De ce nu primim testere?

Mi-am propus sa nu mai cumpar cosmetice sau parfumuri din Romania.
nu din snobism,dar ma deranjeaza ca atunci cand cumpar de la Sephora,nu primesc testere ptr. alte produse,cateodata nici produsul care-l cumpar nu are macar o cutie tester.
La Douglas mai dau cate un tester,dar care nu are nici o legatura cu tenul tau(O data am vazut in sertar la ei testere de Chanel cr. ochi si le-am cerut de la obraz sa-mi dea in locul tester-ului de parfum care mi-l ofereau -o porcarie-,eu cumparand o crema de la Shiseido)
Ultima data am fost in germania si mi-am cumparat o crema Helena Rubinstein,am plecat cu 3 testere crema si 1 fond ten,plus prietena mea care era cu mine si nu cumparase nimic de la ei cu 2 testere.
A 2 a zi m-am dus si mi-am mai cumparat de la ei inca 4 produse,si am mai primit o punga ,fara exagerare de testere,de ex. fond de ten am ptr. 1an.
La fel am patit si in Franta unde la Sephora am plecat tot cu o punga de testere,de la geluri de dus,la creme de fata(dintr-un tester de acolo am descoperit HR).
In Italia,era lege la un produs cumparat primeai 2 esantioane din aceeasi gama.
Plus ca vanzatoarele de afara sunt f. bine pregatite,iti dau tot felul de informatii,iti recomanda,etc.
La noi,ele sunt zero,n-au habar ce vand,dar esantioanele le fura(banuiesc)
Poate lucreaza cineva dintre membre in bransa si ne spune si noua de ce nu primim testere?
Raspunsuri

gabytza25 spune:
karfe subscriu la chestia cu tester-ele... nici mie nu imi place ca nu se ofera asa cum trebuie. de altfel eu pana nu demult nici nu stiau ca prin alte tari se dau testere... insa de cand am aflat am fost dezamagita... insa asta e "sistemul" din Romania. Asta ca sa nu mai includ si unele vanzatoare (chiar si din magazinele cu "nume") cu fetze acre care nici nu se sinchisesc sa se ridice de pe scaun sau sa salute cand ii intra vreun client... dar asta-i alta poveste
din pacate eu nu am cum sa ajung sa imi achizitionez cosmetice din alta tzara asa, ca va trebui sa ma multumesc cu ce ne ofera piatza.

Carrye spune:
Buna, subscriu!
Am o prietena care este manager de magazin la Hondos in City Mall. Si chiar am vorbit cu ea vis-a vis de subiectul asta si mi-a spus ca au niste plafoane pentru cadouri. Ei dau la orice produs cumparat pix, bricheta si servetele umede. De la 150 lei incep sa dea alte chestii si tot asa. Nu mi-a zis de testere, ea vorbea doar de cadouri.
M-am dus intr-o zi la Sephora si mi-am luat niste buretei demachianti de vreo 20 lei. Nu mi-au dat nimic. M-am intors in jumatate de ora sa imi iau un ruj. Am dat pe el 90 lei si abia atunci mi-au dat 2 testere de parfum din aceeasi gama.
Ce fac cu ele? Le vand! Mi-a dat o prietena un gel de spalat micult de la Clinique, il cumparase de la o tipa care lucreaza la Sephora...
Azi chiar m-am enervat groaznic ca eram in Sephora pentru niste cadouri si se plimba un baiat de la BGS de mi-a venit rau. M-am simtit oribil cu el in ceafa mea si am iesit.

rory76 spune:
Pai voi ce ati face cu testerele daca ati lucra acolo?? Din moment ce nu sunt supravegheate constiincios, e si normal ca asa vor face...din ce nu scoate bani romanashul nostru?!
"sky is the limit!"

dulcetica spune:
Cred ca nu primim testere pentru ca s-au obisnuit ca ramanul e prost si cumpara orice.E clar ca mai mare vinzare ar avea daca ai constata ca o crema scumpa iti merge foarte bine si ai fi ,in cunostinta de cauza,dispusa sa faci un efort financiar sa o cumperi.
Sint convinsa ca totusi unele firme ofera testere, dar angajatele le dau vecinei de la 3 cu care sint amice.

karfe spune:
cu astia de la BGS la Sephora m-am certat,se plimba dupa mine tot magazinul,ii simteam exact cum spunea Carrye, respiratia in ceafa.
M-am intors brusc spre el si l-am intrebat cum de s-a prins ca vreau sa fur ceva?Sau faptul ca eram singurul potential client din magazin,eram si un potential infractor.

josefine spune:
Se intampla ca si aici (in US) sa nu primesc testere cand cumpar cosmetice. Nu e mare chestie, oricum stau aruncate prin sertare.

psj spune:
Eh, mie la Sephora chiar imi place, pe cei de la BGS ii ignor. Mai rau este in magazinele cu vanzatoare agresive care te masoara din cap in picioare si-ti arunca un acru "cu ce va putem ajuta?".
Important!!!! Tb sa fim auzite!!!! Mai sunt 6 zile!!
Voteaza blogul SOS infertilitatea aici si microblogingul Infertilitate aici pe butoanele de la cele 2 sectiuni. Pt a vota tb sa va creati un cont aici Multumesc!

Madanic spune:
Pe mine tipul de la BGS m-a speriat. Nu ma asteptam sa se tina dupa mine, si chiar l-am intrebat ce doreste. Eram gata de scandal, ca mi-era ca se ia de mine.
Dupa ce mi-a zis ca lucreaza la paza am ramas perplexa, am ajuns sa fiu luata si de infractor.
De fiecare data cand am cumparat cosmetice aici, mi-au dat o groaza de testere. Dar sunt de parere ca vanzatoarele le opresc sa le comercializeze mai tarziu. Poate fi chiar foarte avantajos pentru ele.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

IonescuOana spune:
E adevarat ca le vand!
La mine la serviciu se vindeau "pe sub mana" mostre de parfum cu 5 lei bucata!
Sunt niste nesimtite si trebuie puse la punct!
La Sephora depinde de vanzatoare: si eu m-am enervat pt. ca de Craciun am cumparat pt. cadou parfumuri de 400 RON si nu am primit nici un tester!
Haideti sa scriem managerilor, sa facem ceva, la urma urmei trebuie sa se sesizeze cineva, ce ziceti?