Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (87)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

sigur, simina, ce spun io e teoria, da parca ma vad si pe mine ajunsa la spital cu dilatatie unu (io as vrea sa merg la cel putin 3,4!!!!).
una e sa vb la rece si alta e sa te ia valul!!

Fille du Sud 37 cu Dragonbella
J- 20
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

data cezarienei o s-o aflu marti, deci.. mai e putinel

Dyana ti-a zis ca o sa stabiliti data cezarianei?
Te intreb ca pe mine m-a dus pana in saptamana 39 si parca mai vroia sa ma mai lase cateva zile.

Acum cu toate problemele mele cu anticorpii ma pune sa fac analize si eco la 2 sapt si tot vrea sa ma duca pana in sapt 39. Nu mi-a zis data cand face cezariana.

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Ciresica, Petra tare mi-ar placea sa am optimismul vostru dar de cind sint gravidutza, sint tare...prapastioasa, eu care fac parte, mai degraba, din categoria "Zoe fii barbata".

Dr.-ul meu e genul care nu da informatii. Iti spune numai ca totul e ok; intr-adevar, nu am avut o sarcina cu probleme; la inceput, ma stresam f. tare vazind cite informatii vi se dau voua si, evident, am inceput si eu sa-l...stresez pe el si sa incerc sa-i dezleg limba dar tot foarte zgircit cu detaliile a ramas; de ex, la IR-uri nu le-am stiul niciodata valorile imi spunea doar ca sint ok; despre placenta idem. etc. etc.

I-am spus de la inceputul sarcinii ca nu vreau SUB NICI O FORMA sa nasc de ziua mea, adica in 13 martie, lucru putin probabil (credeam eu!), de altfel, eu avind DPN-ul in 6 aprilie; ieri, la control, mi-a spus:

-"daca nu nasti sapt. viit, vineri SIGUR se intimpla"

Apoi, uitindu-se in calculator:

-" ce zi frumoasa: vineri, 13. OOOps, e ziua ta. Hai, mai bine, luni la 8"
- sa...nasc???????
-, nu, sa te vad; dar nu neg ca s-ar putea sa nasti atunci.

Voi intelegeti ceva??? Pai daca nasc natural, ce sens are dialogul de mai sus???

Cind sa ies pe usa, ma opreste:
-"Planul pe care l-am facut noi, vizeaza o situatie IDEALA dar, de acum poti sa nasti oricind, chiar si la noapte, sa nu te sperii!"

Ce sa mai inteleg???

Scuze ca m-am lungit atit.

Gina 35+
Sper sa ajung cu bine in sapt. 37

bebe Ian Alexandru

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

Hai MONNAVAS!!!!! Nastere usoara si bb sanatos!!!

Maria, mami fericita de Maria-Casia

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Shasa, multumesc pentru raspuns ! Probabil e asa cum zici dar ce sa faci te pui cu neuronu' odihnit! Dezvoltam scenarii paranoice! Dar acum m-am linistit!

Diana Ma astept si eu atunci la un pui ciufulit!

Chatonel, deci ai inceput sa "te cureti"?

Ana Maria, cezariana mea nu e stabilita foarte clar. Medicul mi-a zis sa vin pregatita ca pt. operatie pe 12 martie dar el abia revine in spital in acea zi si nu stiu daca se va mai putea, desi el a zis ca pana seara este timp. Cred ca mai sigur ramane pe 16 martie! N-as vrea sa obositi agitatele de 2 ori! Daca va fi totusi pe 12 martie imi asum riscul sa raman "neagitata"!

mihaela

37+
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda
......

I-am spus de la inceputul sarcinii ca nu vreau SUB NICI O FORMA sa nasc de ziua mea, adica in 13 martie, lucru putin probabil (credeam eu!), de altfel, eu avind DPN-ul in 6 aprilie; ieri, la control, mi-a spus:

-"daca nu nasti sapt. viit, vineri SIGUR se intimpla"

Apoi, uitindu-se in calculator:

-" ce zi frumoasa: vineri, 13. OOOps, e ziua ta. Hai, mai bine, luni la 8"
- sa...nasc???????
-, nu, sa te vad; dar nu neg ca s-ar putea sa nasti atunci.

Voi intelegeti ceva??? Pai daca nasc natural, ce sens are dialogul de mai sus???

Cind sa ies pe usa, ma opreste:
-"Planul pe care l-am facut noi, vizeaza o situatie IDEALA dar, de acum poti sa nasti oricind, chiar si la noapte, sa nu te sperii!"

Ce sa mai inteleg???

Mie mi se pare ca a vrut sa-ti spuna ca daca mergi luni ... poate nasti "intamplator" chiar atunci si nu apuci ziua ta. Cu un control ceva... pt ca probabil esti f aproape de momentul adevarului si nu e greu de provocat.
... daca nu cumva apare BB dinproprie initiativa... probabil are deja dimensiunile necesare.
Mami Clara, 36+, cu Antonia si Iulia la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

MADYMAR

DORANNA

Sa fiti sanatoase, sa aveti nasteri usoare si bebelusi sanatosi si papaciosi!

mihaela

37+
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Cine intreba de zvacnirea bebelusului?

Nu poate fi atunci cand sughite? Ei sughit des. De mai multe ori pe zi.

Altceva de sughit am avut si eu de cateva ori si m-am temut de aceleasdi miscari spastice. Una dintre fete facea ca matza cand se uda pe labute si simte nevoia sa le scuture in ritm rapid.
Pe dr nu l-am intrebat.

Mami Clara, 36+, cu Antonia si Iulia la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raaluca

GIGELICA -ptr, sotul tau referitor la zilele libere:

Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010

* Art. 61.
o (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie, sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
+ c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura

CCMUN pe anii 2007-2010 se aplica "aproape" peste tot in tara asta!
Zic "aproape" intrucat pentru cei care lucreaza in armata ...SRI ...acolo se pune altfel problema
Posibil sa fie fete care lucreaza in domeniu si sa stie mai bine...
Oricum, daca lucreaza intr-o fiema sau este bugetar se aplica sigur CCMUN chiar daca in contractul individual de munca nu se stipuleaza acest drept.
In ceea ce priveste regulamentul de ordine interioara sau un alt contract colectiv de munca la nivel de ramura sau unitate acestea nu trebuie sa ingradeasca/sa reduca un drept existent in CCMUN. Prevederile cuprine in el sunt minimale si orice alt CCM care se aplica trebuie sa aiba prevederi mai avantajoase. Daca nu, se aplica cele din CCMUN pe anii 2007-2010.

Sper ca ai inteles ceva din exolicatiile mele

Ai aici un link unde gasesti tot ce vrei pe legislatie gravide si mamici

http://mamici.blogspot.com/

Uitasem : BUNA DIMINEATA TUTUROR!

36+ Lena

Raaluca esti cea mai tare!

Asta am gasit si io, dar nu eram sigura cu faza "regulamentul de ordine interioara sau un alt contract colectiv de munca la nivel de ramura sau unitate acestea nu trebuie sa ingradeasca/sa reduca un drept existent in CCMUN. "

Stiam ca CCM e cu titlu de recomandare pentru sistemul privat, dar cred ca ai dreptate.

Am gasit pe internet un model de atestat de absolvire a cursului de puericultura (acordat de medicul de familie).

Cabinet medical individual de familie

ATESTAT
de absolvire a cursului de puericultură

Dl./dna , posesor al B.I./C.I. seria _ nr _, eliberat/ă de _ la data de , domiciliat #65533;n , #65533;ncadrat la _, asigurat la Casa de Asigurări a Municipiului Bucuresti, posesor al carnetului de asigurat seria , a #65533;nsusit temeinic notiunile elementare teoretice si practice necesare #65533;n vederea #65533;ngrijirii copilului mic, necesare participării efective a tatălui la #65533;ngrijirea copilului nou-născut, prezentate #65533;n cadrul cursului de puericultură tinut la cabinetul medicului de familie.

Prezentul atestat se eliberează pentru a-i servi asiguratului la acordarea concediului paternal, #65533;n conditiile prevederilor art.4 alin.(1) din Legea nr.210/1999 privind concediul paternal si art.7 din Hotăr#65533;rea Guvernului nr.244/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr.210/1999.

Data . . . Semnătura si parafa medicului de familie

O sa cer de la medicul de familie

Poate va e de folos.

Gigelica +35 Victor-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Clara, e vorva de lunea de dupa ziua mea, 16 martie.

O sa ziceti ca sint nebuna -si recunosc ca asa e! - dar l-am intrebat pe dr. ca, daca de ziua mea o sa fiu in clinica, o sa mi dea bilet de voie pt. 2 ore sa-mi sarbatoresc, macar putin, ziua cu prietenii.

Ciudat sau nu, mi-a raspuns afirmativ.

Gina 35+
Sper sa ajung cu bine in sapt. 37

bebe Ian Alexandru

Poze

AMR

Mergi la inceput