Gradinitele de stat...o catastrofa!??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Ma bucur sa aflu ca lucrurile nu sunt atat de negre pe cat mi-au parut mie, si ca exista gradinite de stat cu adevarat profesioniste.Cu personal intr-adevar calificat si in primul rand uman, care stie sa se comporte cu copiii si sa nu le striveasca personalitatea.

Nu am vrut sa generalizez si nici nu am afirmat ca gradinitele de stat sunt catastrofe. Pur si simplu am intrebat daca este asta situatia, fiindca e greu de crezut.

Dar totusi sunt si astfel de gradinite, de stat, particulare, ...pana la urma nici nu conteaza,.. conteaza ca ele exista. Si ar trebui facut ceva. Matahut se confrunta cu o astfel de situatie, deci exista cel putin o astfel de gradinita. Si nu e admisibil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

ALSA ...am sa te corectez putin , sora mea a dat cele 2 fetite ale ei la stat ( specific sta in sect 4 )

fata cea mare e la gradinta ''stropi de roua'' cea mica este la cresa care se afla langa acea gradinita

parerea mea ca daca e sa se intample tot felul de chestii de astea se intampla oriunde , nu numai la cele de stat , fi tu saantoasa ca si la alea particulare nu e prea departe de ce ai spus tu

In opinia mea cred ca foarte mult depinde si de personalul didact casre se afla acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy2007 spune:

In primul rand as vrea sa mai cantarim putin lucrurile inainte de a arunca cu pietre .Cate dintre voi v-ati pus intrebarea daca educatoarele din gradinitele particulare au studii de specialitate?
v-ati pus intrebarea de ce sunt atatea cadre didactice necalificate in gradinite?
Toti oamenii de calitate pleaca ,se reprofileaza din cauza mizeriilor la care sunt supusi de catre guvernanti si nu numai.
Sunt curioasa peste cativa ani sa vad ce fel de oameni vor continua sa lucreze in scolile si gradinitele noastre!
Si acum se mai trezesc cativa ca voi care vor sa extermine si ceea ce a mai ramas .Cate dintre voi lucreaza cu camere de supraveghere in spate?
Macar v-ati gandit cam cum ar fi?
Daca toti oamenii ar fi perfecti viata ar fi minunata dar cred ca toti suntem supusi greselii!nu spun ca asa e bine dar cantariti mai bine lucrurile si vedeti la ce concluzii ajungeti !
Eu zic sa sondati bine terenul inainte de a emite judecati de genul:GRADINITELE DE STAT O CATASTROFA! Cel fel de copii pleaca in clasa intai dintr-o gradinita de stat si ce fel de copii pleaca spre scoala copii pregatiti la o gradinita particulara?
Puneti intr-o balanta conditiile pe care vi le ofera cele doua alternative:spatiul,personalul etc si veti avea o surpriza!

Mergi la inceput

Cinezee, cum am si scris mai devreme, ca lucrurile astea se intampla la stat sau la particular, pana la urma nici nu conteaza. Rau este ca se intampla astfel de lucruri si nu ar trebui. Din cate am inteles eu, parintii care au copiii la stat nu au nici o posibilitate sa reclame in mod real astfel de fapte, fiindca pierd si locul obtinut cu greu la gradinita, astfel ca se vad nevoiti sa indure o situatie umilitoare. Sa taca si sa inghita. Si cand e vorba de copilul tau....eu zic ca numai bine nu-ti este. Si tot mai sus scriam ca daca exista si gradinite profesioniste, si se vede clar din mesajele voastre ca exista, e foarte bine. Chiar e bine de stiut pentru cei interesati care ar fi acelea.

Valy, nu cred ca a dat cineva cu pietre, eu nu am afirmat ca gradinitele de stat sunt o catastrofa, ci pur si simplu am intrebat daca asta este situatia. Daca te mai uiti o data la subiect, o sa vezi ca am pus un semn de exclamare si doua de intrebare.

E adevarat, toti oamenii de calitate pleaca, si va fi vai si amar de noi, incepand ci gradinitele, pana la universitati (oprindu-ne doar la invatamant!!, ca sa nu mai vorbim de sistemul de sanatate si altele..). Dar asta nu inseamna ca trebuie tolerata o situatie de genul descris de Matahut: copii jigniti, umiliti, s.a.m.d. In legatura cu plecatul la scoala in clasa I, vreau sa-ti spun ca cei pregatiti la gradinitele particulare sunt net superiori celor pregatiti in gradinitele de stat. Si ca sa fiu foarte concreta, ma refer strict la cazul a doua gradinite de stat din Dr. Taberei, comparativ cu copii veniti de la Arc en Ciel. Acesta e exemplul pe care il stiu eu.

Cu siguranta exista multe, poate prea multe gradinite particulare foarte slabe, cu personal necalificat, perfect de acord cu tine. Si eu sunt revoltata pe aceasta situatie, eu fiind acum in cautarea gradinitei "perfecte " (oare!?) pentru fata mea. Si am avut experienta uneia particulare, in care pe post de educatoare, la grupa mica (cea mai mica!!, ca sa vezi ironie) era o ingrijitoare, fiindca era iubitoare de copii si ....cu asta basta.

Deci, ca sa nu ma lungesc atat, eu nu spun ca cele particulare sunt perfecte, nici macar aproape de perfectiune, chiar poti avea mari surprize, dar nu asta e subiectul.Multe sunt afaceri si atat. Un mod de a lua bani parintilor prea ocupati care-si ascund vinovatia de a lipsi atat de langa copil, considerand ca dand o caruta de bani compenseaza totul. Sunt o gramada de nereguli in sistemul particular, dar repet, nu acesta e subiectul. Si, ca o paranteza, sper scurta , am vizitat gradinita Pestisorul auriu in vara, gradinita care nu este pe site-ul ARACIP, nici macar autorizata. La intrebarea mea daca sunt macar autorizati, mi-au raspuns ca nu numai ca sunt autorizati, sunt acreditati. Puteti verifica site-ul sa vedeti. Exista doar 7 gradinite particulare acreditate in Bucuresti (am si eu fixul cu acreditarea, ce sa-i faci!?)

Deci, nu sunt fan gradinite particulare. Vreau sa-mi dau fata la una particulara, din anumite motive, pe care in mare le-am scris la inceput, dar nu din snobism, si nici ca ma dau banii afara din casa.

Si, revenind la subiectul propriu-zis, daca sunt sau nu gradinitele de stat o catastrofa (fiindca era doar o intrebare, o mirare, ....nu un verdict!, o afirmatie), se pare ca unele sunt, si repet, nu e admisibil, oricate scuze s-ar gasi (ca sunt multi copii, ca nu au personal suficient, ca sunt prost platite educatoarele, lucruri pe care le stim cu totii,...dar asta este, asta e tara in care traim.Toti induram. Fa-te altceva, nu educatoare. Lucrezi cu suflete, si inca mici si in formare.) ...asa, ...si se pare ca sunt gardinite de stat super bune, ceea ce este un lucru mai mult decat imbucurator.

Parerea mea este ca sistemul de stat, ca e gradinita, ca e scoala, e universitate, ar trebui sa fie un model pe care sa-l urmeze particularul. Ca in fond, personalul de acolo provine si in cadrul celor particulare, nu!?

Si in fond, oamenii nu trebuie sa fie perfecti, trebuie sa-si faca datoria, nu sa-si verse frustrarile si complexele asupra celorlalti. Banuiesc ca multi sunt nemultumiti de locul de munca, de salariu, de conditiile de munca, dar nu-si jignesc colegii sau mai rau, oamenii inferiori prin pozitie, putere, s.a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Gradinita de stat unde e fetita mea e departe de a fi o catastrofa,desi e o simpla gradinita "de cartier".Eu sunt foarte multumita pana acum de tot,de la educatoare, ingrijitoare, meniu, activitati, dotari etc. Fetita merge cu placere,a inceput din toamna la nici 3 ani la grupa mica si a stat din prima zi 8 ore fara probleme.Nu am nevoie de camere de luat vederi pentru ca povesteste acasa tot ce se intampla si le mai si imita intr-o veselie pe educatoare
Dar pentru cine intreba,eu una lucrez in birou cu camere de luat vederi puse pe mine si le ignor.E o firma particulara italiana.Si la magazinul alor mei au puse camere de luat vederi.Nu cred ca ar muri nici educatoarele sa existe asa ceva la gradinite ... Poate asa s-ar rezolva un pic macar problemele in "gradinitele catastrofe" fie ele de stat sau fie private,ca nu asta conteaza, ci calitatea personalului ce lucreaza acolo.

MONI 18s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agness.mom spune:

Fetelor, ma bag si eu...nu stiu daca conteaza, dar e doar o parere...nu putem generaliza, sunt gradinite de stat extraordinare (stiu cateva in sect. 3 care intr-adevar pregatesc copiii asa cum trebuie), dar sunt si gradinite particulare care depasesc orice asteptari; copiii mei sunt amandoi la KinderPlanet, o gradinita din sect. 3 si vreau sa spun ca am ramas socata de conditii, de atentia de care se bucura copiii, mancarea este fantastica si foarte variata...educatoarele au FACULTATE, NU LICEU PEDAGOGIC, deci sunt foarte bine pregatite...si referitor la ce ii invata, ati ramane surprinse...sunt lucruri pe care nu le invata la stat...se ocupa de copii, le exploateaza talentele dar nu ii forteaza sa scoata cine stie ce genii din ei...pur si simplu "profita" de "foamea" lor de cunoastere.
ma rog, era o parere, stiu si gradinite particulare unde copiii sunt lasati murdari...sunt doar supravegheati sau altele...eu am avut noroc, imi pare rau pentru cei/cele care s-au confruntat cu probleme pe unde au fost pentru ca cei mici sunt cei care au de suferit, dar intr-adevar, nu toate gradinitele de stat sunt o catastrofa, asa cum nu toate gradinitele particulare merita galagia de bani care se cere in fiecare luna...
le urez succes tuturor si sanatate...

