Gradinitele de stat...o catastrofa!??
Raspunsuri - Pagina 3
alsa spune:
Babyshness, ai foarte mare dreptate in ceea ce spui, de vina este sistemul, si intr-adevar lucruri urate se intampla atat la stat cat si la particular. Conteaza omul, indiferent unde se afla el. Dar intrebarea mea este in cazul cand treci printr-o situatie urata, ce faci? Iti iei copilul si pleci mai departe, sperand sa ai mai mult noroc? Nu stiu, probabil asa trebuie sa faci, fiindca se vede clar ca nu poti face nimic altceva. O plangere, o reclamatie,... ca oricum nu esti luat in seama.
Din pacate, lucrurile sunt cam pesimiste si nu-ti ramane decat sa te bazezi pe noroc.
Banuiesc totusi ca la particular situatii de genul celor descrise in cadrul subiectului, sunt totusi mai rare. Gradinitele particulare sunt inainte de toate o afacere, vrem,nu vrem, asta este. Si macar din puctul asta de vedere sper ca nu-si permit sa-si piarda clinetii, deci automat sunt mai atenti.
Da, nu e de mirare ca la ora actuala in Bucuresti sunt doar 7 gradinite acreditate, e greu sa intrunesti toate conditiile cerute, si de aceea pentru mine factul ca o gradinita este acreditata imi da o oarecare siguranta. Ma refer strict la cele particulare. Daca e sa le compari cu cele de stat...care toate sunt acreditate.....nu ajungem nicaieri. Dar macar in sistem particular, punandu-se atata accent pe asta, macar stim ca se face cat de cat o triere. Asa sper, cel putin.
vanessa ionescu spune:
Buna
nu am citit tot ce ati scris dar vreau sa-mi exprim si eu punctul de vedere. Am doi baieti, 11 (aproape 12) ani si 4 (aproape 5) ani.
Experienta pot sa spun ca am din ambele puncte de vedere stat/particular.
Baiatul cel mare a fost la gradi de stat (pe vreme aceea erau putine gradi particulare si nici nu ne permiteam). A fost la 2 gradinite (ne-am mutat cu casa). Prima gradinita a fost cea de la Apaca (nu mai stiu nr. parca 200 si ceva..). A fost minunat. am avut o dna educatoare nemaipomenita (Dna. Geta). Ulterior l-am mutat la gradinita 43 unde a fost la fel de bine. Mancare buna, curatenie, lectii la greu..
Nu am ce sa le reprosez.
pe cel mic l-am dat initial la particulara (deh, dewvenisem noi mai mofturosi). Nu vreau sa comentez nimic in legatura cu gradinita la care a fost. nu a fost rau.. Nu contest ca nu isi dau silinta. Doar ca, dupa un timp din mai multe motive l-am mutat.. la o gradinita de stat (la cea la care a fost si fratele sau). Interesant este ca, de unde copilul nu vroia sa se scoale dimineata sa mearga la vechea gradi (particulara) si zbiera ca nu mai vrea la gradi), aici se scoala fara probleme mult mai devreme decat dincolo, e fosrte incantat de mancare si de ceea ce face acolo. a devenit respectuos (doar in 2 saptamani) si mult mult mai ordonat. Ca asa le zice Doamna.
Ceea ce vreau sa spun este ca in continuare sunt adepta invatamantului de stat. nu il contest pe cel particular dar sunt "pentru" eduacatoarele profesioniste si nu pentru tot felul de "adolescente" chiar si doldora de diplome. Nu le contest competenta dar contest rezultatele.
In ceea ce priveste comportamentul ostil fata de copil si alte iesiri de genul asta exista peste tot dar sunt cazuri izolate. nu se pot generaliza. Iar copii pot fi umiliti in cele mai ciudate moduri si poate uneori neintentionat. va dau ex fiului meu mic. fost educatoare ii ameninta ca daca nu dorm le pune pampers. devenise copilul stresat ca dee ce sa-i puna lui pampers ca el nu face pipi la oala de la 2 ani...
si la particular si la stat se gasesc educatoare sau ingrijitoare cu un comportament ostil.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului
madau spune:
Eu sunt tare multumita de gradinita Mirunei, e curat, mancarica foarte buna, nu am avut niciodata probleme cu vreo intoxicatie/diaree/etc, singurul aspect e ca nu au dormitor separat, dorm in sala de curs dar nu reprezinta asta o problema pt ca toata lume doarme, nu se joaca nimeni in timpul asta. Cat despre cele 2 educatoare, rar mi-a fost dat sa vad asemenea persoane blande, cu mult bun simt si care-si fac meseria cu asa mare drag de copii. Si credeti-ma ca-s foarte carcotasa de fel. Nu am ce sa le reprosez, Miruna s-a schimbat mult de cand e la gradi, vorbeste frumos, s-a obisnuit cu un anumit program de mancare/somn/joaca, e mult mai ordonata, mai sociabila. Asadar se poate!
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.breslo.ro/shop.php?u=fancybijoux" target="_blank">margele si alte zorzonele
alsa spune:
Fetele care au copiii la gradinitele de stat si sunt multumite pot sa spuna si unde anume sunt aceste gradinite? Ar fi bine de stiut pentru cele interesate.
Madau, problema ca dorm in sala unde isi desfasoara activitatile este ca nu au timp suficient sa aeriseasca,doar cat sunt ei la masa, si daca sunt si multi copii in grupa.... Dar e bine ca au sala de masa separat, sunt gradinite care au sali cu tripla functionalitate, si la stat si la particular, si iti dai seama ce este acolo!
Alexia27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui vanessa ionescu Prima gradinita a fost cea de la Apaca (nu mai stiu nr. parca 200 si ceva..). A fost minunat. am avut o dna educatoare nemaipomenita (Dna. Geta). |
He he...ce amintiri...mama a lucrat la gradinita asta (s-a pensionat anul trecut pe caz de boala), dar nu era cu D-na Geta la clasa, avea grupa pregatitoare de step by step. Dar pe doamna Geta o cunosc bine. Intr-adevar e o femeie sufletista..cate cantece nu a compus ea pentru serbari, si cate poezii nu a facut....
Mi-ai adus un zambet pe fata...cate amintiri...multumesc!
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
madau spune:
Alsa, in grupa Mirunei sunt 20 de copilasi, dar mai ales in perioada asta mai mult de 15 nu vin. Aerisesc cat sunt ei la masa, cat mai merg la sala de sport....e ok
Si ca sa specific, vorbesc de gradinita nr 216, de la Piata Minis
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.breslo.ro/shop.php?u=fancybijoux" target="_blank">margele si alte zorzonele
alsa spune:
Madau, am crezut la un moment dat ca fetita ta e la o gradi particulara, ....doar 20!? Chiar ai noroc.
lavi02 spune:
La gradinita fetitei mele (tot de stat) lucreaza, mananca si dorm in aceeasi sala. Dar nu mi se pare o problema. Aerisesc inainte si dupa somn (si pe parcursul zilei) in felul urmator: in timp ce aerisesc clasa scot toti copiii pe hol, pe bancute; copilasii merg rand pe rand la toaleta
si intre timp cei de pe bancute si educatoarea canta diverse cantecele.