DIVERSIFICAREA (7)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Musette79

Mersi mult de raspunsuri!

Cu Nidoflor i-am dat la socrii acasa, la sfatul mamei sotului meu, i-a trecut atunci, am dat o singura data.

Azi dimineata i-am dat 2 lingurite de branza calcica facuta in casa (cu lapte Cedra Napolact, 3,5% grasime)...si parca si mai tare se vede iritatia, vad maine cum se comporta. Cineva mi-a mai zis de un unguent de la Schering, Advantan...ma duc acuma la farmacie si intreb si de ce mi-ai zis, Elena.

Orezul cu roscoave se prepara cu apa, nu contine lapte praf, de aia l-am si okit. Acuma o sa cumpar o cutie si dupa ce ma lamuresc cu branza cum stam, ii dau si orezuc

Sanatate si pupici!

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Parerea mea este sa nu-i dai cu Advantan fara avizul medicului. Din cate stiu contine cortizon care mai mult rau face. Trece eczema cand il dai, iar dupa intreruperea lui reapare. Si are nenumarate efecte adverse, citeste mai mult despre el, vezi si topicul despre dermatita atopica.
Si Ducu are o asemenea pata pe obraz, eu ii dau cu ulei de masline pe ea. Initial i-am dat cu Trixera (de la Avene, pe baza de apa termala, fara cortizon, da' tot chimicale), prescris de dermatolog, mai mult se inrosea asa ca am renuntat.
Sanatate multa piticului.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui velenamaria

luminita..imi plac tare mult numele copiilor tai. si al meu e Eduard Mihai.

merci mult!

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

Danicris, ai dreptate cu Advantanul...i-am citit prospectul pe net si m-am ingrozit, clar nu-i dau de capul meu. Elema mai zicea de Cutaden, ala e mai inofensiv, si Nidoflorul e ok (le-am citit prospectele), dar inca nu-i dau cu nimic, mai astept 2-3 zile, poate facem o plimbare la doctorita sau o sun si intreb cu ce sa dau.
Intre timp i-am dat cu Mustela Stelatria (am ceva pliculet primit mostra, pt piele iritata, n-am vazut progrese, nici rau nu face)

Danicris, i-am luat orez cu roscove, sa vad peste cateva zile cum ii place (azi i-am dat pt prima branza calcica, asa ca mai stau 2-3 zile cu cerealele). Humana cu mar zici? Azi la farmacie am stat 10 minute si n-am stiut ce sa aleg, m-am uitat la Milupa, 7 cereale dar parca se preparau cu lapte (nu contineau ele, dar se preparau cu lapte, poate merge si cu suc de fructe...am zis ca mai studiez problema). Mi-am luat roscovele si am plecat.

Multumesc de raspunsuri, sunteti tare de treaba!

Noapte buna

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Musette79

Danicris, ai dreptate cu Advantanul...i-am citit prospectul pe net si m-am ingrozit, clar nu-i dau de capul meu. Elema mai zicea de Cutaden, ala e mai inofensiv, si Nidoflorul e ok (le-am citit prospectele), dar inca nu-i dau cu nimic, mai astept 2-3 zile, poate facem o plimbare la doctorita sau o sun si intreb cu ce sa dau.
Intre timp i-am dat cu Mustela Stelatria (am ceva pliculet primit mostra, pt piele iritata, n-am vazut progrese, nici rau nu face)

Danicris, i-am luat orez cu roscove, sa vad peste cateva zile cum ii place (azi i-am dat pt prima branza calcica, asa ca mai stau 2-3 zile cu cerealele). Humana cu mar zici? Azi la farmacie am stat 10 minute si n-am stiut ce sa aleg, m-am uitat la Milupa, 7 cereale dar parca se preparau cu lapte (nu contineau ele, dar se preparau cu lapte, poate merge si cu suc de fructe...am zis ca mai studiez problema). Mi-am luat roscovele si am plecat.

Multumesc de raspunsuri, sunteti tare de treaba!

Noapte buna

Musette,cerealele de la Humana sunt excelente...Catinca le adora si acum..in special pe cele cu maracuja si portocala...doar cele cu mar se prepara cu apa, restul au lapte inclus...dar nu este absolut nici o problema sa dati bebeilor chiar daca sunt alaptati natural sau cu formula de alt gen....
Pupici

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Musette, si noi votam cu cerealele Humana. Sunt vreo trei -patru sortimente care se fac cu apa. Cred ca au si lapte inclus dar fetita mea, desi e alaptata le-a acceptat foarte usor.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Buna!
Si bebelului meu i-au aparut niste pete, mari rosi, pe ambii obraji si pe varful nasului(ca si cum ar fi fost ft cald in camera, desi nu era). Nu stiu exact de la ce e, dar in ziua aceea ii dadusem pt prima data ardei. Am mai avut niste ipoteze cu soarele si vantul, ca statuse si pe afara destul de mult. Oricum, nu i-am mai dat ardei si o sa il reintroduc dupa ceva timp. O sa vad cum merge....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui octopusu

Buna!
Si bebelului meu i-au aparut niste pete, mari rosi, pe ambii obraji si pe varful nasului(ca si cum ar fi fost ft cald in camera, desi nu era). Nu stiu exact de la ce e, dar in ziua aceea ii dadusem pt prima data ardei. Am mai avut niste ipoteze cu soarele si vantul, ca statuse si pe afara destul de mult. Oricum, nu i-am mai dat ardei si o sa il reintroduc dupa ceva timp. O sa vad cum merge....

pe corp a aparut ceva? daca era reactie alergica la ardei trebuia sa mai apara pe undeva...in plus trebuia sa dureze ceva...macar cateva zile...eu zic ca de la vremea de afara, mai ales de la vant...si Catinca mai face...

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Si noua ne-a reaparut ieri pata rosie pe obraz de care ziceam, si mi-a picat fisa ca de 3 zile i-am fiert in legume si ardei pt gust. Azi l-am scos, si dovleacul (doara iritatia o avem de mult si ardeiul l-am introdus numai acuma)...mai studiem. Eu inclin sa cred ca nu-i de la mancare, pt ca iritatia o are de 2-3 saptamani, deja manca legume, dovleacul, broccoli si carnea de pui, marul si para le-am introdus dupa. Se mai estompeaza, dar nu dispare de tot.

Am zis ca o sa studiez topicul cu dermatita aia... Bine ca mi-ati zis de Humana, si ca nu-i bai daca ii dau cereale care contin si lapte, oricum acuma la inceput am vrut ceva fara, sa vad daca ii plac roscovele lui Nestle.

Va pup si o zi faina (aici la Cluj vremea e superba, am stat 2h afara)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Buna fetelor,

Mi-am bagat nitel nasul in topicul vostru si am zis sa imi dau si eu cu parerea.

Inainte de toate trebuie sa stiti ca piticul meu a avut dermatita atopica, care s-a declansat dupa ce a implinit 2 luni. A fost destul de urata, si pe deasupra combinata cu cruste pe pielea capului. Asta ca sa stiti din ce punct de vedere vorbesc.

Am vazut ca discutati de cereale. Eu am facut asa: la inceput i-am dat cereale fara gluten. Gluten a primit cam dupa ce a implinit 8 luni. Cerealele cu care am inceput au fost Milupa 3 cereale orez, porumb si tapioca (acestea fiind de altfel si singurele cereale fara gluten) pe care i le faceam cu lapte.
Nestle Orez cu roscove i-am dat si chiar i-au placut. Atentie insa la ele - sunt recomandate si copiilor cu scaune diareice. Deci daca aveti un copil mai "tare" la burtica, aveti grija sa nu se constipe.
Dupa ce i-am introdus cerealele cu gluten, i-am dat si eu de la Humana. Taaaaaare mult i-au placut. Eu insa ii luam numai din acelea fara lapte inclus (sunt vreo doua sortimente) si asta pentru ca piticul meu a mancat lapte formula HA (de pe la 2 luni, pana dupa 1 an).

Legat de fructe si legume - in conditiile in care dupa cum va spuneam piciul a avut dermatita atopica, eu am inceput diversificarea cu fructe si legume galbene si verzi. Pe cele rosii si de alte culori, le-am introdus mai tarziu. De asemenea am evitat sa ii dau influorescente, adica conopida, broccoli, musetel etc.

Cam atat deocamdata

Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Alinuta, multumesc de raspuns!

Acuma m-am uitat iar la pata ei, s-a retras un pic, macar nu mai e rosie, desi e acolo si e aspra. I-am scos din meniu ardeiul si dovleacul, care oricum le-am introdus dupa ce i-o aparut aspreala aia, poate totusi scapam.

I-am dat cateva lingurite de orez cu roscove, is fara gluten, fara lapte inclus, simple. Uau ce i-or placut! Iupiiii.

O sa trec pe Humana (cu mar) daca le laudati atat, sa fie fara gluten deocamdata. Oricum avem deja 7 luni, la 1 aprilie facem 8 luni si deja suntem mari.

Ma tot gandesc de la ce poate fi dermatita aia... se poate de la gelul de dus, Nivea? Samponel am avut ceva mousse de la Mustela, scump, dar m-a si tinut 7 luni si acuma e pe terminate. Am vazut de la Klorane, ceva gel de par si corp, la vreo 50 lei sticla mare de 500ml. Dar sa nu divaghez offtopic, citesc despre dermatita atopica si revin!

Sanatate si pupici, la mamici si la pitici!!

Mergi la inceput