Luati atitudine!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Ok si daca nu vedem o schimbare reala in urmatorii X ani ce facem? stam cu mainile in san? schimbarea o facem noi, fiecare intr-o masura mai mica sau mai mare! Daca toate lumea e de conceptia ca nu e treaba mea, nu ma bag, mi-e frica etc, normal ca nu se va schimba nimic

Eu sunt printre cele care mi-am exprimat parerea si mi-am incasat-o dar asta nu m-a facut sa inchid ochii la ce se petrece in jurul meu, si de cate ori am prins ocazia am reactionat.

Veneam de la scoala in troleibus si am observat cu o statie inainte sa cobor ca urca un individ mai colorat...chiar inainte sa cobor il surprind cu o lama in mana incercand sa taie geanta unei doamne. Intre timp a venit statia mea si cand imi facem loc sa cobor l-am facut nenorocit si i-am atentionat pe calatori ce se intampla. Intr-o fractiune de secunde vine individul si imi tranteste una in cap cu servieta ce-o avea in mana dupa care se urca inapoi in troleibuz chiar inainte sa se inchida usile. Am ramas in statie vazand stele verzi, confuza si speriata, neputand crede ce tocmai s-a intamplat. Ajunsa acasa, am observat ca si geanta mea avea o frumusete de taietura de lama (noroc ca aveam un plover chiar acolo si nu a ajuns cu mana sa fure ceva). Desi avea dexteritate ala nu gluma ca nu am simtit absolut nimic..

Am retinut varianta mai finuta prezentata de cineva mai in urma cum sa reactionez in astfel de cazuri daca se mai intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Elena, prin ce spui chiar confirmi ca mai bine nu te bagi:

1. ti-ai luat-o
2. nu ai avut curajul sa spui nimic atunci cand erai in troleu, ci doar cand ai coborat si ai crezut ca erai la "adapost"
3. ai fost inconstienta (ceea ce e explicabil fiind adolescenta), mai ales ca vazusei lama in mana lui; ai avut noroc ca doar ti-a dat cu servieta in cap
4. nu aveai copii (cand ai copii ai responsabilitatea si obligatia sa ramai intreg pentru copilul tau daca nu pentru tine)

Chiar credeti ca oamenii care nu reactioneaza la toate nenorocirile o fac pentru ca nu le pasa? Multora le pasa. Dar toti se gandesc ca daca spun ceva si se ajunge la altceva nimeni nu-i ajuta. Nici cei din jur si nici autoritatile. Vine politia si-l leaga pe ala ca ti-a facut ceva? E chiar frustrant.

Vad ca nu locuiesti in Romania. Nu stiu pe-acolo cum e, dar in Spania (dau exemplul asta ca imi e cunoscut mie) nimeni nu are voie sa loveasca o femeie sau un copil. E caz de puscarie. Pai daca as trai acolo crezi ca as tacea la o faza de asta? Nicidecum. Dar acolo m-ar apara legea. Hehe, sa-ndraznesti sa dai in mine sau intr-un copil! Asa i-as zice aluia. dar nici n-ar trebui sa-i spun eu nimic, ca imediat ar chema cineva guardia.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Jasmin da, ai dreptate in mare parte. Am fost inconstienta si nu m-am gandit la consecinte. Iar totul s-a petrecut timp de o statie, timp in care nu m-am gandit la alta solutie salvatoare decat, vorba ta, cand m-am simtit la adapost.

Asta e un caz extrem insa... Sunt convinsa ca in multe alte cazuri vorba buna ajuta la rezolvarea problemei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elena_R

Jasmin da, ai dreptate in mare parte. Am fost inconstienta si nu m-am gandit la consecinte. Iar totul s-a petrecut timp de o statie, timp in care nu m-am gandit la alta solutie salvatoare decat, vorba ta, cand m-am simtit la adapost.

Asta e un caz extrem insa... Sunt convinsa ca in multe alte cazuri vorba buna ajuta la rezolvarea problemei.

da, ar putea fi o solutie, daca oamenii ar fi mai calmi si nu s-ar razboi atata. Chiar daca ai vorbi politicos tot s-ar gasi vreunul care sa te jigneasca si sa te intrebe care-i treaba ta, de ce te amesteci. E ca un cerc vicios in cele mai multe cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu fac observatie inclusiv la golani si la tzigani din aia uriti
vorbesc asa frumos cu ei ca le ia citeva minute sa-si revina din mirare.
si au mai fost reactii nepoliticoase, dar e drept ca nu "mi-am luat-o".
am incercat sa nu-mi pun in pericol integritatea corporala.
insa, am intervenit (verbal) de ex. cind un tzigan batea o fata, o trintise pe jos etc. si am si sunat la 112 in secunda aia. ala m-a amenintat, e corect, dar nu mi-a facut nimic.
inca nu cred ca se schimba ceva daca nu avem nici un fel de reactie.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Chiar credeti ca oamenii care nu reactioneaza la toate nenorocirile o fac pentru ca nu le pasa? Multora le pasa. Dar toti se gandesc ca daca spun ceva si se ajunge la altceva nimeni nu-i ajuta. Nici cei din jur si nici autoritatile. Vine politia si-l leaga pe ala ca ti-a facut ceva? E chiar frustrant.

chiar ca nimanui (ma refer in primul rand la AUTORITATI) nu-i pasa in tara asta de binele comun, de dreptatea generala.. sunt lucruri la fel de vizibile ca cele expuse de voi, unele chiar infractiuni majore, si cu toate ca toata lumea vede/aude/stie acele infractiuni se comit in continuare sub acordul tacit al AUTORITATILOR!! exemple?
- parcangiii! acei baietasi vai de capul lor care te agata sa parchezi si sa platesti o parcare pentru care nu au nici un drept de folosinta ei mai presus de tine; politia? politia comunitara? se face ca nu vede sau isi incaseaza "comisioanele"!
- stergatorii de parbrize... sunt uneori agresivi verbal sau fizic daca indraznesti sa "comentezi" sau sa iti stergi singur parbrizul sau sa ii ignori pur si simplu... devin periculosi si cu toate astea politia ii tolereaza pana cand probabil ei vor fi cei care vor hotara daca nu cumva trebuie sa mai stam o tura la semafor ca sa ne stearga parbrizul mai bine!
- vanzatorii de facturiere/chitantiere de pe marginea drumului, mai ales pe cei din zona COLENTINA spre bazarul arhicunoscut EUROPA! cate autoritati nu au trecut macar o data pe drumul acela vazand din masinile lor luxoase cum se comit infractiuni fluturand din mana niste hartoage!
- vanzatorii la drumul mare de te miri ce a mai crescut prin gradinile oamenilor sau prin containerele sosite cu o zi in urma la PGB! a devenit o astfel de practica SPORT NATIONAL.. se vinde orice: de la oua, lapte, cirese, mere, cartofi la ardei, ceapa, rosii, vinete si pepeni ca deh' este sezonul lor! chiar mergeam azi pe E85 intre Bucuresti si Urziceni si pe raza a 3 comune consecutive nu cred ca exista poarta la care sa nu fie ceva de vanzare! sunt si nu sunt de acord cu practica asta, dar in conditiile astea, in care se confunda marfa originara din gradina cu cea provenita din import 100% mi se face lehamite si de astfel de piete volante!

karligutza
sunt mamica Adelutei

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

sorry, am dat send fara sa vreau insa oricum aveam de gand sa inchei spunand ca luam atitudine, dar cam degeaba luam, credeti ca cel asupra caruia s-a luat atitudine a considerat vreodata ca a facut ceva gresit? atata timp cat atitudinea asta e luata doar de noi, simplii cetateni? poate doar aceia care inca mai au bun simt sa se corecteze si sa recunoasca o greseala, dar restul? educatia isi spune cuvantul la noi la romani! 'educatia' isi spune cuvantul si atunci cand vezi ca sunt parinti in parc care te injura de mama focului cand ai indraznit sa-i 'uschesti' civilizat copilul sa vorbeasca urat la 5 metri mai incolo de copilul tau... zau daca iti mai trebuie ceva pe ziua aia...

si mai sunt multe capitole si situatii in care ar trebui luata atitudine, insa in final totul se finalizeaza cu dezamagirea ca legile in Romania nu se aplica sau si mai grav se aplica preferential! vezi cazul soferitei care a omorat o studenta acu' un an sau doi deja... pe trecerea de pietoni din fata Muzeului Satului! nu spun ca trebuie musai la inchisoare, dar permis mai are? masina o mai conduce? eu cred ca DA!

karligutza
sunt mamica Adelutei

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

o sa detaliez putin cazul amintit mai sus in care o mama a inceput sa injure de mama focului pe un tata!! da, o femeie injura un barbat ca la usa cortului... pentru ca el a fost singurul care a avut curaj sa intretina un "dialog" cu ea! ce se intamplase...

eram intr-un parculet cu tobogane pe nisip... eu pe banca, fetita mea pe sub tobogan in casutele amenajate cu bancute si tejghelute... nu era singura, ci impreuna cu vreo alte 2 fetite si vreo 4-5 baietei si la un moment dat apare un baietel de vreo 3-4 anisori care a inceput sa le vorbeasca urat copiilor si imediat s-a lansat un zumzet puternic doar din vocile baieteilor din care rasuna cuvantul "c***t" ca intr-o intrecere de tipul "cine il spune mai tare"... astfel incat taticul unuia din copii a venit si a intrebat: "cine a inceput?".. toti copiii aratand cu degetul pe micutul (colorat!) de 3-4 anisori, moment in care i-a zis sa nu mai vorbeasca urat in preajma celorlalti copii si ca daca mai vrea sa vorbeasca urat sa o faca acasa la el! bun... a plecat copilul "dojenit" inspre banca unde statea mama lui... moment in care a inceput dintr-o data sa planga! maica-sa l-a intrebat ce are la care micutul i-a zis ca l-a certat nenea (fara ca sa ii spuna si de ce)... ei bine a venit val-vartej (de la oaresce distanta, ca mama naravasului nici nu era prea interesata ce ii face/vorbeste copilul in parc pentru ca statea pe o banca mai retrasa, la umbra, cu spatele la locul de joaca) cu gura plina de expresii frumoase ca sa i se lase copilul in pace, ca ce-a facut, ca ce-a zis, ca n-a zis nimic nelalocul lui, ca sunt cuvinte normale, etc.etc... ca daca vrea ne invata ea pe noi restul parintilor din preajma o lista lunga de cuvinte despre care avem habar cu totii! si muuuuulte alte injuraturi! barbatul respectiv a inteles cu cine avea de-a face si a incetat din a-i mai argumenta ca nu i-a facut absolut nimic copilului ei, doar i-a atras atentia sa vorbeasca frumos! altfel, ce era de facut? sa ne luam cu totii copiii de acolo iar cel naravas sa ramana nestingherit ca doar "bietul copil se jucaaaa..."

karligutza
sunt mamica Adelutei

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

E cam ciudat la noi in tara. Adica politia nu face nimic in cazurile astea, asta e ciudat.
La mine la bloc un mos beat a lovit un copil de vreo 10 ani cu un baston in cap si i-a spart capul.
Parintii copilului au chemat politia au facut reclamatie, au scos certificat, etc. Si ce au rezolvat? Nimic. Nici macar o amenda!
Si cam pare a "legea junglei". Adica tatal baietelului se dusese la mos la usa pe principiul "ochi pentru ochi" cand a vazut ca legal nu poate face nimic. L-au tinut vecinii dar nu pot sa zic ca nu-l inteleg. Si mie mi-ar fi venit sa-l snopesc pe mos ...
Ce vreau sa zic este ca eu sunt foarte confuza si nu inteleg care e "atitudinea" corecta. Dupa mintea mea ar trebui chemata politia dar acum mi-e foarte clar ca e o actiune inutila. Sotul meu zice ca atitudinea corecta in .ro este sa-l snopesti pe agresor. Si dupa faza cu baietelul si mosul parca inclin sa cred ca eu sunt nerealista si sotul meu realist .... din pacate.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput