Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(47)
Raspunsuri - Pagina 7
baby-first spune:
Alynta, felicitari pentru bebelul grasunel...sa-ti creasca mare, sanatos si sa vina pe lume cu bine si la timp...
Sa va spun ca va invidiez, fetele ca inca puteti sa mancati aproape orice...eu am inceput sa mananc la regim, ca am un acid, mai ales de la mancare gen fripturi, etc...de imi vine sa mor. Nici Rennie nu ma mai ajuta...asa ca mai mult mancare uscata, lapte, iaurt, miine o sa-mi fac gratarele de pui 
Cristina
31+
Alessia Teodora
http://picasaweb.google.com/cristinadan08/Cristtina
http://picasaweb.google.com/cristinadan08/NuntaNoastra
http://picasaweb.google.com/cristinadan08/CraciunAnNouBurticaMea
maria_bunica spune:
Carla....noapte buna si o seara linistita!!
Cristina..v-ati hotarat pana la urma cu numele?
28+
Darius Nicholas
Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi
Deea_24 spune:
Hola,
oana\_du eu stiam ca si prenatalul intra in calculul indemnizatiei si in mod normal ar trebui sa primesti mai multi banuti decat daca mergi la servici... sau ma insel?
pupici la toate si somnic usor!
Deea,
31+ cu bebel mic Darian Rafael
Cel mai frumos dar! http://bd.lilypie.com/KlIap2.png
cateva poze cu noi http://www.flickr.com/photos/deea_24
Picky_toto spune:
M-am apucat sa scriu si eu ce am mai facut sapt asta, dar am apasat din greseala pe exit la pagina si mi-a inchis tot...acum chiar ca nu mai am chef sa stau si sa scriu...

...si apropae terminasem de scris.
O sa zic in mare, sotul bolnav, a stat apropae toata sapt la pat din cauza durerilor de spate (muschii sau hernia de disc)...i-am facut masaj, ieri am mers la un doctor naturist, ca nu vrea sa faca injectii cu cortizon sau operatie si sincer il inteleg...care i-a facut ceva injectii cu plante naturiste..toata chestia asta se numeste biopunctura...si posibil ca da ceva rezultate ca azi se simte mai bine.
Azi am avut procesul si asteptam sa se termine totul si sa stim si noi rezultatul, dar deh trebuie sa mai asteptam o luna sau doua pana cand judecatorul v-a spune ce si cum.... Deja sunt cu nervi intinsi la maximum...asta e...asa e peste tot...Sa speram ca tot raul spre bine.
http://bd.lilypie.com/JP1np2.png
31+
Alessia-Stefania
maria_bunica spune:
Picky..multa sanatate sotului tau si refacere rapida!!Despre ce proces vorbesti?Despre cel de la accident?
28+
Darius Nicholas
Buburuza noastra
Picky_toto spune:
Aseara am fost la "infoavond"(seara de info) la spital...am plecat pe la 19 de acasa si ne-am intors in jurul orei 22...
A fost foarte frumos, o moasa ne-a explicat ce si cum cu privire la alaptare si epidurala (cica nu afecteaza bebelul)apoi pauza de cafea sau suc, dupa care am facut turul maternitati cu o alta moasa si o doctorita ginecolog, apoi la plecare ceva cadouri ptr bebe si carti de citit ptr mami.
Materitatea mi-a placut foarte mult, era fost aranjata, cica luna aceasta schimba si mobilierul din camere (culmea ca nu mi s-a parut deloc vechi).Ne-a aratat camerele de 1 persoana (una mare, una mai mica) si camerele de 2 persoane. Bebe v-a sta cu mine in camera, are separeul lui...si ai tot ce trebuie acolo. Poti sa il si speli acolo....eu am ales camera de 2 persoane ca nu vreau sa stau singura 5 zile acolo, cu toate ca puteam sa iau si o camera de o persoana si sa stea si sotul cu mine, dar mai bine e sa isi ia el liber de la munca cand vom merge acasa...ca la spital o sa am ajutoare, iar acasa nu...Am vizitat si sala de nastere(sunt 4 la numar in spital)si ma asteptam sa fie paturi ca la ginecolog, dar nu a fost asa....intr-o camera mare era un pat dragut, placut la prima vedere, cu dulapuri peste tot(unde tin tot ce e nevoie ptr bebe si ptr mama at cand naste)si o cada mare ...deci sunt 2 posibilitati ...Asa ca eu trebuie sa discut aspectul asta si cu doctorul...pot naste in apa sau "pe uscat"...in apa nu ti se va face epidurala....Iar pretul e la fel...nici o diferenta....
Langa camera de nastere este camera unde il pregateste pe bebe dupa ce s-a nascut...mi-a placut foarte mult si mie si sotului.
Aaaa, la inceput cand incep contractiile, ajungi la spital mergi la maternitate, iei legatura cu o asistenta de acolo, te duce intr-o camera mica unde te leaga la niste aparate legate la comp....iar ele din alta parte... pe un ecran mare monitorizeaza cat de dese sunt cotractiile, durata lor si bataile inimi lui bebe...asa ele v-a stii cand e momentul sa nasti...super tare ![]()
Bebe cand se va naste v-a fi pus pe pieptul mamei ca el cunoaste bataile inimi mamei si mirosul si nu v-a mai fi asa speriat...asa ca ei exclud lovitul la fundulet ca bebe sa planga...li se pare brutal..mai ales ca si bebe a trecut printr-o experienta nu prea placuta.
Am trecut si pe langa camera prematurilor si Doamne erau asa mititei si frumosi
de iti venea sa ii iei pe toti acasa...eram monitorizati la aparate iar cei care aveau probleme mai grave, cum ar fi respiratie sau inima erau tinuti la incubator si monitorizati ....bebei care au sub 2500 gr sunt tinuti acolo. Inca mi-a ramas gandul la ei...
Camera de operatie (cezariana) nu am vazut-o ptr ca e mediu steril...dar oricum a fost mai placut ce am vazut acolo..ca stiu cum arata o sala de operatie si nu mi-as mai dori sa ajung acolo....
Moasele, doctorita au fost foarte dragute si chiar ne-a spus ca in caz ca avem ceva intrebari pe parcurs, moasa sefa e acolo de luni pana vineri de la 8 dimineata pana 8 seara ....
Cam asta e tot...daca mai vreti ceva amanunte puteti intreba....
Gata am scris merg sa imi pun sa mananc inghetata...mai revin sa citesc ce ati mai scris.
Pup 

http://bd.lilypie.com/JP1np2.png
31+
Alessia-Stefania
oana_MVT spune:
Fetelor sper ca nu m-ati uitat...
Taras-grapis mergem si noi inainte. Am trecut prin eveninmente mai putin placute in ulitmele 3 saptamani la care le-au pus capac 4 zile de stat in spital. Va spuneam ceva vreme in urma ca eu am contractii. La ultimele controale dr a constat ca, colul uterin/cervix mi-a s-a miscsorat progresiv pana a ajuns la 1 cm vinerea trecuta. Doctorul a sarit ca ars cand a vazut mi-a facut instant trimitere pentru spital si steroizi pentru maturarea plamanilor lui bebe. Bineinteles ca intrasem si eu in trepidatii mai ales ca mi-a zis ca pot naste in urmatoarele zile.
Aici spital = hotel 3 stele. A fost ok numai ca nu ma lasau sa ma dau jos din pat, mi-a trebui semnatura de la medic sa pot face un dus pe zi.
In primele 24 de ore am fost constant conectata la aparate care monitorizau contractiile si bataile inimii lui bebe. Apoi m-au trecut pe monitorizari de 3 ori pe zi. La eco bebe era ok. Avea 1,250 kg. Lichidul amiotic era in cantitate normala. Marti dupa un nou rand de teste si eco au hotarat ca starea mea e "stabila" si pot merge acasa cu conditia sa stau 23 de ore din 24 in pat.
Mi-a intrat os prin os deja dar incerc sa nu ma plang si sa ma gandesc la bebe care e inca foarte mic sa se nasca acum.
Blue, tocmai am citit ca si tu ai probleme similare cu colul. Eu am luat-o cam in gluma cand mi-a zis prima data ca e mai scurt decat normal dar nu e de glumit. Iti doresc sa nu ajungi la pat.
Am foarte mult de recuperat din urma la citit ca voi sunteti foarte harnicute. Acum ca am laptop ma bucur sa am ce citi.
mami de Tudor si
29+ cu
Eduard
dicirstea spune:
Sara buna!
Vreau sa incurajez fetela carora le e frica sa se mai urce pe cantar. Sa stiti ca pozele astea nu le-a vazut nici sotul....si au aproape 2 ani
http://community.webshots.com/album/570409786hCkhel
Nu imi gasesc cablul de la aparat sa mai pun unele proaspete si de fapt nu cred ca am ceva facut chiar inainte de a doua sarcina. Oricum, important pentru mine e ca incepusem sa incalt pantofi la care nici nu visam, iar pana in luna a 4a am purtat tocuri fara probleme. Pentru mine e chiar mare lucru.
Carla, ai vb serios cu cunostinta ta care face masaj la domiciliu? Face si de recuperare?
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a lui Toma/Filip/Luca/Vlad
24
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
dicirstea spune:
Oana, sa nu care-cumva sa te dai jos din pat!!
Ai pe cineva care sa stea cu tine si sa te ajute? Sa nu faci nici un efort si sa nu te stresezi de nimic. Ia-ti fructe si seminte pe langa tine, muta-ti biblioteca pe noptiera si pune-ti pe burta casti cu muzica de Vivaldi sau Mozart, eventual si Enigma.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a lui Toma/Filip/Luca/Vlad
24
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
maria_bunica spune:
Picky..supèr frumos ai povestit..parca ma vedeam si eu acolo in vizita la maternitate!!
Ma bucur ca esti incantata si ca totul e bine!!Pofta buna la inghetata!!
Oana_MVT...imi pare rau ca ai avut o perioada mai nasoala..important e ca sunteti bine acum,chiar daca esti nevoita sa stai in pat!!Daca ai laptop...e mult mai bine,asa mai vb cu noi si mai trece timpul!!Sa ai grija de tine si de bebe!!
Si nu..nu te-am uitat...chiar acum cateva capitole strigam dupa tine pe aici..![]()
Dici...hai ca nu erai chiar de speriat...La cate saptamani sunt facute pozele!!
28+
Darius Nicholas
Buburuza noastra