Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (31)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Doamne Ajuta!

Urmariti acest filmulet facut spre slava Domnului, a Maicutei Sale si a Sfantului Nectarie! Textul de mai jos a fost copiat de la link.

http://www.filmscurt.ro/detail/56/in-umbra-sfantului-nectarie.html

Corul de copii, care apare in acest film, poarta numele "Sfantul Nectarie", fiind un cor apreciat in tara dar si in turneele intreprinse in ultimul timp in strainatate, dirijat si condus de parintele Vasile Dabija, paroh al Bisericii Sfintii Voievozi, din satul Ghimicesti, comuna Fitionesti, jud. Vrancea. Toaca Manastirea Putna.
* ... Printre minunile acestui film, la care s-a cunoscut din plin ajutorul Sfantului Nectarie, se afla si o "aratare minunata", evidentiata pe cadrele respective. inregistrarea video (nu foto) apartine unui copil din Focsani care, aflat in pelerinaj cu grupul condus de pr. Vasile Dabija, si-a dorit atat de tare sa-l vada pe Sfantul Nectarie, incat pe caseta video (desi au filmat si altii simultan), la sosirea in tara, s-a putut vedea clar parte din chipul Sfantului, ca reflexie a raclei cu Sfintele Moaste, sau mai degraba ca un abur luand chipul Sfantului. Cadrul a fost cuprins in film, atat cat s-a putut de bine, cu semnul de atentionare alaturi, pentru a atrage atentia celui ce vizioneaza pelicula.

* ... La un moment dat, in timpul realizarii filmului, ramasesera doua icoane ale Sfantului Nectarie, neintroduse, numarul cadrelor video fiind cumva inegal repartizat pe sunet si rugaciune. Hotarasem sa intru, nevoit fiind, peste icoana imediat urmatoare, a Maicii Domnului, pentru a cuprinde cele 2 imagini ramase, insa, in momentul in care doream sa introduc icoanele (dand click pe ele), se reseta programul (desi instalat profesionist). Aceasta s-a repetat ... de fiecare data cand m-am ambitionat sa incerc; am renuntat si am incercat asezarea icoanei Maicii Domnului in acea pozitie de cadru (fiind normal de altfel, deoarece incepea partea din rugaciune inchinata Maicii Domnului - acolo unde 5 icoane au fost asezate impreuna pe cadru). Parintele Dabija, care ne-a ajutat mult sa prelucram cat mai bine sunetul corului, prin suprapunerea unui ison corespunzator tranzitiei, mi-a spus imediat, referitor la aceasta intamplare: "Minunat... cata smereneie la Sfantul Nectarie! vrea sa stea in spatele Maicii Domnului, nu se cadea sa ocupe cadrele rezervate Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu." Astfel, icoanele Sfantului exista in film, insa nu le puteti vedea, fiind in spatele Icoanelor Maicii Domnului. Acolo a gasit Sfantul de cuviinta sa se afle, mai ales ca, vrand sa le sterg, programul se reseta din nou. Nu s-a mai intamplat nici inainte si nici dupa.

*... "Comuniunea dintre lumea vazuta si cea nevazuta e foarte reala, insa noi trebuie sa dezlipim puchinii de pe ochii sufletului, pentru a intra in dialog cu cei care ne pot ajuta sa ne fie mai usor drumul spre mantuire, adica SFINTII."
Filmul, s-a dorit a fi un inceput si o idee care ma preocupa de mult timp: cuprinderea rugaciunii in film. Stim ca filmul este, in ultimul timp, cea mai lesne cale de a primi informatia, pentru un tanar si nu numai. Daca aceasta incercare a reusit, Dumnezeu doar stie, Caruia ii multumesc... La ora actuala filmul cuprinde cea mai mare baza de date, cuprinzand fotografii din viata Sfantului, pentru care am muncit extrem de mult, multe dintre ele fiind prezentate in premiera. Pentru rugaciunile Sfantului Nectarie, Dumnezeu sa ierte greselile si sa ne ajute tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Minunea Sfantului Nectarie

http://catedralamantuiriineamului.over-blog.com/article-23534286.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

anadomnica la biserica Sfantul Nectarie din Alexandru slujba Sfantului Maslu incepe luni seara la ora 18, miercuri noaptea la ora 23 si vineri dimineata la ora 9. iar Sfanta Liturghie zilnic la ora 7. la Sfantul Maslu vin de obicei cate 5 preoti, dar avem zile cand vin si cate 9. miercuri noaptea insa sunt de obicei 2 pt ca e greu si pt preoti sa se nevoiasca si fac slujba de noapte prin rotatie. ce ma impresioneaza la slujba de noapte e ca vad mereu aceleasi fete si ma cutremur cand vad biserica plina de oameni ce isi pun nadejdea in DD si sfintii Lui. traim vremuri grele dar cu toate acestea oamenii Il cauta...vin, cer, multumesc, dar ne mobilizam mai greu cand trebuie sa luam atitudine in fata celor ce ne asupresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oclib spune:

Felicitari Anadomnica!

