DIVERSIFICAREA (7)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

VELENA - nu stiu ce sa zic de soia, nu consum din cea uscata, de post mai mananc pateuri vegetale, dar pt copil nu am incercat. eu iau rasol slab pt ciorbite, in rest vrabioara...de manzat; la perisoare poti pune si morcov ras, ceapa, patrunjel, orez si ou;

MUSETTE - spaNAC dupa 6 luni e ok; nereincalzit; avocado, la noi nu merge cu nimic; peste, dr mea mi-a rec dupa 8 luni, i-am dat la 9 luni, a papat pastrav, salau, cega si am ramas pe pangasius;

BIANCA - eu i-am dat cereale in biberon de la 4 luni si 10 zile, la inceput dimineata, apoi si seara; incepand cu o masura, iar le la 10 luni am inceput sa ii dau seara 3-4 masuri la 200-300 de lapte, iar dimi doar 1-2 masuri, dar nu mereu; fata mea la 1 an a renuntat la bibe si bea laptele cu cereale din cana cu pai sau din cana pur si simplu; dimineata cerealele asigura energie si un tranzit bun pt copiii constipati, iar pt seara sunt cereale speciale, pt linistire si satietate. suc ii poti da, mar , morcov, evita, insa portocalele...

OANA - diversificarea se incepe cu cereale la un copil constipat sau slabut, sau cu un stomacel sensibil.

OCTOPUSU - carnea fierbe-o la inceput 10 min, arunca apa si in alta apa fiarta o pui, si asta o poti da la bebe; asa e recomandat si pt adulti, ca se elimina toxinele; cantitate- pana in 8 luni, cat o lingurita plina de carne, dupa 8 luni, o lingura;

si dr mea ne-a recomandat urzicile, acum cat sunt!

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Bianca eu tot in biberon ii pun cerealele pentru ca i le dau doar seara si nici vorba de lingurita e prea somnoroasa mai mult se enerveaza. Asa ca ii pun 3 masuri in biberon si i le dau cu tetina cu flux variabil doar asa le mananca.
Am inceput sa-i dau cereale aproape de 6 luni.
Am o prietena care locuieste in Canada si acolo diversificarea se incepe cu cereale la noi cu piureul de legume. E alegerea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

biancabia, ai citit bine, poti astepta cu diversificare macar pana la 5 luni, mai ales daca bebe a luat ok in greutate, indiferent ca e alaptat sau pe formula.
Oana, pai eu nu combateam faptul ca privezi copilul de vitamine,sau ca e musai sa-i dai, ci doar simplul fapt ca nurtitionistii si dr nu spun ca ar fi greu de digerat, ba chiar invers,vezi partea bolduita,si nici despre alergii nu am gasit nimic, si chiar am cautat...in rest, tine de optiunea fiecarei mamici cand si daca ii da sau nu, la fel si mitul cu kiwi si capsunile, e pe-ncercatelea,nu incerc sa te conving sa-i dai Catincai..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellis

VELENA - nu stiu ce sa zic de soia, nu consum din cea uscata, de post mai mananc pateuri vegetale, dar pt copil nu am incercat. eu iau rasol slab pt ciorbite, in rest vrabioara...de manzat; la perisoare poti pune si morcov ras, ceapa, patrunjel, orez si ou;

OANA - diversificarea se incepe cu cereale la un copil constipat sau slabut, sau cu un stomacel sensibil.

MAMI IN BUCATARIE

Ellis, de acord cu tine cu chestia cu inceputul cu cerealele, dar ea nu a zis ca bebe are avea vreo problema...

Apropo de carne de vita- Nu se da manzat la copil pana intr-un an...de altfel, subiectul l-am dezbatut toate acum cateva capitole si mai toate fetele stiau ca si mine: manzatul este mult mai toxic decat vita...

Luny, ai si tu dreptatea ta...vezi bine...cate capete, atatea pareri...cu kiwi, nu stiu daca am mai povestit...sunt stresata din cauza finului socrilor care era sa moara de la o feliuta de kiwi la un an si cateva luni...a facut o reactie alergica groaznica...s-a umflat tot, a facut febra mare etc...au tras mult dupa aia...
De urzici nu-mi este asa frica cum imi este de kiwi si capsuni...
uite, de exemplu eu i-am dat cirese la 6-7 luni....nici macar nu mi-a trecut prin cap ca ar putea fi ceva in neregula cu ele ...si pediatrul imi spunea la vreo doua luni dupa...acum poti sa-i dai si cirese...mai mult ca sigur, marea majoritate a pediatrilor se ghideaza si dupa cazuri si reactii pe care le-au avut in timp ...pe experianta acumulata in ceea ce priveste astfel de reactii...nu numai pe litera cartii...

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

asa e Oana..eu nu-s asa panicoasa poate si ptr ca nu stiu cazuri in jurul meu si nici antecedente in familie nu sunt...plus ca m-a ghidat instinctul...nu mai zice de cirese, ca nu mai am rabdare!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Citat:

MAMI IN BUCATARIE

Ellis, de acord cu tine cu chestia cu inceputul cu cerealele, dar ea nu a zis ca bebe are avea vreo problema...

Apropo de carne de vita- Nu se da manzat la copil pana intr-un an...de altfel, subiectul l-am dezbatut toate acum cateva capitole si mai toate fetele stiau ca si mine: manzatul este mult mai toxic decat vita...

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

OANA - nu vreau sa intram in polemici, ma documentez cand fac o optiune (atat pt mine, cat mai ales pt copilul meu); cu chestia cu manzatul nu sunt de acord nicicum , atat dr fetei, cat si fina mamei(matusa de fapt, avnd experienta in pediatrie de peste 25 de ani, dar indragostita de munca ei) mi-au recomandat manzatul; acesta este un animal ce are peste un an, iar toxinele cele mai multe le are vitelul; eu iau manzat, nu vita, nu vitel; de asemenea, nu e recomandat puiul, ci gaina, aici insa e o mica-mare diferenta, ca puiul pus pe piata de obicei mai mult de 4 luni nu are, timp in care e indopat cu concentrate sa se faca mare si frumos; eu am preferat pasarea de tzara, dar am scapat si pui...f important este ca prima apa de la fiert (in care se elimina toxine) sa fie aruncata!

MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

referitor la capsune...voi ati dat copiilor din astea de pe piata de acum? eu nu i-am dat decat 1-2 ori niste borcanele de la hipp din germania cu iaurt si capsune, parca, in rest, nu; le-as astepta pe ale noastre.

MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Citat:

referitor la capsune...voi ati dat copiilor din astea de pe piata de acum? eu nu i-am dat decat 1-2 ori niste borcanele de la hipp din germania cu iaurt si capsune, parca, in rest, nu; le-as astepta pe ale noastre.

MAMI IN BUCATARIE

si eu la fel, le astept p-ale nasei din curte!..nu i-am dat deloc pana acum, nici din borcanel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Ellis..este sigura treaba cu aruncatul apei de la prima fierbere a carnitei?chiar se elimina toxinele? eu sunt cam stresata in ceea ce priveste carnea de pui din comert..dar nu am de unde lua gaina de la tara.(decat foarte rar)

in ceea ce priveste capsunii..noi nu cumparam ptr ca nu au gust..asteptam sa apara la buni in gradina. dar papam gem de capsuni ( facut in casa) de 2-3 ori pe saptamana.

Oana..am facut praz cu orez..super bun.EDI a papat foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Ellis..vita , vitel..am inteles.. dar manzatul ce este?

Mergi la inceput