Bucurii de sept-oct 2006 (160)
Raspunsuri - Pagina 12
Roxana01 spune:
buna, fetelor
am primit si eu mesajul de la mexxa, nu stiu, i-am scris si eu inapoi ca ne rugam toate pt sebicu. din pacate mie mi-e aproape imposibil sa merg la ea, ar tr sa-l iau pe victor cu mine si nu vreau sa-l bag in mediu spitalicesc daca nu e cazul, ca imediat ma trezesc cu eu stiu ce boala.
despre daria, nu sunt schimbari: schioapata in continuare, nu urca singura scarile ca nu indoie genunchiul si cam atat. o dau cu crema pe baza de sare de bazna, ii dau Noni si nurofen si ranitidina (de la Beatrix)
despre dulciuri, din pacate nu ma pot lauda la capitolul asta acum. din cauza ca nu vroia sub nici o forma sa inghite ranitidina (chiar daca i-o amestec in miere), am inceput s-o stimulez dandu-i cate ceva dulce dupa fiecare doza (adica de 2 ori pe zi). asta inseamna nu stiu, o mininapolitana nestle, un biscuite, uneori chiar cioco kinder. cred ca abuzez, dar prefer sa ia ranitidina.
sper din suflet sa se rezolve la sebicu.
Adriana, dariei i-a iesit stafilococ auriu hemolitic la nas. despre asta spuneai ca nu necesita tratament?
Lili, ma bucur ca reusesti s-o ajuti pe Mexxa. stiu sigur cat de mult conteaza ajutorul tau pt ea.
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
GETY spune:
Lilina, trimite-mi si mie nr, de telefon al Mexxei.
Maria mananca pandispan, ieri voia sa manance ciocolata si i-am zis ca-i "caca pute" si-i face mama "cacao".
De coca-cola tot asa i-am zis, ca-i "caca pute", iar sucul ei este in alta sticluta.
S-a constipat zilele astea, azi mi-a zis mama ca iesit foarte greu cu scaunul si cu firicel de sange. Am vorbit cu dr. sa-i iau lactuloza.
Si doar a mancat ieri supa si a baut lichide, dar se pare ca problema e un pic mai veche.
Ma bucur ca bea mandarina stoarsa cu apa plata si miere.
Cam atat despre noi, simple si obisnuite.
Asa creste Maria Diana
GETY spune:
Yoanna, eu zic sa nu mergi din nou la dr., atat timp cat i-a dat tratament. Parerea mea e sa mai astepti vreo 2-3 zile, sa-si faca efect tratamentul, apoi sa vezi ce mai poti face.
Asa creste Maria Diana
ramomar spune:
La multi ani Anca!
sa ai parte de o viata minunata, mult noroc si fericire!
eni, multa sanatate puilor tai! ce se mai chinuie saracii!
Ioana multa sanatate si tie si lui Mitzu.
de Sebicu ce sa mai zic, mi se rupe sufletul de cate ori citesc postarile voastre despre el si Andreea. Doamne ajuta sa fie bine si sanatos!
Sunt tare tristita cand citesc si despre piciorusul Dariei. Of, ce mult sufera bietii copilasi
Ramo si
PATRICIA MARIA (06.09.2006)
tasia spune:
lilina Multumesc
eu din pacate azi nu mai pot sa ajung la mexxa. Sotul a trebuit sa plece la tzara la Mihaielesti, si mi-a luat masina
Maine de dimineata fac mancare proaspata si ma duc sigur la spital,la pranz, dupa ce-l culc pe pitic.
lexi si Fabi mi-a facut crize acum 3 zile, dupa ce vazuse reclama la Tv cu ciocolata. a facut scandal sa-i dau ciocolata...bineinteles ca avem in casa bomboane Bucuria dar nu-i dau sub nicio forma, ia dat tacsu de vre-o doua ori cate o jumatate de cioco, si deja sa invatat prost...
eunice zaharul brun il folosesti in aceasi cantitate ca si cel alb? Eu pun in cafea zahar brun, si mi se pare mai putin dulce decat cel normal. sanatate baietilor
roxana cred ca in cantitati mici si mai ales ca Dariutza nu vrea sa ia ranitidina, nu cred ca-i face rau. O pupam sa-i treaca cat mai curand buba si sa dea roade tratamentul 
Anastasia, mamica de
Mario-Fabian (25.09.2006)
eunice78 spune:
Tasia,da, il folosesc in aceeasi cantitate. Intr-adevar, nu indulceste ca cel alb, dar pe mine nu ma deranjeaza. Daca imi permite prajitura si o vreau mai aromata, ii mai pun esentza de vanilie.
Ciocolata le dau batoane din alea mici Kinder sau Milka, intotdeauna dupa masa, sau patratele din acelea ambalate individual, tot Milka. Intre mese nu le dau dulce deloc. Si nu le dau, de fapt nu consumam nici noi, nici nu avem in casa deloc sucuri din comert.
Dar, in general, in rest baietzii mananca asa cum mnacam si noi. Adica ei mai mananca si cate un mezel cateodata ( ca stiu ca intrebase cineva, da eu nu am raspuns atunci), de regula cand mancam toti dimineata impreuna (in weekend). Oricum nu am cum sa ii feresc de toate, insa eu sunt de parere ca mananca destul de sanatos, adica nu fast food, nu chipsuri, la ore regulate, zarzavaturi, ciorbe, gratar, fara porc, numai mancare facuta de mine...adica cel putin sper.
Roxana, intreb de curiozitate, ai incercat chestia aia cu mierea si scortisoara?
Lilina, te rog frumos sa imi dai si mie nr Andreei. Eu am avut un nr. dar am inteles ca e de la telefonul care i s-a furat.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
yoannamarie spune:
Ziua buna, fetelor! Tocmai ce am terminat de facut mancare, hranit si culcat copilas, putina ordine etc. ma misc greu caci, ma dor, in continuare, umarul stang si ceafa. Simt, asa ca o gheara ce ma tine si nu pot sa intorc capul. Maine ma duc la
. Azi nu pot, caci sotul e plecat si vine, abia, diseara.
Of, dar cati copilasi bolnaviori!![]()
Urmeaza sa fac, si eu, o programare la ORL, pentru Mitzu. Azi dimineata, cand ii faceam toaleta nasucului, am scos un mucisor, cu un firicel mic de sange. Acum 2 saptamani, am mai scos o data asa, si m-am dus la pediatru. S-a uitat in nasucul ei, cu un aparat, si mi-a spus ca nu are nimic si ca e posibil sa fie iritata. M-a intrebat daca Mitzu, are obiceiul sa-si bage degetul in nasuc. I-am spus ca nu. N-am vazut-o sa faca asta. Mi-a dat Bioparox spray, sa-i dau, timp de 5 zile, doua pufuri/ de 3 ori pe zi. Am executat si nu am mai avut probleme. Ce-i drept, dupa ce o dadeam cu sprayul, Mitzu plangea si se stergea cu servetele, isi baga in nasuc...Am inteles ca, acest spray, iti da senzatia de usturime si tepi. Incercam sa o opresc...Of, chin .... Si azi dimineata, iar...Pediatrul ,mi-a mai spus atunci, ca, daca in 5 zile nu trece, sa ma duc la ORL. Mi-a dat si trimitere. Dar cum totul a fost ok, nu m-am mai dus. Of!!!Se pare, totusi, ca saptamana asta vom ajunge la ORL. Sper sa nu fie nimic grav. Si doar sa se fi iritat iar da la atatea servetele bagate in nasuc...
Xan, mercic! Sa vad ce spune si ORL-istul... Va
!
Lexi, mercic! 
Lili, multumim!
Felicitari pentru ce faci pentru Sebi si Mexxa!
Gety, sanatate Mariei!
Eni, sanatate baietilor! Of, cat trageti si voi...
Ramo, multumim! Va
!]
www.totsites.com/tot/maria-elena" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!
"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de
Maria-Elena
Adriana mica spune:
Roxana, noua pediatra nu ne-a recomandat nici un fel de tratament pt Stafilococ auriu. Eu stiam ca daca iese streptococ, atunci este mai problematic.
Of, prin cate trece micutul Sebi! Lilina, daca mai mergi la Mexxa, as putea sa contribui si eu (incl cu banuti). Da-mi un PM, si discutam.
Din pacate, cred ca si pe Dudu l-a prins viroza de sezon. A inceput sambata dimineata cu un puseu febril izolat, duminica a facut din nou spre seara febra, asa incat deocamdata sta acasa cu bona. Alte simpome are doar in forma moderata (ceva mucisor si tuse productiva) pe care le tratam cu apa de mare, respectiv Ketof.
In ceea ce priveste dulciurile, Dudu este mare fan. Din fericire, la gradi nu le da decat foarte rar ciocolata (in rest, doar prajituri facute loco) iar in weekend primeste ca desert la pranz o prajiturica. Pe post de gustare (in combinatie cu fructe, de exemplu), am cumparat biscuiti Bio fara zahar (indulciti cu suc natural de struguri) sau turta dulce Bio cu miere; din cand in cand, primeste cate un batonas cioco Kinder, asa cat sa nu uite gustul.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
ramomar spune:
tasia, eu una ii dau cate un ou kinder/ sapatamana, mai mult nu vrea. Bars-urile acelea cu lapte tot de la kinder sunt iar nelipsite de la noi (pentru ca bunicii ii cumpara doar din acelea si nu se termina o cutie cu saptamanile) si stau pe blatul din bucatrie, fara sa o intereseze, deci cred ca e un lucru bun ca nu i le-am ascus, pt ca musca doar odata si gata, nu-i mai trebuie. Cand vrea "boane"(bomboane) am in casa acele acadele de la farmaciile dona cu miere, propolis si alte plante. Eu zic ca-i mai rau sa stie ca ceva ii e interzis, pentru ca si mai tare se va ambitiona sa obtina acel lucru. Cand fac prajituri, torturi, gogosi sau clatite abia le gusta, deci nu e papacioasa de dulciuri.
Ramo si
PATRICIA MARIA (06.09.2006)
xandrutza_76 spune:
Buna!
Lilina, te rog sa-mi dai si mie numarul Andreei, nu stiu daca cel pe care-l am eu e cel bun.
pentru implicare.
Tasia, ma bucur ca vei merge si tu la Andreea, sa-i transmiti din partea noastra multa sanatate si toate cele bune!
Eni, sanatate puilor!
Roxana, o pupam pe Daria! Sanatate!
Ioana, succes la ORL!
Nu mai pot scrie, sunt cu Dia in brate caci vrea plimbare ![]()
Va pup!
P.S. Anca va saluta si va multumeste, am schimbat cate un sms.