Licurici de ianuarie februarie 2009 (2)
Raspunsuri - Pagina 13
spic de grau spune:
Pot sa trimit si eu poza ptr site-ul ptr alaptare!
Si daca e nevoie, pot scrie si 2 randuri de incurajare ptr cele care vor sa alapteze si nu pot/sau se simt descurajate.
Cum pe Dav nu am putut sa il alaptez (in fine - acum sunt convinsa ca as fi fost capabila, insa am fost prost indrumata) - acum sunt PRO Alaptare (inversunata chiar).
Bebelusi - am fst pe 28 cu ea la spital (ptr constipatie), si nu s-a alarmat nimeni. Eu cred ca aici in Fr sunt taaaare calmi.
Analiza ptr bilirubina am facut-o la iesirea din maternitate si au zis ca e icter...slab. Sau ceva de genu. Nu mai caut carnetul de sanatate ca mi-e nitel lene.
ELI - habar nu am ce e "cumetria". Noi am facut botezul la Dav intr-o duminica dupa slujba, si baita, a 2a seara. Iar dupa baita am stat la masa cu nasii (daca de asta e vorba in "cumetrie"). Am fst insa numai noi si ei.
M-ai dat gata la faza cu apa calda de acasa! Ei nu pot incalzi la biserica? God! Si cum o cari in masina? Sper sa nu fie departe biserica sa se raceasca apa.
Apropo de bagatul cu totul in apa - Dav care avea 40 de zile la botez a fst bagat integral in apa (l-a pliat preotul in 2 - pozitia nas la genunchi - si asa l-a scufundat in apa). Pe finul nostru care avea 6 luni - m-a pus sa il bag eu in apa, in cazan, in picioare, si preotul ii turna apa pe caputz.
DarkBendis spune:
Eli, uite saltea din asta avem:
http://www.mothercare.com/gp/product/B001JJK2NG/sr=1-1/qid=1236617876/ref=sr_1_1/203-7906863-6171136?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=206265031&mcb=core
Nu as recomanda sa folosesti o saltea second-hand - aici ni s-a spus ca orice primim de la prieteni second-hand e binevenit cu exceptia scaunului de masina (nu poti sti daca a trecut sau nu printr-un accident) si a saltelei (saltelele pot avea paraziti, dust mites, etc etc). Eu as accepta patutul, dar as cumpara o saltea noua. Tare fain ai slabit, felicitari . Cum ai reusit? Eu... stationez ... si mai am de dat jos inca minimum 7-8 kile (10 ar fi super-fain!) dar o iau catinel-catinel sa nu pierd laptele.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
bpaula spune:
Bine v-am regasit mamici de licurici aici la scutece! Sa avem bebei sanatosi si voiosi!.
Ca sa nu uit cer si eu parola de la cont ca am ramas in urma cu cititul.
Bebe Marius e bine, am fost joi la controlul de o luna, are 4500 gr (nascut cu 3700, iesit din spital 3430) si 57.5 cm, doctorita zice ca e bine. Ea a zis ca nu ii plac cosuletele de pe fata lui, eu eram mai linistita dupa ce am citit pe la voi. Ne-a dat sa ii facem un exudat, sper sa nu apara stafilococul la analize. In rest nu ne chinuie foarte tare colicii, mai mult plange ca are perioade cand ar sta numai cu sanul in gura. Din acest motiv am inceput sa iau si eu Galafor si oricum beam vreo 3 l de ceai pe zi, plus apa. Sper sa o scoatem la capat si sa pot alapta cat mai mult. Mami mea era la inceput ingrijorata ca poate nu se satura cu laptele meu si poate de aceea vrea des lapte dar dupa cantar am rasuflat usurati ca a crescut bine. Si cred ca doar ii place lui sa sta cu tata in gura, e asa dragut cand e amarat si umbla cu gurita peste tot.
Pe tati lui l-a supt de mana pana i-a lasat semne. Si a zis sotul, nu stiu cum rezisti tu cu sanul in gura lui ca tare mai trage cu putere si doare
Va pup dulce ca se trezeste acusi si plange de foame
eli spune:
DarkBendis, multumesc pt raspuns si aprecieri. ff mult nu am dat jos, 12 kg cu tot cu cele date la nastere (4), mai am cale lunga pana la greutatea dorita de mine. sper sa mai dau ceva pana la botez, va fi pe 27 sau 28 martie.
spic de grau, cumatria, e masa de dupa botez.
bebelusi, parca tu aveai cos pt bebe. cum ii place lui Vlad in el. pana la ce varsta poate fi folosit?
cu patutul nici nu stiu cum sa fac, o fi chiar necesar pt 2 luni jumatate. sa iau patut pliant?
sora ma bate la cap sa renunt si la scaun, dar ce fac, o tin 6 ore in brate pana in orasul natal. si cand mai iesim pe ici pe colo, nu vreau sa risc.
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
ada_coman spune:
Buna seara fetelor!!!
Noi am fost un pic la plimbare azi, nu a fost ff cals, dar a fost ok si pitika a dormit tot timpul .
Nasoala faza cu stersul mail-ulilor. Vreau si eu parola, va rog frumos.
Banutii care ii primim noi pt bebe: trusoul nou-nascutului (150), prima de nastere (230), alocatia (200) si indemnizatia pt cresterea copilului (600 lei sau 85% din media veniturilor nete pe ultimile 12 luni).
Si eu ii dau debridat si ii merge fff bine, 2.5 ml dimineata si seara (la nevoie).
Acu sta si ea si scrie impreuna cu mine si va trimite multi bizou
Si karina se ineaca si regurgiteaza la greu, dar atata timp cat ia bine in greutate si nu o deranjeaza nu e de ingrijorat, cu timpul se rezolva si asta.
Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008
http://community.webshots.com/user/adacoman
ada_coman spune:
La multi ani Ilinca!!!!
ada_coman spune:
ELI mai bine iei un patut pliant, gasesti la vreo 200-300 lei. Noi avem unul pt deplasari si e ok.
ada_coman spune:
Sanatate lui Grumetel!! Sa dea DD sa se faca bine repede!!
Sanatate si putere si tie Irina!
fil_lily spune:
Cred ca sunt ultima care va cauta la odisee.Dar v-am gasit pana la urma.
F.frumos filmuletul,Alinuk.Merci pt.ca ne-ai inclus si pe noi.
Noi am primit in final Colic calm si parca avem alt copil.Piticuta mea doarme f bine de 2 zile, cred ca recupereaza pt saptamanile din urma cand nu a dormit din cauza colicilor.Se mai agita din cauza gazelor, dar e mult mai bine acum.Singura problema este ca vrea sa ma simta langa ea, daca o las jos imediat face ochi.Si noaptea,doarme primele 2 ore dupa baita sau dus in patut, dupa care trebuie sa o iau langa mine si doarme de numa.In sfarsit, pot spune si eu ca sunt odihnita.O sa o obisnuim sa doarma singura mai tarziu , important este sa fie ea bine acum.
Avem deja 5 saptamani si crestem f frumos.Nu mai vrea formula de vreo 4 zile,vrea numa lapte de san.Eu ma bucur, inseamna ca se satura numai cu laptele meu.Inca mai iau tratament pt lactatie si se pare ca are efect.
Am vazut ca s-a schimbat parola de la contul comun.Pot sa o primesc pe cea noua, va rog? Multam fain.
Pe 1 februarie a venit pe lume Arianna Timea
ada_coman spune:
fil_lily felicitari pt bebe cuminte Sa creasca mare mare
Vad ca sunt mai singura pe aici Uni sunteti fetelor?