Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 93
Raspunsuri - Pagina 18
elly_me spune:
MIHAELA- bine ai venit
Sper sa nu stai mult si sa se intaple minunea cat mai curand.
Monitorizarile se fac la elias- de la intrarea pe la camera de garda- drept inainte pe un hol- prima usa pe stanga (scrie pe o placuta - ginecologie)- vor fi fete la usa (intrebi cine este ultima persoana- daca nu sunt - astepti acolo)
Poti intreba si la receptie si te vor indruma.
Trebuie sa ajungi pe la 7.15-7.30.
Monitorizarea nu dureaza mult
Daca el vine la 17.30- in 10 minute - termina cu toate fetele.
Sa nu intarzii- ca e posibil sa nu mai dai de el dupa aceea si vei sta ff mult pe acolo.
Incearca sa fii punctuala.
Daca mai ai nevoie de alte info- te asteptam cu intrebari
Succes la monitorizari

Elly
Astept, astept si iar astept .....
casamihaela spune:
multumesc de raspuns esti draguta. da mai am intrebari legat de laparo ma programat pe 8 aprilie si vroiam sa stiu si eu ca si tine cam cat si cui trebuie sa dau.
cine poate sa ma ajute sa imi dea un mesaj privat.
11_dye spune:
Salut toate fetele simpatice si optimiste!
Desi va citesc de mai mult de doi ani, de cand sunt pacienta dr. T, abia acum mi-am facut curaj sa scriu si .... daca vreti sa ma accepati in comunitatea voastra as fi foarte bucuroasa. Le salut pe Mada si pe Ana, pe care am avut placerea de a le cunoaste la usa deja celebra a si mai celebrului nostru dr. (eu eram spioanca de care vb Mada) si le doresc copii frumosi si sanatosi.
Pe scurt, cate ceva despre mine - cred ca fac parte dintre pacientele "pensionare" ale dr. T, pe care il vizitez de mai mult de doi ani, din pacate fara vreun succes real. Am facut toate investigatiile posibile, marea majoritate la initiativa mea, am facut laparo si chiar inhibina B (la sugestia dr). In afara de histeroscopie si analize genetice cred ca am facut toate investigatiile.
In anul 2001 am ramas insarcinata, dar, din cauza unei disgravidii severe am renuntat la sarcina
(nu aruncati cu rosii in mine). Dr Anca, a carei pacienta eram la vremea aceea, mi-a spus ca viata imi era in pericol, in conditiile in care slabisem vreo 10 kg in numai o luna, facusem iritatii pe esofag, vomam deja cu sange, etc. In 2004 am ramas iar gravi, dar am avut un avort spontan la 8 saptamani, iar in 2006 am avut o sarcina oprita in evolutie la 11 saptamani.
De atunci, desi spermograma sotului este foarte buna, iar TOATE investigatiile pe care le-am facut au iesit bine, mai putin factorul V Leiden care este pozitiv si care a fost si o posibila cauza de pierdere a sarcinilor, nu am mai ramas insarcinata.
Ovulez natural, uneori chiar cu ambele ovare, am facut acum 2 saptamani o IA cu stimulare cu gonal, am avut vreo 4 foliculi mari, endometrul nu mi-a dat niciodata batai de cap, si ... beta este 2, adica nu a reusit nici IA.
Nu stiu de ce ma gandesc tocmai acum, dar cred ca am gresit nesolicitand o histeroscopie, desi am spus ca acum vreo 2 ani la Giulesti, la o histerosalpingografie se pare ca era o mica sinechie ... Stiu, este prostia mea, acum degeaba

Va intreb pe voi, care ati mai efectuat aceasta procedura, se face si interventia chirurgicala in cazul existentei unei sinechii? Si cam in ce ar consta aceasta operatiune?
Va imbratisez cu drag si va doresc ca DD sa-si indrepte duhul sfant si asupra voastra (si a mea
) si sa va dea copilasii mult doriti!

jasmine30 spune:
Draga mea, bine ai venit in comunitatea noastra.
Din ce vad eu se pare ca tutu nu prea face histeroscopii atat de des cum face laparo, sau poate mi se pare mie...
Ceea ce iti pot spune sigur este ca orice aderenta, polip, etc din uter de dimensiuni un pic mai mari pot afecta 100% implantarea unei sarcini. Eu de ex am avut un polip in uter si abia dupa extragerea lui am reusit sa raman insarcinata. Din pacate insa am pierdut sarcinile, nu am aflat deloc cauza, poate am ramas prea aproape dupa operatie,pt ca am ramas imediat gravi si la prima si la a doua...
Histeroscopia e o metoda prin care se introduce in uter o mica camera video si se vede in timp real ce e in interior.
La laparo se vad ovarele, trompitele, etc si uterul, dar doar pe exterior, iar la histeroscopie se vede uterul in interior.
Asa ca eu cred ca ar fi bine sa faci si o astfel de procedura, asa cum ii recomandasem si Sarei mai devreme.
Pup!
aerlilian spune:
Sarrah,scumpa mea,tu ma intrebi a cata zi de la ovulatie sunt iar eu...declar z1.Din nefericire,z22 s-a transformat in z1.Nu inteleg de ce se intampla asa,de ce atat de curand...Sunt tare deprimata...nu gasesc cuvinte acum...
Lali,Magdita ,mai e o luna pana la vacanta...Aveti timp sa-mi faceti urari.Deocamdata,avem treaba,da?

sarrah spune:
buna seara,
lilisorul meu drag, imi pare rau de Z 1
! te imbratisez! nu stiu ce sa spun, de ce a venit asa de vreme...poate ai racit cumva...sau poate de la stres...imi pare rau ! ce pot sa-ti spun este ca odata si odata tot trebuie sa reusim ! chiar mi-au dat lacrimile astazi cand am vazut o stire in care unii parinti isi vand copiii si noi...nu reusim... ne chinuim efectiv, cu monitorizari, fufu la comanda, stimulari,laparoscopii, histeroscopii, spermograme, emotii pt 2 liniute, dejamagiri , incurajari , sperante si multe altele ! dar...sunt sigura ca vom reusi...chiar mi-ar placea ca peste ani, cand vor fi copiii nostri mai mari, sa poata sa inteleaga cat de doriti au fost, sa ne intalnim si sa ne impartasim trairile de acum...
jasmine- iubita, eu am facut histeroscopie...cand am facut GIFT. mi s-a spus ca uterul e ok. legat de ambele proceduri in acelasi timp, vb cu Tutu... !!!!
11_dye- din cate stiu eu, la histeroscopie se poate si interveni chirurgical in cazul in care se gaseste ceva.sper sa nu fie cazul la tine.dar ce, Tutu nu ti-a propus pana acum histero ? daca nu, propune-i tu...
casa mihaela- nu va mai fi nevoie de laparoscopie, pana in aprile afli ca esti gravi ! bafta !
Tutu face urat daca ii dai bani pt laparo...in rest, te orientezi...
ely- eu cred ca vei fi gravi....si nu va mai fi nevoie de laparo
oricum e o interventie f usoara...cu mine a glumit Tutu inainte si am adormit frumos...cd m-am trezit am plecat acasa dupa o ora... a fost mai rau ca am oprit de 4 ori pe autostrada si am vomat...iar la al meu i-am interzis sa mai vorbeasca sau sa asculte muzica in masina(aveam impresia ca din cauza lui vomit
)...dar a doua zi eram ca noua!
felixicule-
iti trimit maine un sms...![]()
adriana- fac binisor, acum...
magda- ce a fost greu a trecut...abia astept sa schimbi pozele cu copii adevrati![]()
mada- ce face BB ?
lali- 

si celor nementionate !
somnic usor !
elly_me spune:
dye- eu am facut exact acum 1 an histeroscopie operatorie si nu a fost greu (decat dupa ce mi-am revenit din anestezie aveam dureri- dar au trecut dupa 15 min)
Am avut 2 cornite alungite la uter si un sept in interiorul uterului pe care le-a extirpat- la momentul respectiv acestea erau considerate cauzele pt care nu raman insarcinata.
Insa dupa acea interventie nu am mai ovulat 
De abia acum - la un an dupa- am avut prima ovulatie; desi am facut stimulari si monit.
Eu sunt ffff ![]()
![]()
![]()
Ma doare os ff rau si de abia pot sa merg
De abia m-am depasat azi ![]()
![]()
Nu stiu de ce
Deci - nu cred ca luna aceasta se va intampla ceva.
Ma doare ff rau.
Oare de la ce??

Elly
elly_me spune:
Aerlilian 
imi pare rau de Z1
Sarrah- esti super haioasa : "(aveam impresia ca din cauza lui vomit
...)"

Elly
noi2 spune:
Buna!
Ieri am fost prima data la Dl. Tutu si, desi reapid si expeditiv, am fost incantata. A avut rabdare, ne-a explicat pasii de urmat,si abia astept Z8 pt monitorizare.Daca timp de 3 luni nu avem "norocul" sa se intample, ne vedem la laparo. Asa mi-a spus.
Intrebarea mea este: pt monitorizari, mi-a spus sa merg la clinica, pe Ctin Sandu Aldea, si nu la Elias cum auzisem. Pls spuneti-mi, eventual pe PM, fiecare monitorizare se plateste ca o consultatie normala, sau are alt pret? Sa stiu sa ma pregatesc din timp....
Va pup, ma bucur ca v-am cunoscut si sper sa ma primiti in gasca voastra... si 2 liniute cat mai curand!
http://tt.lilypie.com/bYxbp2.png
POZELE NOASTRE
magdita spune:
Neata iubitele,
Lilisor
, imi pare rau pentru z1 iubita. Ce nu ne omoara, ne face mai puternici, da? Sunt sigura ca va veni si vremea noastra
.
Dye
, bine ai venit printre noi. Ma bucur ca ti-ai luat inima in dinti si ne-ai scris. Inceputul a fost greu, dar sunt sigura ca vei deveni dependenta de noi, asa cum am devenit multe
. Imi pare rau pentru pierderile suferite, sper din suflet sa reusesti in curand sa iti implinesti visul. Citind povestea ta, cred ca ar trebui sa iti faci o histeroscopie. In mod normal, o histeroscopie exploratorie poate deveni una operatorie, insa nu stiu daca dr.T le transforma dintr-una in alta. Iti dau exemplu meu : am facut histeroscopie in octombrie pentru un posibil polip vazut la o eco cu ceva timp in urma. Histeroscopia mea a fost exploratorie, sa vada daca exista sau nu acest polip. Din fericire nu a fost, cavitatea uterina fiind libera, insa dupa histero am primit vestea ca ambele trompe ar fi infundate din uter. Am ramas stupefiata, pentru ca in urma cu 10 luni, la laparo, trompele mele erau ok. Initial am fost foarte suparata pe dr.T, si asta pentru ca, daca tot eram sub anestezie generala, iar el a vazut ca am trompele infundate din uter, de ce naiba nu a incercat sa le desfunde ????!!!!! Ca doar de-aia am trecut prin anestezie generala, macar sa rezolve ce e de rezolvat ! Insa nici nu s-a atins de trompe, probabil pentru ca nu avea instrumentar pregatit in sala de operatie pentru mai multe histeroscopii operatorii. In dimineata aceea, am fost trei paciente pentru histeroscopie, una operatorie din start si doua exploratorii. La o luna dupa aceasta interventie, am mers la Bucuresti si am stat de vb cu dr.T, rugandu-l sa-mi explice cum de a existat o asemenea neconcordanta intre laparo si histero. Mi-a spus ca daca la laparo trompele erau bune, inseamna ca asa sunt. La histero, din cauza unor contractii uterine, intrarile trompelor in uter pot parea infundate, dar asta nu inseamna ca asa sunt. Pentru a stii absolut sigur cum stau acum, trebuie sa fac HSG, investigatie pe care el in mod normal nu o recomanda si cu care nici nu este de acord, decat in cazuri absolut exceptionale, ca al meu; investigatie pe care eu am mai facut-o in Craiova, in 2006, cand mi s-a spus ca am aderente pe trompe si pe ovare, lucru infirmat de laparoscopia din 2007. Acum il inteleg de ce nu a umblat deloc la trompele mele la histeroscopie, poate facea mai mult rau decat bine umbland la ostiurile tubare, ele fiind in regula
. Sper sa fie in regula, pentru ca inca nu am facut HSG, sunt inca sub tratamentul cu diphereline pentru cele cateva puncte de endo descoperite la laparo din 2007. M-am intins ca o placinta si sper sa ma ierti pentru asta
. Am vrut doar sa iti impartasesc experienta mea.
Feli

Sarrah
, ma bucur ca esti mai bine
. De-abia astept si eu sa pun pozici cu bebicii mei
. Chiar cochetez cu ideea de a avea doi, dintr-o data daca se poate
, cu toate ca ar fi foarte greu. Cum vrea DD.
Pup toate fetele si sa aveti o zi insorita
.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla
!
Asa de optimista sunt ![]()

Si fetita noastra