Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (86)
Raspunsuri - Pagina 15
PetraTudor spune:
Florinela, recitind mesajul tau, cred ca ma intrebai de spital, daca am mai aflat ceva ![]()
Stiu doar ca la cezariana bebe este adus la mama abia dupa 24 h, dar iti dai seama ca voi vrea sa il vad imediat ce ma pun pe picioare, iar cu asa motivatie 
, sigur nu va dura atat de mult!
La nastere naturala, la 4 h, asa am inteles. Dar nu este o regula, mai mult o masura de a-i da mamei sansa sa isi revina putin.
Il voi mai intreba maine pe dr. una-alta si te tin la curent cu toate noutatile.
38+ cu 
anamariame spune:
Aris, si eu mi-am dat seama ca nu mai stiu marimile, dar ma gandesc ca mai mult de 2-3 zile dupa ce se naste bebe nu avem nevoie pentru a-i invata marimea.Chatonel, tare-as vrea sa ai dreptate cu kilogramele pierdute dupa nastere...Ce vreau sa va intreb: ati auzit ca alternativa la clisma inghitirea de ulei de ricin?Ana-Maria
32+AMR 8 saptamani
simina_kin spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui PetraTudor Florinela, recitind mesajul tau, cred ca ma intrebai de spital, daca am mai aflat ceva Stiu doar ca la cezariana bebe este adus la mama abia dupa 24 h, dar iti dai seama ca voi vrea sa il vad imediat ce ma pun pe picioare, iar cu asa motivatie ![]() , sigur nu va dura atat de mult!La nastere naturala, la 4 h, asa am inteles. Dar nu este o regula, mai mult o masura de a-i da mamei sansa sa isi revina putin. Il voi mai intreba maine pe dr. una-alta si te tin la curent cu toate noutatile. 38+ cu ![]() |
Nu cred ca-i o regula. Lui FLORIC i-au dat copilul sa-l alapteze la 5 ore de la operatie....ea a nascut pe la 12 si la 5jum era cu bb
Poze
PetraTudor spune:
| citat din mesajul lui anamariame [b] Ce vreau sa va intreb: ati auzit ca alternativa la clisma inghitirea de ulei de ricin? |
Ana-Maria, eu stiam de uleiul de migdale, se iau 3 lingurite/zi dar cred ca nu are efect imediat.
Eu nu am avut ever probleme cu digestia, dar am incercat recent un supozitor cu glicerina, ca sa stiu in cat timp isi face efectul. Imediat, asadar planul meu cand incep contractiile este: supozitor + continuarea :-p, dus, spalat parul - daca ete cazul, imbracat si plecat
Sper sa nu fie nevoie si de epilat, tocmai am fost ieri la cosmetica, la mine DPN este pe 16 deci ar trebui sa raman fresh pana atunci. La fel mani/pedi

38+ cu 
Leeloo21 spune:
doranna de la 37s copilul nu mai este considerat prematur..dar cred ca depinde si de cat de bine este dezvoltat el acolo in burtica!
eu asa stiu si de la dr si de la cursul de puericultura!
buna dragelor!
multumesc tuturor care mi-au dat info despre spitalul caritas! am decis sa nasc acolo prin cezariana (anestezie locala) si am fost 'programata' pt data de 12 martie..joia care urmeaza
suntem foarte fericiti..si plini de emotie! acum calcam de zor hainutele..aranjam prin casa tot..sa fim pregatiti pt marea intalnire!
felicitari mamicilor care au nascut! sper sa citesc povestile voastre de nastere..ca ati nascut prin cezariana..si..am un pic de emotie legata de ea..nu prea stiu exact ce se va intampla cu mine..oare emotia vederii bebelului este la fel de mare ca la ansterea vaginala? eu sper ca da!
si sunt aici cu voi!
nu am citit decat din ultimele pag din ce ati scris si nu stiu exact despre ce se vorbeste acum..dar recuperez eu
maine intram in 39 de saptamani teoretic..adik am 38 implinite azi..asa se calculeaza..dar eu la semnaturica pun 38 (implinite) si + pt zilele de peste 38..dar daca cineva din afara ma intreaba in cate sapt sunt zic ca in 39..asta este parerea mea!

Cristina
cu bebe mic 37+ 
nasterea in apa
pozici dragute
Leeloo21 spune:
mababeimihaela..da si eu simt cateodata..un fel de tremurici asa..simt si eu cam la 2 3 zile asa ceva..nu cred ca este ingrijorator..eu ma simt bine si mi se pare chiar caraghios cand face..este exact cum explici tu..k un tremurici in somn!
Cristina
cu bebe mic 37+ 
nasterea in apa
pozici dragute
Leeloo21 spune:
cititnd din mesajele voastre..fetelor..la cezariana mai trebuie clisma? teoretic cred ca nu..dar sunt curioasa daca a facut cineva sau daca stiti ceva legat de acest subiect..
si..la maternitatile de stat..voi ce luati pt bebe? schimburi adik pampersi salopetele, caciulite si mai ce?..bebe in ce sta in maternitate..maine am sa-l intreb si eu pe dr meu..dar voi ce luati pt bebe cu voi in maternitate?
multumesc
Cristina
cu bebe mic 37+ 
nasterea in apa
pozici dragute
Adee spune:
| citat din mesajul lui carmenada Felicitari Pisigri Bun venit Ilincuta, sa fii sanatoasa si norocoasa.Fetelor am si eu o problema, de vreo 2 zile sunt foarte ametita .... bine ametita sunt eu de felul meu ![]() Carmen 35+ ![]() |
Si eu mai patesc cateodata si am inteles ca este din cauza tensiunii mici. Mai baga cate o gurita de cafea sau putin vinulet
38+
Arianapoze
Ciresica5 spune:
Florinela, eu nu mi-am pus pana acum problema sterilizarii obiectelor de cosmetica ale lui bebe. Tu ai dreptate... Forfecuta cred ca ar merge sterilizata, dar peria de par, pieptanul nu se strica daca le bagi la sterilizator?
A, am vazut ca ziceai de pompita pentru nas... Acum majoritatea mamicilor folosesc "batista bebelusului", un dispozitiv care se monteaza la aspiratorul de uz casnic. Ele zic ca este tare, tare eficient si ca nu pun in pericol sanatatea bebelusului. Mie mi-ai zis multe mamici ca este extraordinara "inventia", ca il ajuta pe bebe enorm sa respire, ca ce iese din nasuc nu iese niciodata cu pompita de nas. Acum ar trebui sa cerem si parerea celorlalte fete, eventual mamici aflate la al doilea, al treilea puiut...
Doranna, din cate stiu eu riscul de prematuritate al lui bebe trece atunci cand ai 37 de saptamani implinite.
Adirys, la ce spital vei naste?
37+ cu