Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(92)
Raspunsuri - Pagina 13
PetraTudor spune:
Fetelor, am intrat sa va salut si sa va spun ca am pus poze cu puiul meu pe contul comun!
Am vazut pe prima pagina ca au mai nascut Eseea, Alexa101 si Leeloo, le felicit pe toate trei!!!!
Daca am uitat pe cineva, imi cer scuze, dar scriu pe fuga, bebe face nani si am profitat!
O rog pe Ana-Maria - daca se poate - sau pe alta fata cu "puteri" de up-date a primei pagini sa scrie si la mine: 55 cm, cezariana pe 9 martie, Apgar 8
Pentru fetele care planuiesc sa nasca prin cezariana, sa stiti ca e ok, eu sunt in picioare de marti, bebe a stat cu mine in camera - am avut rezerva room-in - si desi a parut greu in prima zi sa ma tin pe picioare si sa ma ocup si de el, ei bine sa stiti ca tot "raul" a fost spre bine, pentru ca m-am si refacut repede - la asta a contribuit enorm bucuria de a=l avea langa mine plus faptul ca a trebuit sa ma misc in permanenta - la inceput intram in panica din orice!!!!!
A doua zi e putin grea, dar a avea bebe da toata puterea din lume!!!!
Am lapte ca la balamuc, nu mai am voie decat un minim de lichide de mircuri incoace, nu mai stau cu tampoane de sani, ci cu pampesi desfacuti in bluza, patez tot!
Alaptez cu protectii de la Chicco, am un mamelon ombilicat si abia acum isi da drumul. Pompa nu o folosesc.
Re. Polizu: .... nu am cuvinte bune, dar asta pentru ca nu am stat niciodata in spital si a de aceea probabil mi s-a parut urat tare, erau sa ma tina o zi in plus pentru ca ma constipasem groaznic - desi am pus supozitoare - si aveam burta super umflata
Re. kg pierdute, daca de duminica seara nu am mai mancat iar in primele zile nu am avut voie decat lichide/iaurt/supa zeama, am ramas fara 12 si arat absolut ORIBIL!!!!! Mai am doar burta si sani. Acum inca o tin pe iaurt si banane, abia astept sa intru la carnita si supici consistente, ca mie mi-a placut ca ma ingrasasem pe perioada sarcinii, nu as fi vrut decat sa scap de burtica, restul sa ramana "in place". Asadar aviz fetelor carora le e frica de kg ramase in plus....
Voi posta si eu povestea nasterii intr-o forma coerenta, acum am scris de-a valma, ce mi-a venit in cap!
Va imbratisez pe toate, burtici si mamici de-o potriva!!!
38+ cu
cativ13 spune:
Dragele mele, am si eu doua dorinte:1. sa ma treceti in listuta de la inceput, sa simt k fac si eu parte din grup (DN:13.11.1982, UM:24.06.2008, DPN: 31.03.2009, cezariana pe 2 aprilie,)2. sa imi trimiteti si mie parola de la contul comun pentru a va cunoaste si a descarca melodiile de care sunteti atat de incantate 37+
anca_nicolae spune:
Galushca:
Am citit la tine parca o problema legata de vomitatul prea des si in jet al lui BB. Eu sunt patita cu fata mea, si iti spun ca 99% din cazuri sunt datorate RAGAITULUI-lipsa. Si anume: sunt copii care dupa ce papa ragaie la 15-20 minute, cum scrie si in carte. DAR, sutn si copii care ragaie serios ABIA la 45 minute... Cei din categoria a 2-a necesita de la mamica muuult sport stil haltere, adica mama trebuie sa se plimbe mult si bine cu bb in brate, pus cu burtica pe umarul lui mami, altfel, in loc sa ragaie, vor vomita... Asa ca incearca sa urmaresti ff atent cand ragaie, si mai ales cum, adica pentru a preveni un vomitat bb trebuie sa ragaie destul de serios...
Kea,
eu nu stiu ce medic ai, insa eu ieri seara am venit de la eco, la 33 sapt si 1 zi, si:
- DPB = 8,38 [33 sapt si 5 zile]
- CC = 30,26 [33 sapt si 4 zile]
- CA = 28,12 [32 sapt si 1 zi] !!!!
- LF = 6,48 [33 sapt si 3 zile].
- Greutate estimata = 2059 +/- 301 grame.
La aceste valori, pe calculator a iesit o medie de 33 sapt si 2 zile, fata de varsta dupa UM, 33 sapt si 1 zi.
Medicul mi-a spus ca bb este FOARTE normal, cum mai scrisese cineva pe forum, nu toti copii tre sa fie bondoci. In plus, sunt mai multe metode/tabele de valori, si fiecare are un alt range. Gasisem eu un site, dc il mai gasesc ti-l dau, sa vezi cum o masuratoare este f ok dpdv al unei metode, si poate nu f ok pt alta metoda.
Iar la nastere, un bb >= 2,700 kg este ff ok, greutatea lui bb e mult mai putin importanta decat gradul de maturizare a organelor si nr de saptamani petrecute in burta la mami :).
Pe deasupra, fetelor, sunt ff fericita pt ca bb S-A INTORS!!! Asa ca aproape sigur scapam de cezariana :).
Chatonel,
Am incercat sa vb cu medicul despre abordarea din timpul nasterii am avut ceva surpize:
1. Eu am specificat clar ca nu vreau epidurala, de frica lenevirii lui bb si finalizarea cu cezariana;
2. In aceste conditii, cu stupoare, il aud pe medic spunand ca el evalueaza f corect cand e cazul de epidurala si cand nu, lasandu-ma cumva s ainteleg ca va conta si optinuea mea, DAR si considerentele lui... Asta m-a pus putin pe ganduri... inseamna ca va trebui sa tac malc in travaliu, ca sa nu cumva sa starnesc prea multa grija pt mine??? Credeti-ma, chiar nu vreau epidurala, mi-e asa frica sa am ceva in coloana, sa nu fie acul bagat cu 1 mm mai acana, sa raman paralizata.. stiu, tehnica epidurala e deja bine cunoscuta de medici, dar mi-e mai frica de ea decat de durere...
3. I-am reamintit ca la prima nastere mi-a facut un scobutil la dilataie 5-6 si a fost rezonabil totul, iar medicul mi-a zis: da, posibil asa sa iti fi facut ATUNCI. Nu a spus insa nimic de ACUM...
Eu as fi vrut sa detaliem subiectul, dar mi-a spus ca ma mai cheama abia peste 1 luna [la vreo 37-38 sapt] si abia atunci se va putea pronunta mai atent la aceste detalii... Asa ca, chatonel, nu am noutati prea interesante despre indulcirea travaliului, vorba ceea, ramane cum am stabilit...
Noile mamici, multi pupici pt reusite!!!
32+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani
chatonel spune:
am vazut si eu pozici superbe!!!
Ayla, sa nu te aud ca mai spui ca mami nu e frumoasa ca te-alerg tot forumu sa te trag de cirlionti Am avut si tupeul sa adaug nume fotografiilor pe care le-ai lasat fara, sper sa-ti placa, daca nu se editeaza usor (imi zici si sterg ilico-presto)...
Petra, esti o dulceata cu burtica rotunjila, bine ca ai pus-o la blitz, altfel nema amintire!!! Vazut si pepenas dospit si tati topit
Eu am fost azi in plimbari (tot pe riu) vreo 3 ore, a fost cald de mineci scurte si pantaloni 3/4 (furati lui tati). Am venit rupta de oboseala, cu niste miini de parca erau imprumutate, asa erau de mari si umflate... bine ca se termina sarcina acum, cind apar caldurile ca am fi avut de tras rau de tot de pe urma lor!!!
Contractii nu mai am mai deloc- sau nu din cele dureroase, nici alte simptome de nascare. Dopu ala parca s-a stabilizat si el, de "curatat " nu ma mai curat... creca asteptam prima zi de primavara (echinoctiu) sau... trecerea in zodia incapatinatilor (berbec).
Fille du Sud 38 cu Dragonbella
J- 14
Toulouse, la ville rose
gigelica20 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lysbeth -capot+camasa -2 prosoape -papuci -2 perechi sosete -2 perechi chilotei -sutien de alaptat -2 seturi hainute bb -servetele igiena intima pt mine -servetele umede pt bb -4 pampersi mici -2 scutecele pt schimbat bb pe ele (am luat un pachet mare din farmacie) -sapun pt copii + sapuniera -gel de spalat pe maini fara apa (dezinfectant sunt in farmacie) vata + tifon lat (am facut 3 tampoane pe care le-am ambalat in pungute mici de pachet si le-am sigilat restul de vata si tifon le-am pus in bagaj separat - perie mica de voiaj+clama de par+oglinda mica+strugurel+crema de fata + forfecuta mica de unghii+ pila mica de unghii -pasta de dinti si periuta - algocalmin+supozitoare cu glicerina just in case.. - hartie igienica+2 pachete mici de servetele de nas - telefon+incarcator - buletin+ adev munca+dosarul de gravi Am mai lasat acasa camasute de schimb, pampersi, haine pt bb, sosete, chilotei, prosoape puse in dulapul lui bb ca sa shtie tati de unde sa le ia dak ii cer sa-mi mai aduca. 35+ Damian Codrut Andrei AMR 5 saptamani |
Pentru ce ne trebuie supozitoarele cu glicerina?
Gigelica +36 Victor-Andrei
chatonel spune:
citat din mesajul lui anca_nicolae Chatonel, Am incercat sa vb cu medicul despre abordarea din timpul nasterii am avut ceva surpize: 1. Eu am specificat clar ca nu vreau epidurala, de frica lenevirii lui bb si finalizarea cu cezariana; 2. In aceste conditii, cu stupoare, il aud pe medic spunand ca el evalueaza f corect cand e cazul de epidurala si cand nu, lasandu-ma cumva s ainteleg ca va conta si optinuea mea, DAR si considerentele lui... Asta m-a pus putin pe ganduri... inseamna ca va trebui sa tac malc in travaliu, ca sa nu cumva sa starnesc prea multa grija pt mine??? Credeti-ma, chiar nu vreau epidurala, mi-e asa frica sa am ceva in coloana, sa nu fie acul bagat cu 1 mm mai acana, sa raman paralizata.. stiu, tehnica epidurala e deja bine cunoscuta de medici, dar mi-e mai frica de ea decat de durere... 3. I-am reamintit ca la prima nastere mi-a facut un scobutil la dilataie 5-6 si a fost rezonabil totul, iar medicul mi-a zis: da, posibil asa sa iti fi facut ATUNCI. Nu a spus insa nimic de ACUM... Eu as fi vrut sa detaliem subiectul, dar mi-a spus ca ma mai cheama abia peste 1 luna [la vreo 37-38 sapt] si abia atunci se va putea pronunta mai atent la aceste detalii... Asa ca, chatonel, nu am noutati prea interesante despre indulcirea travaliului, vorba ceea, ramane cum am stabilit... Noile mamici, multi pupici pt reusite!!! 32+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani |
anca, felicitari pt BB intors si multumesc tare mult pentru impartasirea acestor momente petrecute cu medicul tau!
Daca inteleg io bine, ti-a cam bagat si tie morcovelu
Culmea e ca si mie mi-e frica de epidurala din cauza de paralizie, desi se spune ca se-ntimpla f f f rar ... da io zic ca " de ce ti-e frica, de-aia nu scapi", deci pas peridurala, sper sa ma tin tare pe pozitii (si tie iti tin pumnii). Ginecoloaga mea a zis ok, fara peri, dar scobutil (care se numeste aici bromura de N-butylscopolamine) nu cunoaste, parca i-ar zice asa, ceva vag... da nu mai mult si ca sa vb de asta cu anestezistul a trecut mingea peste drum...
Ata este acum... capul sus si pieptu-nainte!!!
J- 14
Toulouse, la ville rose
Ayla21 spune:
Nu ma trimiteti la plimbare, altui club nu apartin.
"Daca as putea da o definitie durerii, i-as gasi leacul.
De ce ne doare? Plansul e o consecinta a durerii infinite?
Cred ca a iubi presupune durere si lacrimi. Multe. De dimineata cand te trezesti, intorci capul si nu este langa tine cel pe care l-ai visat. Cand iti bei cafeaua si nu iti aprinde tigara.. la pranz cand iti aduci aminte de mancarea preferata sau de un gest. Dupa masa cand te privea cald si zambitor. Cand gatesti… sau simti o aroma. Seara cand nu mai faci baie cu spuma. Cand te uiti la o cutie proasta si nu te poti desprinde. Cand asculti muzica sau te uiti la film si nu te tine in brate si pupa pe cap parinteste.
Lacrimi de durere rosie curg atunci cand iti amintesti de un sarut furat, de o mangaiere calda si o traire profunda. Am pierdut razboiul cu timpul, a invins ca intotdeuna. Mi-am pierdut iubirea si nu o voi mai gasi. Sa fii fericit suflet pereche, te voi pastra cu drag in gand si suflet.
Ma voi multumi cu frimituri, cu franturi de fericire. Ma voi bucura de o patura calda ce ma protejeaza in fiecare noapte, de un cearceaf si o perna incarcate de semnificatii si voi dormi in acel tricou uitat pana lacrimile se vor transforma intr-o durere surda care in cele din urma se va solidifica intr-o imbatranire precoce.
Nu face pe nimeni sa planga caci ii vei curma visele si nu va mai putea sa traiasca. Nu rade de lacrimile triste caci s-ar putea sa nu mai poti simti profunzimea unui sarut.
Si daca ai langa tine un suflet, nu il mai numesc pereche – caci e ceva aievea acest lucru, nu il lasa sa zboare. Strange-l in fiecare zi la piept si saruta-l de parca ar fi ultima oara cand il mai vezi.
PS: Sufletele pereche traiesc in lumea lor, se intalnesc de cate ori le este dor si doare – e un spatiu nedefinit undeva in subconstient. Si daca nu se mai aud niciodata ele se vor regasi sub alte forme: o mireasma, un cantec, o bautura, un fum, o frana de mana trasa in curba… cu alte cuvinte in experiente repetative."
www.youtube.com/watch?v=V2T9rO-7kek" target="_blank">Mi-e dor si doare
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, please take care of my soul mate
chatonel spune:
citat din mesajul lui gigelica20 Pentru ce ne trebuie supozitoarele cu glicerina? Gigelica +36 Victor-Andrei |
pentru ca sa nu faci clisma si nici kk pe dr
J- 14
Toulouse, la ville rose
novus spune:
pentru constipatia de dupa operatie
Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
anca_nicolae spune:
Gigelica20,
supo cu glicerina impotriva constipatiei... Si dupa nastere naturala si dupa cezariana, poate sa aapra, oricum, parca in prima zi nici vb, abia din a 2-a zi ar trebui sa ne normalizam...
32+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani