Canari
Vreau sa cumpar un canar si nu stiu de unde sa incep. Am inteles ca cel mai bine e sa cumperi de la crescatori, ca ai lor sunt mai sanatos incrucisati si mai bine crescuti, ca baietii sunt cantareti mai buni, dar ca trebuie sa treaca ceva vreme ca sa se dovedeasca ca-s baieti... si cam atat. Nu m-as lasa direct pe mana vanzatorilor, ca e 1-0 pentru ei, eu nu stiu, ei stiu si m-au eclipsat din start.
Astept sfaturi, idei... multam frumos.
Raspunsuri
anaasta spune:
salut! eu nu prea stiu ce sfaturi sa iti dau. eu am primit un canar cadou de la sotul meu pentru ca tocmai fusesem suparici si plangacioasa cu o zi inainte. iar a doua zi, ca sa ma simt mai bine, mi-a facut surpriza aceasta. l-a luat din magazin si ma bucur ca a nimerit pe maini bune, adica ale noastre... :):)
este un canarel portocaliu si frumos si dragut si tare simpatic. canta frumos si e tare scump... daca iti vei cumpara un canar, nu iti va parea rau, iti va infrumuseta zilele... :)
lexi spune:
Multumesc pentru raspuns! Am avut canar cand eram mica, l-am primit de ziua mea si stiu ca e un cadou foarte nimerit, asa ca iti inteleg bucuria de a-l avea in preajma. Acum vreau sa fac aceeasi bucurie baietelului meu (si mie, mai ales), dar n-as vrea sa dau gres.
O sa incep cautarile de la magazin si vad eu unde ajung.
april spune:
lexi, ai luat canar?
noi am avut unul, dar din pacate a murit. a fosta jale mare...mai ales fii-mea a fost tare suparata. Acum vrem sa luam altul. Noi am luat de la crescatorie, cu inel pe piciorus, mascul, tare frumos canta. Si era cuminte, statea unde-l puneai.
monalac spune:
eu am crescut o vreme canari,dar cand s a nascut primul copil i am vandut pe toti.
puii ii vindeam in bucur obor,in parcul plumbuita[parca],duminica era un targ de animale acolo.multi crescatori cumparau de la noi,ca apoi sa i vanda de nu stiu cate ori mai scump...,deci,nu stiu cat de profitabil este sa cumperi din magazin.
tb sa urmaresti ca puiul sa nu fie pleostit,sa aiba penele curate,sa ''zburde''pe batul din colivie.cam dupa o luna se deosebesc masculii de femele,masculii au ''bumbul''mai proeminent,dar daca nu te pricepi e greu sa ti dai seama.ca sa invete sa cante e nevoie in general de un alt mascul,pe care sa l auda cantand,insa invata si singuri pana la urma sa cante.
daca mai ai nelamuriri,intreaba ma.