Rahitism?

Rahitism? | Autor: csylla

Link direct la acest mesaj

Buna

Am o prietena care are un baitel de 2 ani si o luna.
A fost alaptat pana pe la un an jumate, nu a luat vit D.
De cand a fost intarcat nu bea nici un tip de lapte.
Are cosul sternului iesit foarte tare inafara, mersul pe varfuri si uneori leganat, si este foarte moale.
Intrebarea mea este: Sufera oare de rahitism?
Se mai poate lua vit D acum?
Si ce sfaturi ii dati?
Multumesc mult!
Cu stima, Viorica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Cel mai bine e sa mearga la medic. Eu stiu ca vit D in unele tari nu se recomanda. ideea e sa stea copilul la soare 5 min pe zi. Eu recunosc ca nu prea le-am dat vigantol la ai mei. Acum la 5 ani si jumatate baietelul e tare slab si mi se pare mie ca nu prea creste (spun mi se pare ca l-am masurat si a mai crescut). Cand m-amm plans la dr de familie mi-a recomandat sa ii mai dau vigantol. Deci se poate da si la doi ani dim moment ce noi am primit la 5.
Mersul pe varfuri nu cred ca are legatura cu rahitismul.
Ideal ar fi ca pustiul sa manance macar iaurt si baranza.

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaca spune:

E bine sa mearga la dr. Eu le-am dat Vigantol gemenilor pana la varsta de 2 ani.
Gemenii mei si acum beau lapte NAN2. Am incercat sa le dau alt lapte, dar nu le place.

VOTEAZA RARES IOAN Ia te uita ce pot face http://concurs.pampers.ro/profile/6410

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabi spune:

salutare,
Csylla,eu ii dau fetitei mele de sase ani si jumatate si acum vigantol ,(pana la un an si jumatate zilnic apoi doar in lunile cu r)la recomandarea medicului pediatru.Dupa cum ai descris si din ce am auzit si eu ,cosul sternului scos in afara este un semn de rahitism.Eu am auzit de un copilas caruia i-au administrat D3 injectabil (dar am inteles ca este cam dureros).Povestindu-i acest lucru doamnei doctor(referitor la injectii),mi-a spus ca exista si niste pastilute.
Toate cele bune!

Mergi la inceput