Mamici si burtici din BAIA MARE (22)
Raspunsuri - Pagina 14
anca81 spune:
Ilinca, sper sa fii bine cu tensiunea, si eu am avut-o mare in ultimele luni de sarcina, mi-o monitorizam permanent, aveam un tensiometru electronic.
Ce spun eu sa cumperi inainte:
-patut, saltea, paturica & lenjerie
-masa de infasat - super utila, o recomand
-cadita
-cateva randuri de hainute pentru bebe si neaparat manusele pentru ca are unghiutele lungi si se zgarie pe fata; daca ai curaj, poti sa le si tai, eu n-am avut
. Sfat: body-urile si salopetele cu labute sunt cele mai indicate. Nu te arunca la jeansi si alte minunatii, sunt superbe dar nu le vei folosi in primele luni si ii vor ramane mici.
-scutece New Born
-chestii pentru igiena bebelusului: servetele umede, samponel pentru spalat, buretel, crema/ulei corp (se descuameaza groaznic in prima saptamana) etc. Nu e recomandata baita generala pana ii cade bontul ombilical dar poti sa-l speli pe portiuni si mai ales la fundulet
-prosopele pentru bebe, 2 sunt suficiente la inceput
-pompa pentru san - sfatul meu este sa nu o cumperi inainte, poate nu vei avea nevoie si ramai cu ea, nu sunt ieftine. Gaseste modelul pe care il doresti, ocheste farmacia sau magazinul unde se gaseste si intruieste-ti sotul, daca ai nevoie in maternitate sau dupa ce ajungi acasa, il trimiti sa o cumpere. Tampoane de san mie mi-au folosit, poti sa-ti iei o cutie, nu sunt o avere.
-Garmastan sau Bioclin Multi Mam Balm - super util si e bine sa te dai de pe acum
-de asemenea, gasesc utila inca de la inceput scoica de masina, pentru scos bebele din spital. Nu trebuie tinut insa mult in ea.
Cam astea imi vin in minte acum... restul poti sa le cumperi si dupa.
Mamica fericita de
Carla Alexandra (13.08.2008) 
Piti mic se face mare
anca81 spune:
Noi azi nu
, trebuie sa merg la birou. Vine soacra mea sa stea cu Carla 
Plimbare placuta.
Mamica fericita de
Piti mic se face mare
Malinka spune:

pentru sarbatoritii nostri dragi, Stefi si Dragos... sa cresteti mari, frumosi si sanatosi...
Ilinca_M. spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri! Patutul e comandat deja de pe net (ca al Malinkai, dar cu roz
) dar le-am scris sa-l trimita dupa 15 martie, sa termin de zugravit camera. Copilasii mei (elevii mei de-a XII a la care le-am fost diriginta
) mi-au facut cadou la despartire un carusel muzical (nu l-am scos inca din cutie sa vad cum functioneaza) si un set de hainute inclusiv cu manushele...Si alte clase mi-au facut cadou body-uri, botosei...chiar nu ma asteptam (adica lasand modestia la o parte, stiam io ca ma iubesc elevii, dar nu mi-a trecut prin cap ca vor face asa gesturi, ei sunt primii care mi-au dat cadouri...). Asa...deci hainutze micutze am...saltea imi vinde o prietena una noua, copilul ei n-a dormit in patutz pana la urma...Intr-adevar ca lenjerie inca n-am...ce lenjerii faine cosea maica-mea pe vremuri, inainte sa se imbolnaveasca!
O sa cumpar, ce sa fac? Prosoape cred ca am de 5 ani, atunci mi-a facut maica-mea "zestre" tot sperand ca i-oi face un nepot, is mari, pufoase, cu desene animate, nefolosite...tre sa le spal doar. Trebuie sa spal si toate hainutzele, nu? (apropo de hainutze, la Outlet-ul din oras au inceput sa primeasca marfa pt. copii, de la Zara baby's...eu nu m-am rabdat si am luat 2 rochitze, desi sunt pentru "3-6 luni", asa-s de dulci de-mi vine sa le mananc!! 50 de lei ambele! Si de baietei erau multe hainute smechere, si pantofiori etc, sa dati si voi o raita daca vreti).
Caditza cu suport si saltelutza de infasat care se prinde de pat am comandat, azi trebuie sa apara curierul (cu marfa si pentru Carmen si Flavia;). In rest de igiena inca n-am luat nimic, doar pentru mine Garmastan (cu ceva emotii, ca n-am gasit si cica nu se mai gaseste, dar pana la urma au comandat farmacistele si a venit).
La Euromedica nasc, trebuie sa rascolesc postari mai vechi sa vad ce mi-a zis Mihor ca a dus cu ea, ca nu mi-a trecut prin cap sa-mi notez!
34
Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
ancaurn spune:
Tocmai m-a sunat Irlandeza. Ne asteapta in parc la Mara. E cu un pltonas verde parca, e roscata, cu un carucior negru cu portocaliu si cu tatal ei. Daca ajungeti careva inaintea mea, agatati-o. 
clauco spune:

STEFI si DRAGOS

Of, eu nu pot sa vin ca am conducere de la 13.30. Of
No, salutati-o pe Irlandeza si din partea mea si sper sa mai iasa intr-o zi sa o vad si eu.
anca81 spune:
Ilinca, unde e outlet-ul din BM? Cumva in apropiere de strada Scolii, vis-a-vis de fosta Magnolia? Te-ai "aprovizionat" cu de toate, bebelina poate sa vina linistita, la termen bineinteles 

Stefania & Dragos 

Mamica fericita de
Piti mic se face mare
Ilinca_M. spune:
Eu nici nu-mi dau seama cum e vremea afara, n-am iesit, tre sa astept curierul de la my kids...si pe Manole l-am plasat pentru plimbare la "bona" (unchiu'meu
); chiar, e placut afara?
Da, Anca, acolo e outlet-ul, appx. vis-a-vis de Magnolia, eu sunt f. incantata ca primesc de-acum hainutze de copilasi, numai ca tare repede trec, ca trimit mail-uri cand primesc marfa (ceea ce e foarte bine, de altfel:D). Eu sa va zic drept majoritatea hainelor de "gravida" (ca practic sunt haine normale) de acolo mi le-am luat: jersee tricotate largutze, poncho-uri de lana, fuste grosutze cu elastic in talie...si toate de la Mango sau Zara si mult mai ieftine decat ce gasesti in magazinele de gravide (unde-s si urate, sa zic drept!
)
Sa nu uit in febra pregatirilor sa iau...scutece!! (as fi in stare:))). Eu de-astea pentru copii gen "unsori", "creme", nu prea am de gand sa-i iau, nu prea am incredere. M-am gandit ca dupa baitza sa o ung cu ulei de masline. Ca la mine tare bun a fost in sarcina, mi-am simit pielea hranita si (deocamdata!!) n-am nici macar o vergetura.
34
Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M