Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (87)
Raspunsuri - Pagina 4
Leeloo21 spune:
ana maria si eu stiu ca daca s-a rupt apa imediat la spital..nu faci dus..pt k e ca un fel de rana deschis si se poate infecta..daca s-a rupt apa inseamna k deja incepi sa te dilati si poate intra in uteras orice..ti se vor face niste injectii pt a te proteja de la inceputul travaliului ..daca s-a rupt apa..asta stiu sigur!
si fetelor..daca se rupe apa..(asta am mai zis o data mai demult) evitati sa stai in fund..folositi un colac daca nu aveti alta obtiune..dar daca va duce cineva la spital..stati in spate pe o parte sau cu scaunul lasat foarte foarte pe spate..caputul bebelui deja coloara mult si pot aparea edeme..si asta va complica expulzia..
am fost si noi invatati la cursul de puericultura..acum..la noi nu mai este cazul..dar uite ca va ajuta pe voi aceste informatii!
Cristina cu bebe mic 38
AMR 5 zile (12martie2009)
nasterea in apa
pozici dragute
Ciresica5 spune:
Inapreda, de ce plangi??? Ca ti-a zis dr. ca poti naste chiar si la noapte? Sau ca te-au luat emotiile dinaintea nasterii?
Oricum, indiferent care ar fi motivul, stii bine ca nu ai voie sa plangi, ca bebe simte si traieste emotiile tale odata cu tine si nu cred ca ai vrea sa-l indurerezi si pe el, nu?
Ideea ca "poti naste si la noapte" este valabila pentru oricare dintre noi, indiferent daca am ajuns la termen sau nu. Oricand poate interveni ceva si atunci...
Stai linistita ca iti zic eu ca nu nasti in curand...
A, ti-a zis dr. cum e colul?
Leeloo, nu stiu ce sa-ti zic legat de forfecuta de unghii. Nu ma pricep... Si dovada cea mai buna este ca eu am cumparat o forfecuta de unghii si chiar m-am uitat acum pe ea sa vad ce scrie si... "se recomanda copiilor cu varsta de peste 3 ani"
Chiar nu stiam ca si forfecuta are indicatie de varsta.
Trebuie sa cumpar alta, nu? Adica aia pe care ai vazut-o tu "1+"/"6+".
De la ce firma este?
37+ cu
PetraTudor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inapreda Ciresica, da, asa ar trebui dar, din pacate nu cred ca o sa apucam 37 de saptamini in formula 2 in 1. Nu stiu de ce, dr-ul mi-a zis ca se poate intimpla ORICIND minunea, chiar si la noapte. Toata ziua am plins azi... |
Gina, haide sa te calmez, da? Bebele meu in sapt. 35 avea 3400, deci aproape ca al tau. Colul il am subtiat din saptamana 33, si sters din saptamana 35. Nu stau la orizontala decat max 2-3 h pe zi, adica o repriza de somnic, in rest in picioare sau sprijinita de spatarul fotoliului la calculator, in fund evit sa stau pt ca mi s-a spus ca bebe e deja bine bagat pe pozitie. Si am impresia ca ii stau pe capusor.
Si nu am nascut inca desi tot ma pregatesc de pe 10 februarie!!!!!
Asadar calmeaza-te, parca te vad la 40 de saptamani incercand sa-l "impiedici" pe tati, doar-doar vine motanelul pe lume!
Mai vin maine cu vesti, dar crede-ma pe cuvant: NU AI SA NASTI INAINTE DE TERMEN!!!!
PS Bebe nu vine pe lume decat atunci cand este pregatit, faptul ca e grasunel nu inseamna ca gata, vine! Ai contractii sau de ce esti asa de speriata, ca nu prea ai motive!
38+ cu
Leeloo21 spune:
ciresica in carrefour eram la standul de bebiti si ne-am uitat acolo..erau forfecute si de la primii pasi si de la nuk...si alte frme..nu asa cunoscute..ai de unde alege..
cred ca nu este nicio problema daca tai cu unghiera ta..doar sa fii atenta..oricum..cred ca e vorba si de marime si de igiena..dar..cum eu nu sunt asa stricata..orice metoda care duce la un rezultat bun este acceptata..
stiu multe mamici care au rontait unghiutele micutilor, altele carora li se pare anormal asa ceva..unele prefera manusile si taiatul unghiilor mai rar..eu cred ca ii tai unghiutele in fiecare zi daca e nevoie..cu forfecuta sau unghiera..probabil o sa luam din ambele..si sa ma decid apii.este vorba de cativa lei..deci nu e investitie prea mare
Cristina cu bebe mic 38
AMR 5 zile (12martie2009)
nasterea in apa
pozici dragute
aris26 spune:
hai ca iar ma bagati in panica....voi vorbiti serios ca nu trebuie sa mai facem dush dupa ce se rupe apa..pai cum facem? mai ales la ce scurgeri avem in ultima perioada...eu una nu ma simt curata mai multe de 2-3 ore dupa dush.
dar daca nashteam in apa?sunt tari in care am auzit ca au dushuri langa sala de travaliu si se incurajeaza gravida sa faca dush pe perioada travaliului pentru a se relaxa...
daca sunt neepilata exact in ziua aia ce fac? daca ma rad ele la spital e mai steril decat daca am eu grija acasa?
37+
poze
AMR 18 de zile
aris26 spune:
kea - eu am luat un termometru electronic pt ureche, e super rapid si nu da erori(am facut proba de comparatie cu unul clasic cu mercur)
37+
poze
AMR 18 de zile
Ciresica5 spune:
Aris, tocmai am intrebat-o pe Leeloo de la ce firma a luat forfecuta, dar acum te intreb si pe tine, caci se pare ca eu nu am cumparat ce trebuie, chiar daca asa, la prima vedere, toate sunt cu varfurile rotunjite...
Leeloo, cum adica nu trebuie sa faci dus cand se rupe apa?
Pai nu atunci este momentul cel mare, cand iti dai seama ca urmeaza sa nasti si te pregatesti repede cu un dus???
Auzi, dar nu putem face dar sa evitam zona?
Daca nu, atunci voi sta pana in momentul "X" numai in dus si cand se rup membranele, ies repede!
Kea, eu am cumparat termometru digital, cu varful flexibil de la Chicco, iar asta e de "0+"
37+ cu
adirys21 spune:
Buna burtici dragi
Am intrat sa vad daca a nascut cineva azi...si sa anunt ca nici eu nu am nascut
Vad ca v-ati distrat cu efectul glow la numeCata treaba
Cum adica sa nu facem dush dak se rupe apa..gandesc si eu ca aris... cu scurgeri de dop, cu epilatul ..fetele care ati nascut si aveti experienta ce stiti?
39+ Andrada Teona
aris26 spune:
mda...asa se pare
" Daca ti se rupe apa (sau ai impresia ca s-a rupt) pune vata pentru absorbtie si in nici un caz nu folosi tampoane intravaginale, este bine a nu mai face nici un fel de baie, clisma (pentru a goli rectul inainte de nastere), sau a avea relatii sexuale."
eu cred ca totushi o sa fac dush, chit ca ma spal cu apa fiarta si racita....hai fetelor ca exista metode, chit ca ne spalam pe bucati
37+
poze
AMR 18 de zile