Sa ai o sarcina usoara iar Dumnezeu si toti sfintii la care te-ai rugat atat de mult sa te vegheze pe toata perioada sarcinii!
Sunt sigura ca si bunica - Dumnezeu sa o odihneasca in lacasurile sale -a pus o vorba buna pentru un stranepotel sau o stranepotica !

Mi s-a zis atunci cand eram si eu gravidutza si ma plangeam de zor ce greu este: DA! Normal ca este greu! Esti o fabrica de viata cu Dumnezeu impreuna-lucratoare. Nu faci lucruri uzuale... faci o VIATA, asadar...toate preocuparile sufletesti, nelinistile si nasterea sunt mai dificile tocmai pentru ca sarcina ta nu este tocmai usoara. Sarcina ta este sa aduci pe lume un prunc, o suflare de viata. Si atunci vei fi in!

Mergi la inceput

pentru fetele din Iasi vreau sa fac un anunt: duminica 8 martie 2009, la ora 16 la Biserica Sf. Nectarie din Alexandru se va tine conferinta duhovniceasca "Tinerii si preocuparile lor". am invitat preoti si medici de la maternitatile din oras,iar tema principala va fi legata de avort si contraceptie. poate careva dintre voi va dori sa iasa la plimbare duminica dupa-amiaza...conferinta va fi precedata de paraclisul Maicii Domnului. poopici la toate si week-end placut!

Mergi la inceput

maria08 astept sa imi scrii

analuci sa dea DD sa duci sarcina cu usurinta si sa invredniceasca Maicuta Domnului cu un bebe sanatos ce va va aduce numai bucurii si zambete.

Mergi la inceput

fetelor help...ce trebuie sa fac sa asctivez pm? eu sunt bobocel aici si nu ma luminez singura
f f interesant filmletul In umbra Sfantului Nectarie. multumim de postare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

of doamne de ce nu sunt si eu din iasi, ca tare as fi vrut sa merg si eu dum la sf meu drag , nu am fost niciodata la aceea biserica, desi am auzit de biserica aceasta, dar nu am fost si imi pare atat de rau, ptr acolo a slujit pana nu demult un preot tare bun PARINTELE NACLAD, fostul preot de la SLOBOZIA din jud Neamt, preotul bunicii mele, care saraca a murit anul trecut....dar iam zis sotului meu ca at cand vom merge la iasi nu voi mai pleca fara sa merg al biserica sf meu drag si bun...

am vazut filmul cu sf nectarie, film realizat de acei copiii, fetelor simteam ca am dat timpul ianpoi si eram la sf in eghina...E MARE MINUNE CA AM AJUNS SI NOI ANUL TRECUT ACOLO LA EL IN EGHINA....repet e o minune ptr noi ca am fost atat de aproape de sf, de locul unde a trait si a murit...daca aveti ocazia si posibilitatea sa va duceti in eghina...

repet...ca de cand lam cunoscut pe sfantul Nectarie, viata mea sa schimbat, eu mam schimbat in gandire, sincer acest sfant ma ajutat sa fiu mai buna, mai rabdatoare, mai credincioasa, si toate acestea se intampla de un an de zile....mereu ii multumesc sfantului ca a aparut in viata mea si in fam mea, ne ocroteste mereu

cat despre mine eu acum imi iau temeperatura in fiecare dimineata si am un grafic dat de o dct unde imi trec datele, sa pot vedea si eu cand ovulez..ptr sunt derutata decand am avut acea deraglare....voi face acest lucru tot postul, caci pana dupa pasti nu vreau sa aud de doctori...

doctorul meu va fi Dzeu si sf meu drag Nectarie

bebe va fi cand va vrea Dzeu si maicuta domnului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanka80

fetelor help...ce trebuie sa fac sa asctivez pm? eu sunt bobocel aici si nu ma luminez singura
f f interesant filmletul In umbra Sfantului Nectarie. multumim de postare

vezi in stanga sus, dai clic pe MESAJE PRIVATE-OPTIUNI-bifezi casuta de la acctiveaza mesaje private, si ar trebui sa mearga.

asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM

amintirea cea mai draga mie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

a, si am uitat sa iti spun bun venit la rugaciune.

asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM

amintirea cea mai draga mie

Mergi la inceput