Mamici de zmeurici iulie-august 2009 (29)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna dimineata, mamici de zmeurici!
Ayda, ce bine c-ai venit cu vesti bune de la doctor, poti sa fii linistita si relaxata si bebe sa creasca in voie.
Eu am ajuns la birou dupa cateva zile de absenta, dar deja mi-e somn si as vrea sa ma bag in pat...abia astept sa intru in concediu.
Nu stiu cum o sa ajung si la sala cu program de 8 ore...saptamana asta ma hotarasc unde ma duc. Ma tot hotarasc de vreo 2 luni, parca vad ca ajung dupa ce nasc....
M-am apucat sa beau apa, vreau sa breau cel putin 3 litri pe zi, sa vad pe 26 martie cand merg la eco daca a mai crescut putin cantitatea lichidului amniotic. Eu ma tot gandesc ca poate mi se scurge, desi dr Iosup a zis ca e colul inchis. Am si eu piticii mei, sper sa nu mi se inmulteasca pana la urmatoarea ecografie. Am auzit ca nu-i mare problema ca e lichidul mai putin, e util sa fie mai mult la nastere, ca e nasterea mai usoara daca sunt lichide mai multe, aluneca bebe mai usor.
Ma rog, sa fie sanatoasa si bebeii sa creasca bine si normal si sa ajunga la termen.
Va imbratisez cu drag, sa aveti o zi minunata!


Iulia 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Buna dimineata mamici!
vad ca sunteti harnicute si deja s-a scris pe ziua de azi. Eu am intrat putin sa va salut, sa vad cum mai stati, ce analize ati mai facut si ce carucioare au mai aparut.
Eu sunt cand mai bine cand mai rau. Am momente cand ma simt bine si cred ca am scapat de dureri si momente cand ma iau iar durerile si contractiile de nu stiu in ce pozitii sa mai stau. Nu prea am putut sa dorm noaptea trecuta. Cred ca sunt putin si stresata de serviciu pentru ca stiu ca, colega mea este singura si este destul de greu pentru ea.
Acum m-am pregatit sa merg 2 ore la lucru sa o ajut putin. Sper ca bebelina sa fie cuminte si sa nu se supere pe mine. Dar chiar am mult de lucru acum la birou. Asa ca incerc sa fac sa fie cat mai bine.
Dya eu trebuie sa stau pana in 22 martie. Destul de mult mi se pare, dar daca doctorul asa a zis...incercam sa facem cum spune el.
Alinutza78 eu nu mai merg la sala de ceva vreme. Adica de vreo 2 ani. Am o bicicleta acasa dar cu durerile de burta care le am am cam evitat-o. Ma dispera contractiile care le am. Nu inteleg de la ce. Dar pot sa-ti spun ca sigur nu sunt placute. Celulita incerc sa o tratez cu creme si masaj pe care mi-l fac eu sau sotul, dar degeaba tot se vede. Oricum important este bebelina acum si apoi vom vedea cum scapam si de celulita si de kg in plus.
pupici

fericitaaaaa 16+ Maya Luisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Buna dimineata!
va multumesc din suflet tutur celor care mi-au transmis gindurile voastre bune! mi-au facut mult bine!
alinuta !
sa stii ca si eu mi-s moldoveanca la origini si sint tare mandra de asta. Mama mea este din partea iasului dar m-am nascut si crescut in Bucovina pina la 14 ani. am cele mai frumoase amintiri legate de vacantele in judetul iasi (si din locul natal, of course), padurile frumoase de acolo, fructele si tot ce oferea natura, casuta matusii mele cu multi trandafiri de dulceata in fata ferestrei, de multe ori ma visez copil acolo...din pacate nu mai am pe nimeni acolo decit niste veri indepartati.

nici eu nu am pornit sarcina ca o silfida. la 1,65 aveam cam 68-68.5. acum am 70-70.2.
in primele luni cind vomam mincarea mai ales seara, mi se face intotdeauna foame pe la 12 noaptea si trebuia sa maninc.
acum vad ca bebelusa mea este foarte finuta, nu imi cere cantitati uriase de mincare, probabil si constitutia mea are ceva de spus, pentru ca simt sarcina destul de sus, si nu pot minca mult pentru ca imi taie respiratia si imi vine acidul pe nas.
la rebecca am pornit tot de la 68, insa la ea am vomat mincarea cam pina in perioada asta si am slabit pina la 65-66 kg. dupa care le-am depus inapoi si pina am nascut am avut vreo 71-72, nu mai tin minte.
la vreo saptamina de la nastere deja aveam aproape 10 date jos si eram super incintata de noua forma.

acum am cam programul asta de masa: dimineata beau o cafeluta, insa nu pot minca acasa. cind ajung la birou maninc un sandvis cu de toate, si cu salata, rosii, etc. pe la 11 maninc fructe. la prinz maninc ori o omleta cu salata, sau carne cu salata sau orice felul 2 pe care mi-l aduc si il incalzesc la servici. pe la 4 iarasi mai maninc un mar, ceva. si seara cind ajung acasa maninc ori cartofi copti cu salata, ori o portie de spaghete, sau ciorba, in orice caz, un singur fel si portie destul de mica ca pe urma mor. intr-o seara am avut spaghete si am mincat si din portia fie-mii ce ramasese si am crezut ca explodez.
ca dulciuri poit spune ca maninc zilnic ciocolata, rar altceva, nu sint impatimita dupa prajituri decit in cazuri exceptionale.

mai e cineva care inca vomita dimineata?
eu doar atit mai am semn de sarcina, in rest citeodata parca nici nu zic ca sint. dimineata cind ma trezesc aproape ca burta nici nu se vede (din cauza suncii), peste zi ma simt foarte bine si plina de energie, imi place la nebunie. sa trec si peste ziua de maine si pe urma va voi simti minunat. la rebecca abia in trim 3 m-am simtit asa. eu nu am avut dunga neagra nici la prima sarcina si nici acum nu ar da semne, sanii nu mi-au curs nici acum nici la prima, dar nici nu am fost buna de laptepe cit de mari am sanii, pe atit de prost am stat la cap asta.

ayda, ma bucur ca ai venit cu vesti bune!!

Ely, cum sa te certe dr pt 4 kg???]

Adriana, imi pare rau ca trebuie sa stai la pat! of...
felicitari celor care au mai venit cu vesti bune si imi scapa si felicitari noilor burtici!

va doresc la toate o zi minunata!



Patricia s18 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylla2009 spune:

Neatza burticilor!
Noi ne-am trezit tot cam indispusi..neatza si de la bebicul meu..cu un pucior in burtica..vrea si el..zic eu, sa fie bagat in seama.]
Eu stau si ma intreb..oare ma intelege cineva de ce imi doresc atat de mult un baiat ..sau ma considera lumea nebuna?
Vineri pe langa faptul ca voi fi fericita..daca voi auzi ca e bebe bine,desi si eu il simt pe bebe foarte jos, cu siguranta voi plange..de fericire daca e baietel..un pic de dezamagire daca va fi fetitza..hmmm Dati cu pietre dar asa simt...:(
Si eu subscriu la utrogestan...eu cel putin..il consider ceva normal ..il iau din prima luna..plus no-spa. Dar nu consider un efort prea mare...
De ce trec atat de greu 2 zile???
Pa pa ..si o zi buna!
Ylla:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

`neata burtici
felicitari tuturor ptr vestile bune ma bucur nespus de mult cand tot intru si citesc vesti faine si vad mamici fericite

clauf,ayda,ma bucur ca placenta a inceput sa se ridice la voi
eu abia pe 25 am ecograf si vad in ce situatie sunt,desi parca presimt ca nu sunt prea bune vestile fiindca de stat in pat nu am avut cum,doar in casa ceva mai multisor :(((
\eu sper sa fie bine,si vb moasei mele,daca e sa nasc mai repede nu o sa nasc decat dupe 30-34 saptamani cand bebe are toate sansele

ylla,eu sunt sigura 100% ca,chiar de bebe e fetita,dupa ce o vezi si o tii in brate nu o dai nici pe 10 baietzi
eu,spre exemplu,tot fetita imi doresc cel mai mult chiar daca mai am una,si sotzul la fel,ne plac noua mai mult fetele dar nu ne suparam daca e baiat,


va pup,sa aveti o zi superba,
eu trebe sa fiu la spital pe la vreo 11:30 cu Ebonee fiindca a fost muscata de fata duminica seara de un caine mic,nu tare dar s-a speriat ingrozitor (tot nu se teme de ei )
trebe sa ma duc fiindca doc. vrea sa faca tot posibilul sa nu ii ramana semne ca e fetitza si nah...nu e prea frumos,tot trebe sa mergem o data la 3 zile sa vada el cum e rana,daca ramane semn,operatie estetica scrie pe ea ca nu o vreau cu semne si altele,daca o sa vrea sa fie fotomodel?/? trebe sa fie perfecta



pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna dimineata,dragi mamicute!


Desi am zis ca intru aseara,m-am luat cu trebile si apoi m-a luat un somnnnn.Oricum,m-am pus devreme in pat dar nu am adormit,am asteptat tel de la sotul meu,a avut meci de sah si i-am tinut pumnii,chiar a cistigat .

Patricia ,iti tin pumnii miine sa fie bine,sa stai numai in pat vreo 3-4 zile,te odihnesti si apoi esti ca noua.Sunt sigura ca rezultatul va fi bun,la nenorocitul ala de test ti-a iesit aiurea datorita virstei,ti-am zis ca aici nici nu se mai face.Platesti tu amniocenteza sau casa?Aici o plateste casa si daca vrei testul rapid (parca Fisch ii spune)platesti tu,vreo 80-90 euro.

Patricia si Alinutza,noi facem eocgrafia pe 6 aprilie dar avem si aproape aceeasi virsta de sarcina(eu intru azi in sapt 19)deci cred ca e perioada optima.Doamne ajuta sa venim cu vesti bune!!Si voua v-a spus sa nu va cremuiti pe burtica cu 5-6 zile inainte?

Clara si celelalte bautoare de cafea,si eu beau o canuta la micul dejun.Uneori nu o beau toata,parca nu mi-ar mai place desi cumpar aceleasi sorturi de cafea si o fac la fel.Eu fara cafea sunt ca legumix,am tensiunea mica,ma scurg pe scari .

Giova ,si noi avem salteluta cu fibre de cocos(e de la Julius Zöllner),s-a comportat excelent.E cu doua parti:mai taricica pt primul an,mai moale de la 1 an in sus.Se scoate invelisul si se poate spala.
Sa stii ca si mie imi place Quinny ala dar daca il iau ,m-ar tenta fara landou.La fiica-mea,nascuta in aprilie,landou am folosit aproape 3 luni juma'deci putin.

Mama mia,alinutza,samba pt gravidute!Sa ne pui poze cu ce faci pe-acolo.

Lucialu ,unde la unguri ati fost?

Vorbiti de kg.Of,of,si eu am vreo 6 spre 7 luate,am acum 54,5 kg.Nici nu maninc mult,dulciuri aproape deloc(nu simt nevoia,unele imi fac greata numai cind le vad),maninc sanatos in general,muuulte fructe si legume,beau numai apa,mai iau si vitaminele asta si cred ca orice se pune pe mine.Cu miscarea nu fac ceva special,am scari in casa si toata ziua is sus jos si mai merg pe jos.Ieri de ex,am mers o ora cit a fost fiica-mea la balet,m-am plimbat.Cind merg vineri la dr o intreb de gimnastica sau masaj pt gravide,vreau sa profit la maxim de asigurarea de sanatate.Ei,ma consolez ca scapam de ele dupa nastere si asta e.

M-am linistit daca mai sunt si alte mamici care nu au dat startul la shopping pt bebe .Eu ma gindesc ca pina in 6 aprilie,pina aflu secsu',nu iau inca nimic iar apoi plec in concediu(astept sa vad ce primesc ),cind vin las Pastele Ortodox sa treaca si apoi sper ca vine vremea buna,o sa scot tot ce am in keller,spal si usuc in gradina la aer si vad ce mai cumpar.

Fetele,cu scoica(scaunelul de masina),eu nu cunosc legislatia romaneasca dar cel putin aici nu-s bune toate ci alea testate.Si inca nu sfat,cind le cumparati,intii probati-le in masina voastra,daca stau bine,se incheie bine cu centura masinii,pt ca nu toate is stabile si ok.

Bun venit fetelor noi!Tnemi pumnii tuturor care merg la medic sau asteapta rezultate la teste!




_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Ylla, nu cred ca da cineva cu pietre, fiecare are dreptul sa isi doreasca ce sex vrea sa fie copilul. iti doresc sa fie cum vrei tu!!
si eu la prima sarcina nici nu concepeam ca as putea avea baiat, daca l-as fi avut, nu stiu ce as fi simtit, stiu doar ca am fost extrem de fericita ca mi s-a indeplinit dorinta.
si a doua oara la fel.

Alina, fetele mai slabute au tendinta sa depuna mai mult. la noi cele mai plinute, bb mai ia din rezervele noastre.
NU stiu cum e cu amnio in sistemul romanesc de asigurari, eu nu sint asigurata romaneste, platesc eu si voi primi inapo 90% dupa ce trimit factura.

Patricia s18 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

buna fetelor ce faceti vati trezit bine?noi da
ylla am vazut ca ai scris ca il simtii pe bebe f jos si eu de cateva zile il simt f jos da il simt si mai sus.da ce e vreo problema daca il simti jos?nu vreau sa fiu paranoica dar vazand ca am avut sangerarea acum 3 sap nu as vrea sa fie ceva inneregula .eu la dr ma duc pe 19 joia viitoare sper sa fie bine.mie mi_a dat utrogestan doar 2 sap voua de ce va da asa de mult?
aha vroiam sa va mai intreb ceva da daca contractiile sunt nedureroase nu e asa de graveu cate o data am contractii dureroase cand sunt obosita in special dar de cele mai multe ori nedureroase
gata va lasa ca trebuie sa ma duc cu catelul afara

monica mamica in devenire+23denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylla2009 spune:

monica..nu as putea sa iti spun sigur daca e rau sau bine ca il simti jos. La mine e a doua sarcina..si uneori il simt undeva..sub operatia de cezariana..dar duminica mi-a tras doua sus sub sanul drept..de m-a uimit:D
Mai mult iti voi putea spune vineri..cand o sa imi spuna exact cum e asezata placenta si bebele.
Sincer nu stiu de ce recomandarea medicului e ata de indelungata cu urtogestan..dar ma gandesc ca sangerarile de la inceputul sarcinii , amenintarea de avort de la 4 luni si faptul ca colul meu s-a scurtat f. mult..e o explicatie.
Nu ma abat de la recomandarile medicului meu pt ca am incredere in el..nu mi-a spreavegheat si prima sarcina ..decat in ultima luna..dar el mi-a facut cezariana si am fost foarte multumita.
Pupici si sanatate multa voua si bebicilor!
Ylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

ylla ms mult pt raspuns si asa sa faci sa asculti intotdeauna dr mai ales daca ai ioncredere in el ca stie el ce e mai bine pt tine.pupic si sper vineri sa iti spuna ca e totul ok

monica mamica in devenire+23denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi

Mergi la inceput