Mergi la inceput

Agness.Mom, multumesc mult pentru mesaj (PM), dar pentru mine gradinita unde ai tu copilasii este prea departe, si de serviciu, si de casa. Eu caut acum o gradinita in sectorul 5 sau 6, fiindca am ajuns la concluzia ca este mai bine sa fie mai aproape de casa, in eventualitatea ca noi nu putem ajunge sa o luam de la gradi, sa fie mama cea care s-o ia. Ma bucur ca ai gasit o gradinita pe gustul tau. Si eu vreau sa gasesc asa ceva, si sa n-am nici o indoiala cand o vom incepe. Sper sa si reusesc.
Am vrut sa-ti raspund tot PM, dar nu il ai activat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

totusi citind subiectul ...ma gandesc ca sora-mea e norocoasa si multumita tot o data de gradinita si cresa de stat unde are cele 2 fetite

eu va urez dragi mamici multa bafta in algerea locului cel mai bun dupa nevoile sau cerintele voastre , sper sa reusiti

pana la nunta mai sunt cam 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyshness spune:

hi all...citesc de mult acest forum in special parerile despre gradinitele de stat si particulare.am avut placerea dar si neplacerea sa cunosc numeroase cadre didactice atat din gradinitele de stat dar si particulare si pot sa va spun sincer ca toate proplemele pleaca din sistem.un sistem vechi si obosit care nu mai investeste in educarea corecta atat a copiilor cat si a cadrelor didactice.citesc aici zi de zi si incerc sa-mi imaginez ce conteaza cel mai mult pentru un parinte:un cadru didactic pregatit profesional cu liceu pedagogic dar care nu are nici un fel de metoda educativa sau o persoana cu facultate de cine stie ce dar care iubeste atat de mult copii incat sa ii faca dornici sa vina zi de zi la gradi?si btw si gradinitele de stat au angajat cadrele necalificate pe posturi de educatori suplinitori...
exista bineinteles si educatoare calificate si cu metoda atat la stat cat si la particular dar eu cred ca la particular isi dau poate mai mult interesul,chiar si cele fara studii de specialitate.lumea este astazi intr-o schimbare continua si pentru a face fata cred ca trebuie sa ne schimbam si noi cu ea.
nu cred ca ideea de gradinita de stat ar mai fi privita ca pe un bau-bau daca cei care ar trebui sa se ocupe ar face-o cum trebuie.de exemplu:sa plateasca cadrele didactice la o valoare reala,sa ofere solutii reale la probleme parintilor,sa nu mai inghesuie 50 de copii intr-o grupa sub scuza ca au spatiu...etc.parerea mea este ca trebuie schimbat sistemul si apoi sa ne asteptam la rezultate.
cum fiecare problema are insa doua parti exista fara doar si poate si gradinite de stat unde conditiile sunt bune,educatoarele pregatite si dragute,materiale didactice actuale,profesori competenti...si poate ca totul tine de noroc,asa cum si la gradinitele particulare ai nevoie de noroc pentru a vedea adevarul din spatele zambetelor unor patroni,care din pacate nu vad uneori in asta doar o afacere.
in concluzie educatia de stat nu e o catastrofa...inca.dar daca vom continua sa acceptam lucrurile ca atare doar de frica sau din obisnuinta vom ajunge unde nu ne dorim.vom fi prinsi intr-un sistem decadent si invechit care va dauna grav formarii viitorului copiilor nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyshness spune:

iar autorizarea si acreditarea sunt doua lucruri total diferite...

autorizarea o primesti de la aracip in momentul in care vrei sa incepi activitatea didactica intr-o gradinita,asta dupa ce ai adunat o tona de acte si ai primit toate autorizatiile,si dupa ce poti sa dovedesti in fata lor ca ai personal calificat,ca vei merge dupa programa ministerului,ca ai material didactic,spatiu necesar,dotarile necesare.

acreditarea este un proces pentru care gradinitele particulare se pregatesc probabil inca de la autorizare.si asta pt ca ai voie sa ceri acreditarea dupa minim 4-5 ani de activitate adica dupa ce ai dus la capat o generatie intreaga de la grupa mica la grupa pregatitoare.este un proces greu si anevoios dar nu imposibil.
va mira faptul ca nu sunt decat 7 gradinite particulare in bucuresti...asta se datoareaza faptului ca multe din gradinitele particulare sunt deschise de curand iar cele mai vechi o parte probabil au si disparut,dar si datorita faptului ca multe din gradinitele deschise in acesti ani nu au nici macar autorizatie de la aracip.ca doar cine sa le verifice?

Mergi la inceput