Trucuri/idei pentru a face economii
Raspunsuri - Pagina 6
maraki spune:
Cristina cum sa te vopsesti saptamanal? la 3 sapt este suficient, chiar daca se vede putin la radacina parul crescut.Asta e marea mea problema: vopsitul! Imi creste foarte repede parul si...stii cum este Eu acasa ma vopsesc iar de tuns, cand prind o verisoara coafeza sa aiba timp liber( cam de 2 ori pe an )
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Ramonika spune:
ma vopseste sotul.
si tot el a varuit toata casa.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Mindy spune:
Ce ziceti, taiem cablul si internetul ca sa facem economie?
Si apoi adio net, adio DC... o dam cu povesti la gura sobei si crosetat.
Si bem ceai de musetel cules de noi. :)
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra stati ca mai am una tare, asta economie: noi zugravim singuri am cerut oferta la zugrav sa ne faca sufrageria si am ras amandoi cand am vazut suma - nu era numai de vopsit, erau mai multe operatii. asa ca al meu a decis sa se duca la curs de pus hartie pe pereti ca de vopsit stia deja. a facut super sufrageria |
Uitasem...
Si noi la fel.
Barbatu-meu a zis ca mai bine zugravim noi decat sa dam o caruta de bani si nici sa nu faca o treaba prea grozava, prestatorul.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mindy Ce ziceti, taiem cablul si internetul ca sa facem economie? Si apoi adio net, adio DC... o dam cu povesti la gura sobei si crosetat. Si bem ceai de musetel cules de noi. :) |
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
carina spune:
Eu va felicit pentru masurile pe care la luati. Unele, de bun simt, le aplicam si noi dintotdeauna, nu ca si o metoda de economie financiara cat din respect pentru natura si pentru noi.
Dar nu as putea sa stau sa scurg tuburi de pasta/ crema, sa spal 1 data/ saptamana, sa folosesc uscatorul doar 15 minute, sa fac calcule in supermarket. Dupa ce muncesc cate 10-12 ore pe zi in fiecare zi (plus noaptea de acasa de multe ori si uneori sambata si duminica), e obositor si frustrant sa stau sa strang din b..i in halul asta. In definitiv pentru ce muncesc atat? Ca sa avem eu si familia mea untrai linistit si decent. Imi pare rau pentru cei care chiar sunt obligati sa faca asta, dar in cazul meu deocamdata e ok.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
adelamaria spune:
Pe mine ma enerveaza de mor criza! Si urasc sa fac economie! E foarte frustrant sa nu ma pot bucura de lucrurile care-mi plac dupa ce muncesc toata luna! Si imi place mult sa fac celor dragi cadouri, sa chem prietenii la masa (mai ales ca la restaurant nu mai iesim de cand avem fata), sa-mi iau lucruri frumoase, sa cumpar jucarii si haine pentru fetita mea.
Insa, vreau, nu vreau, criza se simte. Asa ca:
- Am renuntat sa-mi innoiesc garderoba pe motiv ca m-am ingrasat; mi-am facut abonament rezonabil la o sala si incerc sa slabesc. Asta e cu dus si-ntors pentru ca fac economie daca nu mai dau bani pe dulciuri, dar ma costa sa pap doar salate, gratar, branza si iaurturi bune. Ma gandesc insa ca e o investitie pe termen lung, poate asa o sa fiu mai sanatoasa mai incolo si nu dau bani pe doctori.
- Nu mai am 2-3 parfumuri in dulap, am unul singur
- Nu mai am 3 perechi de ghetutze/pantofi per sezon, am 1, maxim 2.
- Nu mai cumpar pantofi sau haine de ocazie doar ca sa fie – desi imi prindeau bine, ca uneori apar “ocaziile” f. din scurt si daca cumperi in graba, iesi mai prost.
- Nu mi-am mai reinnoit cosmeticele din magazinele noastre, am rugat pe cineva sa cumpere de afara, de la reduceri, daca gaseste.
- Ma apucasem de fumat – am renuntat
- Nu mai cumpar 10 feluri de detergent pentru diverse suprafete – caut 1-2 care sa fie potrivite pentru mai multe suprafete.
- Nu bem sucuri de niciun fel – dar asta nu e economie, asa suntem noi
- Sotul cumpara mai rar bere la cutie, a inceput sa mai ia la pet.
- Vopsit, manichiura, pedichiura – acasa, dar asta fac dintotdeauna
- Am redus lista de cumparaturi la supermarket doar la strictul necesar – inainte aruncam f. multa mancare.
- Nu mai gatesc cantitati mari, zilnic – nu mai am timp si oricum am observat ca nu mancam decat o data, de doua ori din ea, apoi aruncam. Acum gatim pe loc, sau cantitati mici.
- N-am mai avut iesiri la munte – dar sper sa remediem cumva…om vedea noi cum…
- Ii fac fetei asigurare medicala convenabila (eu am abonament de la munca si il extind) ca sa nu mai platesc consultatiile dr. la fiecare raceala sau control lunar.
- In general, sunt mai atenta la preturi si incerc sa-mi temperez si sotul.
Insa cred cu tarie (si inca imi permit sa cred) ca unele renuntari fac mai mult rau decat bine. Pe termen lung. Economisesti un ban pe sapun, dar te trezesti c-o alergie sau cu altceva mai grav…Dai bani pe dr.Renunti la peste proaspat si papi conserva si Doamne fereste…Cumperi ulei no name si te trezesti ca…ma rog, stiti si voi cum e Romania…
Ideea e ca produsul ala e mai ieftin, dar ca sa fie asa producatorul trebuie sa fi economisit si el cumva. Si asta ma pune pe ganduri de multe ori. Nu vorbesc aici de produse de firma care au un pret nejustificat. Vorbesc de produse din etajul mediu dpdv al raportului pret/calitate.
Nici renuntarea totala la micile bucurii nu le vad cu ochi buni; pe mine ma frustreaza, ma fac sa fiu imbufnata, prost dispusa, nervoasa. Asa ca incerc sa-mi satisfac cate un moft, ocazional (o carte, un pensat, hainute noi si jucarii pentru fata, etc). Adica le raresc, dar nu le elimin. Cam asta e teoria mea si deocamdata inca merge asa…
CristinaT spune:
maraki, mai nuantam, mai coafam, mai o suvita ... stii tu...
Si am uitat referitor la sampon: nu il schimb ca fac matreata.
La ce pot sa zic ca am renuntat: nu mai cumpar tot felul de carti, le imprumut de la biblioteca si daca sunt foarte bune le cumpar.
- nu mai cumpar haine si incaltari decat atunci cand este nevoie. Incerc sa nu mai mananc in oras, filmele in mall le-am redus, nu cate unul in fiecare week-end, ci doar cele care cred ca sunt bune.
am fetita de 9 ani!
si :)
ina_nz spune:
De cate ori merg la Mc iau 100 de pliculete de pasta de tomate si le vars in sticla de acasa, 100 pliculete de sare, 100 pliculete de zahar si le pun in borcan, 100 plicuri de piper...200 de servetele
Nu plec niciodata de acasa fara o sticla mica de plastic in care scurg sapun lichid de la toaletele publice. Hartie deasemenea iau cata pot si de unde pot. Produse de papetarie de la servici.
Am observat ca daca la ora de lanci ma duc si privesc insistent mancarea unui coleg se simte si-mi ofera si mie jumate.
Ies io cumva din criza asta!
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
Ramonika spune:
ina -
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki