Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(92)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Gina, la inceput, cand pui copilul sa suga, consistenta laptelui e mai apoasa ca sa-l hidrateze, abia apoi devine mai consistenta, adica partea care il hraneste efectiv. Lasa-l mai mult la un san, nu-l trece prea repede la celalalt, pentru ca risti sa-i dai numai partea mai apoasa si de asta sa planga, caci nu se satura.

S-a mai discutat despre asta, cine stie sa explice mai bine...rog sa o faca.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

KEA si eu rog fetele care au experienta si stiu sa explice, sa ma invete si pe mine cum e mai bine. Ca tare mult as vrea sa evit laptele praf. Dar ma gandesc ca ii fac rau, ca slabeste din cauza inconsistentei laptelui meu. Daca mananca atat si tot ii e foame...

Gina de CALIN NICHOLAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Incep sa ma deprim cand vad ca tot apar ghioceii, numai rautatea asta mica nu vrea sa apara; mai ales ca deja am intrat in saptamana 40 si dr de vreo 2 saptamani ne-a zis ca pot naste in orice moment pt ca fetitza este fff jos si sa stau cu bagajul la usa Nu am stare deloc, inca mai merg la munca cate 3 ore/zi, conduc masina, merg la cumparaturi...numai sa imi treaca timpul. Si sunt stresata ca nu stiu ce se intampla cu fetitza de misca asa tare de vreo 4 zile, o simt parca ma scormoneste inauntru, se impinge cu capul si asa tare se misca ca mi se muta toata burta

Joanna cum esti ? inca sta la caldurica ginerica ?

39+Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gina2008

Acum 2 zile a venit doctorita pediatra. Si a zis ca nu e bine. Ca trebuie sa manance din trei in trei ore si ca daca doarme, trebuie trezit. Ceea ce am si incercat de atunci sa fac. A fost dezastru. O zi si o noapte a fost haos... copilul agitat, nu mai sugea cum trebuie. Sugea dar parea ca nu se satura. Ceea ce se intampla si acum. Azi am cedat si i-am dat iar lapte praf. Suge doua ore si apoi daca il iau de la san, plange si cauta sanul. E adevarat ca laptele are o consistenta apoasa, asa, nu stiu cum sa descriu... iese apa apoi se albeste daca insist...
Nu stiu ce sa mai fac. Sa o ascult pe pediatra sau sa ma ascult pe mine si sa-i dau cat vrea, cand vrea.

Numai bine pediatrei!
Eu n-as asculta-o deloc. Nu e natural sa aiba un program perfect regulat, ca sa zic asa, de mancare si de somn. La toti oamenii variaza, probabil chiar si la doamna pediatru. Si daca ii e sete si vrea sa ia doar doua guri de lapte din ala apos ce facem, trebuie sa astepte 3 ore? Na ca m-am nervat.
E chin si pentru tine si pentru bebe. Pe pediatra nu o doare gura sa-si dea cu parerea, dar e cam veche parerea asta si mie mi se pare ca poate sa duca la intarcarea rapida, n-o sa suporti prea mult sa il auzi pe bebe plangand... Cred ca multe mamici renunta tocmai din cauza unor pareri prea stricte ale medicilor. Singurul scop e sa pape bebe si sa creasca.

Laptele de la inceput e apos, ca sa ii potoleasca rapid setea lui bebe. Dupa ce il bea pe ala, urmeaza papa consistent - un lapte alb, dulce si cu mai multa grasime. Bebele tau stie ce face si tu ai instinctele corecte.
A, si am vazut si eu medici care spun ca dupa 12 luni laptele se strica si copiii nu mai trebuie alaptati.
Ignora sfatul pediatrei fara nicio mustrare de constiinta (mai bine, gaseste alt pediatru mai la curent cu alaptatul).

Pupam fata si puiul frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

buna gravidutelor!
vad ca din ce in ce mai multi ghiocei grabiti sa apara!

eu am implinit azi 34 de saptamani si ma gandesc sa-mi pregatesc bagajelul, ca la cat sunt de grabiti ai vosri, nu ztiu zau...sa nu ma prinda pe picior gresit...

PISIGRI, vad ca tu esti din Iasi si, fiind proaspata mamaica, as vrea sa te rog sa-mi impartasesti un pic din maternitate, din nastere....
eu incerc sa merg pe calea naturala, dar acum...sa vedem, cum o vrea DUmnezeu!

ALICe
eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Fetitele, am scapat de durerea de cap.

Dar mi-e foame incontinuu. As manca de toate. Cred ca tre sa ma duc sa imi fac niste cartofi pai...de pofta.

Mai devreme am facut baitza si m-am bibilit. Abia am ajuns la degetele de la picioare sa imi fac si eu o amarata de pedichiura.

Mi-am facut si manichiura. De cand am ramas insarcinata mi-am taiat unghiile scurte, ca la copii, caci nu am vrut sa am microbi sub ele. Azi le-am dat si cu oja roz transparent...lucru pe care nu l-am mai facut de mult. Ma simt tare cocheta.

Maine ma duc la cursurile de puericultura si apoi la o zi de nastere a unei prietene.

Cred ca cel mai sigur vom vorbi luni.

O sa-mi fie dor de voi. Sa fiti cuminti si sa aveti un weekend placut.

Gigelica +36 Victor-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gina2008

KEA si eu rog fetele care au experienta si stiu sa explice, sa ma invete si pe mine cum e mai bine. Ca tare mult as vrea sa evit laptele praf. Dar ma gandesc ca ii fac rau, ca slabeste din cauza inconsistentei laptelui meu. Daca mananca atat si tot ii e foame...

Gina de CALIN NICHOLAS

Laptele tau este perfect pentru copilul tau.
Lasa-l sa pape cat vrea, preferabil sa termine dintr-un san la o masa.
Bebele tau s-a nascut foarte mare, cred ca e normal sa ia putin mai lent in greutate la inceput, nu-ti mai face probleme!
Vorba Aylei, e chestiune de calitate nu de cantitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmenada
azi la ora 2 a nascut SILVIA4, o fetita alba si frumoasa cum zice mami, 2,850 kg, 49 cm, cezariana, nu stiu scor apgar [/red]

Felicitari, Silvia!
Refacere rapida acum si o bebelina papacioasa!

Ina, la multi ani!

Multumim pt urari, ma bucur si cand va spun si voua sa va bucurati si voi, stiu ca va bucurati odata cu noi.
Ce exprimare.

Acum incarc melodii pe mail.

_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, please take care of my soul mate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna27 spune:

Buna burtici si mamici!
Alexa, Eseea, Leeloo,Silvi4,felicitari,refacere rapida, bb sanatosi si papaciosi.
Ina predaLA MULTI ANI si toate cele bune!
Monica,felicitari pt Luana sa cresteti mari in continuare.Multumim pt muzica ne place tare mult.Mami mai pune poze ca arati beton.Ideaa cu situl e super.
Simina sa creasca mazarica mare, ti-am trimis sms aseara de pe alt nr, sper ca te-ai prins.Asteptam vesti de la eco.
Floric tot la pachet suntem.Ne rugam pt bb Rares sa fie bine.
Adee , daca il asteapta nora mea pe fimiu se pare ca mai ai de asteptat.Bb meu e un figurant, ne joaca cum vrea el.
Carmenada tinem pumnii sa mai stea bb acolo.Multu pt vesti.
Kea, optimista, bb o sa fie bine.
Noi am fost ieri toata ziua la spital.Ne-a analizat dr pe taoate partile.Se pare ca bb e bine, medicul de la urgente s-a inselat.Lichidul e in limite normale pt aptamile de sarcina, valorile de pe artera sunt ok, la fel si capsoru.este un pic mai mic da a zis sa nu ne ingrijoram.Dupa parerea lui nu avem motive sa il scoatem, mai lasam la dospit si bomba cu toate emotiile e posibil sa trecem de termen.asta e sa fie sanatos si cand vrea sa vina asteptam....cu toate ca e tot mai greu.
pe toate si scuzati loogorea.
multumim de incurajari.

39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

GALUSHCA nici nu stii cat bine ai facut la psihicul meu asta si asa marcat de depresie... Si instinctul meu zice tot asa. Si cred ca asa o sa fac. O sa il cantaresc pe bebe o data pe saptamana si doar daca slabeste o sa vad ce solutie gasesc. Si eu cred ca e un copil mult prea mic pentru a i se face un program. Si in pana mea, ca m-am enervat si eu, mananca saracul vreo ora si ceva... dupa aia cat mai bazaie putin sau cat timp se mai pierde, se fac 2 ore. Ce ar fi acum... sa il las doar o ora sa doarma si apoi sa il trezesc ca s-a facut ora si trebuie sa manance iar.
Dar pentru ca sunt o mama la prima experienta si care vrea sa faca totul bine pentru puiul ei si sa evite greselile majore, m-am uitat si eu in gura pediatrei si a celorlalte prietene care 99% au cedat si au bagat completare cu lapte praf. O singura prietena a insistat sa ii dau doar san copilului si ori de cate ori cere, fara nici un program.
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, si tie, si puiului tau!

Gina de CALIN NICHOLAS

PS A, era sa uit ceva GALUSHCO... eu am nascut la Municipal, in Bucuresti. Unde, nu stiu daca stii sau daca ai auzit de ea, neonatolog sef e temuta si cunoscuta madam Culcer. Care stii ce a urlat non stop cat am stat in spital: fara biberon, fara lapte praf, fara tetina! Copilul nou nascut suge si cere san si de 16-18 ori pe zi in primele saptamani. Si ca trebuie alaptat ori de cate ori cere.
De ce n-oi fi ascultat-o eu pe ea!

Mergi la inceput