
Asta este necesar pentru ca suntem romani si aceste lucruri ne reprezinta.Trebuie sa stim de unde venim. Nu pentru ca suntem descendentii unei "po****tii evoluate" insa si nici pentru ca 'noi nu am invadat alte tari" .Pur si simplu pentru ca suntem romani si trebuie sa ne cunoastem istoria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Pe vremea lui Ceausescu ni s-a repetat obsesiv ca suntem un popor cum altul nu-i... Bancurile care circulau ii aratau intotdeauna pe ai nostri ca fiind cei mai smecheri si mai descurcareti...
Dar, de ex., albanezii nu or fi si ei mandri ca sunt descendenti ai ilirilor, probabil cea mai veche po****tie a continentului (inaintea indo-europenilor)? Istoria lor nu e la fel de impresionanta ca a noastra? Asa, si...?

Daca eu sunt jumate romanca jumate grecoaica, am voie sa ma mandresc si cu originile mele grecesti? Caci si grecii au o istorie cu care nu se fac de rusine... Asa, si...?

Mi se pare cu mult mai important ca ACUM sa avem de ce sa fim mandri de noi, de PREZENTUL nostru, de ce suntem in stare AZI... dar din pacate, nu prea vad de ce ne-am umfla in pene :(

Daco-getii sunt o ascendentza interesanta si bogata pentru noi. Dar un pic de realism n-ar strica. Istoria e istorie, noi cei de azi nu ar trebui sa ne impaunam cu ea si sa facem un merit personal din asta.

Si in mod sigur nu ar trebui sa fantazam pe aripile scrierilor lui Corut si a altora de aceeasi categorie, sa sustinem ca leaganul civilizatiei e in inima Daciei, ca spatiul carpato-danubiano-pontic e izvorul tuturor filozofiilor, a civilizatiei universale, a tuturor limbilor... asta e absurd.

Si raman cu oful meu: de ce spune b.nica ca alte popoare "se cam rusineaza cu istoria lor"??? I-am cerut un exemplu, dar nu m-a bagat in seama .

Mergi la inceput