Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci(32)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

Buna dimineata dragele mele,

Vai ce multe ne-ati mai impartasit de cand am lipsit. Cu ajutoru lu Dumnezeu Bunu am fost si duminica asta la manastire la liturghie. Parintele staret s-o rugat pentru noi toate.

caciantoni multam pentru link-uri.

mamieeaIi tare adevarat ce scrie acolo. Iti spuneam ca Domnul Liturghiei nu este o teorie. Buddha a lasat o seama de precepte care sa canalizeze viata ucenicilor sai; la fel au facut toti intemeietorii de religii. Dar crestinismul, fiind singura religie in care nu omul cauta pe Dumnezeu ci Acesta vine in cautarea omului, atunci si relatia cu El va trebui sa fie ceva mai diferita.[/red]Drept ii dara ce scrie in ce ne-ai trimes tu Domnul cauta pe om ca Eu aduc marturie pana inchid ochii ca-i drept ce zice Monahul Paulin de la Putna, ca eu am trait vorbele lui. In sufletu meu o fost in iad, da acuma is in bratele Lui pentru ca ma iubeste si fiindca ma iubeste m-o cautat si m-o aflat.

anne mary77 Bine ai venit. Aici esti pe drumu bun sprea a fi mama. Te am pe lista mea de rugaciune.

mihaela amaliaNo, mami draga sa ne traiesti! Si sa fi iubita de Domnu!

[red]sissicaNu stiu altii cum is da mie imi lacrimeaza ochiu cand aflu marturii ale puterii rugaciunii adevarate. Nuam ca noi ne rugam pe jumatate si cu aialalta jumatate ne cautam singuri solutii la probleme si apelam la ajutoru' oamenilor mai mult ca la ajutoru Tatalui nostru.
Zicem, plini de importanta afirmatiei, ca suntem credinciosi, da credem Lui asa cum credem si in Mos Craciun. Nu va uitati stramb la vorbele mele ca gura pacatosului adevar graieste. Daca nu-i drept ce spun atunci de ce nu mai cautam darurile sub brad ci bantuim ca niste stafii blestemate prin lume sa ni le cumparam singuri? Noi il vedem pe Hristos ca un mos Craciun, ne rugam lui in graba si apoi ne cheltuim timpu' si energia bantuind ca niste strigoi prin lume sa ne aflam singuri darurile, unii pe la doctor, altii prin gramezile pline de bani, altii intr-o seringa de heroina, fiecare dupa cum l-o ajuns ispita. N-avem incredere oarba in darurile lui si ne ascundem dupa proverbu' "Domnu' iti da dar nu-ti pun in straita". Da domnu aluia ce-o zis proverbu nu pune in straita, ca Domnu meu Bunu pune si in straita numa sa ceri. Si caruia nu are straita si deaia ii da. Altfel cum ii posibil ca o femeie care n-are ovare (adica straita) sa zamisleasca? Va spune sissca noastra cum, s-o rugat ca o nebuna. S-acuma gata cu povestile, hai la rugaciune toata lumea, ca doara noi avem toate straita sa ne rugam sa se umple.

Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.

Mergi la inceput

Dragele mele, iertati ca am inrosit pagina precedenta, n-am fost atenta, sau... asa o vrut Domnu.

sissica Poti sa-mi zici cine-i doctoru' din poveste, nume, adresa cabinet???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Claudia - pot sa spun ca proverbul "Domnul iti da, dar in traista nu-ti baga" este autentic, scos din intelepciunea adanca a poporului nostru. Si sa stii ca e semn de mandrie sa spui altfel, pt. ca ai datoria sa faci tot ce-ti sta in putere pt. a dobandi ceea ce ceri. Iti sta in putere chiar si rugaciunea, credinta, milostenia dar... nu trebuie sa subestimezi puterea lui Dumnezeu aratata prin medici (la o adica chiar in povestea lui sissica medicul intai a salvat pacienta de cancer si de la moarte... apoi a venit si bucuria pruncului - nu putem spune ca femeia aia trebuia sa nu se duca din start sa se opereze, nu?)
Vezi ca aceste chestiuni de credinta sunt foarte "subtiri" si diavolul mandriei si a slavei desarte - cum ca noi n-avem nevoie de medici, ca Domnul ne vindeca - este foarte siret si ni se strecoara in suflet. Stii cu siguranta multe povestiri cu calugari foarte virtuosi, cu multa rugaciune, credinta si milostenie si matanii care au murit si au ajuns in iad doar pt. ca s-au mandrit. Asadar, draguta mea, mare, mare grija: nadejdea la Domnul, dar nu suntem noi cei care stim apriori ce cale va alege Domnul pt. mantuirea noastra.

Doamne ajuta!
7+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Claudia - oare marii nostri duhovnici si sfinti cand au fost bolnavi nu au apelat la medici? Oare s-au increzut ca se vor vindeca doar prin rugaciune? Oare nu au facut ascultare si de medici si au luat tratamentele prescrise. Scriai undeva ca boala vine ca urmare a pacatelor noastre: sa stii ca nu e intotdeauna asa. Boala vine si pt. induhovnicirea noastra prin rabdare, boala e leac Dumnezeiesc dat noua chiar din ratiuni divine - si nu de fiecare data are aceeasi cauza si scop. Vezi si orbul din nastere pe care l-a vindecat Iisus: cand ucenicii au intrebat pe Domnul de ce acest necaz al copilului, oare pt. pacatele parintilor? sau a lui insusi? Domnul a raspuns ca nici pt. pacatele lui,nici ale parintilor lui... ci "ca sa se arate Slava lui Dumnezeu". Vedem asadar in primul rand sa nu ne pripim sa tragem concluzii si sa judecam - Domnul stie ratiunea lui! Slava Domnului!

Doamne ajuta!
7+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Fetelor, si eu sunt de acord cu apusele Domnicai. Cele care au posibilitatea sa apeleze la dr, sa apeleze, pentru ca si acesta este tot felul lui Dumnezeu de a ne ajuta.
Am citit undeva, nu mai stiu unde, ca e o fortare a mainii lui Dumnezeu sa ceri minuni la fiecare pas, sa te doara capul si sa nu iei pastile, ci sa-i ceri lui DD sa faca o minune pentru tine. Si Sf. Ap. Petru, cand era in temnita, a fost eliberat de lanturi de un inger, pentru ca nu putea sa le sfarame el, dar mai departe a ramas in seama lui sa plece si sa faca ceea ii statea in putinta.
Va pup si va doresc multa sanatate si post usor

"Un om, ca si un popor, atata pretuieste, cat a inteles din Evanghelie"- S. Mehedinti
11+
Vine puisorul!!!
Cat am crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!

fetelor....ce mult m-am bucurat sa citesc despre inca o minune a Sf. Cuvioasei Parascheva!!!!

anadomnica - multumesc mult ca incerci sa postezi si link-ul catre Acatistul Sf. Cuvioasei Parascheva....

bun venit fetelor noi si felicitari noii gravidute careia ii multumesc in mod special ca ne-a povestiti aceasta minune a Cuvioasei Parascheva...

uffff....abia astept sa vin la Iasi....

si sa va postez si un link pentru sinaxarul de azi.....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/martie/martie16.htm

Mergi la inceput

anadomnica Draga mea viitoare mamica, ma bucur sa vad ca imi citesti randurile si te pup pe burtica . Foarte adevarat ce spui tu. Eu nu te-am contrazis, ori daca asta am lasat sa se inteleaga imi cer scuze. Cand am afirmat ca Domnu iti baga in traista si iti da si traista m-am gandit n-am contestat puterea medicinei care pe multi a salvat de la moarte cu voia Domnului. Am vrut doar sa spun ca Domnul si numai El ii capabil de minuni.
Departe de mine gandu de a te combate. Poti crede ca eu am urat toti copiii ce se nasc inaintea copilului meu si prin puterea rugaciunii acum iubesc toti copiii din pantecele tuturor mamelor. Da eu iubesc si copilul tau. Si in fiecare zi ingenunchez cu lista noastra in mana fara sa ma gandesc cu invidie ca unele din voi sunteti mame sau viitoare mame.Nu scriu aici compuneri ci impartasesc ceea ce simt unor suflete la fel de incercate ca mine. Accept puterea medicinei atata timp cat nu facem tot ce ne sta in putinta ca sa obtinem minuni de la medici. Copiii nu sunt totdeauna o binecuvantare, ei pot veni si ca o pedeapsa a pacatelor noastre si atunci vin cu boli si cu defecte genetice grave si ni-s dati ca o pedeapsa in loc sa fie dar(asta spune parintele Arsenie Boca). Si tot de la Domnul vin.
Asta am vrut sa spun sa nu fortam nota in cautarea noastra disperata de noi descoperiri ale stiintei in domeniul fertilitatii. Nu sunt suparata pe medici si le recunosc meritele, cu toate ca de-a lungul vietii mele am fost si eu victima unor erori medicale prima fiind la varsta de 7 ani. A fost doar soarta mea de a intalni medici mai putin priceputi. Mi-aduc aminte, pe de alta parte, cu placere ca in cateva randuri am incaput pe mana unor medici extraordinari care m-au salvat de la suferinta.
Ideea care am vrut sa o transmit este foarte simpla: roaga-te si Domnul iti va descoperi ce trebuie sa faci, daca ai nevoie de medic acolo te va trimite. Eu nu am spus niciodata sa nu mergi la medic eu am spus sa mergem la Domnul si sa-L intrebam pe El inainte de a ne face singuri planuri incotro sa apucam. De aia afirm cu tarie pana la moarte ca Domnul iti pune in traista fiindca El iti descopera la orice pas ce-i de facut mai departe. Cine are urechi sa auda si cine are ochi sa vada. Viata noastra nu-i altceva decat un joc de genul Vrei sa fi miliardar cu deosebirea ca la fiecare runda ai optiunea intreaba un prieten si nu orice prieten ci Prietenul cu P mare.
Stau si ma intreb, daca femeia careia i s-au extirpat ovarele s-ar fi rugat Domnului cu credinta sa o vindece de cancer in loc sa se opereze ce s-ar fi intamplat? Domnul Cel care a facut sa creasca alte ovare in loc ce ar fi facut ascultand o rugaciune curata?
Nu sunt eu vrednica sa cer minuni la Domnu si nici n-am puterea rugaciunii acelei femei dar stiu este model de credinta adevarata. Atunci cand in viata noastra se vor intampla minuni asa mari sa stiti dragele mele ca am dobandit credinta adevarata.
Iertati-mi indrazneala iar am vorbit mult pana la urma chestia cu bagatul in traista e doar o problema de interpretare a cuvintelor din limba romana, eu am folosit-o ca pe o metafora si uite ce valuri am iscat.
gata pe ziua de azi ca am ocupat destul spatiu pe site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

MARCU ASCETUL

Despre legea duhovniceasca, in 200 de capete

51. Primeste nacazurile, ca intru nimic nu te pagubeste in cele ce le ai de mai inainte; dar leapada lacomia, caci ai sa dai socoteala.

52. Dupa ce ai pacatuit in ascuns, nu incerca sa uiti. "Caci toate sunt goale si descoperite pentru ochii Domnului, inaintea Caruia avem sa dam socoteala"(Evr.4,13).

53. Arata-te Stapanului cu cugetul tau. "Caci omul cauta la fata, pe cand Dumnezeu priveste in inima"(1Sam.15,7)

54. Nu cugeta si nu face nimic, fara un scop placut lui Dumnezeu. Caci cel ce calatoreste fara scop, va osteni in zadar.

55. Cel ce pacatuieste fara sa fie silit, cu greu se pocaieste, pentru ca dreptatea lui Dumnezeu este fara de greseala.

56. Intamplarea dureroasa face pe intelept sa-si aduca aminte de Dumnezeu, si intristeaza pe masura ei pe cel ce a uitat de Dumnezeu.

