Bucurii de sept-oct 2006 (160)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Buna.
Imi pare tare rau pt problemele lui Sebi..
Roxana, bine ca de data asta a iesit ceva la analize, tinem pumnii pentru raspuns pozitiv din Germania.
Flavia, sa-ti traiasca nepotelul.
Mai voiam sa zic ceva da am uitat..
Sunt suparata ca Petru tuseste si tuseste si e alb ca peretele. Azi noapte a tusit pana a vomitat inclusiv pe perete, asta la 12. Iar la 3 a facut Toma febra. Ca tot ma bucuram ieri ca el era bine. Si mai sunt si cu Pms..imi vine sa .
Gety, somn usor!
Ma duc sa fac curat..

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Ziua buna, dragutelor! Si la Bacau, ploua si e urat tare afara. Am si eu un somn...am pus-o la pe Mitzu si cred, ca, acusi, ma bag si eu langa ea, in pat. Nasol inceput de primavara! Mitzu nu mai are rabdare in casa. Jucariile nu mai prezinta nici un interes pentru ea. Chiar si cele noi. Se joaca cu ele o zi, doua si gata. In ultimul timp, nu mai vrea, sub nici o forma, sa coloram, sa mazgalim, sa ne jucam cu papusile. E plictisita. Se vede acest lucru... Mai nou, ar sta toata ziua in fata Tv-ului sa se uite pe Minimax. Asta, in conditiile in care, avea voie la Tv, doar la cateva desene. Are cateva seriale preferate: Thomas, Fifi, Pinguuu. O lasam sa se uite, de fapt, ne uitam amandoua. Dar, de doua zile, a descoperit si cartoon network. Dar acolo dau desene cu monstrii, oribile etc. Si, parca vrea sa-mi faca in ciuda, ca numai acolo vrea sa se uite. Pediatrul, imi spune tot timpul, sa nu o las sa se uite la Tv. Nu are nimic de invatat, deocamdata. Sa-i pun cd-uri cu povesti, sa nu vada imaginile. Asa-i, pot dezvolta vocabularul si o pot determina sa vorbeasca mai repede. Nu stiu ce sa-i mai fac. Cum se trezeste, primul lucru la Tv. Nu o mai intereseaza nimic altceva. Am ascuns telecomanda, dar plange sa-i deschid televizorul. Nu accepta alta varianta de joaca. Wof, de-ar veni, odata, caldura! Sa iesim, la aer, ca ne prostim in casa.

Xan, mercic ! Luam tratamentul... speram sa fie bun si pentru Mitzu.
Cred ca e atmosfera super la voi! Chiar daca spui ca e forfoteala si galagie...Las' ca asa-i frumos! Oho...felicitari pentru retetele de dulciuri pe care le faci! Savarinele...sunt greu de facut? M-as risca si eu...ca-i plac lui Mitzu.
fetele!

Lakioana, m-ai lasat fara cuvinte, cu Reby... Stie sa citeasca, sa scrie...Felicitari! Sincer...

Monique,sar'mana!
E bine la "jobb" la tine... Atenti cu "fimeile"
! Bravo! Asa da...
va

Ramo, mercic !Oho... weekend plin de ! Bravo!!! Distractie placuta!

Gety, m-a pufnit rasul, cand am citit "fetili"Coincidenta... Asa le salut si eu pe prietenele mele, de fiecare data cand intru pe mess : "Ce fac, fetilii ?" Si ele raspund: "ghini!"Ne amuzam (deh...doar suntem moldovence)!
Fecicitari Mariei! Bravo!
Noi stagnam cu operatiunea "olitza". Pipi, "mai greseste" si mai face la olitza, dar nr. 2, nici o sansa. Dupa cum a spus si
Alexandrina,e posibil sa se inhibe, sa-i fie teama...nu stiu ce sa mai cred. Pentru ca plange cand o pun pe oala si ii vine sa faca nr.2. Sunt convinsa ca daca as reusi, macar o data, sa o conving sa faca nr. 2, la oala, nu as mai avea probleme. Am incercat sa-i atrag atentia, sa-i explic etc...Degeaba, nici o sansa.
aaa...uitasem. Luni, cand am avut musafiri, daria, fetita prietenei, a facut pisu, la una din olitele Mariei (ca avem colectie) si, reactia lui Mitzu a fost sa se aseze si ea pe oala. Initial, am crezut ca se prosteste...dar, surpriza, chiar a facut pipi. Chiar m-a impresionat. Si-a luat singurica olita, s-a dezbracat singurica, s-a asezat de buna voie...Ce sa inteleg? Ca tb sa ma asez si eu pe oala ca sa o pot determina sa faca nevoile numai la ea? Sau, daca sunt eu, nu are nici un efect...Caci, am incercat si faza cu...ea pe oala..eu pe toaleta...dar degeaba...
Oh...iar m-am lungit! gata...va
pe toate si pe toti! Multa sanatate tuturor!

www.totsites.com/tot/maria-elena
Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!
"Copilaria vesteste omul, asa cum dimineata vesteste ziua..."
Ioana, mami de Maria-Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui lakioana

Montrealul este cel mai mare oras al provinciei Quebec din Canada...unde se vorbesc limba franceza si limba engleza, ambele ca limbi oficiale. Deci...Itzi...nu ai gresit deloc cand ai spus ca in Montreal se vorbeste engleza.

Lakioana...mda ...aseara la 2 noaptea am facut o varza exprimandu-ma ca o cizma. Ma refeream de fapt la zona cu engleza din vest cu Vancouver ...etc.... si partea franceza cu Quebec(Montreal)...
Deci eu voiam de fapt sa te intreb daca sunteti in partea franceza sau engleza, si ce va vb mai mult...in fine...acum am inteles si eu si sper ca si tu ce voiam sa te intreb. Pricepusi? ca iar te-am ametit...
Deci e stangace pana la urma...Atunci cu atat mai mult merita felicitari pentru indemanarea si talentul de care da dovada.
Imi amintesc ce desene frumoase ii facusei pe peretii camerei ei cand erai graviduta...de atunci retinusem...
Excelent ca are posibilitatea la gradi sa vb si romana...

---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Lakioana, ma bucur ca ai mai trecut pe la noi! Felicitari pentru reusitele lui Reby, pentru desene, pentru tot! M-am bucurat sa o revad in poze, e la fel de frumoasa cum o stiam!
Sa stii ca si eu vorbesc germana si cu toate astea pe Maria nu am invatat-o niciun cuvintel. In schimb toate DVD-urile cu desene i le pun in germana. Aici educatoarele recomanda ca in cazul in care copilul nu e vorbitor nativ de germana, sa vorbeasca acasa, in familie, limba materna, mergandu-se pe ideea ca germana o va invata oricum la gradi si in colectivitate. Ei considera ca micutii care au ca limba materna o alta limba sunt avantajati si vor avea numai de castigat. Si eu sunt de aceeasi parere. Asa ca eu zic ca faci bine ca vorbesti cu ea doar romana. In plus, am inteles ca daca incepi brusc sa vorbesti cu copilul si in alta limba, mai mult il derutezi.
Iar cu depresia te inteleg. Si sotul meu mai are perioade din astea, mi-a spus odata ca s-ar duce si sa spele toalete numai sa nu mai stea acasa...
Azi in schimb m-a intristat fii-mea tare de tot cand, de dimineata, mi-a spus "Mami, veau acasa". La inceput am inteles altceva dar ea a insistat "Nuuu, mami, veau acasa". Si am intrebat-o unde acasa, la Bucuresti? Si mi-a zis "Daaa!" Ii e dor de casa, cred... Eu i-am propus sotului s-o ia pe Maria si sa mearga impreuna in tara asa, cam 1 luna, dar nu vrea, zice ca ce face Maria fara mine? Adevarul e ca mie mi-ar fi foarte greu fara ei, dar pentru mine conteaza mai mult sa fie ei fericiti si multumiti.
Ramo, distractie placuta in weekend.
Yoanna, si eu i-am dat Mariei Eurespal asta iarna. Are un gust oribil, noi am pacalit-o sa-l ia amestecandu-l in lapte. Incearca si tu, caci altfel risti sa ti-l refuze.
Lilina, offf, ce rau imi pare de Sebi. Ai dreptate cu cautatul unui alt medic. Eu am auzit ca aici in Germania exista o clinica de copii in Muenchen, foarte buna, oare nu e chiar clinica la care ar trebui sa ajunga si Roxana?
Gety, Maria mea nu prea mananca niciun fel de dulce, decat cioco, daca ii pica in mana (dar incercam sa evitam) sau Haribo. Singurul dulce pe care l-a mancat si i-a placut muuult e prajitura gen tarta cu fructe si cu bezea deasupra de care i-am scris Xandrutzei. Felicitari pentru reusitele la olita, tot asa!
Eunice, chestia aia cu "confruntarea Shaolin" imi aminteste de nepoteii mei ca si ei fac exact la fel, doar ca sunt mai mari: cel mare are 10 ani si cel mic aproape 5. Dar s-o vezi pe Maria cand ii aude, cum incearca sa-i imite. E mortala scena!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Of, imi pare tare rau sa aud ca Sebicu nu se simte bine nici dupa operatie! Daca reusesc sa intre in contact cu un medic din strainatate, cred ca le-ar fi de folos sa strangem niste banuti si sa ii ajutam.

Roxana, la Daria in nasuc au gasit streptococ sau stafilococ? Daca este stafilococ auriu, nu este cazul sa te ingrijorezi: este ceva uzual, nu necesita tratament.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ioana, te inteleg perfect: si Dudu se plictiseste in weekend, cand este urat si nu putem iesi afara. Fara sa fac apologia televizorului, eu nu sunt de acord cu ideea ca un copil nu are de invatat nimic din aceasta activitate. Intr-adevar, trebuie folosit cu masura (de exemplu, pe Dudu il las sa se uite doare in "reprize" scurte de timp) si doar la anumite programe. De exemplu, suntem abonati la Boom Hope, unde au tot felul de emisiuni interactive (foarte scurte, 5-10min) gen "Sa invatam sa desenam cu palmele". Cand era mai mic chiar ii placea sa ne uitam impreuna, acum prefera filmele (sau mai bine zis, fragmente de filme) Disney. Daca Mariei ii place vreun personaj, dupa ce vede filmul poti incerca sa ii cumperi carticele sau reviste cu personajul respectiv, sigur o vor atrage (de exemplu, DVD si revista pt invatarea limbii engleze, revista Thomas - contine si pagini de colorat si jocuri logice, enciclopedia Disney, samd).

Editez: sper ca moderatorii sa nu creada ca fac reclama la vreo publicatie sau post de televiziune. Chiar nu am nici un interes.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Ma pregatesc si eu s-o intind spre casa la puiul meu.
Weekend placut tuturor!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

! Fetelor, am o rugaminte! Spuneti-mi cum sa fac sa pot adauga si eu poze (sau felicitari, texte etc), in "raspuns", Cum faceti voi. Imi bat capul de ieri...am uitat sa va intreb. Stiam ca mai am ceva de intrebat.... Am incercat cu [url]=""[url]. Nu merge. Si cum duc pozele intre paranteze? Unde gresesc? Nu ma descurc deloc...Daca a inteles careva ce rugaminte am, caci nici eu nu mai inteleg ce am scris, o rog sa ma ajute. Multumesc !

Lilina, nu resusesc sa gasesc capitolul...sa deslusesc cu ce se confrunta Sebi si Mexxa. Am inteles ca a fost operat, puroi etc. Dar, mai concret, diagnosticul? Prietena mea din Norvegia, e studenta la medicina. Poate cunoaste ea un tratament, o solutie...Am sa o intreb..dar sa stiu diagnosticul. Hai, ca va

Eni, imi pare rau pentru problemele pe care le ai. Wof, si cand te-ai bucurat ca Toma e sanatos... ... Va dorim, multa sanatate!

Lexi, draga de Maria! Sincer, nu stiu de cat timp sunteti in Germania, n-am apucat sa citesc toate capitolele...Sunt in curs...
Ideea, in principiu, ar fi buna, ca sa vina sotul, cu Maria, in tara, pentru cateva zile. Dar, cu siguranta, Maria nu va fi fericita fara tine alaturi. Poate puteti veni, in concediu, la vara sau, de ce nu, de sarbatorile Pascale. Of, draga de ea!
Cat despre Eurespal... Trebuie sa-i dau 8 ml de trei ori pe zi. Daaa...are un gust oribil, dar, Mitzu il ia asa si pe urma bea multa apa. Altfel refuza, categoric. Mercic, oricum, pentru sfat!

Adriana mica, ai punctat bine. "Tv-ul tb folosit cu masura si in reprize scurte". Asta si faceam...pana nu demult. Dar acum, parca a devenit o obsesie. Se instaleaza in fata lui si ar sta acoloooo....O iau, o gadil, o pup, dansam, cantam, ne jucam ceva timp dar, la un moment dat, isi aduce aminte si pleaca in fata tv-ului. Nu stiu ce sa mai fac. Filmele, productie Disney, nu o atrag. Am sa incerc si varianta cu revista Thomas, sper sa functioneze. Nu m-am gandit la asta. Dar, nu cred ca-mi va fi usor sa o dezvat de tv. Of....Sa vina odata caldura, ca ne-am saturat...
Va !

www.totsites.com/tot/maria-elena
Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!
"Copilaria vesteste omul, asa cum dimineata vesteste ziua..."
Ioana, mami de Maria-Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Yoanna, copii link-ul de la albumul sau poza respectiva, care iti apare in bara Address cu "copy", dai "paste", dar asa [ url = "link " ]t e x t[ / url]. Incepand cu prima paranteza patrata si terminand cu ultima, nu lasi spatii libere intre caractere, decat intre cuvintele pe care vrei sa apara in "text"-ul pe care vrei sa-l scrii tu.
Sper ca ai inteles.

Nu stiu exact ce problema are Sebicu la urechiusa. Un termen ciudat: "cole" si nu mai stiu cum...
Poate googalesc si aflu. Sunt de acord sa incercam sa o ajutam pe Mexxa si pe Roxana01.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Eunice, multa sanatate puiutilor bolnavi.

Lexi, o sa-ti trimit ceva maine. Nu-i ceva grozav... dar sper sa-ti placa.

Maria e fascinata de Animal planet: cai, matze, caini, pui... se uita seara inainte de culcare un pic, in rest nu prea...
Am noroc...

Azi n-a facut deloc pe ea, ci doar la oala... Doamne, oare maine o sa fie tot asa?

usor si dulce, mamici si copilasi!

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput