Daca aveti retete cu leurda...
Raspunsuri - Pagina 2
Beatriz spune:
Eu pun frunzele si inceputul partii albe, practic partea care e mai verzuie
Pentru cauza infertilitatii!
Voteaza blogul SOS infertilitatea aici si twitter-ul Infertilitate aici (fiecare este finalist in cate doua sectiuni, in total se pot da patru voturi pentru campanie cu acelasi user). Pentru a vota tb sa va creati un cont aici. FIECARE vot conteaza. Mediatizarea ne poate aduce sprijinul politicienilor pentru cauza!
locca spune:
Eu o toc si o amestec cu maioneza. O mananc cu paine prajita sau langa friptura. Partea aia alba nu o pun. Mama, ce pofta mi-ati facut. Cred ca si ciorba e buna rau.
Am citit undeva o reteta cu ulei de masline, lamaie si oua fierte tari.
ML spune:
Locca, .
Atunci cand iese pe piata poate mai povestiti. Va astept.
Pana atunci va las in compania unei fetite din flori cu fustita din... leurda :
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_4785.jpg
Take joy! (poze)
AlexaNicola spune:
Dragele mele,
mare grija sa nu mancati leurda in timp ce laptati - ii poate provoca lui bb dureri de burtica.
Vreau sa va spun ca ieri am aflat de existenta acestei plante si azi am si achizitionat. Este foarte gustoasa!! SI in plus..face foarte mult bine. Am citit mai multe articole despre ea:
http://www.salvaeco.org/plmed/page/leurda.php
http://arhiva.alb.ro/plante_medicinale-1/Leurda_Allium_ursinum.html
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=37
cu bine,
Alexa
AlexaNicola spune:
am vrut sa zic in timp ce "alaptati"...v-ati dat voi seama :)
am uitat sa va dau si o reteta pe care am gasit-o pe net: http://www.gustos.ro/retete-culinare/borsuri-si-ciorbe/ciorba-de-leurda.html
Din cate am auzit se poate folosi foarte bine in salate, ca si usturoiul verde, dar si la fripturi, ciorbe, marcaruri...pe post de condiment.
Numai bine,
Alexxa
luny spune:
in orice combinatie de salata, cruda isi pastreaza toate vitaminele, de aceea o prefer asa decat s-o gatesc..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ML spune:
Alexa, Luny, multumesc.
F. interesante linkurile si frumoase foto.
Si eu prefer sa o mananc cruda pt. vitamine, dar am sa incerc, cu siguranta, si in mancarici, supe; trebuie sa fie la fel de gustoasa.
Take joy! (poze)
witeflower spune:
Desigur, cruda e mai buna ca efect nutritiv.
Dar daca aveti mai multa se poate si gati... in toate felurile posibile in care gatiti spanacul.
Adica o puteti face scazuta, ca si garnitura langa carne sau cartofi, sau oua. O puteti pune tocata in diferite placinte, mai ales in cele cu branza. Sau ca umplutura in dovlecel, ciuperci...mai zic?
La noi sunt pline dealurile primavara, dar perioada de recoltare e mica, de aceea strangem mai mult cand ne facem timp sa mergem. Mama pune intotdeauna 2-3 pungi si la congelator, oparita si tocata, numai buna de gatit.