*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (32)*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Da, Eli avea bici....a venit de la Buc? A vb cineva cu ea?

Mariana, si Sara se screme tare uneori sa dea parzturi si nu ies, si cand o pun la san da tot afara, cu bolboroseli, nu numai partzurile. Uneori patesc ca in timp ce suge, face si kk, da enorm de mult, de da pe dinafara...incerc s-o iau s-o schimb ca e uda deja, nu mai suporta pampersul, ea urla ca de ce i-o scot pe tz, asa ca apuc ceva de pe langa mine (prosop, paturica, bluza in cel mai rau caz), o bag sub ea, si-o las sa suga in voie, scoatem aerul asa manjite, si de-abia apoi trecem la schimbat scutec.

Of, Spiridusule, , sa va faceti bine repede!

Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Emma este iubire

Sa fim alaturi de Cristian Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue78 spune:

Este intr-adevar o controversa cu apa plata fiatra si racita pentru bebelusi. Se pare ca prin fierbere se aglomereaza cantitatea de metale din apa si pe termen lung afecteaza rinichii copilului. eu una am fiert-o pana acum dar nu mai stiu cum ssa procedez. Folosesc doar apa plata Dorna. Eu am un fierbator de la Tefal de 2 l capacitate si fierbeam in el, si apoi doar o incalzeam un pic inainte de a prepara laptele. Acum chiar nu stiu cred ca nu o voi mai fierbe doar o incalzesc putin.

Pozele mele.http://family.webshots.com/album/570503507pvnrqx

Sanatate la toti bebelusii care au probleme zilele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor, am si eu o mare mare rugaminte : am citit sigur la voi mai demult ca folositi tarate pt baita lui bb. Poate cineva ( Mirtha, parca tu erai?!) sa-mi dea mai multe detalii?? De unde iau, cum se numeste etc? A fost sotul la plafar si aia nu i-a putut da detalii, avea 2 tipuri : tarate de bors si :digestive" dar nu l-a putut indruma deloc! Bb al meu ( are 3 zile) are niste pete si bubite pe corp si mi-e tare mila de el ...

Mami de fetita si de baietel 39 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue78 spune:

Citesc aici de mamici care se vaita ca se trezesc copii nopatea. Oare doar fetita mea doarme toata noaptea? Ea doarme de la 22.00 la ora 6.00 in fiecare noapte, de aproximativ o luna , deci incepand de la 3 luni. Inseamna ca pot sa zic ca sunt o mamica fericita.

Pozele noastre:http://family.webshots.com/album/570503507pvnrqx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

Sa le iau in ordine sa nu le uit:
Spiridusule multa multa sanatate la puiutii tai, si un diagnostic cat mai repede! "Dusmanii" nevazuti sunt periculosi.
Eu pentru lapte folosesc apa de robinet fiarta. Fierb cate 500ml de apa, am un termos cumparat din Auchan care are capacitate de 500ml, si pun acolo. Apa se raceste complet in termos cam in 8-10 ore, deci mie imi este suficienta pentru cel putin doua mese. Babyzapi te sfatuiesc sa fierbi apa chiar inainte sa te culci, o pui in termos, si eu itigarantez ca te tine pana cand cere Raphael de mancare. Garantat, ca am probat eu!
Si eu stiu ca apa plata nu se fierbe...acum vad ca si aici sunt parerile impartite. La fel cu alimentele pe care le dam la bebe incalzite la microunde. Prefer sa incalzesc la bain-marie absolut orice trebuie incalzit. Spre exemplu supita pe care i-o dau, o fac pentru doua zile, si a doua zi ea trebuie incalzita. Nu folosesc microundele, desi mi-ar usura munca mult, asta e clar.
Cu intretinerea...sunt plina de spume. A mai fost o discutie o data parca. Citisem undeva ca bebelusii nu s-ar trece la intretinere pana la 6 luni. Dar, din pacate, nu exista o lege in sensul asta, cel putin eu am cautat si nu am gasit. Noi pana la 3 luni ale lui Damian, nu am avut probleme cu asta, apoi, din urmatoarea luna cand s-a dus soata sa plateasca intretinerea, ii spune administratorul ca asteapta de la el o cerere...ca trebuie declarat copilul. M-au apucat 11000 de nervi. Pai cum naiba...cu ce il incurca copilul meu nedeclarat din moment ce am apometre, platesc gaze, platesc gunoiul...lumina etc??? Ma rog...nu prelungesc povestea ca sunt multe de zis, ideea e ca la inceput de luna de cand a fost iara soata sa plateasca, i-a dat cerere facuta, "doar trebuie completata, ca sa nu mai uiti" a adaugat zambind malitios. Ideea e ca nu au voie sa bage la intretinere de la sine putere, trebuie sa existe o cerere de la locatarul respectiv, asta stiu si eu, asa ca cele care ati patit-o...mergeti peste ei...si spuneti asta. Am sa ma interesez in privinta asta, dar stiu de la o ruda, care e administrator la un bloc si a fost dat in judecata pe acest motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

fetelor, am si eu o mare mare rugaminte : am citit sigur la voi mai demult ca folositi tarate pt baita lui bb. Poate cineva ( Mirtha, parca tu erai?!) sa-mi dea mai multe detalii?? De unde iau, cum se numeste etc? A fost sotul la plafar si aia nu i-a putut da detalii, avea 2 tipuri : tarate de bors si :digestive" dar nu l-a putut indruma deloc! Bb al meu ( are 3 zile) are niste pete si bubite pe corp si mi-e tare mila de el ...

Si eu am folosit tarate de grau la baia lui bebe, am cumparat de la farmacie naturista si e tarata digestiva. Eu puneam intr-un ciorap nou, il foloseam doar pt asa ceva, apoi turnam apa fiarta peste el , direct in cadita, lasam 10 minute apoi incropeam cu apa de la robinet sa fie numai buna pt baie...Sanatate!

Mari - mamica fericita de Matei Andrei (30 noiembrie 2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Eseea, si eu am facut dupa spusele Mirthei. Tarate am gasit ca si tine, tot digestive, nu scrie pe ele ca se folosesc pt baie, ci sunt intradevar cu tot felul de retete pt inghitit. Dar...noi am facut asa. Ai mai multe variante: fie le pui intr-un saculet de panza pe care doar il infuzezi dupa ce e apa fiarta si oprita, 10-20 de minute, fie lasi saculetul sa si fiarba putin apoi opresti, fie (asa am facut uneori eu, si-a dat rezultat si-asa) pui taratzele direct in apa si-apoi adaugi apa strecurata in caditza de baie. Merge oricum. Pusici si spor!

Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Emma este iubire

Mergi la inceput

Da Leloo, dar din moment ce nu exista lege... e tot acolo, castigi procesul dar tot platesti lunile anterioare lunii in care ai depus cerere si l-ai declarat. Si pe mine ma seaca faza asta...

Blue, toate suntem mamici fericite, doar ca...mai nedormite. Si Sara doarme 8 ore, dar de la 7-8 la 2-3 , ne tot chinuim sa-i amanam seara ora de culcare dar nu ne iese nicicum.

Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Emma este iubire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

anca, voiam sa iti raspund ieri dar am uitat: si nicole mai atipeste imediat dupa baie cateodata insa atunci nu o pun la nani intr-o pozitie prea confortabila - o tin in sufra, la lumina, zgomot si dezvelita si cam in jumatate de ora se trezeste si mai mananca o tura si abia atunci o duc sus la ea in patut.

mai eu in discutia microunda face cancer, mobilul la fel, cremele contin parabeni, biberoanele avent bisfenol A, etc nu ma bag. doar vreau sa zic ca drumul e sinuos si da o gramada de restrictii apoi - de ex nu poti lua copilul la plimbari lungi in concediu caci invariabil la microunde ajungi. acuma depinde si de stilul de viata al fiecaruia, eu una nu imi permit sa tin prea multe reguli.

diamisha, sa nu iti imaginezi ca respectivii 38 flutura pe mine. dar nici nu ma strang, ha!

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

Eseea----Si eu am folosit tarate de grau la baia lui bebe, am cumparat de la farmacie naturista si e tarata digestiva. Eu puneam intr-un ciorap nou, il foloseam doar pt asa ceva, apoi turnam apa fiarta peste el , direct in cadita, lasam 10 minute apoi incropeam cu apa de la robinet sa fie numai buna pt baie...Sanatate!

Mari - mamica fericita de Matei Andrei (30 noiembrie 2008)

Mergi la inceput