Licurici de ianuarie-februarie 2009
Raspunsuri - Pagina 9
yashy spune:
Alinuk, frumos colajul!
Eu am pus poze pe picasa, contul comun!
Acolo am vazut poze frumoase cu bb de Aalina, Ada_coman, damiana, Eli, Jasmi, deliafairais... Sa va traiasca bb-ii sa fie sanatosi. Vad ca nu prea intra nimeni la poze... de ce oare nu va faceti acolo un folder cu pozici, ca sa nu trebuiasca sa cautam in mail-uri de fiecare data...

Pupici tuturor! O zi minunata!!
Adina
& Luka
& Luis 
obraznicatura lu' mami
BillyBilly spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Billy eu nu cred in povestea cu rasfatul si santajul, mi se pare imposibil ca un copil atat de mic sa faca scenarii de genul" plang- vine mama- ia sa mai plang un pic", cred doar ca au nevoie constanta sa ne simta langa ei, au fost 9 luni cu noi si apoi dintr-odata se trezesc intr-o lume unde sunt singuri, pui mici ...sincer, eu una nu am suflet sa il las sa planga, doar pt ca am eu ceva mai important de facut la momentul respectiv, nimic nu e mai important decat copilul meu. Eu sarbatoresc azi minus 20 de kg, mai am 7 si gata! www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank"> An amazing journey www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery |
Felicitari pt kg date jos!

Stai un pic, nu cred ca m-ai inteles. Eu nu sustin sa-ti lasi copilul sa planga, eu am spus ca atunci cand nu are nevoie certa de tine, sa se poata descurca si singur. Adica sa aiba o ocupatie (dat in leagan, uitat pe pereti, jucat cu manutele, etc) care sa-l tina ocupat, fara sa stea legat de gatul tau. Sunt momente cand tu ca mama ai nevoie sa mergi la toaleta, sa mananci, sa faci o mancare si sa-ti faci un dus. Nu mai zic de o cumparatura sau altele. Puiul meu nu ma lasa nici pt astea, iar eu eram epuizata efectiv. Separat de asta, cand adormea in brate, cum o puneam in patut, se trezea. Si tocmai apucam s aajung la baie, ca incepea din nou sa planga, samd. Ajunsesem f obo si deja nu mai aveam resurse pt mine, dar pt copil. Bun, i-am luat leaganul si l-a acceptat din prima, am putut sa respir un pic. Intre timp ea s-a obisnuit sa mai stea si in el, nu numai la mine in brate (toate astea fara sa o las sa planga). Acum pot s ao las singurica chiar si in pat, se joaca cu manutele, cu piciorusele, se uita la carusel si la jucarii, gangureste. Este un copil multumit, ia in greutate constant si doarme linistita. Cand imi simte lipsa (nu dupa f mult timp) ma cheama (vocalizeaza mai tare). Atunci vin si stau cu ea, dar deja pot si eu sa mananc ceva, sa fac un pic d eordine prin camera, etc. Este ALTCEVA. In perioada colicilor, o tineam in brate cate 3-4 ore, pt ca era in suferinta si plangeam si eu cu ea. In afara colicilor, o tineam in brate de drag, ne jucam, ne plimbam prin casa, etc. Uite asa copilul s-a invatat (noi l-am invatat, pt ca la inceput nu avea nevoi dintr-astea; chiar cad era bebe mic de cateva sapt, nu plangea de luat in brate, statea f linistita jos), bun atunci trebuie dezvatat.
Iar referitor la tipetele dinaintea somnului, aici nu-i vb d eplans, sper ca m-am exprimat clar: nu plange, tipa uitandu-se la mine iar eu sunt culcata langa ea in pat, cu sanul la boticul ei si o mangai pe par. Da din picioare nervos si vrea in brate. Daca o iau in brate, cum adoarme si o pun jos, iara face ochii mari si tipa iara. Si o tinem asa cu orele, crede-ma ca am incercat. Dar daca nu o iau in brate, tipa de cateva ori si adoarme, si doarme dusa. Sunt f happy cu metoda asta, pt ca adorm si eu langa ea si gata. Oricum, deja obisnuinta de tipat s-a cam dus, ieri era f happy cand am pus-o jos in pat si m-a vazut ca eu ma intind langa ea.
Parerea mea este ca totul este obisnuinta la bebelusi. Trebuie sa ai un comportament consecvent cu ei si totul este ok. Din pacate, eu pana sa-mi dau seama, deja ii creasem niste obisnuinte. Copilasul de-abia iesit din pantece nu are un MODEL COMPORTAMENTAL, acesta il creem noi. El nu s esimte parasit daca nu-i purtat in brate sau este culcat in patutul lui, pt ca nu a experimentat altceva. Copilul meu, cu toata separarea din maternitate, NU A PLANS DELOC dupa mine sau dupa altcineva. Dormea frumos in patutul ei, papa cand veneam si adormea la loc in patut. La fel, n-a plans nici acasa in primele zile pana sa inceapa colicile. Eu cred ca daca nu plange, nu sufera de vreo nevoie. Acuma, daca si pe mine ma porti in brate si ma adormi o perioada buna, pai sa stii ca nici eu nu mai vreau sa merg pe picioarele mele si nici sa adorm singura. Si nu sunt bebelus
Acuma am sa spun ceva ce probabil mai multe o sa dezagreati, dar eu cred ca noi suntem mai traumatizate de suferinta propriului trecut decat copilasul nostru. Si tendinta este sa consideram ca si el are aceeasi mentalitate de omulet ranit. Nu cred ca este vorba deja de acest lucru la bebelusi, ci mai repede de obisnuinta.
Iar eu chiar sunt convinsa ca Ana-Maria a invatat faptul ca atunci cand ma vrea langa ea, ma cheama stiind ca voi veni. Adica cauza-efect, ce spuneam in postul anterior.
Va rog considerati cele de mai sus consideratiile proprii. Nu vreau sa iscam polemici pe subiect, daca preferati nu mai postez si gata. Nici nu-mi place sa cant in struna.
Andre_ea nu neg ca mi-as lua-o daca as posta acolo, tocmai de-aia nu o fac

BillyBilly spune:
Alinuk f frumos montajul!
Felicitari pt idee si initiativa! Si multumim ca suntem si noi 
Ellenuta spune:
bine ati venit in clubul scutecelor licurici de ianuarie-februarie 2009!! sa fiti sanatosi, norocosi si sa aveti parte numai de bine in viata!
parca mai ieri alataieri intram la odisee si va uram sarcini usoare si bebeici sanatosi si papaciosi! si uite acum va tineti minunile in brate! nu e o "meserie" usoara, dar in mod sigur e superba si aduce tone de fericire si multumire!
va doresc sa fiti fericite si sa va bucurati in fiecare zi de bebelusii vostri frumosi!
o mamica de clopotel de ianuarie-februarie 2009!
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
9+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui yashy Alinuk, frumos colajul! Eu am pus poze pe picasa, contul comun! Acolo am vazut poze frumoase cu bb de Aalina, Ada_coman, damiana, Eli, Jasmi, deliafairais... Sa va traiasca bb-ii sa fie sanatosi. Vad ca nu prea intra nimeni la poze... de ce oare nu va faceti acolo un folder cu pozici, ca sa nu trebuiasca sa cautam in mail-uri de fiecare data...![]() ![]() Pupici tuturor! O zi minunata!! ![]() Adina & Luka & Luis ![]() obraznicatura lu' mami |
e un album comun de poze undeva???
ca eu tot v-am auzit ca vedeti si va uitati la poze pe mailul de pe gmail...si acolo am cautat ieri de-mi faceau ochii ca la masini de jucarie
Crisspy vrei sa inlocuiesc poza asta (care e in montaj)
http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Bebe#5306295532519063954
cu asta?
http://mail.google.com/mail/?ui=1&view=att&th=11fd8b802a81cf48&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_fry02ep70&zw
Eu am zis in principiu ca pt mamicile si bebicii ..am vrut sa surprind momentele de inceput, cand s-au nascut... o sa vedeti ca acestea raman cel mai bine intiparite in memorie si emotiile cele maiputernice din amintirea lor vin... dar desigur nu e nicio pb daca punem si cu tatici.
asa e, acum vad la My Photos pe Picassa ...poze
si chiar daca eram deshteapta ieri si il gaseam... tot erau alti bebici care nu aveau poze acolo :(
aici e ultima updatare cu pozele pe care mi le-ati dat aseara
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=83502368c23f98232e0356
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik
nasterea - ca un cadou
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
vai ce frumoase poze am gasit ...
Damiana, Ada, Aalina, Iulia, Deliafrais, Venerata, Asparagus, Eli, Yashy, Anculet, Bebelusi, Veronica, Lisa
am luat ceva poze de acolo si cu permisiunea voastra o sa completez filmuletzul...
de ce nu mi-ati zis si mie ca la prosti ca gasesc acolo???????
..e drept ca doar ieri am intrebat si eu
Alinuk
nasterea - ca un cadou
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!
ttenzika spune:
'neata gagici
deci...sa palavragim
:
Alecsandra a dormit de la 22-04,apoi nu a mai dormit pana pe la 7 si atunci doar 30 minute,de atunci cu ea in bratze,ciudat e ca nu plange sau sa urle..doar ochii..CAT CEPELEEEEEEE
si mai scoate cate un agh sau se maraie ca nu ii convine in bratze,o pun jos, nimic,pe burta nimic,pe o parte nimic
,in scoica,leagan
credeti-ma am luat toate la rand..sta ce sta putin se plicti apoi daca nu o mut in timp util atungi urlaaa frateee,in rest daca ii fac pe plac toate's bune si frumoase![]()
![]()
Am si eu o intrebare:Alecsandra de vreo 2 zile a inceput sa transpire pe cap,la ceafa,frunte,in timp ce ii dau sa pape..poate sa fie ceva la plamani oare????sau e normal ca depune efort sa pape?? sunt tare speriata ca inainte nu transpira asa
cris30 in legatura cu gaurile in urechi,dar ce are daca nu i le face medicul???,cel putzin asa am insistat si eu sa le faca dr. si cand am vazut ca a folosit un pistol exact ca in mall
, a mai dat cu putzin spirt si gata
,deci ce daca era medic sau altcineva![]()
mamica de Alecsandra
poze:http://picasaweb.google.com/ttenzika/BebeAlecsandra02#
flowerbee spune:
Buna dimineata,
Alinuk, superb montajul! Ai aut o idee tare buna! Vrem si noi in montaj daca se poate! Poze avem pe contul comun dar sunt pe webshots, asa ca mai bine atasez cateva.
Cristi, si eu zic sa avem un link care sa duca la Odiseea noastra, ca tare mi-a fost draga.
Alina, azi pe la 3-4 sunt la Biserica din Dorobanti pentru a doua parte a moliftei. Daca ai timp, ne putem vedea. Vorbim oricum!
Mama s-a imbolvanit, a racit rau si a plecat acasa, asa ca eu sunt singurica. Prima data singurica de cand am nascut. E tare ciudat. Bine ca vine soacra cateva ore dupa-amiaza ca sa pot pleca.
Fetelor, vaccinurile se fac la 2 luni calendaristice sau la 8 saptamani?
Stiti ceva despre substanta din vaccinurile complexe care duce la autism?
Citesc acum despre vaccinuri si ma ia cu frison.
Am vorbit ieri cu IrinaC. Bebe e mai binisor, nu crede ca le vor da azi drumul acasa, insa e oricum un progres. Acum este si ea racita dar ia antibiotic, deci o sa treaca.
Pupici.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
roxanaz spune:
neata!
is mai vesela azi ca am reusit sa dorm mai mult.. si am convins-o si pe mandruta sa doarma la ea in pat
alinuk, multumesc inca o data ptr efort!
pyc, bine ai revenit! refacere rapida si ai grija te rog cu anemia asta.
ttenzika, este normal sa transpire. si verifica daca nu e imbracata mai gros sau e mai cald in casa.
chiraie pitica, revin.
alinuk spune:
Billy iti impartasesc opiniile legate de obisnuintele bebelusilor
Andu doarme si sta linistit oricunde si la oricine... pt ca asa a trait de cand s-a nascut...
ba in patutul lui, ba in cosuletz in living, ba in camera lui Teo..etc, in brate nu mai zic...ba la mine, la tati, ba la Bonita (bona lui Teo), ba la bunici
In acelasi timp i-am creat un ritual... dimineatza mergem papam in living, vedem niste stiri...peste zi iesim afara (cam pe la aceeasi ora),baitza la fel cam pe la aceeasi ora, inainte de culcare mergem la Teo in camera si vorbim cu prietenii lor de plus si le zicem noapte buna tuturor (in principiu acelasi ton si aceleasi jucarii): noapte buna Pufosuuuuu, noapte buna Cici(asta e un elefantel), noapte buna Fliper, noapte buna Rudolf...samd
cred ca a inteles deja ca dupa asta urmeaza nani... caci doarme pana dimineatza..chiar daca seara are si el o perioada ft activa intre 8 si 23, dar plange ft ft rar
..obisnuinta ...a doua natura
Alinuk
nasterea - ca un cadou
Nimic nu-i intamplator!