Educatie
O adevarata educatie despre libertate, geografie, istorie, limbi straine, si cate si mai cate.
http://poraquiporalla.com/Pages/a0_Page_index_roumain.html
Felicitari parintilor! Pozele sunt extraordinare.
Raspunsuri
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Edip O adevarata educatie despre libertate, geografie, istorie, limbi straine, si cate si mai cate. http://poraquiporalla.com/Pages/a0_Page_index_roumain.html Felicitari parintilor! Pozele sunt extraordinare. |
dumnezeule...citesc de doua ore si nu ma mai satur...nu-mi vine sa cred ca e posibil!
ionella3003 spune:
Sunt absolut incantata de ceea ce citesc... bravo, o familie de nota 10+
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Edip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
dumnezeule...citesc de doua ore si nu ma mai satur...nu-mi vine sa cred ca e posibil! |
eee... pai eu ce crezi ca am facut toata ziua ieri:)
Daca cineva e interesat de subiect au ceva exemple de site-uri ale altor parinti care calatoresc si i-au inspirat si pe ei la sectiunea parteneri. In plus mai adaug eu niste bloguri ca sa va "distrug" duminica si sa va tin in fata calculatorului:)
http://everything-everywhere.com/travel-blog-directory/
conchita spune:
citat din mesajul lui Edip eee... pai eu ce crezi ca am facut toata ziua ieri:) |
aseara ma scurgeam in fata calculatorului de somn si ziceam hai numa inca un paragraf, hai sa termin si tzara asta...n-am mai citit ceva cu atata pasiune de multa vreme, multumesc Edip!
cea mai impresionata am fost de Ilincuta, m-a socat cata libertate de miscare avea la 17 luni cand au inceput calatoria, ce lectie superba de educatie, intr-adevar...o vedeam prin canioanele alea si ma gandeam numai la serpi si scorpioni. dealtfel, parca Matei ii colectiona. :-)) cand te gandesti cati "nu" aude un copilas de varsta ei in casa, iar Ilinca se catara prin munti de la un an jumate! imi pare rau ca Dan si Marilena nu dau mai multe detalii cam cat i-a costat totusi asa ceva si cum anume muncesc ei doar o zi pe saptamana ca sa poata finanta stilul asta de viata - $2000 pe luna in America de Nord si $1000 pentru restul...
calatoria au inceput-o acum doi ani si n-au incheiat-o. poti sa vezi diferentele clare la copii, daca te uiti la poze. la inceput aratau ca orice copil normal, dar e incredibil ce priviri de "insiders" au acum, cel putin Ilinca e fenomenala, sunt total amorezata de ea. cum isi face ea lectiile la masa din bolovan. :-))
ce dar nepretuit au primit cei trei copilasi, sunt in totala admiratie pentru parinti si normal ca mi s-a facut de plecare maine. :-))) dar ai citit, ca si ei tot asa au inceput, citind despre calatoria altora si vazand ca se poate.
si ce curajosi sunt parintii, recunosc sincer ca eu nu m-as fi aventurat in chiar toate locurile unde au mers ei, cu trei copii dupa mine.
In plus mai adaug eu niste bloguri ca sa va "distrug" duminica si sa va tin in fata calculatorului:) http://everything-everywhere.com/travel-blog-directory/ |
oh, no, please. :-))
conchita spune:
Edip, ce mi-ai facut? mi-ai schimbat viata, m-a lovit revelatia ca asta mi-am dorit de cand ma stiu. :-))
ma tot gandesc de vreo ora cum sa fac sa le urmez exemplul lui Dan si Marilena si am gasit solutia. nu am case si afaceri de vandut, dar am un potential sponsor in revista pentru care lucrez. ma duc maine sa le propun o calatorie in jurul americii, pentru inceput. :-)) si daca nu ei, atunci altii. ideea cu sponsorii cred ca e geniala pentru cei care nu au, ca familia in discutie, posibilitati de venituri din afaceri si case. si cred ca e accesibila tuturor parintilor romani, inclusiv din RO si din diaspora, care au ceva talent la scris si facut poze...ideea lui M&D sa publice carti cand se intorc acasa si sa faca bani pentru urmatoarea calatorie e super de super. nu-mi ies din cap fetisoarele Ilincai, ale lui Vlad si Matei, cat de fericiti si deosebiti sunt...scoala mai buna ca lumea insasi nu exista! contactul cu diferite culturi, mentalitati, obiceiuri educa o toleranta pe care nu o poti obtine in scoala traditionala...dar in Columbia pe unde s-au dus ei tot nu m-as duce. :-))
ilse spune:
Sa spun ca m-am indragostit de ei e inutil, sunt superbi, emana libertate, fericire, absolut.
Preferata mea e poza cu ilincuta pe pat, aceasi stofa din care mama ei i-a croit o rochie mai frumoasa ca orice haute couture de pe lumea asta.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
Edip spune:
hahaha.. pai eu asta planuiesc si uite asa am dat de site-ul lor.. cum ziceau francezii care i-au inspirat pe ei.. banii... se gasesc intr-un fel sau altul.. .important e proiectul si vointa:) Pentru Canada ma ofer sa te sponsorizez in trecerea prin orasul unde stau si sa adaug info la tot ce tine de vestul Canadei pana sus in Yukon Alaska:) Eu zic ca si asta poate fi de ajutor... amici cati mai multi in diverse colturi ale lumii.. de la ei poti obtine info despre preturi si chestiti de vazut/experimentat. Eu zic ca nu e asa de scump totusi... sa zicem un $3000 pe luna in Nord America inseamna $36k intr-un an. Apoi America Sud pe la $1000-1200 iar e ok pe la 12-15000 pe an.. Eu zic ca $100-150k plus ceva sponsorizari te pot duce la vreo 4-5 ani in jurul lumii.. Francezii bugetasera parca 1700E pe luna... Eu studiez inca:)
conchita spune:
citat din mesajul lui Edip hahaha.. pai eu asta planuiesc si uite asa am dat de site-ul lor.. cum ziceau francezii care i-au inspirat pe ei.. banii... se gasesc intr-un fel sau altul.. .important e proiectul si vointa:) Pentru Canada ma ofer sa te sponsorizez in trecerea prin orasul unde stau si sa adaug info la tot ce tine de vestul Canadei pana sus in Yukon Alaska:) Eu zic ca si asta poate fi de ajutor... amici cati mai multi in diverse colturi ale lumii.. de la ei poti obtine info despre preturi si chestiti de vazut/experimentat. Eu zic ca nu e asa de scump totusi... sa zicem un $3000 pe luna in Nord America inseamna $36k intr-un an. Apoi America Sud pe la $1000-1200 iar e ok pe la 12-15000 pe an.. Eu zic ca $100-150k plus ceva sponsorizari te pot duce la vreo 4-5 ani in jurul lumii.. Francezii bugetasera parca 1700E pe luna... Eu studiez inca:) |
wow, m-ai impresionat! multumesc de oferta, zic da de pe-acum! invitatia e valabila si in sens invers, daca te decizi pentru california. :-))
tu in ce stadiu ai ajuns cu pregatirile, planul tau care e? hai sa facem schimb de idei. tu vrei sa muncesti in timpul calatoriei? sau tot cu sponsorii?
mai e cineva amator sa-si educe copiii ca nomazii? :-))
oare cat ia sa te pregatesti? un an cred ca ar fi de-ajuns. camperul ala se poate tot prin sponsorizare, camere foto si video deja am profesionale, dar n-ar strica o oferta de promo de la nikon sau canon, panasonic, in caz ca dau cu ele de pamant, apoi de ce nu un national geographic sau discovery channel sau chiar history channel? pentru articole, poate nu numai revista mea, dar si ziarul de circulatie aici in san diego pentru un foileton. apoi, sunt destule fundatii culturale...revista mea vrea sa go national si international intr-un an-doi, asa ca, ce metoda mai ieftina decat sa ma plateasca pe mine sa calatoresc si sa aiba si publicitatea asigurata in alte media? :-)) din ce ma gandesc mai mult, din aia ma conving ca e absolut posibil! aoleu, ce mi-ai facut! :-)) dar da, este cea mai minunata forma de investitie in viitorul unui copil, subscriu o mie la suta!
cum se scrie o propunere de buget, oare?