Daca aveti retete cu leurda...

Daca aveti retete cu leurda... | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Creste salbatica in padure; anul trecut am folosit-o la ciorbe cu legume, cu paste si pesto. Cel mai mult mi-a placut in pesto (parca am pus numai frunzele... nu ma asteptam sa fie asa de gustos... partea alba nu prea m-a incantat, asa ca astept de la voi, retete si sfaturi).

P.S. Aici este o poza, daca o cunoasteti sub alt nume:

http://flora.nhm-wien.ac.at/Bilder-A-F/Allium-ursinum-2.jpg

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu nu stiu s-o mananc decat proaspata cat se gaseste pe piata primavara alaturi de ciorbite sau supe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Adica o mananci ca pe ceapa verde/usturoi sau o pui in supe/ciorbe?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Mama ne facea cand eram inca acasa, ciorba. E ca cea de salata, doar ca punea leurda in loc de salata. Iesea o bunatate.
Mie mi-e pofta de urzici...N-am mai mancat de vreo 6 ani...

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

O mananc ca pe ceapa verde.

Mergi la inceput

mcm, multumesc!

Bianca, ciorba de salata cu oua si sunca sau cam asa ceva? Ce idee buna, am sa incerc!

Coincidenta... ma tot invartesc sa comand seminte de urzici pt. gradina. Uite aici, daca ai unde le pune (si mie mi-e pofta de urzici):

http://www.johnnyseeds.com/catalog/product.aspx?scommand=search&search=stinging%2bnettle&item=877&category=205&subcategory=262

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Da, cu oua si cu sunca si acrita cu lapte acru, sau cu bors si smantana...
Of ca daca as avea unde le pune le-as lua pe dansele semintele de urzici. Din pacate, locuim la bloc, in mijlocul orasului...

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si

Mergi la inceput

Multumesc!

Imi pare rau de urzici; poate le gasesti la "piata", fiind orasul mare si cu tot felul de natii...

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Noi adaugam leurda in salatele de primavara (alaturi de salata verde, castravete, ridichi etc.); da o savoare placuta

Pentru cauza infertilitatii!
Voteaza blogul SOS infertilitatea aici si twitter-ul Infertilitate aici (fiecare este finalist in cate doua sectiuni, in total se pot da patru voturi pentru campanie cu acelasi user). Pentru a vota tb sa va creati un cont aici. FIECARE vot conteaza. Mediatizarea ne poate aduce sprijinul politicienilor pentru cauza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

si eu o pun cruda, in salate (de orice fel) dar si in mancare, in loc de usturoi, de exemplu: in fasole verde, fasole uscata, mazare, tocanite... etc..

Mergi la inceput

Puneti si partea alba sau numai frunzele?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput