Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (77)
Raspunsuri - Pagina 21
CosmyB. spune:
danadumitru eu am vrut sa incep cu cereale, pt ca Maya are 7350 g la 6 luni, deci nu e grasuta, asa ca nu ar fi probleme. Medicul a zis Nu cereale! Ea insista cu supa de legume. Pana acum am mers tot pe mana ei, insa acum nu mai stiu. Ma asteptam sa zica de legume, piure, cu toate ca e logic ceea ce zice ea cu supa. Vad ca si aici majoritatea fetelor au inceput cu legume sau fructe, solide. Ma gandesc ca prin fierbere (la supa ma refer) nu se distrug vitaminele?
Azi am mancat o portocala si i-am pus pe buze un stop de suc, s-a lins de numa pe buze micuta mea
i-am mai pus cateva picaturi si chiar ii place. Te tin la curent oricum, in weekend o sa incepem. 
Pozici
Mamica
de
Maya
babytza spune:
Laura felicitari pentru iepuras !!!! 
Andy pup baiatul papacios de corn 
Cd ce tare e Mikul in fundulet 
anamona chiar ieri am fost cu bebe la o prietena si imi spunea ce frumos miroase piciul a bebe ![]()
Lidia bine ai revenit
Tu ai dreptate cu ce spui acolo dar la noi spre exemplu nu a fost chip sa ii dau mai lichid pentru ca nu mai dorea deloc biberon si implicit lipsea masa de lapte... Deci la noi ideea era sa pape mai gros si mai consistent ca sa suplineasca o masa. Asa ca nu prea a fost loc de incercat marea cu sarea cu lichide...copilul deja incepuse sa scada in greutate si daca tot ii placea cu lingurita am bagat la greu ![]()
Mai fetelor, soricelul meu papa intr-o veselie de dimineata ,nu stiu ce e cu el...nu ma plang Doamne fereste
dar o fi bine ????
A papat asa : dim la 6 150 ml lapte
la 9 -120g piure fructe
la 12- 220g piure legume
la 2 -100ml lapte
la 3-100ml lapte
la 6- 200g piure fructe
la 8- 60ml lapte
si mai are o masa dupa baie, cam peste o ora.....ce-o fi cu el ????? e vreun puseu la 5 luni jumate ?? ca nu am auzit...
Si il dor gingiutele rau de tot
nici nu ma lasa sa il dau cu gel , urla la greu...
Edit : Preety eu ii dau din astea. Dar tu cu ce laptic il faci ? Te intreb pt ca ieri zicea Boo ca daca il faci cu laptele tau de la tzitzi iese foarte lichid ![]()
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
andy_galro spune:
Buna seara! Multumim mult de aprecieri!!!
babymom ma bucur sa vad ca esti optimista! bravo! am si eu o intrebare daca se poate: este ok daca Andrei inca nu si-a inlocuit o masa de lapte cu alta de legume (sau fructe) el nu papa mult si eu nu insist , nu vreau sa-l fortez si apoi cam la ora cere tzitzi....dar nu prea a luat in greutate...ce ma sfatuiesti? sa insist mai mult cu masa de legume(legume+carnita....la noi)
lidia asa am inceput si noi diversificarea dupa cum spui tu!
andreea_and ce ma bucur sa te mai vad pe aici...mi-a fost dor de voi!!!! multi 
preety cerealele daca le faci dupa indicatiile de pe cutie nu se fac pasta niciodata...ideea este sa fie lichide la inceput sa-i dai cu lingurita sau cu bibe ca sa le poata bea mai bine.
de
Andrei Petru(18.08.2008)
Povestea bobocelului nostru
You can learn many things from children. How much patience you have, for instance. Franklin P. Jones
tzitziri spune:
andy_galro, am uitat sa iti spun de greutate.Acum cateva zile spuneam si eu ca David a luat in 3 saptamani doar vreo 80 grame.Acum vad ca incepe sa ia ceva mai bine, dar nu cred ca facem mai mult de 200 de grame luna asta.Noi tocmai ce am inceput diversificarea, dar oricum 'stagnarea' e dinainte.
Toata lumea (inclusiv de aici de pe forum) mi-a zis sa stau linistita.El are analizele iesite bine (hemograma), arata bine, e vesel.Asa ca eu m-am linistit desi o sa ia putin luna asta (noi facem 6 luni marti, deci nu prea mai e loc de cresteri spectaculoase)
Va invit la capitol nou
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
babymom75 spune:
Cosmy si Lidia, teoretic, asa e - se incepe cu zeama goala de legume fierte, din mai multe legume, pt. a se obisnui bebe cu gustul nou; deci aceeasi consistenta , dar gust diferit.
Dar practic, se obisnuieste bebe cu acest gust absolut bleax?? Raspuns: de obicei nu; doar cei foarte mancaciosi si dornici de mari schimbari. Si atunci daca tot nu le place gustul, de ce sa-i chinuim cu o zeama fara nici o valoare nutritiva?? Pt. ca prin fierbere se distrug toate vitaminele si nu profita nici macar de fibrele pe care le-ar aduce legumele fierte.
Deci, eu zic, ca sa incercati dupa schema "corecta", dar daca nu reusiti sa-l convingeti pe bebe ca asa e mai bine sa papa, sa nu disperati si sa treceti la altceva.
Atentie insa, sa nu faceti greseala pe care am facut-o eu cu Victor - m-am asteptat ca odata inceputa diversificarea, el sa manance, daca nu din prima, macar din a 2-3-a zi o cantitate considerabila din noul aliment. Pt. ca el nu a facut asta, eu m-am panicat si am tot incercat altceva si altceva, astfel incat nu i-am dat ragaz sa se obisnuiasca cu nimic si in timpul asta tensiunea mea crestea si el simtea, si uite asa am ajuns la probleme de alimentatie, care nici acum nu s-au rezolvat complet.
Daca a papat o lingurita in prima zi declarati-va multumite si luati-o ff. incetisor.
Succes! 
Mama lui
Dragos (04.10.2008) si a lui
Victor (12.09.2003)
babymom75 spune:
Am mai vrut sa va spun ceva in legatura cu profilaxia anemiei cu Fe, dar am tot uitat:
Dupa varsta de aprox. 6 luni, rezervele de Fe ale sugarului se epuizeaza si trebuie administrat Fe profilactic, indiferent de alimentatia lui bebe.
Doza proflactica de Fe e de 2,5 mg/kgcorp si e total nepericuloasa. Fiind doza profilactica se da fara sa faci hemograma de control, pt. ca se da in absenta simptomelor de anemie si chiar in prezenta unei hemograme normale, cu hemoglobina in limite normale - pt. ca e doza profilactica, nu curativa. Si atunci de ce sa intepi inutil un bebe, pt. administrarea Fe, daca oricum nu te astepti sa gasesti modificari ale hemoglobinei??
Eu recomand hemoleucograma doar cand suspectez prezenta unei anemii, pt. a putea prescrie doza terapeutica de Fe, care e mai mare ( 4-6 mg/kgcorp )
Sper ca am explicat cat de cat clar, ca am eu obiceiul de a fi cam intortocheata in exprimare. ![]()
Mama lui
Dragos (04.10.2008) si a lui
Victor (12.09.2003)
gaia.nevia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tzitziri Ada, ai primit PM-ul de aseara? |
Da, sarumana, sarumana!!!

I-am delegat sotului activitatea, sper sa nu fie la Sf. Asteapta....
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
gaia.nevia spune:
babymom, sarumana mult pt raspuns... Tre sa reprogramez.... 
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danadumitru Buna seara! Fetelor, va rog frumos daca se poate am vazut ca ati discutat despre produsele de la Weleda, ce contin? si ce parere aveti, le recomandati? Piolicasi eu tot mustela folosesc pt Riana si m-am cam speriat la ce am vazut la continut, de aceea m-am hotarat sa schimb gama, dar nu prea stiu ce. ![]() Felicic76 te rog daca se poate cand ai mai mult timp, as vrea si eu lista ta de diversificare. ![]() Dana si Riana Maria (05.10.2008)http://community.webshots.com/user/dana78ddd |
eu am cumparat de aici Logona gel de dus si acum Weleda pt fundulet.
Mamica fericita de bebelina Elsa