DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
velenamaria spune:
referitor la kiwi! stie cineva..pot da fructul tot la un an si 5 luni? adica cu samburi?
Edi al meu bea si lapte cumparat la cutie, firma nu conteaza...el il fierb inainte de a-l da...oare chiar e nevoie? daca e pasteurizat nu e suficient? voi cum procedati?
Musette...eu am fost cu edi la dermatologie ptr pata lui..si am fost tare dezamagita. am inteles ca oricum dermatitele astea nu se prea trateaza..apar dispar si tot asa. momentan caut un dermatolog bun sa ma clarifice cu cateva chestii..mai ales ca i-au aparut si niste bubite pe corp care nu mai trec. doctorul a spus ca e de la detergent..apoi nu stiu.
am vazut poze..tare dulcica fetita voastra.si am auzit ca e si tare cumintica. ce repede a trecut timpul..nu-mi vine sa cred ca avem copilasi asa mari.
o zi buna tuturor
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_72/ella_72.jpg)
ella_72 spune:
Pentru toate mamicile !
Ce putem sa mai papam si noi la 6 luni ? Acum mancam supica de legume + carnita de pui , mar cu biscuiti si mandarine , banane cu branzica....
O idee ...ceva ? Multumesc frumos !
Ella . mami de Tudor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
velenamaria, eu ii dau kiwi de la 8 luni, si nu i-am scos samburii...e p-ncercate pana la urma,ca si capsunile...da-i o bucatica si asteapta sa vezi cum tolereaza.
ella_72 parerea mea e ca ii dai suficiente, ptr 6 luni...de cand va diversificat?...nu are rost sa te grabesti, sa-i dai de toate intr-un timp foarte scurt..eventual iaurt..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ella_72 spune:
Luny multumesc pentru raspuns !
Am inceput diversificarea la 4 luni , fiind alimentat artificial.
Iaurt i-am dat acum 2 zile , 2 lingurite.I-am dat iaurt BIO , se gasesc la supermarketuri.Iaurt simplu....
Si carnita de care sa-i mai dau ? De vaca sau de vitel ? Care e mai buna ?
Ella , mami de Tudor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
carne de vaca, cica e mai sanatoasa decat cea de vitel,(care contine mai multe toxine, nu mai stiu exact explicatia) cu toate ca fierbi la ea de-ti sar ochii..sa ai grija sa o mixezi bine ca e si atoasa tare...daca nu are dinti deloc, mai bine ramai o perioada doar la pui..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Alinutzaa spune:
Salutare
Ella sunt total de acord cu luny. Ii dai deja suficient de multe la varsta asta. Piciul meu a fost pe alimentatie mixta, san si formula (mai mult formula decat san) pana pe la 3 luni, dupa care a ramas numai pe formula. Am inceput diversificarea la 5 luni si jumatate, astfel incat la 6 luni abia daca manca niste legume. Nu te grabi, ai rabdare. Are la dispozitie o viata intreaga sa manance de toate.
Velenmaria eu i-am dat kiwi fara samburi de cateva ori pe la un 1 si cateva luni, dupa aceea mi-am facut curaj si i-am dat si cu samburi. Nu a avut nici o reactie alergica. Acum insa nu ii mai place kiwi.
Poti sa ii dai, zic eu, si cu samburi, dar nu foarte mult si preferabil dimineata (in caz ca iti face o reactie alergica macar sa fie pe timpul zilei, nu noaptea - asta fiind de altfel si una din regulile diversificarii)
Legat de carnea de vaca sau de vitel, cica e mai sanatoasa carnea de vaca, pentru ca cea de vitel are mai mult colagen (sper ca am retinut bine si nu va zic prostii pe aici). E mai tare, fierbi la ea mai mult, dar se pare ca e mai ok pentru copilasi.
Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)
Un pici pe nume Tudor
Danicris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutzaa Buna fetelor, Mi-am bagat nitel nasul in topicul vostru si am zis sa imi dau si eu cu parerea. Inainte de toate trebuie sa stiti ca piticul meu a avut dermatita atopica, care s-a declansat dupa ce a implinit 2 luni. A fost destul de urata, si pe deasupra combinata cu cruste pe pielea capului. Asta ca sa stiti din ce punct de vedere vorbesc. Am vazut ca discutati de cereale. Eu am facut asa: la inceput i-am dat cereale fara gluten. Gluten a primit cam dupa ce a implinit 8 luni. Cerealele cu care am inceput au fost Milupa 3 cereale orez, porumb si tapioca (acestea fiind de altfel si singurele cereale fara gluten) pe care i le faceam cu lapte. Nestle Orez cu roscove i-am dat si chiar i-au placut. Atentie insa la ele - sunt recomandate si copiilor cu scaune diareice. Deci daca aveti un copil mai "tare" la burtica, aveti grija sa nu se constipe. Dupa ce i-am introdus cerealele cu gluten, i-am dat si eu de la Humana. Taaaaaare mult i-au placut. Eu insa ii luam numai din acelea fara lapte inclus (sunt vreo doua sortimente) si asta pentru ca piticul meu a mancat lapte formula HA (de pe la 2 luni, pana dupa 1 an). Legat de fructe si legume - in conditiile in care dupa cum va spuneam piciul a avut dermatita atopica, eu am inceput diversificarea cu fructe si legume galbene si verzi. Pe cele rosii si de alte culori, le-am introdus mai tarziu. De asemenea am evitat sa ii dau influorescente, adica conopida, broccoli, musetel etc. Cam atat deocamdata Alina, mamica de Tudor (05.08.2007) Un pici pe nume Tudor |
Alinutzaa, de mare folos informatiile de la tine privind alimentatia copiilor cu dermatita. Multumim frumos.
Musette, noua dermatologul ne-a recomandat cosmetice Mustela si ii merge foarte bine cu ele. In cadita ii pun preventiv cate un capacel de ulei de dus Eucerin. Ne-a ajutat, nu i-au iesit pete pe corp pana acu'. Aaa, dupa baie nu se sterge, doar se tamponeaza usor cu prosopul.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
Alinutzaa spune:
Buna seara fetelor,
O sa fiu total off-topic acum, si imi cer scuze anticipat
Ca tot a venit vorba de creme pentru dermatita atopica, haideti sa va spun experienta mea, poate va ajuta cu ceva. Eu din start am spus nu corticosteroizilor (Elocom, Locoid, Advantan, etc) si lui Elidel (am avut reteta de la dermatolog pe care nu am folosit-o niciodata). Am incercat prima data cu Mustela Stelatopia care doar a mai calmat petele. Nu am terminat tubul de crema si am trecut apoi pe Avene Trixera care a dus la disparitia unei mari parti din pete. Ii ramasese totusi o pata pe frunte de pe care efectiv se cojea pielea, cateva pete pe corp, zona axilelor si zona din spatele genunchilor (in aceste zone pielea era rosie rosie rosie si avea aspect de rana umeda, fara sa fie totusi umed). Nici tubul de Trixera nu l-am terminat (restul de crema am folosit-o eu ca si crema de maini si tare buna a fost) si am trecut pe A-Derma Exomega gel de dus si crema cu care i-au disparut toate petele si cu care am ramas prieteni nedespartiti pana in ziua de azi. Am incercat la un moment dat sa intrerup aplicarea lor si sa il dau cu crema normala si i-au aparut imediat cateva pete uscate pe picioruse.
In concluzie sfatul meu este: daca vedeti ca nu aveti rezultate cu o crema, schimbati-o. Inseamna ca nu se potriveste copilului. Asta nu inseamna ca Mustela sau Trixera nu sunt creme bune. Sunt foarte bune. Doar ca nu s-au potrivit perfect piciului meu.
Si atat. V-as povesti pana maine de dermatita atopica dar nu e cazul aici. Daca pe aceasta tema va pot fi de folos cu vreun sfat, dati-mi PM. Acest topic este dedicat totusi unui subiect cu totul diferit.
Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)
Un pici pe nume Tudor
oanamada spune:
Ella, daca ai inceput diversificarea la 4 luni (ca si mine!), ii poti da spanac, piure de cartofi cu carnita (noi am bagat si ficatelul devreme desi este controversata treaba ni s-a spus ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile!). Carne de vaca nu vitel: vitelul nefiind dezvoltat complet acumuleaza cantitate mai mare de toxine decat vaca la care acestea sunt eliminate rapid din organism. Personal, nu am avut mare succes cu vaca...Catinca mea nu o agreaza si o mananca cu noduri, indiferent cat as tine-o la oala de presiune....Eu la 6 luni ii dadeam deja iaurt Tnuva (am incercat si napolact, dar fiind prea apos il respingea!). Tot atunci am inceput sa-i dau supa cu perisoare de pui, supa cu galuste de gris, galbenus de ou, pui cu sos alb (facut din smantana sau iaurt si un varf de lingurita de faina), pui cu sos rosu (rosii proaspete bagate la blender). Practic, mare lucru in plus nu-i introduci, dar incepi sa-i variezi metodele de preparare...sa-i mai schimbi consistentele si gustul.
Dupa parerea mea, odata ce ai inceput diversificare mai devreme, nu trebuie obligatoriu sa-i bagi multe lucruri noi, dar trebuie sa variezi modul de preparare (pe principiul "tu nu te-ai satura sa mananci numai piure de legume?")...cu cat varietatea este mai mare cu atat va avea impresia ca mananca mereu ceva nou si isi va dezvolta gusturile...
Velenamaria, eu nu-i dau Catincai nici acum kiwi....isi ia vitaminele dintr-o multitudine de alte fructe si nu vreau sa risc pentru moment...finul socrilor mei a ajuns la spital umflat tot de la un sfert de kiwi si avea un an si 8 luni....stiu ca depinde de la copil la copil si ca fiecare reactioneaza altfel, dar sincer, mie mi-a fost frica...mananca mere, banane, struguri, mandarine, portocale, piersici, i-am dat si pepene, prune, pere...chiar are de unde sa-si ia vitaminele...eu una cred ca mai pot astepta....
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
ella_72 spune:
va multumesc mult de tot !
Galbenus de ou si ficatel inca nu i-am dat si parca as mai astepta...
Oanamada ai dreptate cu modul de preparare variat.Tocmai de aceea va si intreb pe voi ca aveti copii mai mari si evident, experienta mai multa.Si mai ales ca nici fructe de sezon nu sunt prea multe in perioada asta.I-am cumparat si piersici dar nu i-au placut , tocmai pentru ca nu sunt cele al noastre , romanesti , cu gust.
Ella , mami de Tudor