Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (86)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doranna spune:

daca iti dai tu seama unde gresesc... poate ma 'luminezi'

Dorana 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

http://www.amazingpregnancy.com/duedate/index.html
asta mere numa bine la calculat ince saptamana esti

34+ Damian Codrut Andrei
AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Buna burtici!

Pisigri, felicitari! Refacere usoara si laptic mult pentru pisoias!
Ilinca, bine ai venit! Sa fii sanatoasa iar viata sa-ti ofere numai bucurii si impliniri!

IUCA

Multi pentru printesa noastra curajoasa si atat de frumoasa, Luana! Felicitari pui mic pentru toate progresele!

mihaela

37+
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sor3lla spune:

georgiana... m'ai facut sa plang.... cata dreptate....si eu daca ma gandesc...acum....si daca aveti rabdare am sa va explic....acum un an si un pic.... un test de sarcina pozitiv dar simteam ca ceva nu e in regula...umblam intr'o sambata la gine 1 sa'mi faca un ecograf , un control ceva.... aveam dureri de ma urcam pe pereti si tot ce am auzit ca nu e cineva acolo.... asistentele urlau la mine ca o sarcina se programeaza si ca nu le intereseaza.... plec cu coada intre picioare si astept sa vina ziua de luni sa ma duc la doctrita mea....1 februarie ...aveam 8 sapt si un verdict.....sarcina oprita in evolutie.... un chiuretaj extrem de dureros... nu prinsese anestezia si imi daduse doza dubla... nu mai avea ce sa faca....cel mai greu pt mine au fost explicatile la toata lumea din jur... ii spusesem lui tati sa nu zica la nimeni pana nu stim sigur dar deja stiau si socrii in spania...am trecut cu greu peste acele momente....si pt consolare ne'am luat un catelus... un shar-pei micut si albastru pe care l'am rasfatat amandoi de la inceput alinandu'ne din durere.....zici ca toata puterea noastra se canaliza inspre el....nu ne'a fost usor nici cu el.... fiind o rasa sensibila.... multe tratamente umblari la veterinar iar acuma cand ii aud pe cei din jur .... cum sa tineti si cainele langa bebe imi vine sa latru la luna ... pai nu renunt la el nici in ruptu capului. vine vara plecam la socrii in spania.... calcule... ovulatia pe drum...deci o sa mai treaca o luna fara nici un rezultat, gresit insa... pe cand sa ne intoarcem stiam ca trebuie sa'mi vina musafirii.... nimic... nici urma de ei.... nu stiam ce sa fac....sa zic sa nu zic....iarasi o frica.... multi au aflat prin luna a 4 ... pana atunci griji... se vede la eco.... ii bate inimioara.... o sa fie bine.... dublu teste.... miscarile... ba misca ba nu misca.... au trecut... am avut o sarcina usoara.... fara greturi, fara umflari sau alte probleme.... doar griji....si din nou ma vad acum la un an MAMICA in devenire... pregatita ... nu stiu... nu cred... pe parcurs o sa vedem.... dar mi se unge sufletul cand vine tati acasa si vorbeste si bebe da din picioare ca si un calut....Dizzel(catelu) cand aude un bebe la tv fuge in dormitor sa vada cine e datorita unor prieteni care veneau cu bebeluta la noi si era fascinat de ea..... si ma opresc.... zambesc... am tot ce mi'am dorit de la viata ... un sot minunat.... un catel devotat.... un copil ce il iubesc dinainte de a fi.... si ma intreb ce am facut sa merit toate astea....cum o sa ne schimbam noi, femeile care devenim mame.... ce ne rezerva de acuma viitorul.... un nou statut.... experiente traite la maxim .... o noua viata .... un nou inceput...niciodata nu am crezut ca am sa ma schimb atat de mult..
sa ma scuzati daca m'am intins cu povestea......

sor3lla 40+ Antonio Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Timi draga, se inteleg mult mai bine decat m-am asteptat.
Cea mare vrea numai cu bebe, vrea s-o tina in brate, stie deja sa o schimbe, ii da jos scutecul si racneste la tati sa spele bebele, cand ajunge acasa de la gradi nu mai cunoaste pe nimeni altcineva Vrea sa doarma cu bebe, ceea ce se intampla oarecum, ca noi fiind asa mai dilii cu attachment parentingu vom dormi in pat cu bebele mic bine dupa doi ani, iar cea mare are patutul lipit de al nostru. Asa ca e plin de po****tie in dormitoru conjugal , dar atata timp cat toti suntem happy, e bine.

Tot incerc sa identific semne subconstiente de ostilitate la cea mare. Sunt (o tot nimereste cu picioarele pe bebe la nani, topaie pe langa ea desi stie ca poate cadea pe ea). E pana la urma treaba noastra de adulti sa o pazim pe cea mica si sa o lasam pe cea mare sa isi exprime nemultumirile daca are. Acu nu stiu daca nu si le cam reprima.

E drept ca noi am incercat in permanenta sa o incurajam pe cea mare in ce face, mai ales in perioada asta, si sa ii dam multa atentie.

Partea mai grea e obisnuirea cu bebelusul la programul de somn. Fetita cea mare doarme mai putin din cauza asta si plange ceva mai des. Dar ma gandesc ca e normal, o perioada. Daca dureaza prea mult (sa zic mai mult de o luna jumate-doua), ne gandim ce sa facem.

Si acu off-topic:
Fratilor, in cazu de fata shasa si anca, cam la cat timp dupa al doilea bebe e normal sa-i vina omului chefu de ? Ca la mine, la primul bb nu prea mi-a fost dor de codrul verde fo opt saptamani. Si acu n-am nici trei si parca i-as pune o piedica lu nea galusc. E de rau, ce sa mai...

Am onoarea sa va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui doranna

carmenada,
spune-mi, te rog, cum te simti cand faci putina miscare dupa atata inactivitate? eu am avut dureri in partea de jos si abia mai puteam sa merg; data trecuta cand am fost la control abia am mai ajuns acasa, sustinuta ca un om batran si bolnav; pur si simplu mi-era greu sa-mi ridic picioarele... mi-am revenit a doua zi, dar a fost groaznic!!!

Dorana 35+

Sincer, ultima data cand am iesit din casa a fost acum 3 saptamani si am fost cu masina pana la usa cabinetului, deci am mers pe jos de acasa la masina si de la masina pana in cabinet - eu stau la et 1 iar cabinetul este la parterului unul bloc, asta ca sa-ti dai seama de distante- si am obosit de parca alegasem la maraton. Transpiram si imi tremurau picioarele. Ce sa-mi mai povestesc despre cat de greu este cataratul pe masa gineco... . Azi ma duc la echo si daca tot ies ma gandeam sa ma aventurez sa iau niste cadouri, dar sa vad daca ma tin picioarele...

Carmen 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Dorana, mai ai fix 28 de zile pana la termen (http://babystrology.com/tickers/). Adica exact 4 saptamani intregi. Cum nasterea se calculeaza la sfarsitul celei de-a 40-a saptamani, daca dai inapoi cele 4 saptamani, inseamna ca doar ce ai terminat saptamana 36.

Simona 35+, cu David Christian / Clara Michaela

mami de
Eric Christian (02.03.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

buna fetele
am intrat si eu sa mai scriu putinel pe aici; am gasit in sfarsit apartamentul pe care mi l-am dorit, azi mergem sa facem precontractul. sunt foarte fericita ca o sa avem camera pentru bebitul meu. evident ca tot cu noi o sa stea la inceput, dar apoi o sa aiba camera lui- pana vine fratiorul sau surioara. e adevarat ca multi zic ca sunt absolut nebuna sa fiu in mutare cand nasc, dar cu DD inainte, ca doar e de bine nu de rau. dar o sa am nevoie de ceva incurajari de la voi sa ma descurc si cu bebe si cu renovat, si cu mobila.....; am mai facut miscarea asta acum 2 ani jumate, cand ne-am mutat, si ma gandesc ca acuma si cu bebe...... Doamne ajuta.
vad ca avem muuuuulti ghiocei frumosi aparuti, ce sa va zic fetelor sa fiti cele mai fericite mamici din lume, sa aveti motocei cuminti si mancaciosi, si stati pe faza, ca venim si noi din urma, acu' acu'.
eu ma simt binisor, nu pot sa ma plang prea tare, dar din pacate azinoapte m-am trezit la 4.... si pa pa somn- ca m-au apucat grijile, cum fac cu apartamentul, cum fac cu bebe, daca Cristi e in armata exact atunci raman eu sa ma descurc cu nounascut, cezariana, muncitori, mobila, amenajari....., mamaaaaa, ce as baga un intaritor acuma. deci m-am holbat la TV pana pe la 6 cand am mai reusit sa dorm nitelus.
oare sunt nebuna ca m-am apucat de asta acuma??????

diana 34+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doranna spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmenada

Citat:
citat din mesajul lui doranna

carmenada,
spune-mi, te rog, cum te simti cand faci putina miscare dupa atata inactivitate? eu am avut dureri in partea de jos si abia mai puteam sa merg; data trecuta cand am fost la control abia am mai ajuns acasa, sustinuta ca un om batran si bolnav; pur si simplu mi-era greu sa-mi ridic picioarele... mi-am revenit a doua zi, dar a fost groaznic!!!

Dorana 35+

Sincer, ultima data cand am iesit din casa a fost acum 3 saptamani si am fost cu masina pana la usa cabinetului, deci am mers pe jos de acasa la masina si de la masina pana in cabinet - eu stau la et 1 iar cabinetul este la parterului unul bloc, asta ca sa-ti dai seama de distante- si am obosit de parca alegasem la maraton. Transpiram si imi tremurau picioarele. Ce sa-mi mai povestesc despre cat de greu este cataratul pe masa gineco... . Azi ma duc la echo si daca tot ies ma gandeam sa ma aventurez sa iau niste cadouri, dar sa vad daca ma tin picioarele...

Carmen 35+

eu stau la et. 2, dar am coborat cu liftul si am facut aprox. 25 pasi pana la masina; am coborat in fata policlinicii, inca vreo 25 pasi, apoi am urcat vreo 20 trepte, ca deh, n-au lift, inca vreo 12 pasi pana in cabinet, plus dezbracatul si urcatul pe masa, apoi... au aparut durerile... abia ma mai puteam misca, abia am reusit sa cobor cele 20 trepte

Dorana 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

ai retinut bine.pe 8. Acum trebuie sa vina pe 9 , si din pacate cred ca vine pt ca am avut reprize de dureri de burta aseara....iar acum 3 zile am avut o scurgere mica moro-rosu de am crezut ca pana seara vine sigur

Hmmm, dureri si o mica sangerare poti avea si la ... doua liniute! Mai ales daca spui ca sangerarea a fost acum 3 zile, deci decalata fata de CM!

Oricum ar fi, tine-te tare pe baricade, asa cum ii spuneam uneia dintre fostele colege, pentru a ramane gravi, IT TAKES ONLY PLEASURE!!!

Asadar, PERSEVERENTA!

38+ cu

Mergi la inceput