Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (75)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Iris de Anis , Mihnea de Paula

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Muuh, sunt constienta ca o diferenta prea mica de varsta nu mi-ar lasa prea mult disponibilitate si atentie in cresterea primul copil. Pe de alta parte imi place sa visez la 2 copii cu varste foarte apropiate care sa aiba aceleasi preocupari si sa imparta totul...zic imi place sa visez deoarece prima sarcina am obtinut-o destul de greutz, ma gandesc ca la fel va fi si la a2a.

Si eu am vrut sa inlatur anumite incertitudini prin operatia de cezariana (daca va fi disponibil dr la nastere, cat vor dura durerile, daca voi fi in stare sa le suport, daca nu va fi cumva traumatizat copilul samd) desi toata lumea, in frunte cu sor-mea, vroiau sa ma convinga sa nasc natural - ma amenintau cu dureri insuportabile si probabil bine au facut ca durerile au fost sub nivelul celor inchipuite (poate cu exceptia zilei 2). Refacerea a fost foarte rapida (nici nu mi-am folosit toate dozele de calmant), burta s-a retras neasteptat de repede, lapte garla din prima clipa si copil fomist nevoie mare. Acum cand stiu la ce sa ma astept, nici nu stiu la ce as putea spera mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Pe blogul dat de tine, Anamona

Citez:

"Top 20 cele mai nocive companii de cosmeticeAm avut un soc. O sa-l aveti si voi cand o sa va uitati pe top. Ma asteptam sa vad acolo Avon, Palmolive si alte chestii ieftine si proaste, si cand colo e plin de branduri de lux.
Topul a fost realizat de Environmental Working Group si cuprinde companiile care utilizeaza ingrediente cu cel mai ridicat nivel de risc, alese din cele 144 de companii cu minim 50 de produse aflate in baza de date SkinDeep. Eu o sa enumar doar companiile care se comercializeaza la noi.
Sa incepem (stati bine pe scaun?):
- locul 1 cu coronita: Clarins
- locul 4: L'OCCITANE (cunoscuta in mod eronat ca brand organic, se pare una din cele mai riscante branduri de fapt)
- locul 7: Guerlain
- locul 8: Dead Sea Laboratories (tot un brand natural)
- locul 9: Coty
- locul 16: L'Oreal
- locul 18: Elizabeth Arden

Incep sa cred ca e cam scump cancerul asta.. "

Inchei citat.

Mi-a placut

Dar stii ce mult imi place Occitane. Mai am de la ei o crema de maini si doua glossuri, primite cadou. Cica organice, hm, bineinteles ca nu cred, dar sunt faine tare.

Eu, una, nu citesc topuri din astea si nu caut pe net info despre ele. Am alta tactica : nu cumpar produse cosmetice frumos ambalate si gata. Stiu ca in Franta e un trend: iti faci in casa cremele si cosmeticele (fard, ruj, etc). Pe M6 ma uit eu la o emisiune despre bien-etre si dau retete, cum sa ti le faci. E fain. Doar asa stii cu ce iti dai pe piele, nu mai zic de copii. Cred ca ma bag si io in "secta" asta mai degraba.

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta



-----------------------------------------------------------------------


Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. Īn perioada crizei īnfloreste ce-i mai bun īn fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. (Albert Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Evaf, Babytza
acum ca stau un pic sa vad ce am scris, observ ca incet incet devin un pic maniaca cu info legate de cresterea bebelusilor....

Inainte de a fi mama, despicam firul in 4 la job in business case-uri, in discutiile de la tigara despicam firu apropo de diverse subiecte documentate ad hoc (ex: procesul cu ucraina, experimentul big bang cu acceleratorul de particole).

Deunazi ma plangeam sotzului ca mi-am pierdut interesul pentru ce se mai intampla in lume, nu mai dezbat nimic, nu mai vreau provocari....acum imi dau seama ca toate astea s-au umplut cu Thea, cu ce inseamna EA, ce e si ce va fi mai bine pt EA, si ce pot sa fac pentru a O face mai fericita.

Va rog trageti-ma de maneca daca devin obsesiva :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Eu zic ca e "normal" sa devenim "maniace" dar sa nu devenim exagerate...nu fac referire la nimeni Doamne Fereste.
In primul rand ma uit la mine...folosesc sampon de la Jhonson Baby si ulei pt corp tot de la ei. Servetele in ultimul timp am luat de la Happy, am inceput sa nu mai folosesc la fel de multe ca inainte... la fundulet nu ii dau cu nimic decat daca observ ca e putin rozalie dau cu ulei pt corp...avem bephanten (f putin folosit) si o crema pt iritatii de la Jhonson (o folosim daca plecam cine stie unde, este un tub mic mic)...
Ultima oara avea pe fata de la Lass Baby un fel de bubite (f putin vizibile..si putin rozalii) am dat cu apa fiarta si racita.

Referitor la mine: imi place foarte mult rimelul de la L'Oreal, gloss folosesc rareori in rest creion negru si fard (in ultimul timp mai rar)

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Mai fetelor...eu sper ca voi va spalati copii doar cu apa sterilizata de 3 ori...

Eu voi continua cu Mustella cu parabeni sau fara!
Thanks for info anyway

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Salutar, sunt n pagini in urma, asa ca nush ce mai e nou. Azi m-am destrabalat la o pizza cu ada, nicole, lacribel si gina :) in compania unor bebei tare cuminti... pentru niste bebei.

Voiam sa zic o chestie. Nicole, io am interpretat probabil mesajul monicai gresit, nu am citit ca o mananca sanii in timp ce alapteaza. De acord ca poate fi si let down. Nici eu nu-l mai simt mereu, probabil tine si de un prag al sensibilitatii fiecareia. Cum e, cum nu e, nici glicerina nu-i face rau :D

Si cu asta v-am lasat, noapte buna, pupici pe gene.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Nikolici la spalat nici nu prea ai alte optiuni mai breze :))
Si eu folosesc mustela stelatopia ca ulei de baie si sunt super multumita - e a doua oara cand am scapat-o pe Thea de zonele aspre de pe picioare si sunt decisa sa nu mai intrerup.

La noi apa este foarte calcaroasa. De cand stau acasa mainile mele au devenit f aspre si asta numai de la spalat pe maini - problema s-a mai rezolvat cu crema de galbenele recomadata de Eva - bineinteles in paralel o mai ung si pe Thea cu ea.

Tot la capitolul spalat poti incerca si spuma de baie de la Avene Pediatril - e o recomandare, nu stiu daca e neaparat mai buna decat spuma de baie de la Mustela.

In schimb la capitolul creme de fund, crema de Mustela e groaznica - ii intra talc in toate cele - pediatra ne-a interzis sa o mai folosim.

Bineinteles nu trebuie sa facem din asta o obsesie, fiecare foloseste ce poate si ce crede de cuviinta pana la urma.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Andreea de Irina , Hari de Cristinescu , Anda de 300, Efe de ege La multe lunite !!!!!!!!!

La multi ani amik !!!!! Multa fericire si sanatate si tot ce iti doresti pe lumea asta!

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Fetelor! m-am indragostit de bebelina Mihaela!! E cea mai dulce finuta din lume!

Azi am avut o zi tare plina - am alergat intre casa noua, casa lu' soacra-mea, gradi si spital, cu si fara bebe dupa mine, de mi-au sarit fulgii!
Sa va detaliez: de dimineata au sosit ai mei de la Zalau ( unde locuiesc ) sa ne ajute cu curatenia. L-am lasat pe Dragos dormind cu soacra si am fugit si eu la casa, la curatenie. Am maturat molozul si apoi am aspirat praful pe tot etajul, intr-o viteza greu de imaginat, si dupa aprox. 45 min., la telefonul disperat al bunicii, am zburat sa-l alaptez pe Dragos. Am revenit la casa, de data asta echipata cu Dragos "la bord", in wrap si ne-am continuat munca de curatenie, adica am sters peretii de praf si am spalat parchetul, toate astea cu un bebe dormind nesimtit pe pieptul meu . Mi-a parut tare rau ca nu am putut imortaliza ipostazele cu mine in patru labe pe jos, cu laveta in mana si copilul dormind in timp ce-l balanganeam de zor.

S-a facut ora 12, asa ca trebuia luat Victor de la gradi - fuga acasa sa ne echipam corespunzator si cu bebe impreuna fuga dupa Victor. Plasat Victor in grija soacra-mii si iar fuga la casa, cu bebe. Intre timp, reprize haotice de alaptat .
In timp ce-mi desfasuram cu mult succes operatiunea de curatenie, suna disperata finuta, cu lacrimi in voce, ca aia mica plange intruna si nu o poate calma.

Iar ma arunc in masina, iar fuga acasa, lasat bebe cu soacra ( dupa ce l-am alaptat si adormit ), luat Victor si dus la casa pe post de ajutor la bunici , fuga la posta sa ridic wrapul finutei ( l-am comandat de la Nandu - e super fain , roz, bine-nteles, cu portocaliu) si apoi, tot in fuga mare la spital. Cand am ajuns le-am gasit pe amandoua - mama si fiica - plansa si respectiv, plangand .

Am luat rapid bebelina si... am alaptat-o la propriul san . S-o fi vazut pe aia mica cum sugea... pur si simplu m-am topit . MI-E DOR DE UN BEBE MIC-MIC-MIC!!!
Dupa ce a papat ea vreo 15 min., da' asa viguros, ca saraca era rupta de foame, am impachetat-o in wrapul cel nou si a dormit... dusa, spre marea uimire a mamei ei. Era pur si simplu in extaz ca ce repede am rezolvat situatia, si ce repede am calmat-o, si ce repede a adormit, si cum s-a oprit din plans, si... nu se mai oprea. Ce inseamna o mama cu experienta !

Le-am propus sa le "infiez" pana ii porneste si ei lapticul . Draga mamica, asa era de speriata ca a luat-o chiar de buna.

Deci cum va spuneam la inceput m-am indragostit de sora de lapte a lui Dragos; pur si simplu nu-mi pot lua gandul de la ea si nu pot uita senzatia aceea dulce cand am pus-o la san. A fost superb sa o simt asa micuta si fragila.

LE: si am uitat sa va spun ca de la spital am fugit iar acasa pt. o tura de alaptat dupa care m-am reintors la spital sa-i duc finutei ceai de fenicul, Galafor si... mancare, ca ai ei, din cauza emotiilor, au lasat-o nemancata. Si uite asa am ajuns si eu acasa abia la ora 21:30, cand l-am gasit si pe-al meu bebe urland de somn.


Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput