Luati atitudine!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB
Atitudinea pe aici prin US e ca parintii se joaca cu copii lor in parc. Nu ii lasa sa se joace singuri complet. In diferite grade se implica si sunt primii care-i corecteaza pe copiii lor sa pastreze randul la vreo jucarie, sa-mparta vreuna mai colorata cu cineva mai mic.

Idem si aici. De vreo 4 ani de cand frecventez locuri de joaca pt. copii, n-am vazut nici copii si nici parinti agresivi. Si da, insotitorii copiilor nu stau pe banci la barfe, ci stau in picioare langa copii si participa la joaca sau cel putin ii urmaresc cu privirea.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory_28 spune:

ignoranta....ar fi unul dintre motive (si sunt foarte multe!!!) pentru care noi ne dorim sa plecam din aceasta tara! pare ca nimic nu functioneaza si ca te lupti cu morile de vant!!! Acesta este poporul roman, fetelor...la#537;...de cele mai multe ori cu astfel de situatii ne confruntam si nimeni nu ia atitudine. Probabil ca daca toti ceilalti parinti din parc ar fi fost rromi, situatia ar fi fost alta, sa stii! Ei sunt uniti, nu ca noi!

Avem nevoie de curaj...ca tine putini sunt in tara asta!
FELICITARI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Ieri, in parc, o fetita de vreo 10 ani asculta fascinata ce ii balmajea un rapciugos de boschetar. Ala ii vorbea in limba copiilor; adica se prostea asa cum o facem si noi cu copii mici : ex : " cine face mac-mac pe lac ?"

Eu stateam langa o femeie intre 2 varste si intreb mai degraba retoric, a cui o fi fetita aia care sta de vorba cu boschetarul.
Se uita ea in spate si sare ca arsa.
Era a ei, adica venise cu ea in parc.

M-am crucit cum de un copil atat de mare nu fusese invatat ca nu trebuie sa vorbeasca cu asemenea oameni.
Si ne mai miram cum de se intampla atatea nenorociri...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui eve44

Foarte interesant subiectul si te felicit pentru el!
Sa va povestesc o intamplare pe care am trait-o f recent in USA.

Eram un grup de mamici ,toate din Romania (tb sa specific acest lucru)la o piscina .Toate aveam copilasi mai mici sau mai mari .

La un moment dat copiii erau toti in piscina si se jucau .Al meu (are 5,5 anisori) o stropeste din joaca (cu stropi mici)pe una din doamnele din gr nostru.
Ce credeti ca face dansa in acel moment ?se ridica brusc dupa sezlong si zbiara cat o tine gura "ca-i rupe urechile de nu se vede".
Eu eram de fata ,am amutit in momentul acela ,am crezut ca nu vad bine ce se intampla......
Ulterior am aflat ca mai este si cadru didactic si cu o functie de conducere prin scolile romanesti.

Restul no commnet.........

Eve ,mami de doi leuti

Pai ...si ai luat atitudine??
E bine ca luati atitudine, dar doar verbal nu ajunge...ca doar nu o sa se 'rusineze' agresorul...
Trebuie chemata POLITIA.

Lumea in Romania tb sa inteleaga odata pt. totdeauna ca agresiunea fizica se pedepseste.Ideal cu puscaria, mai ales daca este impotriva unui copil.

Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Draga lara C atitudinea mea fata de acea cucoana s-a schimbat din acel moment .
Am specificat ca eram intr-o tara straina si venisem in grup ,sotii nostri fiind colegi de breasla.Iar persoana respectiva mai este si cadru didactic.

Am subliniat faptul ca am ramas foarte socata de atitudinea ei (adica sa vezi asemenea iesiri necontrolate din partea unui cunoscut eu zic ,ca-i destul de ciudat)si restul nu am vrut sa mai comentez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Am stat mult daca sa deschid sau nu subiectul, cam o saptamana, pentru ca nu vreau sa para ca ma laud.

Am primit de mai multe ori un mail cu ATITUDINEA... de fapt diferenta dintre noi si celelalte popoare...mereu mi s-a parut ca vorbesc aiurea, pana zilele trecute in parc...

Eu nu prea merg cu copilul in parc, merge bona, seara mai facem lectii nu avem timp de parc.
Bona avand unele probleme am fost eu cu el in parc si am asistat la urmatoarea faza.

Un grup de copii de clasa a V-a, a VI-a se jucau la niste aparate de fitness, cu care este plin Pitestiul, intr-un parc din Centru, impartit in doua, o parte cu jucarii, una cu aceste aparate. Parcul plin de copii de totate varstele si de parinti. La un moment dat unul din copii din grupul mai mare l-a lovit intentionat sau nu pe un baietel de vreo 3 ani, nu foarte grav, adica nici macar o vanatatie sau sa cada jos copilul. Asta de trei ani incepe sa urle si vine la bunica-su (am tras eu concluzia), care nici una nici doua sare la baietelul mai mare sa-l bata...a reusit sa-i traga cateva si-l alerga prin parc. Am sarit ca arsa de pe banca, m-am dus la barbatul respectiv sa-l opresc din vanatoarea copilului, reusesc ne luam la cearta, ma rog, lasa copilul in pace. Apoi ma intorc nervoasa catre ceilalti parinti din parc si-i admonestez ca nici unul nu a luat nici o ATITUDINE, ca peste 5 ani poate va fi copilul lor cel batut. Abia atunci s-au mai ridicat ceva voci.
Am fost socata si a fost prima data cand am inteles ce ne lipseste in ATITUDINE.

M-am dus la copii sa-i linistesc si sa-i asigur ca daca vor sa plece am eu grija cand trec pe langa nenorocit (ca altfel nu-i pot spune).

Apoi a urmat o alta faza tare cand una din mamicile din parc nu a mai rezistat si a venit sa ma intrebe daca era copilul meu. I-am explicat iar ca nu era, dar copii la joaca se mai lovesc si nu este normal ca un alt parinte/bunic sa-ti bata copilul...peste 5 ani poate vor fi copiii nostri.

Am vrut doar sa va spun sa luati ATITUDINE!

te admir

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Filofteia, felicitari.

Va recomand cu caldura "The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference", nu stiu daca e tradusa in romana.

Autorul crede ca ideile, modul de comportament al oamenilor, se imprastie ca virusii. Cand o societate ajunge la "punctul de fierbere" sau "la capatul rabdarii"(sper ca traduc ok:)), schimbarea vine nu de sus, vine din atitudinea pe care membrii societatii respective o adopta. Foarte importanti sunt cei cu influenta in comunitatile lor, ei imprastie "virusul" mult mai rapid.

Oamenii care sunt respectati intr-o societate pot sa faca mari schimbari prin exemplele pozitive. Actiunile lor sunt copiate de cei din jur. Schimbarea nu se face de obicei prin impunere, se face din convingere.

Era un exemplu din societatea americana: Negrii care se mutau in cartierele locuite majoritar de albi, copiau obiceiurile albilor fara sa-si dea seama. Si ma refer mai ales la curatenie, luat job, avut grija de familie. Negrii care s-au mutat in cartierele de negrii, au ramas in urma. Nu au avut exemple pozitive. Au facut si ei ce faceau ceilalti din jurul lor. Fumau pot, ascultau muzica, aruncau gunoaiele, se organizau in gangs.( va rog nu incepeti o discutie despre societatea americana aici :), era doar un exemplu)

Eu stiu ca societatea romaneasca este intr-un "tipping point" de multa vreme, sper ca se vor gasi oameni care sa influenteze pozitiv schimbarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Sa vedeti de atitudine as lua eu vizavi de un adult care mi-ar brusca copilul fizic sau verbal!
Normal este sa vina sa-mi spuna daca copilul meu greseste cu ceva, desi, intotdeauna sint atenta si intervin de cate ori este cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Apropos de atitudine, si de ce spune ipearina cu atitudinea vis a vis de cine mi-ar brusca fizic sau verbal copilul (ca-i rup capul cu dintii, cum se spune in popor )

Avem prin zona cateva parculete pt copii, d'stea cu nisip si diverse "mobiliere urbane" de jucat plozii pe ele. In fiecare din ele este, in mod constant, cate un grup de copii (majoritatea baieti) mai maricei, spre 10-11-12 ani, care joaca fotbal. Prima problema este evident praful care se ridica. A doua problema este ca mingea aia de piele, data cu sutul puternic de un copil asa mare, daca loveste un pici de 2-3 ani, il termina. Am vazut in repetate randuri 1-2 mamici (cam aceleasi) care au incercat sa explice acelor copii ca ar putea sa loveasca pe cei mici....aiurea, parca vorbeau singure....
Asta e un alt lucru care ma socheaza (in afara de atitudine): un copil de 11-12 ani care se uita nepasator la un adult care ii face observatie. Macar din bun simt si educatie ar trebuie sa se intimideze, rusineze ... ceva.... Nooope. Nici o reactie.
Ei, intr-o buna zi mi s-a incins atitudinea si am prins mingea baietilor cu fotbalul (dupa ce lovisera deja cativa copii si continuau cu suturile in plin). Le-am explicat ca le dau mingea in momentul in care voi discuta cu parintii (mama sau tatal) unuia dintre ei, preferabil a celui care a venit cu mingea.
Mi-am luat de la ei niste comentarii de nu va vine sa credeti, evident ca n-a aparut nici un parinte, eu stateam cu mingea intr-o mana, poseta si jucariile lu fi-miu in cealalta, si deja incepusem sa ma simt ridicola....
O singura mamica, dintre cele care mai comentasera zilele trecute, s-a bagat sa zica una alta, dar s-a potolit repede.
Si-am ramas acolo cu mingea in mana.... si cu copiii aia care statea in jurul meu si asteptau. Fara sa-si fi cerut scuze, fara sa promita ca nu se mai intampla, fara sa zica macar da-ne mingea ca plecam.

Pana la urma mi-a sunat telefonul si a trebuit sa las mingea aia jos. Cat am cautat in poseta unul dintre ei s-a furisat si a luat-o si au continuat jocul nestingheriti.

Oare sa fi bagat briceagul in minge? Atunci mi-as fi atins scopul de a-i convinge ca fac un lucru gresit?
Probabil ca da, dar nu-mi sta in fire ..... si nu era normal sa distrug jucaria unui copil pentru educatia proasta pe care a primit-o de acasa.
Despre ceilalti parinti prezenti acolo care ori au tacut malc, ori s-au uitat la mine ca la urs, nu mai povestesc.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

eu is baba civica:
-in magazine trag de maneca casierii/pe raion ca sunt produse expirate;
-strig pe strada: doamna, v-a cazut ceva din buzunar (hartia aruncata)
-m-am rugat de un mosh sa fumeze in alta parte nu langa leaganul copiilor
-am oferit unei babe o hartie sa isi scuipe semintele
- fac reclamatii (traiasca bucuresti@opc.ro etc)
- pt cei care parcheaza si inchid si accesul in scara blocului (la trotuare nu am pretentii), le ridic stergatoarele, poate o sa inteleaga ca tre sa incap si cu carutz

Multumesc pt sugestii, o sa lipesc si eu afishe in lift: va rugam, nu fumatzi.
Mi-a placut enorm si solutia cand vad batrana cu mana in posheta

Un alt lucru care mi s-a parut frumos din partea mea: strang hainele mici si le duce verisoara mea la tara la o familie care nu are.

Aveti alte mici sugestii?

edit: agresivitatea nu e raspuns la greseala altora.

Mergi la inceput