ce aspirator ptr casa imi recomandati ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

O prietena tocmai si-a achizitionat Liv aquafilter 2000 care e mai ieftin si zice ca e foarte multumita de el. A spalat pana acum de toate, doar pe geamuri nu l-a incercat inca. Am intrebat-o exact despre detergent pentru ca vazusem ca fetele se plangeau ca detergentul pentru Philips nu se prea gaseste...prietena mea zicea ca nu e problema cu detergentul pentru acest tip de aspirator. Am mai vazut ceva de la Hoover ( este si pe site-ul de la domo), dar nu am prea gasit nicio parere despre el.. Daca ma hotarasc la ceva te anunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Ms pentru pont. Eu la ala nu ma uitasem deloc. Dar parca Philips imi inspira mai multa incredere, nu stiu. Inca ma documentez.
Poate isi fac totusi fetele timp si ne scriu..eu tot mai sper.
Intentionez sa iau saptamana viitoare aspirator, iti spun ce si cum.

Mergi la inceput

Am fost ieri la Media Galaxy si am dat peste o doamna care parea ca stie ce vorbeste. Au la promotie un LG 7 in 1 care face de toate. Ar fi cam ca si Philipsul acela in plus la aspirare uscata are filtrare prin apa, spre deosebire de Philips care e cu sac dupa cum spunea ea.Mi se pare ca si puterea era ceva mai mare decat la Philips. Mai are la una dintre perii pentru aspirare uscata (nu stiu daca Philipsul are sau nu) o perie care se roteste pentru a scoate firele de par din covoarele cu fir mai lung. Zicea ca produsul se vinde de mai demult si ca toata lumea care l-a cumparat a fost multumita. Pretul e cam acelasi cu cel de la Philips.
Astept si eu sa vad ce mai zic fetele ca sa ma hotarasc .

Mergi la inceput

Chiara, multumesc de info. Eu m-am decis sa iau la picior magazinele saptamana viitoare pentru ca saptamana asta vad ca au marit preturile (de ex. Philipsul era la Domo saptamana trecuta 970 iar acum e la aproape 1200 si cica e la reducere).
A, si pe un alt forum am citit de Lg ca are capacitate mai cica, are puterea mai mare dar nu la perie, adica la perie Philipsul ar avea putere mai mare, nu m-am lamurit inca ce e cu detergentul. Mai sap.
Vad ca numai noi doua ne cumparam aspirator..
Spor la curatenie!
Si scuze autoarei topicului ca discutam despre alt tip de aspiratoare decat cel vizat de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

hai ma ca imi fac io timp si "va luminez"

am philipsul de vro 2 luni.sunt f multumita de el, ii iert orice chiar daca o tura la un ap cu 3 camere, 75m patrati , il fac in 3 ore si in plus zici ca ies de la sauna. nene, e sport national cu asta. transpiri...si dai cu indarjeala sa faci luna in casa. dasta, io ii iert orice, ca face luna.bine, eu nu am animale, curatam destul de des si de bine(ziceam ioatunci) da' iese un jeg maaaaare de fiecare data, chiar daca fac saptamanal. sincer, nu stiu de unde il scoate.

acum, gata cu vrajeala. adevarate si traite:

1. daca sunteti cam firave...nici nu va ganditi ca faceti fata. este f greu gol, desi se taraste pe 3 rotite, plus ca atunci cand dai pe covor si il speli in acelasi timp....ridica covorul nu alta, deci lucru bun pana la urma, ca "suge"tot.

2.am spalat covoare, vorba vine spalat, ca nu le-am udat rau de tot, cam pana la jumate, le face f bine, insa trebe lasat la uscat functie de cat ai umezit; am spalat gresie, nu prea multumita deoarece nu trage f bine din rosturi si de pe suprafata, deci insist mai mult si lasa ok. parchetul il face giugiuc, adica f bine si f uscat.

3.dezavantaj- peria de spalare , de fapt periile de spalare, doua, una de covoare, unad de gresie, parchet etc- trebuie schimbate in aceasi camera, daca nu vrei sa faci intai turul covoarelor si apoi restul. mie imi convine sa fac totul doedata, adica schimb periile ...uite asa.

4.detergentul de la ei l-am folosit f putin, insa eu spal cu orice, mr proper, ajax, etc, solutii din alea pt pardoseli, frumos parfumate. la rezervorul de cam 3 l , pun doua capace, destul de mult pt unii, insa "sa nu dau cu apa chioara", mai ales la covoare si in bucatarie. spuma nu face multa ca are un burete in containerul de colectare apa murdara care reduce spuma. nu cred chestia ca face luna doar cu al lor. de evitat doar detergent solid, care se depune pe furtunase. face luna cu orice solutie si am spus, eu pun multa, uneori si ceva clor.ceee, ce are a face detergentul cu peria. trebuie doar detergent eficient si putere in perie si speli cu orice

5. dupa ce termin pardoseala, mai dau cu carpa uscata pe linia de la parchet, locuri unde nu intra peria si mai ales din cauza detergentului conc ce lasa urme pe parchet.

6.merge f bine daca este aspirat uscat inainte, sa ia "grosul" insa eu nu fac asa ceva decat la usa si bucatarie, unde sunt firimituri si nisip mult, in rest nu, si lasa f curat.

7.peria de spalat nu e flexibila, adica nu intra sub mobila(de ex sub un pat inalt)-dezavantaj.

8.trebuie spalat tot dupa curatare- tub, cuva de colectare, bazin de sampon, perie, tooot. lasat asa nespalat...se impute. de fapt la spalarea lui vezi cata mizerie se gaseste in casa desi crezi ca e luna si lingi miere. pentru mine e mereu o mirare de unde scoate mereu atata mizerie(pont - aspirati si dosul covoarelor si o sa intelegeti ca acolo zace muuuult praf-am descoperit la curatenia de paste)

9.are peria turbo, adica aceea care se roteste si ia par, scame, curate covoarele f bine, dar nu cele shaggy, latoase prea mult(si nici cu spalarea lor si aspirarea nu sta prea bine deoarece nu se face "vid" ca la cele cu fir scurt). perie e f eficienta, dar dupa trebuie sa taicu foarfeca tot ce roteste(par, fire, scame)pe perie ca altfel nu o cureti. doar asa se curata, scrie la cartea lui . dar ca safaci ceva k lumea...ii treci cu vederea si asta.

10. II TREC CU VEDEREA ORICE DEZAVANTAJ DEOARECE NU MAI CONCEP SA FAC CURATENIE FARA EL. nu mai suporat sa ma gandesc cum ar fi covoarul aspirat numai uscat. sau salteaua din dormitor nespalata la luna. de fapt, exceleaza in curatatul covoarelor, al saltelelot, al canapelelor.

si fiind sport national, am decis sa fac la doua sapt curat cu spalare, si intre, uscat, ca ma omoara de spate. bine, sunt cu o coloana problematica.
acum sosetele nu se mai murdaresc dupa cateva ore, miorase a curat si a parfum in casasi...sunt f multumita.
deci, nu faci curat mai repede si mai usor decat prin metoda-aspirat uscat, mop, periat covorul, insa faci muuuult mai bine, nu mai duci jegul prin toata casa daca s-a murdarit apa, nu mai bagi praful pe o parte si il scoti pe cealalta.

sper ca am scris coerent si v-am lamurit.....sunt cu vopseaua pe par...

mami & bubu, foarte specialul meu

NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Mergi la inceput

Gogosel, si . De cand asteptam raspunsul asta.
Sincera sa fiu nu ma intereseaza sa fac curat mai repede ci mai bine. Ca se construieste un mall langa mine, in plus anul trecut au decopertat strada ca deh, asa se face la noi si sunt satula de praf. Sunt tot timpul cu carpa dupa mine si tot timpul am praf in casa.
Banuiam eu ca e mai greu de manevrat ca am vazut monstrul in Metro, motiv pentru care o sa ma duc sa il iau singura, ca sotzul o sa imi zica de il vede ca ocup jumatate de apartament cu dihania .
Numai sa stiu ca fac curat ca lumea. Acum am un Samsung de care nu sunt deloc multumita.
Voiam sa mai stiu daca mai ai timp sa imi raspunzi: ai spalat geamuri cu el?

Sper sa iti iasa nuantza dorita, daca tot esti cu vopseaua .
Ma duc sa dorm linistita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

eunice, nu, nu am spalat geamuri cu el. imi este de o mie de ori mai usor cu burete din ala cu coada(ca la masini) si cu solutie. plus ca nu sunt murdare de grasimi, etc si sunt ff mari ca suprafata si sa mai ridic si telescopul ala....NU!

prf o sa mai ai oricum prin casa, insa la un nivel mai scazut. ca iese din orice, aduci de afara, lasi geamul deschis, cad fire de par...asa se explica de ce ma surprinde mereu ce poate sa scoata(nu intram incaltati decat pe covorasul de la intrare, aproapre zilnic dau cu unul uscat, mai vechi, praful, nisipul de la intrare, firimiturile din bucatarie, etc)

si se observa la sosete....

este maricel, eu il tin pe balcon , la soare pt ca trebuie sa seusuce toate alea, dar sata iarna il tineam dupa draperii, lungi pana in pamant. nu se vedea deloc.

da, de cand am luat dihania, numai eu ma ocup de segmentul covoare si pardoseli, ca sotzul zice ca nu se pricepe cu "sistemul asta evoluat", ca daca ma multumesc cu cel vechi...cu mare bucurie ma ajuta.

poti aspira umede orice: canapele, saltele de pat,perne de decor,etc.

astept pareri dupa prima utilizare.(care pe mine ma dezamagise din cauza efortului si al timpului, insa acum nu stiu daca m-ar multumi numai aspirat uscat si mop)

Sarbatori Fericite !

mami & bubu, foarte specialul meu

NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Mergi la inceput

Multumesc frumos. Sarbatori fericite si tie!
O sa il iau saptamana viitoare si o sa scriu impresiile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

am pierdut topicul:)
deci eu am magaoaia aia mare de la Philips care si spala. Nu filtreaza prin apa doar spala cand vrei tu daca vrei.
Eu recunosc ca nu spal des cu el ca Doamne iarta-ma m-ar lovi damblaua sa spal tot timpul. Deci , il folosesc sa aspir normal, spal unde nu este covor cu mopul si din cand in cand - a se intelege la cateva luni ii montez chestiile de spalat. Acuma o fi sau nu curat in casa dupa anumite standarde nu ma pot pronunta dar eu zic ca-i ok.Plus recunosc ca imi cam schimb covoarele odata la doi ani deci nu le las sa se imbacseasca tare:) sunt mici si nu-s de fitze asa ca sa nu va imaginati ca ma costa o avere ca nu am bani de asa ceva:)
Eu folosesc orice detergent de covoare pe care-l gasesc in magazin si spala la fel.
Sa raspund la intrebarea daca mai sunt multumita de el: am avut un philips din acesta acuma 8 ani, s-a stricat si mi-am cumparat inca unul fiindca da sunt multumita de el. Acuma deja implineste 4 ani si isi face treaba cu stoicism.

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Multumesc mult mult mult pentru raspunsuri
Sarbatori fericite!

Mergi la inceput