cum securizam casa pentu copil
Pentru ca mi se pare important de stiut si pentru ca tot citind pe aici am vazut ca sunt destule mame care nu stiu cum sa-si aranjeze casa "bebe proof", ma gandeam sa punem aici fiecare ce am facut in sensul asta. Cu siguranta ca in felul asta multe situatii problema vor fi prevenite si multe palmute parintesti evitate, iar copiii mai fericiti in explorarile lor.
Incep eu:
- aparatori la prize
- cartile mutate in locuri unde nu ajungea- pe masura ce crestea, mutam si cartile mai sus: pentru ca nu mai aveam loc, a construit sotul niste rafturi suspendate
-covorasele, carpetele etc aluncoase pot fi dublate de un material antiderapant (noi am luat de la Ikea)
-pentru fata am luat sosete cu antiderapant : sunt sfinte! lua fata niste viraje de ma lua pe mine ameteala. Recomand in special cele cu cauciuc doar din loc in loc, cele cu talpa complet acoperita de plasticul ala sunt bune, dar nu respira piciorusele.
- o alternativa la sosetele astea sunt "covorasele" acelea care se imbina, nu stiu din ce material sunt facute. Se gasesc cu tot felul de desene sau simple, si sunt foarte bune pentru gresie sau parchet super alunecos. Si ajuta si in caz de copil care nu sta incaltat ![]()
- cand era de inaltimea mesei am imbracat niste material colorat in burete si am protejat muchiile mesei (sa nu dea cu tampla de masa).
-am pus zavoare undeva sus la usile unde nu avea acces: gen debara, baie
-langa canapea am pus un covoras moale. Cum ii placea sa sara pe canapea ca pe trambulina, am zis sa amortizam eventuale busituri
-geamurile si balcoanele erau inchise si jos si sus
-biblioteca si mobila ei prinsa in holsuruburi in perete
- bradul de Craciun fixat bine de perete sau ceva imobil, si de unde ajunge copilul in jos am folosit numai decoratii de plastic. Oricum in juma' de ora bradul era "dezbracat" complet...
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
Raspunsuri
elara spune:
Eu nu am idei noi dar felicit initiativa. 
Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele 
www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
lisaelisa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alexia27 Pentru ca mi se pare important de stiut si pentru ca tot citind pe aici am vazut ca sunt destule mame care nu stiu cum sa-si aranjeze casa "bebe proof", ma gandeam sa punem aici fiecare ce am facut in sensul asta. Cu siguranta ca in felul asta multe situatii problema vor fi prevenite si multe palmute parintesti evitate, iar copiii mai fericiti in explorarile lor. Incep eu: - aparatori la prize - cartile mutate in locuri unde nu ajungea- pe masura ce crestea, mutam si cartile mai sus: pentru ca nu mai aveam loc, a construit sotul niste rafturi suspendate -covorasele, carpetele etc aluncoase pot fi dublate de un material antiderapant (noi am luat de la Ikea) -pentru fata am luat sosete cu antiderapant : sunt sfinte! lua fata niste viraje de ma lua pe mine ameteala. Recomand in special cele cu cauciuc doar din loc in loc, cele cu talpa complet acoperita de plasticul ala sunt bune, dar nu respira piciorusele. - o alternativa la sosetele astea sunt "covorasele" acelea care se imbina, nu stiu din ce material sunt facute. Se gasesc cu tot felul de desene sau simple, si sunt foarte bune pentru gresie sau parchet super alunecos. Si ajuta si in caz de copil care nu sta incaltat - cand era de inaltimea mesei am imbracat niste material colorat in burete si am protejat muchiile mesei (sa nu dea cu tampla de masa). -am pus zavoare undeva sus la usile unde nu avea acces: gen debara, baie -langa canapea am pus un covoras moale. Cum ii placea sa sara pe canapea ca pe trambulina, am zis sa amortizam eventuale busituri -geamurile si balcoanele erau inchise si jos si sus -biblioteca si mobila ei prinsa in holsuruburi in perete - bradul de Craciun fixat bine de perete sau ceva imobil, si de unde ajunge copilul in jos am folosit numai decoratii de plastic. Oricum in juma' de ora bradul era "dezbracat" complet... Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu! |
Sotul meu a legat televizorul de biblioteca cu o sfoara sa nu cada peste copil daca ar fi tras de el.
In rest, am pus burete la colturile mesei si biroului, am pus cat mai sus detergentii de orice fel, nu are voie singura in baie si bucatarie.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
ciarli spune:
Fetelor, despre folia securizata pentru geamuri stiti ceva?
Ai folosit/foliti?
Este eficienta? Trebuie aplicata pe geam de sus pana jos sau e suficient la baza geamului (cam 1 m inaltime)?
Multumesc
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
dalina2x2 spune:
Si noi am pus, cam de jumatate de an incoace, de cand le da prin cap sa puna scaunelul si sa se cocoate pana la manerele sifonierelor sa le deschida, tot soiul de "sigurante", de genul asta: http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=1771 pentru usi (chiar si pentru cele de la sifonier, ca se poate pune si in plan drept)
si pentru sertare... nu am gasit modelul pe net, e un fel de inchizatoare in forma de "L", ca alea de la ghiozdanele copiilor, dar se poate folosi cuu succes si cealalta...
Alexia27 spune:
Ciarli, noi nu am folosit. Cand a inceput fata sa alerge si sa se opreasca in geamurile de la bucatarie si de la birou am vrut sa punem, dar nu am mai apucat ca am plecat., asa ca nu stiu detalii despre folii. imi pare rau.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
adra_bell spune:
In plus am legat toate stecherele bagate in priza cu banda adeziva fiindca domnisoara mea reusea sa le scoata.
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
jucarii cautam copii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=1" target="_blank">poze din concurs adra1 si adra2
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce