Fiecare gramulet se pune ...
Raspunsuri - Pagina 3

karla2007 spune:
Nu a spus nimeni ca "pastele"nu ar ingrasa,spuneam ca nu e mare tragedie daca mancam din cand in cand paste.

puskin spune:
Mda...ziceai ceva si de cereale cu lapte, care ar trebui uitate daca se urmareste slabirea.
In afara de calorii, pastele (albe) nu aduc nimic bun. Cele integrale aduc un plus de fibra. In rest, nimic sanatos in a manca paste...

puskin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karla2007 Consumarea unei diete bogate in fructe, legume, cereale si produse lactate degresate. eliminarea din alimentatie a produselor cu un continut crescut de sare, grasimi saturate, colesterol si zahar. Activitatea fizica de orice fel este o parte importanta,insistat pe zona/zonele cu probleme!!!Mai conteaza pe langa toate acestea si starea de spirit,mentalitatea,trairile interioare. |
Pe prima pagina.
Baza unei diete sanatoase nu ar trebui sa fie fructele si cerealele.
Lactatele se pot consuma fara probleme integrale, oul ar trebui si el inclus in alimentatia sanatoasa, ca si consumul zilnic de nuci si seminte.

karla2007 spune:
Nu am enumerat toate alimentele de baza intr-o alimentatie sanatoasa,erau doar cateva exemple,daca tu interpretezi fiecare cuvant...asta e.

puskin spune:
Ai enumerat doar multe care nu ar trebui sa constituie alimentatia de baza...
Nu interpretez fiecare cuvant. Insa e mai bine sa nu vorbim despre lucruri pe care nu le cunoastem, nu?

puskin spune:
Nu era nici o contra, iti spuneam doar ca nu e ok sa postezi informatii partial eronate, cineva le poate lua de bune.
Seara placuta si tie.

denisabia spune:
Offtopic toata lumea pare ca se pricepe la alimentatie, ca in politica si medicina.Sincer nu stiu cine urmeaza sfaturile pe care le scriem noi aici.
De bun simt mi se pare sa incepi prin a gati in casa si a evita semipreparatele si mancarea din oras.Mergeti si in piata si bucurati-va de unele legume sau fructe care nu sunt de import.Nu ne permitem alimente bio sau nici macar nu stim inca adevarata conotatie a cuvantului, dar putem alege carnea mai slaba, pestele, sa ne amintim de legaturile cu zona rurala si taranii.Vrei dulce alege fructele, dar nu un iaurt cu fructe din comert, ci un iaurt simplu in care sa adaugi bucati cu fructe slabe calorice.Alege alimentele cu indice caloric mai mic, dar nu degresate.Probleme cu constipatia alege cereale integrale, prune uscate, deci fructele uscate pot constitui un desert pe care sa ti-l permiti din cand in cand.Sucurile naturale ingrasa, asa ca apa plata e sfanta.Aveti grija la cantitati nu la toata lumea se indica 2,5 l.Ceaiurile de slabit sunt o mare prostie, alege plante aromate si cele care ajuta diureza, digestia.
Nu manca mult si prost, pune mancare la serviciu, goleste frigiderul si dulapul de prostii, invata-ti membrii familiei sa-ti respecte dieta si regaseste-te.Cu unele amendamente n-as suporta sa ma privesc in oglinda stiind ca imi fac rau singura si ca ma indrept catre boala singura.Obezitatea si diabetul zaharat sunt factori in cele mai multe afectiuni.

an-k spune:
Pastele, cartofii, orezul sunt glucide lente, nu se absorb direct in sange asa cum fac ciocolata, si alte dulciuri carora le poti calcula carbohidratii in cuburi de zahar si sunt direct absorbite in sange (din aceasta categorie mai fac parte si bauturile energizante) si dau foarte multa energie pe moment care daca nu suntem sportivi de performanta nu prea avem cum sa o consumam si ... se stocheaza pe coapse, abdomen etc (carbo mai peste tot si grasimile mai mult pe abdomen). Tocmai pentru ca sunt lente produc senzatia de satietate si energia pe o perioada de mai multe ore. Grasimile ingrasa si ele. Dar cel mai bine e sa ne axam pe alimente slab calorice si pe cele cu continut ridicat de fibre care nu au continut caloric, nu se digera, dar ne feresc de cancerul de colon, si ajuta la eliminarea din organism a toxinelor si bacteriilor.
Ce am scris mai sus stiam oarecum dar nu tineam cont (avand in vedere ca m-am ingrasat oribil). Saptamana trecuta am vorbit la curs cu profu' de nutritie cand a predat carbohidratii.
Deci de maine (nu numai pentru ca e luni dar si pentru faptul ca a fost ziua fetitei mele) voi incepe o dieta hipocalorica, bazata pe supa de legume, carne slaba, lactate degresate si fructe. Cu mici completari p'ici pi colo.
Va pup si succes la slabit.