***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(94)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Ioana(doxinu), asa e, sensibila, sa zicem ca si desteapta, ambitioasa - se chinuie mult si se enerveaza daca nu ii iese ceva, acum face puzzle de 15 piese ca am ramas uimiti si eu si taica-sau ca is mici piesele si noi ne gandim un pic. I-am explicat sa inceapa cu colturile si asa face, dar uneori incepe de sus sau jos, dar din mijloc, adica memoreaza locul cred, alteori stie ca trebuie sa faca imaginea, ca spune ca pune capul la catel sau magarsul. Ii si f curioasa, dar nu e f sociabila, sau nu stiu, e ciudat, ca parca se teme de unii copii, se mai ascunde dupa piciorul meu. Daca ii cunoaste, se joaca frumos, nu are treaba.

Fiecare copil are calitatile lui, is unici si frumosi la varsta asta.

Nu dorm la 12 noaptea ca la 11 se culca Andreea, si dupa masa mai dorm si eu cu ea un ceas doua si nu mi somn.

O duminica placuta sa aveti!

Betty 24+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

ella nu eram sigura ca sa -ti zic dar acum spun:L-am vazut pe BOB in parc cu soacra si cu socrul tau.Am zis la inceput ca nu este el(nu se putea observa bine.Era asa de infofolit in carut,cu o paturica invelit strans,bagata sub el,de la gat pana jos la picioare.Mie mi se parea destul de bine afara) insa am vazut-o pe soacra ta si ......am zis el este.Nu vreau sa fiu carcotasa cand am spus ca era infofolit ,vreau doar sa accetuez ca de aceea nu am fost sigura ca este el.
Si acum daca tot am zis o sa-ti spun si ce a zis sotul cand veneau pe alee si i-am vazut de deparete(atunci nici nu banuiam ca este BOBO):"bietul copil a nimerit pe mana astora,nici sa se miste nu poate......"Sper ca nu te superi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Salutare si IERTARE ....pt faptul ca nu am mai scris!Asta nu inseamna ca v-am uitat...Doar ca ..multe drumuri noi s-au deschis in fata mea,inca sunt in faza de "ratacire"...Am iceput serviciul acum 2 luni,un servici nou,total in contradictie cu caracterul meu visator...Dar a trebuit sa fac acest compromis pt ca e aproape de casa,destul de bine platit fata de ce-aveam inainte si cu un program care imi permite s-o iau pe Daphne de la gradi(e aproape de gradi si de casa)...Asa ca am lasat deoparte sufletul care mereu viseaza la FRUMOS,la flori si verde si m-am angajat la an abator.Nu ucid nimic,carcasele de porc ajung la noi,eu ajut la prelucrarea lor...Ies de la lucru la ora 15,o iau pe Daphne de la gradi,fac cumparaturile intr-un rucsac ca sa am maiinile libere pt Daphne atunci cand oboseste si vrea in brate...Apoi ma grabesc sa ajung acasa unde Albert e singur de la 12 ,cand vine de la scoala.Mancarea i-o lasam in microunde,el isi incalzeste cand vine de la scoala...Ajung acasa pe la 16 si de obicei nici nu intru bine pe usa si-mi cere sa manance...Ii hranesc pe amandoi,pe la 19 ajunge tati acasa si-i ia in primire,atunci incep sa gatesc,sa spal haiinele la masina si vasele...ma pregatesc pt urmatoarea zi.Lectiile le face tati cu Albert,e mai greu pt ca vine Daphne cand socoteste si-i tot spune la ureche ce stie si ea..."Doi-tei..."In continuare nu e prea "vorbitoare",chiar daca intelege tot si...e tare politicoasa(de fiecare data cand trecem pe strada si salut pe cineva,scoate suzeta din gura de parca ar vrea sa spuna ceva,apoi i se pare mai comod sa dea din manuta si sa faca"ceau-ceau".Nu exista sa stranute cineva si sa nu-i spuna "TA=SANATATE"...) Despre intimitate ca si cuplu,nu mai poate fi vorba...mi-am dat seama ca Albert transmite mai departe toate discutiile noastre...Aude ca strangem bani sa mai construim si povesteste mai departe(la scoala),ma pune in situatii uneori ridicole...Le-a cerut profesoara de religie sa aduca la scoala scoici,nasturi,hartii colorate sa faca felicitari de ziua mamei.In loc sa-mi spuna mie...i-a spus doamnei ca el nu aduce nimic ,ca noi nu avem bani pt ca vrem sa facem semineu,sa punem gresie,,sa facem baslustrada....Fac numai boacane...Deja e a doua oara cand face lucrul asta...i-a mai spus o data invatatorului ca n-avem bani de coperti pt carte!Si de fapt el uita sa ne spuna...si se scuza cu discutiile noastre...sa nu-l certe la scoala!In rest,are numai FB-uri...Nu stiu daca v-am mai povestit ca-l tine al meu de degete cand socoteste,(nu-i lasa la scoala asa..)dar e istet...are "degete in gand" si de alea nu-l putem tine.Cu ei nu am probleme in ceea ce priveste mancarea(mai ales cu daphne,mananca bine si se vede).Dar am inceput sa avem probleme cu racelile de cand e la gradi... Iar eu....Visez la o primavara cu mult verde...Si mai visez sa fiu mai puternica,mai vesela...De cand e greu,nu mai radem asa mult ...Asa ca...Miniuta,tot ce-ai scris tu,as fi scris si eu...Mai tineti minte cand v-am scris despre discutiile mele cu Albert in legatura cu paratul?Atunci cand i s-a cerut la scoala sa faca un desen cu casa si gradina...l-a desenat pe copilul din vecini cum ii rupe florile la o vecina...si invatatorul l-a intrebat:"Ce face copilul acolo,uda florile?"..."Nu le rupe ca sunt ale Doamnei Stanca!... "Asa ,mimand Daphne l-a parat pe Albert ca a facut pisi de la balcon,si l-am prins chiar eu...Si-a dat scutecul jos ,a prins cu manutele de-o putzulica imaginara si din gura spunea"pssssssssss"...N-am crezut pana nu l-am prins...Cica il dureau picioarele pana la baie,ce sa mai coboare scarile?!? ... Liv,felicitari pt casa!Ma bucur mult pt voi!lasa in pace gurile rele!Lumea este a celor curajosi...sa vezi ce bucurie va fii fiecare pas inainte!N-o sa te mint ca e usor sa progresezi...Am sa-ti spun doar ca...cu cat mai greu vei face un pas inainte,cu atat te vei bucura mai mult!Bine ca aveti unde locui pana la "marea mutare"... Addinel draga,mi-am tot propus sa mai te sun...sper sa o fac cat mai curand!Nu te supara,ai vazut ce program am!Oana...si de tine mi-e dor!...Am mai citit postari de-ale tale la "Prietenie la plesneala!"...Numai eu(Madaiulia),multumesc pt chemare!...Arcadia,ce mai faci?Dat tu Dicarstea?Andrada,Pepsi.mi-e dor de voi!...Nici de micutul Leon,nu mai stim nimic!Elteka,mesajele tale imi merg la suflet mereu...Doxinu,reteta ta a avut succes mare!Ckristina,doamne cat ai mai avut de tras cu problemele de la sani!Lavini,nici nu mai stiu daca te-am felicitat pt Teodora!Am vazut pozele,sunteti o familie minunata!Motannel,frumoasa foc strumfita ta1Va pup,trebuie sa ma apuc de gatit...fac supa cu galuste si salata de boeuf,sper ca pt 3 zile!

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ella_74
An@, nu prea ne mai scrii...

Ella, mamica de David (24.04.2007)
BOB

Tu vorbesti? Lasa ca nici tu n-ai fost prea harnica la scris in ultimul timp .

Cu criza aste, evit sa mai intru de la birou, ca nu se stie cine "urmareste", iar acasa nu ma lasa Ana nici o secunda sa stau jos. Acum ca s-a mai incalzit, sta mult afara dupa-amiaza, cand o preiau, in rest trebuie sa particip la toate jocurile ei: io imbrac papusa/papusile, ea le dezbraca, le dam mmancare , le face mbaie in lighean in mijlocul sufrageriei (fara apa).

Are 2 seturi de figurine cāre ii plac mult: Alba-ca-zapada si piticii si punem povestea in scena. O intreb azi: vrei sa fii printesa, sa fii Alba-ca-zapada? Si imi raspunde: NU, Ana!
Imi doresc din suflet sa-si pastreze increderea in ea (si atitudinea curajoasa si sociabila pe care o are, si multealte lucruri cum ar fi: inocenta is simplitatea cu care vede si judeca lucrurile...da rstiu ca e imposibil).

Celalalt set i l-am luat din Italia de la magazinul Disney si este cu preferatii ei: Mickey Mouse, Minie, Pluto, Gooffy, Donald si Daisy si inventam povesti si situatii cu ei (sincer, uneori ma dor creierii in cap si gura de cat vorbesc). Tot pt ca ii plac, i-am luat si "cursul" ala de engleza cu carticele si dvd (sunt scene din diferite desene animate, ii plac).

Inca adoarme tarziu, banuiesc, pt ca eu stau cu ea in camera pana adoarme si adorm inaintea ei si ma trezesc pe la 12 si ma mut in "patul conjugal". Asa ca sunt suficient de obosita sa nu mai am energie sa mai scriu. Dar citesc tot si ma uit la poze, la filmulete cu toti capsuneii.

Sa stii ca mereu il dau ex pe Bob lu' sor-mea care are un bebe urlator si colicios (nu stiu daca asa rau ca al tau ), dar ii povestesc cum il plimbati voi la 11 noapte pe piatra cubica si ii punea-i "apa curgatoare",...dar ce baiat destept e acum!! Evit sa-i spun ca inca mai aveti nopti proaste, sa n-o descurajez .

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Didi, asteptam conspect la carte. Sigur e interesanta. Ceva asemenator am citit la un sub pe aici, un articol scris de un neamt (sau o fi vorba chiar de cartea asta), in care e criticata oarecum teoria asta moderna, de a lasa copilul sa faca ce vrea, fara ai pune limite, reguli. Si ca e ....oarecum nociv pt el sa il pui pe plan de egalitate cu tine, parintele, profesorul,...copilul are nevoie de ierarhie. Cam asta am inteles eu si mi-a placut, pt ca eu, personal, nu sunt intru totul de acord cu "isteria" asta ca frustrezi copilul daca ii pui limite, reguli (de bun simt: sa nu loveasca, sa nu distruga,...). Asta cu experimentatul, sa faca ce vrea, sa decida el,..dusa la extrem mi se pare periculoasa pt el.
(astept rosiile...dar sa fie bio, ca Ana mananca multe rosii. Sper ca "clubul mamelor perfecte" nu citesc pe aici ).

Ma duc sa ma uit la poze noi cu Bob si party in pijama cu Didi.

Edit: a fost un reportaj la tvr2 despre o scoala din SUA, "scoala libera", in care elevii alegeau ce sa faca: unul sa deseneze, altul sa se plimbe prin natura, unul sa se joace pe calculator, ...n-am vazut tot din pacate, dar cat am vazut, n-a fost unu' care sā ceara sa faca mate, fizica, .....

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Motannel stiam eu ca ai zis ceva, dar nu imi mai aminteam sigur ce, asa ca a fost mai simplu sa intreb decat sa caut in spate. Parca si tu lucrezi in invatamant.
Ella pe mine la ideea de bb2 cel mai mult ma sperie faptul ca nu o sa mai am acelasi timp pentru Andrei. Uneori stau seara cu el in pat sa-si bea lapticul si sa se culce si ma gandesc ca daca as mai avea inca unul nu as mai putea face asta. Dar ma gandesc ca e bine si pt el sa mai aiba un fratior/surioara. Asa ca deocamdata sunt in mare impas. "Noroc" ca pana vine sotul mai sunt cateva luni , am timp sa ma hotarasc.
Betty ziceai cu datul capului pe spate la spalat sa nu-i vina apa in ochi. Asta ma chinui si eu sa-l conving, dar noi suntem la faza "nu viau ta..." orice ii zic eu. Ma dispera cu asta.
Si legat de ce zicea si An@ cu pusul limitelor, si eu sunt de acord cu ea, poate experimenta totul pana la sa nu distruga, sa nu-si faca rau lui si celorlalti. Dar cum sa-i explic eu asta lui fi-miu, cand de cate ori ii zic uita-te la mine sa-ti explic de ce(in cazul in care ii zic ca nu are voie ceva) imi raspunde invariabil "nu biau ta ma uit a tine" si isi face de lucru in alta parte. Si asta se cam trage si de la socrii, care permanent ii repeta "noi nu te certam, noi te lasam sa faci ce vrei tu, la mama nu ai voie, la noi, da". Hai ca am dat in altele acum, dar deja sunt foarte frustrata de chestia asta, ajunge copilul sa-i prefere pentru ca ii fac toate voile si eu chiar nu stiu cum sa rezolv conflictul asta. Ca imi zic ca sunt parintii sotului si sa nu fiu rea cu ei.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Fetelor ma bucur ca reteta mea de ficatel cu unt v-a invantat puiutii
cris ce bine ca ai mai scris si tu.Se pare ca sunt fete care citesc dar nu scriu si cand se aud strigate apar;atunci faem mai des apelul
In alta ordine de idei cand vad cate carti aveti voi timp sa cititi ma crucesc.Io de cand l-am nascut pe STEFAN nu am apucat sa citesc nicio revista,o rasfoiesc asa putin si mi-o smulge STEFAAN din mana.Cum faceti de aveti timp sa si cititi?Pentru mine cititul este cel mai frumos mod de relaxare.Si acum plang dupa facultate cand aveam timp sa citesc cat vroiam.Eram cu 2-3 in paralel

Am pus cateva poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor, am intrat si eu scurt sa va anunt ca am nascut pe 11 martie, ora 23,55 un baietel de 3200 gr si 51 cm, natural,; si bb si mami se simt f bine, suntem deja acasa de vineri.

numai bine

Mami de fetita si de baietel 39 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Eseea, FELICITARI! Sa fiti sanatosi!!!!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Azi am fost la tetru de papusi, Punguta cu 2 bani, PAtrick a stat cu gura cascata, a apaludat, a zis "woaw", iar cind s-a terminat mai voia sa ma stea, sa vina coco. O sa mai mergem , ca pe mine nu are rabdare sa ma asculte cind spun povesti.

DidiALex, la voi par mai mult 25 de euro decit la noi, ca nu iei mare lucru de ei. Si eu am spus ca nu mai pupa el geox, is detule primele 2 perechi... dar atit de usor se incalta, nu se impiedeca in ei.

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput