Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(20)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

merci Luhtien, am intrebat de HR, pt ca la noi HR e impartit in mai multe divizii, printre care si salarizarea. cei de la conta la noi fac doar inregistrarile platile, dar pe calculele celor de la salarizare.

eu cred ca au doar 16% dar vreua si o parere avizata pt asta. spunea cineva ca se impoziteaza ca si salariul. asta stiu sigur ca nu e asa. tocmai datorita impozitului mult mai mic s-a ales aceasta varianta de salarizare la noi, cu o parte fixa si una inregistrata ca prima, bouns cum vreti sa ii spuneti. toate sumele apar pe fluturasii de salariu doar incadrarea e diferita.

pupici

Raluca 12+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anco spune:

buna, fetelor
vad ca eu raman tare in urma cu scrisul..., ce sa fac? nu m-am gandit ca sunteti asa harnice.
draga kiki cri, ma bucur sa aflu de inca o graviduta cu gemeni, mai ales ca suntem aproape una de alta. la un moment dat imi trecea prin cap sa vin la vreun medic in cj, dar ulterior, la sfatul sotului am renuntat la idee si am ramas aici in alba. tu iei ceva medicamente? pentru fixarea sarcinii sau altceva, avand in vedere ca e gemelara?eu iau duphaston, no-spa, acid folic si elevit.
apropo de jeleuri,, stiu ca sunt bune, mai pap si eu cate un viermisor din ala colorat de la nepotul meu (fiul cumnata-mi-i), dar RAR. asa ca te sfatuiesc sa eviti pe cat posibil orice nu este sanatos. si astia nu sunt deloc sanatosi.

pazza, ma bucur ca suntem mai multe din alba iulia. acum eu am numarat 3: mary 07, tu si eu. la cine mergi la control? si pe mary 07 am intrebat-o dar probabil nu a vazut. recomandat e sa mergi la o luna si intr-adevar, cu trimitere de la medicul de familie ar trebui sa ai gratuitate dar e adevarat ca gratuitatea este valabila in policlinica si nu la cabinet particular, dar tot la fel de adevarat este ca in policlinica nu poti beneficia de acelasi instrumentar ca la un cabinet privat. intreaba fara rusine la medicul tau de familie pentru ar trebui sa te lamureasca.
acum pentru restul fetelor, ma bucur sa vad ca am fost primita asa bine intre voi. am citit despre varza calita...miam,miam...ce bunatate.dar mie mi-e lene sa fac si oricum nu imi iasa niciodata asa cum o facea bunica mea.
astazi dimineata mi-am facut niste analize si sunt uimita de pretul pe care l-am platit.530 RON. am facut toxoplasma, rubeola, toate hepatitele, CMV si nu mai stiu ce minuni. astea au fost atat ca restul sunt suportate de CAS inclusiv HIV pentru gravide. trebuia sa merg saptamana asta la control la gineco, dar pentru ca am fost la analizele astea astept pana miercurea viitoare cand voi primi rezultatul si ma duc atunci ca sa pot duce si rezultatul la medic. analizele obisnuite le-am mai facut o data in saptamana 8 si au iesit ok cu exceptia unei infectii vaginale pe care oricum nu o pot trata acum cu nimic. in rest, eu ma simt bine, nu stiu ce sunt alea greturi, varsaturi sau alte de-astea de gravidute. Doamne ajuta sa fie asa toata sarcina si pentru mine si pentru toate viitorele mamici. o singura problema am. ma dor coastele sub piept, asa in zona cosului pieptului. si am observat asta in special dupa ce stau mult timp in fund, pe scaun. am presupus eu ca s-a marit in diametru cutia toracica. si de unde am presupus asa ceva? pai am incercat alaltaieri unul din sutienele mele si...ma strange nu la cupe, ci peste torace, la cum se incheie. ce ziceti? oare asta sa fie?

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Raluca, eu ziceam de impozitare....
Acum m-am uitat si eu pe ultimul fluturas si dupa calcule (imi apre separat: bonus - net, si taxe bonus) mi-a iesit ca taxele reprezinta 29% din bonusul brut...deci nu e chiar 32% cum e la salariu (impozit 16% + cas, cass etc...), dar pe aproape...

ma pot interesa si mai in detaliu...dar mai dureaza....

poate e alt tip de bonus/spor, ceea ce iei tu....nu stiu ce sa zic....

ursuletzul nostru

14+

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

anco, baga repede 10-12 mesaje ca sa te vedem in timp real, ca din cauza asta nu ti-a vazut mary mesajul ca deja eram pe alta pagina cand a aparut mesajul tau

Si iti urez si eu bine ai venit si sarcina usoara.

POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 12+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

danuta- nu te panica ...stiu ca este greu...dar incearca, sa nu ii faci rau lui bb. Iti trebuie inca o parere.
acum intreb si eu: Nu este oare cam mic sa iti spuna chiar atat de multe detalii...astea stiu ca ti le da la eco de 22-24 de saptamani. Mie de exemplu nu mi-a spus nimic decat CRL, DBP si alte litere, si pliul nucal ....offfffff si cu medicii astia

monica- stii tu de ce

Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997) si 13+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Anco, si eu ma bucur ca suntem aproape. Chiar mai aprope decat crezi...sotul meu e din alba si tot cam la 2 saptamani mergem la socrii acolo asa ca poate ne intalnim odata. Si eu iau tratament cu Duphaston 2 pe zi si elevit. Dar mie mi-a zis doctorul ca daca iau elevit nu mai trebuie sa iau si acid folic. Despre nospa, mi-a zis sa iau numai in cazul ca am dureri, nu iau ca un tratament. Cat despre jeleuri...asa e..sunt foarte toxice...ce ma mira e ca eu inaite nu ma omoram dupa ele...acuma
Abia astept sa mai povestim!
Va

KIKI 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

As schimba eu capitolul dar nu stiu ....nu de-alta dar asa as avea o minima activitate si poate nu as termina cutia de inghetata de langa mine...........

Cea mai fericita 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anco spune:

ohhhhhhhho, super kiki cri! poate chiar ne vedem o data.
eu am avut din pacate avort in urma cu cativa ani si presupun ca de-asta mi-a dat medicul si no-spa, dar mi-a facut bine caci uneori ma durea burta, mai ales la inceput. acum nu ma mai doare. oare de ce nu ti-a dat acid folic?

da, fetelor, o sa ma grabesc cu mesajele sa ma vad si eu in timp real.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui kemsy
Apropo de masuratori, bebe al meu, la 8 saptamani si o zi avea 1,52 cm. Era oare prea mic?

Stai linistita ca nu era prea mic. Puiul meu avea 1.4 cm, la aceasi varsta.

Iulia 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

pt tine, Monica.

Iulia 9+

Mergi la inceput