57. Orice suferinta fara voie, sa te invete sa-ti aduci aminte de Dumnezeu; in acest caz nu-ti va lipsi prilejul spre pocainta.

58. Uitarea in sine n-are nici o putere, dar se intareste din pricina negrijii noastre si pe masura acesteia.

59. Nu zice: ce sa fac, caci ceea ce nu voiesc aceea mi se intampla sa fac. Ci, aducandu-ti aminte, cugeta la ceea ce esti dator sa faci.

60. Deci fa binele de care-ti aduci aminte; si cel de care nu-ti aduci aminte, se va descoperi tie. Si sa nu-ti dai cugetul fara judecata uitarii.

61. Scriptura zice ca "iadul si pierzarea sunt aratate inaintea Domnului"(Prov.15,11). Acestea le zic despre nestiinta si uitarea inimii.

62. Caci iad este nestiinta, fiindca amandoua sunt intunecate. Si pierzare este uitarea, pentru ca prin ea am pierdut din cele ce le aveam.

63. Ia seama la relele tale, nu la ale altuia; si nu se va jefui de talhari casa de lucru a mintii tale.

64. Cel ce nu poarta grija dupa puterea lui de toate virtutile, savarseste un pacat anevoie de iertat; dar rugaciunea si milostenia intorc pe cei ce nu poarta de grija.

65. Orice intristare dupa Dumnezeu face parte din fiinta evlaviei. Caci adevarata dragoste se probeaza prin cele ce-i stau impotriva.

66. Nu zice ca se poate castiga virtute fara necazuri; caci virtutea neprobata in necazuri, nu este intarita.

67. Gandeste-te la sfarsitul oricarui nacaz fara voie si vei afla in el pieirea pacatului.

68. Multe sunt sfaturile aproapelui spre ceea ce este de folos; dar nimanui nu i se potriveste asa de mult ca judecata constiintei sale.

69. Cand cauti tamaduire, ia seama la constiinta si tot ce-tj va spune ea, fa, si vei avea folos.

70. Dumnezeu si constiinta stiu cele ascunse ale fiecaruia, deci prin acestea sa primim indreptarea.

70 b. Cel ce se osteneste fara sfat, e sarac in toate. Iar cel ce alearga cu nadejde e de doua ori bogat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka_daria77 spune:

Deeva73multumim pentru rugaciune.
Anadomnicasarcina usoara in continuare.
Multumesc tuturor celor care se roaga si ma rog si eu in continuare alaturi de voi.
Magditabuna ideea cu listuta cu acatiste. Ar fi o idee sa merg si eu cu ea la preot sa o citeasca pentru noi.
In ceea ce o priveste pe Sfanta Parascheva regret ca nu stau in Iasi dar de cate ori ajung acolo (am niste rude in Iasi) trec pe la Sfanta sa ma rog. Pana acum m-a ajutat in toate momentele de cumpana (eu am o "pila" la sfintia sa sunt nascuta pe 14 oct ). Multumest din nou prin rugile mele si o rog in continuare sa ma ajute si in incercarea cea noua.
Anne_mary77 bine ai venit pe aici. Si eu sunt noua dar de cand am intrat pe ruga colectiva am alt moral.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Vin si eu sa imbratisez cu drag fetele mele dragi!!
Am fost plecata la ai mei si nu am avut acces la net.
Vreau sa va spun ca m-a ajutat Bunul Dumnezeu sa ajung si la Sfanta Parascheva si la sfantul Nectarie din Iasi!! Am simtit o asa mare bucurie!!!!!
Incerc sa recuperez, vad ca ati scris mult si dupa revin!

Mergi la inceput