Transfer de embrioni congelati

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

frank eu nu inteleg ceva. Daca la congelare embrionii aveau cel putin 4 celule, cum adica la decongelare aveai embrioni de 3 celule si de 1 celula. Ceva nu e in regula. Mai am o intrebare. Congelarea s-a facut la 72 de ore presupun, nu? Atunci la 72 de ore cel mai bine era sa aiba 8 celule cum erau cei 6 embrioni de care ai spus, restul erau prea mici chiar daca erau categoria A. Poate ma lamuresti....
Am inteles ca ai mai facut un ET cu embrioni decongelati.Atunci endometrul erau la fel de bun ca si acum?Nu ti-au dat estrofem sau ceva pentru endometru nici atunci? Banuiesc ca ti-a pus embrioni de A8 data trecuta,nu?

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frank spune:

kora sincer, nu am cerut detalii suplimentare legate de calitatea embrionilor ramasi. banuiesc k celelalte celule s-au atrofiat. stiu k d-na embriolog mi i-a aratat pe toti 5 pe monitor si mi-a zis despre fiecare in parte ce si cum. la primul FET am avut endometrul 10,7 trilaminat in ziua 14 de CM. ET-ul l-am facut in ziua 18. nu mi-au dat nici atunci sa iau alte pastilutze decat cele pentru sustinerea sarcinii. de aici si frustrarea mea la vremea respectiva (ce, eu sa nu iau medicamente, medicamente??!! ) cand citeam despre alte fete ca sunt mai indelung monitorizate si li se administreaza estrofem si altele.
dar, asa cum zicea si catalina la un moment dat, medicii nostri ne stiu cel mai bine, tratamentul se face individualizat, ce e valabil pentru una nu e obligatoriu valabil pentru toate.

Mergi la inceput

frank eu nu am mai auzit de asa ceva, sa fi avut mai multe celule la congelare si apoi la decongelare sa aiba mai putine, sa se atrofieze cum spui tu, dar sincer am sa o intreb pe dr. Cocei daca e posibil asa ceva; poate ca da, cine stie....subiectul cu ET cu decongelati nu l-am studiat in amanunt pana acum deoarece pana acum nu am fost interesata. Sper sa reusesti de data asta!
Endometrul este trilaminar ( cu "r" la sfarsit ) , nu trilaminat.

Kora

Mergi la inceput

kora congelarea au facut-o la 72 de ore si ceea ce ti-am scris despre calitatea embrionilor era scris in dosarul meu de FIV. crede-ma k abia dupa esecul din martie am inceput sa caut si sa citesc pe net despre asa ceva incercand sa gasesc raspunsuri la toate DE CE-urile. in martie nici nu stiam k embrionii transferati pot fi de mai multe calitati . ma gandeam k numai daca sunt perfecti ti-i transfera, daca nu, nu. .

Mergi la inceput

OK, 10X pentru lamurire! asta confirma cat de mult ma pricep, nu?

Mergi la inceput

frank merci pentru incercarea de a ma lamuri. Eu nu pot sa te contrazic cu faptul ca unor embrioni li s-au atrofiat celulele,pana nu o intreb pe dr. Cocei nu pot afima nimic,dar pot sa iti spun sigur ca la 72 de ore embrionii dezvoltati bine,in grafic trebuie sa aiba 8 celule, daca sunt mai mici ii transfera totusi pentru ca numai DD poate stii ce se poate intampla pe mai departe, dar sansele cele mai mari le au embrionii dezvoltati normal adica de 8 celule la 72 de ore. Tu acum ai in burtica doi embrioni de 8 celule si unul mai mititel, endometrul minunat , deci toate sansele sa reusesti! Te rog sa reusesti sa imi dai si mie sperante. OK ?

Kora

Mergi la inceput

Embrionii congelati: mai eficienti in reproducerea artificiala
Miercuri, 12 Noiembrie 2008
Potrivit unor studii prezentate recent la San Francisco de American Society for Reproductive Medicine, embrionii congelati dau nastere unor copii mai sanatosi decat cei folositi in stare naturala.
Rezultatele cercetarii sunt foarte importante intrucat releva faptul ca bebelusii rezultati din embrioni congelati au mai putine sanse sa se nasca prematur si sa devina supraponderali.

Cele trei studii efectuate arata ca in medie, 9.4% dintre copiii din embrioni congelati se nasc prematur, fata de 12.3% din cei proveniti din embrioni in stare naturala. Cercetatorii cred ca rezultatele trebuie corelate si cu calitatea placentei si cu sistemul respirator si digestiv al fetilor. Pentru acestea insa este nevoie de noi studii.

Procedura de fertilizare in vitro cu embrioni congelati este un tip de tratament relativ nou. Crioprezervarea embrionilor permite ca acestia sa fie pastrati sanatosi si viabili, pentru o perioada de timp de pana la 10 ani. Procesul de transfer al embrionilor congelati este destul de scump, dar are rezultate superioare fertilizarii deja clasice, cu embrioni proaspeti.

Sursa: Corriere della sera

Kora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Multumim pentru articol, Kora.
Dar eu sunt singura care am blastocisti vitrificati? nu mai e nimeni?
Am 2 pachetele de cate 2.

FET-ul il fac in sept cred.

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

kora, multumim pentru articol. vezi, imi spui sa-ti dau sperante si tu gasesti articolul acesta incurajator! daca mai gasesti asa ceva, posteaza la fel voi face si eu. dupa ce vb. cu d-na cocei sa-mi spui ce ti-a zis, acum sunt si eu curioasa, poate eram asa chiauna si nu am inteles bine?!?! hai sa discutam despre subiectul acesta doar aici, poate fi util si altor aspirante. pana la urma cand ai vrea sa faci FET?
ingeras e bine sa te bucuri de vara, vacanta si minunea maya. e bine ca ai rabdare pana atunci!

Mergi la inceput

Cu placere fetelor!

ingeras stai linistita ca din doua pachetele macar un puisor tot va fi fratiorul sau surioara Mayei!

frank eu sper ca in iulie fac FET-ul,depinde cum vine cm-ul urmator ca pe dr. Cocei numai din 6 iulie o pot gasi.Daca nu iese cumva sa il fac in iulie am sa il fac in septembrie,dar nu mai am rabdareeeee!

Kora

Mergi la inceput