Injuratura, ca sport national
Raspunsuri - Pagina 4
alina_s spune:
Hai sa fim seriosi - a regretat ca si-a jignit mama...zau, cine se gandeste la mama cand zice "sa moara mama"? E o expresie care si-a pierdut sensul literal si a capatat un nou sens de "pe bune, ma jur pe ce-am mai scump" - sa nu cadem totusi in extrema "puritana". Da, tinerii injura, vorbesc urat, privesc filmele americane unde din doua vorbe una e "fuck" si le traduc plini de imaginatie in tot felul de variante romanesti "suculente". Si??? Cum a spus cineva mai devreme, asta nu inseamna ca vor deveni ratati. Inseamna ca sunt tineri, ca vor sa apartina unui grup, ca sunt teribilisti si asa li se pare ca sunt "cool". Educatia n-are nici o legatura cu felul in care vorbesc. Mama mea e medic si pot spune ca am beneficiat de o educatie severa (mai ales din partea bunicilor) si totusi si ea si ceilalti medici injurau de-ti dadeau lacrimile Toti medicii vorbeau urat, dar urat-urat...eu la 3-4 ani stiam injuraturi de albea saracul bunicul auzindu-ma...si asta nu inseamna ca acum mai vorbesc asa...desi o mai fac uneori si nici ratata n-am ajuns.
Carmen_M spune:
Oare care ar putea fi solutia pentru tot acest comportament indecent?
Mergi pe strada si vezi grupuri de copii:curati, ingrijiti, frumosi.Se vede ca au niste parinti acasa care se ocupa de ei.
Si cand ti-e lumea mai draga ii auzi injurand. Fara nici-o preocupare cum ca in fata lor la 2 metri este o bunica cu un copil de mana, sau un tata cu copil. Oare chiar nu sunt constienti de ceea ce spun? Ajunge injuratura o stare de normalitate?
Trist!
Theiuta spune:
Daca a ajuns injuratura SINGURA conditie ca sa fii acceptat intr-un grup de colegi...atunci e grav pentru personalitatea in formare a puberului.
Sunt ferm convinsa ca mai mult de jumatate dintre pusti nu aud acasa injuraturi, dar nici parintii nu ii aud pe ei ce le debiteaza gurile si in ce circumstante (lume pe strada, batrini, femei, copii).Pe multi dintre parinti NU II INTERESEAZA ce fac pustii lor la scoala, ceea ce presupune interesul fata de viitorul lor.Si atunci, ce sa ne mai miram...
Spunea cineva ca medicii injura. Stiu. Mai ales ginecologii vorbesc porcos. E o meserie grea...uneori cu multe frustrari, multe tensiuni acumulate.Se descarca si in felul acesta.
Vreti sa va spun ceva? Eu sunt politista de cariera. Profilul meu este "anchete", sau cercetari penale(pentru cunoscatori). Cred ca mai porcos decit vorbesc judiciaristii nu vorbeste nimeni. Asta nu m-a facut sa ii imit...si la 2-3 vorbe sa scap una porcoasa. Depinde si de firea omului.
Nu comparam adultii care practica anumite meserii dure cu puberii care nu reusesc sa isi gaseasca adevarata identitate individuala si de grup, decit injurind.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
ioanadara spune:
Alina S. Alta e sa injure cineva la 3 ani si alta la 13 sau la 23.Daca ajunge si la 33 si tot asa se exprima, din punctul meu de vedere chiar nu mai are nici o sansa...
Carmen_M spune:
Nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar oare noi, adultii, avem vreo scuza daca injuram? Ok, avem probleme, suntem stresati, suntem crizati (financiar-), dar a devenit injuratura o terapie antistres?
Ar fi asa usor sa rezolvam toate problemele doar cu o injuratura ,,bine scoasa din condei" si spusa la momentul oportun.
ioanadara spune:
Pai nimeni nu aspus ca avem vreo scuza .Tocmai asta spunem : scuzele se imputineaza cu cat inaintezi in varsta.De aceea , daca esti deja matur si inca nu te-ai lamurit ca nu trebuie sa injuri este foarte grav.